Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
-
@ayvalik10 tesekkur ederim
-
Merhaba, biz New Jersey Ridgewood da yasamaya karar verdik ama ev kiralamak icin bildiginiz emlakci var mi acaba , yardimci olabilirmisiniz ,
-
@nalantutar Merhaba, zillow.com , trulia.com, apartments.com gibi sitelere baktınız mı ? Bir kontrol edin derim. En azından fikir edinirsiniz.
-
@Ravana Hayırlı olsun. Evdeki her birey için ödeme her eyalette geçerli sanırım. Allah tan çocuk için de ücret almamışlar. :)
-
@starpt, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
merhabalar herkese :) stresli gunlerden sonra bu guzel tecrubeleri yazmak sukur dolu hissettiriyor. ilk geldigimizde ev bulmanin en onemli unsur oldugunu biliyorduk. gelmeden zillow dan arastirma yapip grupta yer onerisi alsak da gelince daha iyi goruyor, deneyimliyor insan. cokca ev baktik zillow dan en son NJ de bir turk emlakcidan kiralik ev bulduk. Acikcasi fiyatlar cok yuksek, kendi onceliklerimize gore gonlumuze gore bulduk sukur. simdi bu satirlari yazarken ikea mobilyalarimizi bekliyoruz :)
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Sizin de ev kiralama durumunuz @Ravana arkadaşın olayı gibi mi oldu ? Yoksa Türkiye deki gibi emlakçıya gidip S.A 3 aylık depozito verip ahanda şu evi kiraladım gibi mi ? :)
Bir de şöyle bir şey merak ediyorum, kısa süreli ev kiralama durumu da aynı şekilde oluyor ? (Tabii ki her eyalet için farklıdır)
Ailem ile birlikte (iki çocuk) sadece 3 ay ya da 6 ay gibi kısa zaman geçici bir yerde kiralayıp daha sonra aldığım maaş çekleri ile istediğim başka bir evi rahatlıkla kiralayabilmek. -
@Programmer evet bakiyorum , ama sonuc almak icin herhalde oraya gidince ev kiralayabilecegiz
-
@nalantutar, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
@Programmer evet bakiyorum , ama sonuc almak icin herhalde oraya gidince ev kiralayabilecegiz
Bence de kesinlikle öyle yapmalısınız. Sonuçta resimlerde güzel görünen bir ev gerçekte gördüğünüzde hoşunuza gitmeyebilir. Canlı canlı görüp kiralamak daha mantıklı olacaktır. Umarım mutlu olacağınız bir ev bulursunuz.
-
@Programmer, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
@nalantutar, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
Bence de kesinlikle öyle yapmalısınız. Sonuçta resimlerde güzel görünen bir ev gerçekte gördüğünüzde hoşunuza gitmeyebilir. Canlı canlı görüp kiralamak daha mantıklı olacaktır. Umarım mutlu olacağınız bir ev bulursunuz.
Tavsiyem, gidip gormeden, icini gezmeden ev kiralamayin! Genelde websitelerine koyduklari resimler veya videolar model ev veya daireye aittir. Dogal olarak model ev, cazibe olustursun diye, ozenilerek itina ile hazirlanmistir. Gercekte sizin kiralayacaginizin o kadar iyi olmama durumu yuksek ihtimaldir. Hayalkirikligi yasamamak icin gormeden, gezmeden ev veya apartment kiralama isine kalkismayin!
-
@nalantutar sen benim paylaştığım dosyayı indirmemişsin anlaşılan amerika da ev arama sitelerin toplanmış hali

-
@nalantutar bu arada ev tutulunca ilk alınacak eşyayı almayı unutma :)

-
@ayvalik10 Bunun olmaması gerçekten büyük sorun. :) Bu hatırlatma iyi oldu.
-
-
@ayvalik10 eline sağlık.
-
@emocan aşağıdaki sayfanın ilk iletisinde ki dosyayı indirirsen bu resimler ve çok daha fazla bilgiler içermektedir. Ayrıca alınacak eşya listesi de var.
-
@emocan Tesekkurler.
biz zillow dan baktik evlere. Bir de buradaki arkadaslarimiz apartmand oturmayi tavsiye etti.
apartman hem fiyat olarak uygun hem de cim bicme, kar kureme derdi yok. baslangic icin kolaylik sagliyor adaptasyon surecinde.
Lakin oyle uzun listeler var ki apartmanlarin leasing ofisinde ve 2 ay oncesinden kimin tasinacagi belli oluyor.
vardi bosalacak evler lakin 2 ay sonra biz de hemen tasinabilecegimiz ev arayisina girdik. buraya 30 yil oncesinde gelmis bolca ev almis bir turk emlakciya vermis evini, kiraci baska eyalete tasinacagi icin bosalan evini tuttuk 18 gun kadar bekledik bosalmasini. bizim SSN gelmisti sorun yasamadik, cosigner ile hallettik. -
@ayvalik10 indirdim , bakiyorum sitelere ama Amerika ya gitmeden olmayacaj gibi gozukuyor, hayirlisi bakalim
-
@starpt, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
@mexido tabi ki. oda sayisi ve eyalet burada kritik nokta. biz okul puani iyi yerlere baktik. o nedenle 2 odali yerler min 2250 ve ustu, tek odali yerler ise 1800 civarindaydi. ayrica co-signer ile kiralamak istedigimiz icin red edenler de oldu. bazen sorun sadece para da olmuyor
Çok pahalı malesef. Studio daha uygun olabilir.1+0 teşekkürler
-
Teşekkür ederim arkadaşlar. @ayvalik10 WD40 ı alıp ufak bi alet çantası almamak olmaz ama :)
Hala araştırmaya devam ediyorum tabi kesin olmamak ile birlikte şöyle bir bilgi duydum. Oturduğunuz eyalet/semt artık orasını bilmiyorum local bir websitesi oluyor. O websitesinde ikinci el eşyaları ayın belki haftanın belli bir gününde boş bir noktaya bırakılıyor isteyen alsın şeklinde.
Daha iyi bilen var ise daha açıklayıcı şekilde anlatır umarım. -
@emocan garagesale deniliyor bahsettiğin olaya ancak ücretsiz değil sadece kişiler ücretsiz olarak istedikleri zaman kapı önüne koyuyorlar onlar için bir ilan çıkmıyor.
-
@emocan bulundugunuz bolgede nextdoor uygulaması vardır. Bu uygulama sayesinde yasadiginiz mahalledeki her konuda bilgi alabilirsiniz. Siteye gidip uye oldugunuzda , evde oturdugunuzu teyit etmek icin adresinize posta ile bir kod gonderilir ve o kod ile siteye ilk girisinizi yaparsiniz. Bu sayede mahalledeki her konu hakkinda bilginiz olur ( ucretsiz verilen esyalar, gurultu konulari vs vs ) . Gruba soru da sorup guzel yanitlar , tavsiyeler alabilirsiniz. Ayrica buynothing isimli gene bolgelere has gruplar mevcut. Burada insanlar fazla esyalarini veriyorlar. Sizin gidip almaniz gerek ama . Bunlara bakarsaniz yardimci olur esya konusunda.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
55
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum