Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti
329 99 30.1k 68
  • ⭐⭐

Benim pasaport Ekim ayında suresi doluyor. Pasaportu yenileyip mi vizaya basvurmak gerekir acaba. Yeniler isem mayıs- Ekim arası süre çöpe mi gidecek. Yani teorik olarak bu 6 ay için iki kere para mı vermis olacagım

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• arkadaslar e-devlette pasaport durumunu kontol ettigimde cikan "Pasaportunuz kişiselleştirildi, dağıtıma hazır." cumlesinin tam olarak anlamini bilen var mi? Oglanin pasaportu icin 04/27'de basvurduk hala bekliyoruz, 199'u aradim twitterdan da ulastim ama hala sonuc yok.
    tesekkurler.

gelisme : e-devlette ibare degismemesine ragmen pasaport konsolosluga ulasti.

• Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda pasaport başvurularının üstünden aylar geçmesine rağmen hala pasaportunu alamamış kişiler olduğunu duyuyoruz. Bu konuyla ilgili deneyimimizi paylaşmak istiyorum.
    Eşim ve ben yeşil pasaport sahibiyiz ve normalde 21 Aralıkta B1/B2 vize mülakatımız vardı, geçen hafta randevu sisteminde boşluk bulunca randevumuzu 12 Ağustos tarihine çektik. Aslında Eylül başında Avrupa turu satın almıştık ama vize mülakatında pasaport boş görünmesin diye 6 Ağustos İtalyaya gidiş, 8 Ağustos Almanya’dan dönüş bileti aldık. Maalesef İtalya’daki son günümüzde çantamız çalındı ve pasaportlarımız da gitmiş oldu😟
    Hemen bulunduğumuz yerdeki konsoloslukla görüştük geçici pasaport çıkartıp İtalya’dan Almanya’ya sonra da Türkiye’ye geri döndük. Dün yani 9 Ağustosta durumumuzu anlatır dilekçeyle birlikle İl nüfus müdürlüğüne yeni pasaport başvurusu yaptık. Asıl olay buradan sonra başlıyor. Normalde 3-5 günde pasaportlar basılırken son aylarda bu süreç epey uzamış bulunuyor. Bizim de 12 Ağustos’ta vize mülakatımız olacağı için acele olarak pasaportu almamız gerekiyordu. Daha önce Ankaradan elden hızlı bir şekilde pasaportun bastırıldığını duymuştuk ama detayları tam olarak bilmiyorduk. Burada da devreye sağolsun @denizci10 kardeşim girdi, bütün bildiklerini bize anlatınca sorunumuzun sadece bu yolla çözülebileceğini anladık.
    Pasaportun nasıl hızlı alınabileceği konusuna gelirsek şu şekilde oluyor. Önce Nüfus müdürlüğünden pasaport başvurusu yapılıp gerekli evrakları teslim ettikten sonra e-devletten başvuru durumu kontrol edildiğinde ‘basım öncesi kontrol aşamasında’ durumunda olması gerekiyor, bunun için de sanırım başvuruyu yaptıktan sonra nüfüs müdürü veya yardımcısının onay vermesi gerekiyor çünkü bizim müdür yardımcısı evraklara onay verdikten sonra e devlette bu aşamaya geldi. O aşamadan sonra Ankara’da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı pasaport basım merkezinin arka kapısında sabah erkenden sıraya girip görevli kişiye neden acil ihtiyacınız olduğunuzu gerekli belgelerle(uçak bileti, tur rezervasyonu, konsolosluk mülakat randevusu vb) gösterip isim yazdırmanız gerekiyor. İsminiz listeye alındıktan sonra belli bir saat söylüyorlar o saatte bahsettiğim yerin arka tarafındaki PTT Lalegül şubesinden pasaportu alabileceğinizi söylüyorlar. Listeye adı yazılan herkesin pasaportu mutlaka o gün basılıyormuş. Hatta biraz önce bir görevli ile görüştük sabah saat 7:00dan 16:00a kadar başvuru alınıyormuş ve 17.30 a kadar basım işi devam ediyormuş ve günde 1000den fazla başvuru oluyormuş. Yine de bence garanti olsun diye erken gitmekte fayda var.
    Diğer bir konu da şu, bize başvuru yapmadan önce neden acil ihtiyacımız olduğunu belirten bir dilekçe yazmamızı ve elden teslim almak istediğimizi mutlaka belirtmemizi söylemişlerdi, biz de o şekilde dilekçe yazdık ama buraya geldiğimizde sıradaki insanlar ile konuşunca öyle bir dilekçesi olmayıp aylardır bekleyenlerin de gelip gerekçelerini bildirdikleri durumda listeye alındıklarını gördük.
    Biz sabah 06.52 de kapıdaydık ve önümüzde 15-20 kişilik bir sıra vardı. Saat ilerledikçe kuyruk daha da arttı. 7.20 gibi kapıyı açtılar sıra hızlı ilerledi ve bize sıra geldiğinde kimliklerimizi aldı be neden erken istiyorsunuz dedi biz de pasaportlarımızın çalındığını ve bu cuma günü vize mülakatımız olduğunu söyledik ve italyadan aldığımız polis raporunu ve vize mülatımızı gösteren ekran görüntüsünü gösterdik, görevli bunların fotoğrafını çekti ve 11:30 da PTT lalegül şubesinden pasaportumuzu alabileceğimizi söyledi. Şimdi saatin gelmesini bekliyoruz umarım sıkıntısız bir şekilde pasaportlarımızı alırız ve evimize geri döneriz 🙏🏻
    Acil pasaport ihtiyacı olanlar varsa bu yöntemi deneyebilirler, şimdiden kolay gelsin…

• @dytmelek az önce aldığımız son bilgiyi paylaşıyorum.

Screenshot_20220810-123707_Instagram.jpg

Yine de beklemek istemeyenler Ankara ya gidebilir arkadaşlar.

• @denizci10 çok iyi haber herkes kavuşsun pasaportuna🙏🏻 Bence de bizim gibi çok kısıtlı zamanı olanlar Ankara’dan elden alma fikrini değerlendirebilir 👍🏻

• @dytmelek kesinlikle sizin durumunuz zaten çok özel bir durumdu. Çok şükür hallettiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@denizci10 Arkadaşlar bugün biz de pasaportlarımızı elden almak için Ankara ya geldik. Öncelikle adresi paylaşayım.

Screenshot_20220811-092002_Maps.jpg

Burayı konum olarak seçerseniz navigasyon sizi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kapısına getiriyor ve o kapıdan geçmenizi istiyor. Böyle yapmayacaksınız onun önünden geçip ilk sağdan dönüp sonra tekrar ilk sağdan dönerseniz 100 metre ileride sağ tarafta konteyner bir binaya ulaşacaksınız. Bu arada kapısına kadar araba ile gidebilirsiniz tam karşısında ücretsiz arabayı koyacağınız yer var. Orada sıra göreceksiniz muhtemelen. Biz 07.20 de oradaydık 08.00 da kapıyı açıp işleme başladılar. 3 bankoda işlem alıyorlar soldaki 2 banko yeşil için sağdaki tek banko da bordo pasaport için.

Şimdi gelelim asıl önemli mevzuya. Buradan pasaport bastırıp hemen almak için acil bir işiniz olmalı. Mesela uçak biletiniz, otel rezervasyonu gibi. Davetiye, mektup gibi afaki soyut şeylerle size pasaportunuzu vermiyorlar. Abartma canım sende diyenler olabilir. Önümüzde 4 kişi vardı 3 üne vermediler. Bizim de mazeretimiz yoktu ondan stres olduk. Bu arada herkes ispat etmek için kağıt falan getirmiş. Otel rezervasyonu ya da uçak bileti gibi. Ya da @dytmelek gibi konsolosluk mülakatı randevusu gibi. Önümüzdeki kişilerin başvurusunu kabul etmedikleri için biz de hemen çözüm düşündük. Burada hemen kıvrak bir manevra yaptım ve booking.com dan ücretsiz iptal ve ön ödeme istemeyen bir otel rezervasyonu yaptırdım 1 günlük. Kredi kartı bilgilerini girdim fakat otelde ödeme seçeneğini seçtiğim için ödeme almadı benden. Sıra bize geldiğinde ise mailime gelen rezervasyon onayını gösterdim. Görevli memur telefonumdaki otel rezervasyonu ve kimliklerimizi alıp telefon ile fotoğraf çekti. Sonrasında da t.c.kimlik numaralarını alarak işlemimizi yaptı. İşlem zaten 1 dk sürüyor. Sonrasında 11.30 ta lalegül postanesinden alabileceğimizi söyledi. İşimiz biter bitmez booking.com a girerek rezervasyonu iptal ettim böylece işimizi ücretsiz ve kolayca halletmiş oldum. Rezervasyonu iptal etmeyi unutmayın ayrıca iptal olduğunu da mutlaka kontrol edin.

Bu satırları postane için beklerken yazıyorum postane sonrasında devamını yazarım.

• @denizci10 hayırlı olsun Orçun pasaportunuz 🙏🏻 İyi düşünmüşsünüz otel rezervasyonunu 👍🏻 Biz dün girdiğimizde tek banko vardı, demek ki yoğunluk yaşanıyor 3e çıkarmışlar, iyi de olmuş 👍🏻

• Sistem bu başlıktan bahsetti

• Benim adım Muhammet Ali soyadım başvuruda ismimi nasıl yazayım pasaporttun alt kısmında TUR>>>..........>>>>MUHAMMET>>ALI>>>> yazıyor bu yazılan gibi yazayım Ali kısmını ortancı isim kısmına mı yazmam lazım

• Resmî bütün başvurularda isminizi normal karakterlerde yazmanız gerekiyor. @Muhammet-Ali

• @waterman nasıl yani başvurada First Name kısmına : MUHAMMET ALİ diye mi yazmalıyım
    yoksa MUHAMMET ALI diye mi yazmalıyım

• Konuyu yanlıs yerde soruyorsunuz zaten uygun başlıklar altında sorularınızı sorun. Muhammet Ali olması doğru olan. @Muhammet-Ali

• Amerika'da devlet üniversitesinde calisan akademisyenler yesil pasaporta başvurabilir mi?

• GC çekilişine katıldım ama pasaportum yok daha önce yoktu yani. Düşük ama bir ihtimal GC çekilişini kazanırsam D260 forumunu doldurmak için pasaport gerekiyormuş. GC kazanmadıktan sonra şu an için pasaporta ihtiyacım yok. D260 formunu geç doldurmak sorun olur mu çünkü okuduğum kadarıyla pasaport almak için başvuruda bulunduktan 10-15 gün sonraya kadar sürebiliyormuş. Sonuçlar açıklandıktan sonra kazanıp kazanmadığıma göre çıkartmayı düşünüyorum ek masraf olmasın diye. Bu sefer de d260 formunu geç doldurduğum için konsolosluk için sıra gelmezse ya diye düşündüm. Bir de pasaport alamayanlar var galiba, alamama ihtimalim var mi pasaportu?

• Bu ileti silindi!

• @houey DV2022 nin büyük bir kısmında ds260 formunu submit etme tarihine göre mülakat tarihi verdiler yani ne kadar erken ds260 formunu gönderdiysen işlemlerin o kadar erken halledildi ve mülakatın planlandı, zaten aşağıdaki DV2022 excel listesine bakarsanız bunu çok net görebilirsiniz, Dv2023 tede şu anlık ds260 submit tarihini esas alarak mülakat tarihi veriyorlar. Case numarası yine tabi çok önemli, ama aynı bültende cut-off içerisinde diyelim iki kişi var. Bunlardan bir tanesi 12 Mayısta submit etmiş 7243 case numaralı biri olsun , bir diğeri 20 Mayısta ds260 formunu submit etmiş 2350 case numaralı bir kazanan olsun. Dv22-23 te uygulanan yöntemle erken submit eden yüksek case sahibi biri daha erken mülakat tarihi alabilir. Hatta çok geç submit eden case numarası küçük olan bir kişinin sıra gelmediği için mali yıl içerisinde vize alamama ihtimali bile var. Bu arada küçük bir not ds260 formunuzu pasaport bilgisi olmadanda submit edebilirsiniz(dv2023 loto Aşamaları konu başlığındaki ds260 pdf yeşilkartforum YouTube kanalına yüklenen ds260 form doldurma videosunda nasıl yapacağınız anlatılıyor)

Belge videoya ulaşmak için ⬇️
    http://bit.ly/GCvideosu
    https://yesilkartforum.com/cekilis
    Ama tavsiyemiz en azından asıl kazananın ds260 formuna pasaport bilgisini yazarak submit etmesi olurdu. (bunuda ilerleyen dönemlerde tekrar evrak talep sistemine geçerlerse ds260 formunuzu açtırmak zorunda kalmayasınız diye söylüyoruz)

https://bit.ly/3KzLHwc

https://bit.ly/3ep3byM

• @oceana ilgili resmi site açıklamalarına bakabilirsiniz;

Kimler Hususi (Yeşil ) Pasaport Alabilirler?

1- TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar,
    2- Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan veya bu kadro derecesinden çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları.
    3- 1.2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan ve bu derecelerde sözleşmeli olarak çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları.
    4- Kadro karşılığı olmaksızın çalışıp emekli kesenekleri 1,2 ve 3. derece üzerinden kesilerek T.C. Emekli Sandığına yatırılan çalışanlar ile bu durumda çalışırken EMEKLİ olan sözleşmeli devlet memurları
    5- Görevleri Süresince İl, İlçe ve 1. Kademe Belde Belediye Başkanları
    6-Özelleştirme kapsam ve programına alınan/özelleştirilen T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarından;
    · Özelleştirilmeden önce hususi pasaport alma hakkını elde etmiş bulunmak,
    · Kuruluş sermaye payının en az %51’i devlete ait kamu kuruluşu olmak,
    · Sosyal Güvenlik yönünden T.C. Emekli Sandığına bağlı olmak,
    · Kamu görevlisi olmak,
    · 4603 Sayılı İş Kanununa tabi olmak şartlarının tamamını taşıyan ve bu şartları taşırken EMEKLİ olan veya ÇEKİLEN personel.
    7-Özelleştirilen Türk Telekom Müdürlüğü çalışanlarından;
    · Özelleşmeden önce hususi damgalı pasaport alma hakkını elde ekmiş bulunmak,
    · Kapsam dışı Personel statüsünde çalışması şartlarının tamamını taşıyan veya bu şartları taşırken emeklilik/çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılanlar.
    8- Yukarıdaki 1,2,3,4,5,6 ve 7. maddede belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocuklarına ve evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.
    9- 18 yaşını doldurmuş olsa dahi evli bulunmayan, iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği (tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacakları) sağlık kurulu raporu ile belgelenen hak sahibinin çocuklarına yaş sınırı olmaksızın Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.
    10- Hususi Pasaportlar 5 yıllık süreyle verilir. İl, İlçe ve 1. Kademe Belde Belediye Başkanlarına ise görevleri süresince hususi pasaport tanzim edilir.

https://www.nvi.gov.tr/istanbul/pasaport-islemleri

• @Muhtaradana Cevap için teşekkür ederim. Elimde dursun diye alacağım pasaportu. Video çok iyi anlatmış her şeyi, şimdi izlediğim kadarıyla geriye kalan tek eksik şey Amerikada bir adres bulmam gerekecek. Tabi belki çıkmayacak bile, acele etmeye gerek yok gibi neyse teşekkürler yazınız için tekrardan. Herkese bol şanslar.

• @houey burdaki forumu diğer forumlar gibi görme adres için önce sen bir kazan hangi eyalet olacağına karar ver zaten forum ailesi üyeleri adres konusunda yardımcı oluyorlar kafana takma bunları

Benzer Başlıklar

• Pasaport işlemleri Hk.

Türkiye Cumhuriyeti
    1
    0 Oy
    1 İleti
    29 Bakış
    Umut 6U
    Merhaba Arkadaşlar, Eski pasaportumda bulunan 12-13 tane vize "giriş / çıkış " olayı yeni pasaportuma eklenebilir mi yoksa her yeni vize başvurusu yaptığımda eski pasaportumu da götürmek zorundamıyım bu durum nasıl oluyor bilen varmı?
  • at&t sim kartları türkiye'de çalışır mı?

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    Telefonunuzun dogru frekanslarda calistigina da emin olmalisiniz. Ayrintili bilgi icin su iletiyi okuyabilirsiniz: @crazycells, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri Oncelikle temel GSM frekanslarindan bahsedeyim... Turkiye'de GSM sirketleri 900 ve 1800 MHz frekans bantlarinda, ABD'de ise 850 ve 1900 MHz frekans bantlarinda temel iletisimi saglayabiliyor. Uzun bir suredir butun telefonlar quadband yani bu 4 frekansi da destekleyebilecek sekilde uretildigi icin temel arama ve mesaj gonderme yonunden quadband bir telefon aldiginizda sorun yasamamaniz gerekir. LTE hizmetleri icin ise (eger yuksek hizli internet kullanmak istiyorsaniz); Turkiye'de kullanilan 5 bant soyle: 800MHz (Band 20) , 900MHz (Band 8), 1800MHz (Band 3), 2100MHz (Band 1) ve 2600MHz (Band 7)​... ABD'de ise bunlardan farkli olarak 1900, 1700, 700 , 600 , 850 ve 2500 MHz frekans bantlarinda LTE hizmeti saglanmakta. Bu durumda ABD'ye telefon getirirken, telefonunuzun bu bantlardan birini destekledigine emin olmalisiniz... GSM operatoru Kullanilan 4G LTE bantlari Frekanslar AT&T 2, 4, 5, 12, 17 1900, 1700 abcde, 700 bc Verizon Wireless 2, 4, 13 1900, 1700 f, 700 c T-Mobile 2, 4, 12, 66, 71 1900, 1700 def, 700 a, 600 Sprint 25, 26, 41 1900 g, 850, 2500 Europe 3, 7, 20 1800, 2600, 800 China, India 40, 41 2300, 2500 ABD'deki temel GSM operatorlerinin 4G LTE hizmeti icin kullandigi frekans tablosunu yukarida gorebilirsiniz. Bu operatorlerden birini kullanabilmek icin karsilik gelen frekanslardan birine uygun telefon sahibi olmaniz yeterli. Gordugunuz gibi cin ve hindistan bolgesi cok farkli frekanslar kullanmakta, o nedenle alacaginiz telefonun cin kokenli ise hangi frekanslara uygun oldugunu kontrol ederek almalisiniz.
  • T.C Vatandaşlığından çıkınca emeklilik durumu

Türkiye Cumhuriyeti
    40
    1 Oy
    40 İleti
    2k Bakış
    R
    Benimde sorum, Amerikan vatandasi olduktan sonra neden Turk Vatandasligindan cikmak istiyorsunuz? Sizin icin avantaji nedir?
  • Kimlik üzerindeki imza ve Pasaporttaki imza

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    8
    0 Oy
    8 İleti
    8k Bakış
    crazycellsC
    @Paradise, içinde söyledi: Kimlik üzerindeki imza ve Pasaporttaki imza @crazycells, içinde söyledi: Kimlik üzerindeki imza ve Pasaporttaki imza @tam-karavana, içinde söyledi: Kimlik üzerindeki imza ve Pasaporttaki imza kimlik kartını veya nüfus cüzdanını istisnasız herkesten mi istiyorlar yurttan çıkarken, belki pasaport fotoğrafını tam benzetemedikleri zaman destekleyici belge olarak istiyorlardır. imza aslında kişinin ismini-soyismini yazmasıdır. pasaporttakini esas almaları gerekir çünkü gerçekte kontrolü yapılan şey pasaport olmalı. Hayir, 'pasaport' Turkiye'ye veya diger ulkelere girmek veya Turkiye'den veya diger ulkelerden cikmak icin yeterli. TC konsolosluklarinda islem yapmak icin ise TC kimligi gerekiyor genelde. Açıkçası ben artık basit bir imzaya geçmek istiyorum. Çünkü attıklarım birbirinden farklı oluyor. Tutarlı olamıyorum. Sorum şu: Mülakata gittiğimizde bu basit bir imza falan derler mi? :) . Yani yadırganır mıyım? Demezler :) Basit derken, umarim "X" gibi basit bir simgeden bahsetmiyorsunuz :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k