Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @metedemir01 Doğru.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @metedemir01 randevu alıp öne çekilebilir. Eğer ilk kez dolduruyorsanız ve orada tanıdığınız varsa profesyonel destek almanızı öneririm.


  • @denizci10 Orada kardeşim var vatandaş ne gibi bir profesyonel destekten bahsediyorsunuz tam olarak

  • ⭐⭐⭐⭐

    @metedemir01 genelde insanlar ds160 doldururken yanlışlıklar yapıyor ya da abd ye gitme sebeplerini yanlış aktarıyorlar konsolosluk görevlisine. Bu konularda yardım alabilirsiniz. Bu forumda tüm bilgiler mevcut ama araştırma yapmak istemeyenler oluyor bu kapsamda söyledim.


  • Merhabalar,

    Randevuya gitmeden önce götürülmesi gereken belgeler aşağıdaki gibi midir? ekstra bir belge var mıdır? Destek verirseniz sevinirim

    PASAPORT
    DS160 CONFIRMATION SAYFASI
    RANDEVU ONAY VE TALİMATLAR SAYFASI
    1 ADET 5X5 CM (2X2 İNÇ) RENKLİ VESİKALIK FOTO, arka fon beyaz
    160 USD ÖDEME MAKBUZU
    OTEL REZERVASYONU
    UÇAK BİLETİ
    SON 3 AY HESAP DÖKÜMÜ İMZALI KAŞELİ
    ÇALIŞMA BELGESİ
    BARKODLU BORDRO 12 AY

    image.png


  • @prowl 1-Amerika vize başvuru formu (DS-160 Formu): Göçmen olmayan tüm vize türlerinde başvuru sahipleri elektronik ortamda doldurulmuş DS-160 formunun onaylı çıktısını alması gerekmektedir.
    2-Geçerli Bir Pasaport: Vize sayfasının basımı için iki adet boş sayfası olan, 10 yıldan eski olmayan ve dönüş tarihinizden sonra 6 ay daha geçerli tarihi olan bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.
    3-Varsa Eski Pasaportlarınız: Eski ve yeni şimdiye kadar almış olduğunuz tüm pasaportlarınız gerekmektedir.
    4-Kimlik Fotokopisi: Kimliğinizin ön ve arka yüzünün olduğu bir fotokopi gerekmektedir.
    5-Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Adres, aile, anne ve baba bilgilerini içermelidir.
    6-2 Adet Fotoğraf: Maksimum son 3 ay içinde çekilmiş olan, kişinin güncel halini yansıtan, daha önceki pasaport ve vizelerinde kullanılmamış olan ve rötuş, yüzde gölge olmayan beyaz fon üzerinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Önemli Not: 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren gözlükle çekilmiş fotoğraflar kabul edilmemektedir.
    7-Şahsi vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılmalı, seyahat boyunca tüm masrafların kendisi tarafından karşılayacağı belirtilmelidir.


  • @prowl 1-Antetli kâğıda hazırlanmış vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı sunulması gerekir.
    2-Güncel faaliyet belgesi: Kaşeli orijinal belgeler 3 ay, e imzalı belgeler 1 ay geçerlidir.
    3-Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
    4-Şirketin imza sirküleri fotokopisi
    5-Son tarihli vergi levhası fotokopisi
    6-Maaş bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir.
    7-SGK işe giriş bildirgesi: İşe giriş bildirgenizin barkotlu olması gerekmektedir. Eğer barkod yok ise ıslak imza ve kaşe gerekmektedir.
    8-SGK tescil ve hizmet dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkotlu ya da Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış, ıslak imza ve kaşeli SGK tescil ve hizmet dökümü sunulmalıdır.
    9-Şahsi vadesiz banka hesap dökümü: En az 25.000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
    10-Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.


  • @gamefry Bu randevuları alanlar nasıl alıyor merak ediyorum açıkcası benim merakım b1/b2 değil j1 için. Göçmen olmayanlara randevu bir şekilde veriliyorsa bu şans ile mi yakalanıyor başka bişey ile mi ? Daha bugün tekrardan Ankaradan turist vizesini aldığını iddia eden birisi daha var. Açılıyorsa diğer nıv lar için de açılması gerekir.

  • ⭐⭐⭐

    @eyuphanyl Sürekli takip ederek. Şansınıza olur da bir boşluk yakalarsanız vize randevunuzu öne alabilirsiniz. Yorucu ama şu aralar başka yol yok.


