Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@batosemo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

E devletten nüfus kayıt örneği alırken kişiyi mi seçmeliyiz yoksa aileyi mi? Evli falan değilim çocuğum da yok.

Ds-260 onay belgesini getirin diyorlar da bu 15 sayfalık bir sürü çıktı var ondan mı bahsediliyor?

Bekar olduğunuz için Kişi olarak seçebilirsiniz. Aile de seçebilirsiniz, sorun olmaz.

E devletten nüfus kayıt örneği alırken kişiyi mi seçmeliyiz yoksa aileyi mi? Evli falan değilim çocuğum da yok.

Ds-260 onay belgesini getirin diyorlar da bu 15 sayfalık bir sürü çıktı var ondan mı bahsediliyor?

DS-260 onay belgesi dediği sonda çıkan barkodlu sayfadır.

• @Kitapsever Formu açtırma talebini konsolosluğa mı yaptınız ? DS-260 Giriş sayfası burada.

• @gamefry Toplu bir dava açıldığını gördüm geçenlerde trumpa karşı dv22 ve dv23 için buna katılmak için ne yapmamız gerekiyor

• @ggulduk Hangi dava ile ilgili sordunuz, bilgim yok açıkcası. Toplu açılacak mevcut bir dava yok bildiğim kadarıyla.

• Süreç bitti artık arkadaşlar, kabul etmek gerek. Grup davasında da en son olumsuz bir durum gelişmişti. Davacılara öncelikli vize hakkı tanınmayacaktı. Şu an risk alıp, başka bir ülkeye gidip şansını deneyen şanslı arkadaşlar mülakat aldılar. Bu riske rağmen mülakat alamayan, belki biriktirdiği parasından olan şanssız arkadaşlar da oldu.

Hayaller kuruldu,
    Uykular kaçtı,
    Dostlar edinildi,
    Yardım ortamı oldu,
    Yalanlar söylendi,
    Psikolog masrafları çıktı,
    Antidepresana başlayan arkadaşlar oldu,
    Hiçbir şey yapmadan sadece bekleyip mülakat alan arkadaşlar oldu,
    Gece gündüz çabalayıp mülakat alamayan arkadaşlar oldu,
    Belki mail atılmayan ülke büyükelçiliği kalmadı (Cibuti dahil),
    İnsanlar kazanıldı,
    İnsanlar kaybedildi.

Kimi arkadaşlarımız hayatları için yeni umutlara yelken açtı veya açacak. Kimi arkadaşlarımız hayata dair umutlarını tüketti. Kimi arkadaşlarımız gelecek seneler için umutlarını devam ettirecek. Ne yazık ki şanssız olanlar için durum bu. Kimisi için zor olacak ama hayat devam edecek. Ne yazık ki ben de bu gruba dahilim. Hayattan artık hiçbir beklentim kalmadı. Gerek kendime dair, gerek insana dair, gerek şansa dair.

Süreçle ilgili daha önce yardımcı olan yetkili arkadaşlara teşekkür etmiştim. Bir teşekkür de sn. @crazycells 'e. Bu forum gerçekten süreci sorunsuz ilerletmek için eksiksiz bilgi sunuyor. Maalesef bazen elde olan imkanların fazlası gerekiyor. Şans içinde şans gerekiyor. DV'nin rekor vize basılan yıllarından birinde çok sayıda Türk'e mülakat dahi layık görülmedi. Acı ama durum bu.

• ⭐⭐⭐

@Stiff Arkadaşım , yine söylüyorum. Üzme kendini. Hiçbir şey sağlığından daha önemli değil. Vallahi benim de zoruma gidiyor. Ama hayırlısı olsun diyorum. Ne yapalım, kısmet değilmiş.

• @Stiff maalesef ki Türk talihliler olarak DV tarihinin en kötü yılını geçirdiğimizi düşünüyorum çünkü ortada ne Trump yasakları var ne de covid kapanmaları. Covidden dolayı dünyanın heryerinde birikmiş dosyalar vardı fakat Ankara kadar bulunduğu ülke vatandaşlarını mağdur eden bir konsolosluk olmadı diye düşünüyorum. Özetle Ankara’ya mahkum kaldık ve maalesef ben dahil bir çok arkadaşımız vizesini alabilmek için görüşmeye gidemedi. Yapılabilecek tek şey kendimizi bu üzüntüden kurtarıp hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek bu çok zor olacak bunca hayalden sonra ama bize iyi gelecek şey bu. Hiç bir şey sizin ve sevdiğiniz insanların sağlığından daha önemli değil.

• @Programmer evet Ankara'ya yazdım pasaportumu değiştirdim onu eklemek istiyorum diye 2 hafta önce falan galiba. Yeni açıldı diye yazmışlar

• @Kitapsever Formda eski pasaport bilgilerinizi silin yenisini yazın. Bu arada birden fazla kişiyseniz herkesin formunun açık kalmadığına dikkat edin.

• @gamefry çok teşekkür ederim

• @gamefry Dv23 telegram grubunda olan bir arkadaşım söyledi toplu dava ile ilgili bir şeyler ama çoktan açılmış da olabilir dedi ben telegrama giremediğim için detayları bilmiyorum internette de bir şey bulamadım

• @ggulduk Anladım. Bahsedilen eski bir dava büyük ihtimalle.

• @gucarslan Merhabalar en son 13 haziranda montreal konsolosluğu dosya taşıma talebimi kabul etmişti.Bu tarihten itibaren atılan tüm maillerime sadece 1 kere cevap verdi ondada bu işlemler uzun sürebilir dosyanızı ankaradan isteyeceğiz dedi.ankaraya konsolosluğuna mesaj attığımda ankara ''dosyan bizde yok yok montreal'in dosyanı direkt KCC'den istemesi gerekdiğini söylediler .Bu gelen mesajı montreale'de gönderdim ama kesnilikle cevap vermiyorlar .KCC'ye yazdık klasik aynı cevabı veriyorlar sürekli .benimle aynı durumda olan bir kişi daha var onada aynı şekilde davranıyorlar.neredeyse hergün mail atıyorum normalde bir kere atıp beklerdim ama yine cevap vermiyorlar(3 hafta beklemişliğim var).yapabileceğimiz başka birşey olabilr mi ? acaba bu konu hakkında acaba aklıma başka birşey gelmyor.bir fikriniz varsa söylerseniz sevinirim.

• Merhaba, forumu biraz taradım ama göremedim 27 binlerde olup dv 2022 mülakat tarihi alan varmı ?

• Merhaba, Ais kaydı yaparken sadece istanbul ve ankara ptt şbeleri çıkıyor. sadece buralardan mı alabiliyoruz pasaportu?

• @agaslan Ücretsiz alabileceğiniz yerler bunlar. Adrese teslim edilmesini istiyorsanız belli bi ücret ödeyip adrese gönderilmesini sağlayabilirsiniz ben o şekilde yaptım . Galiba 125 ödedim bunun için.

• @xbens Teşekkür ederim ben de öyle yaptım.

• Sağlık muayenesi için götüreceğimiz belgelerde geçmişten şimdiye kadar olduğumuz aşıları gösteren aşı kartını götürmek gerekiyor. Yoksa covid aşı belgesi yeterli mi. Ekstra masraflardan kaçınmak için.

• @Kitapsever Covid aşı kartını kesin götürün. Diğer aşı kartınız varsa onu da götürün. Kabul ederse eder, etmezse zaten vuruyor aşıları.

Benzer Başlıklar

• -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k