  • @Programmer Sürekli takip ile Ankaradan alınıyor mu işte onu soruyorum. Web sayfasında Ankara şuan sadece göçmen vizelerine bakıyor yazıyor. Çok uzun süredir randevunun olmadığı Ankarada bir anda ne olduda tek tük de olsa randevu vermeye başladılar... tabi bunu kimsenin bileceğini sanmıyorum tamamen aklımı kurcalayanlar bunlar

  • ⭐⭐⭐

    @eyuphanyl B1/B2 vizesine başvuru yapıp randevu alanlar, randevusunu öne alabilmek için ilgili sayfayı sık zaman aralıkları ile takip ediyorlar. Bazen vize başvurusundan vazgeçenler vs. oluyor. İşte o boşalan randevu saatine denk gelen arkadaşlar da hemencecik tarihi öne çekmiş oluyor.


  • @statistician eylülde boşluk buldum ve 9 eylüle randevu güncellemesi yaptım. 5 kez randevu değişikliği yapmış oldum. benim gibi sayısı merak edenlere bilgilendirici olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @prowl konsolosluk der ki vizenizi almadan uçak ve otel rezervasyonunuzu yapmamanızı tavsiye ederiz. onda uçak ve otel rezervasyonuna gerek yok. buradan bilgi almak isteyen kişilere yanlış bilgilendirme oluyor.


  • @eyuphanyl Ankara’da ki turistik başvuların 2 sebebi olabilir. Acil talepte bulunmuş olanlar yada posta yoluyla vizesini yenileme yapanlar onun dışında randevu verilmiyor. Belki farklı istisnalar vardır onunla ilgili bir bilgim yok. Resmi sitede ki açıklama hala turist vizelerinin İstanbul üzerinden alındığına dair. Resmi site dışında ki bilgilere itibar etmeyiniz. Ankara’da turistik vize randevusu açıldı bir arkadaştan duydum görüşmeye gitti vs vs. şehir efsanesi hepsi.


  • @tuncayarat hocam emeğine sağlık tek tek yazdığın için. gerçekten on numara insansın. çok güzel oldu bu bilgiler. 🙌🏻

    @denizci10 otel ve uçak ile ilgili çok duydum bunu. vize onayından sonra alacağım. teşekkür ederim bilgi için.

    vize randevum haziran 2023te.


  • @ob16222 Bende bu şekilde biliyorum ve düşünüyorum. Verilerde gözüken b1/b2 ler posta yoluyla yenilenenler onu biliyorum ama bildiğiniz slotun açık olduğu ve randevunun aldındığı ss i gördüm. Acil vize talebi ile de alınmamıştı. Randevu aldığımızda ana sayfada gözüken tarih saat ve konum gözüküyordu... resmi açıklamayı beklemeden bir kanıya varmayacağım mutlaka.

  • ⭐⭐⭐

    Geçen gün konsolosluğun göçmen olmayan vize bölümüne oturum izni veya vatandaş olmayan ülkelerden vize başvurusu yapıp yapamayacağımız hakkında merak ettiğimden dolayı mail atmıştım bugünkü gelen cevabı aynen gönderiye ekliyorum.

    ‘’Diger ulke vatandaslari icin gocmen olmayan vize hizmeti veren ABD Elciligi veya Konsoloslugu’nda vize basvurusunda bulunabilirsiniz.

    Ancak, ABD disindaki sosyal, ekonomik, ailevi ve profesyonel bağlarınızin güçlü olduğu yerde basvuruda bulunmanizi oneririz.

    Lutfen prosedurler icin basvurmayi planladiginiz konsolosluk ile irtibata geciniz.’’

    Kısacası başvurunun önü açık ülkeye bağınızı göstermeniz kalıyor geriye. Yani başka ülkeden başvuru yapamayız direk red alırız tezini çürütmüş bulunuyoruz 🙂 İmkanları dahilinde denemek isteyenler gönül rahatlığı ile deneyebilir.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 bizi de ısrarla Gökçe hanıma yönlendirmiştin ve ayrıca kaç kişiye mutlaka destek alın Gökçe hanımdan dediğine de şahidim. Hiç bir iş kimsenin tekelinde değildir tabiki Farklı Farklı kişiler aynı işi yapabilir. Serbest piyasa deyip engellemesi ya sa direkt sana sormaması hoş olmamış ama takılma bence yine de🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @prowl isterseniz takip edin yakında ekim ayına randevu açabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek teşekkür ederim. Hayat kısa kuşlar uçuyor Melek hanım... yapacak çok işimiz var yolumuza bakalım biz...


Benzer Başlıklar

  • 1527
  • 5
  • 5
  • 357
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum