Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Bilgehan-Bulut Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar bu Amerika ya giderken Almanya da ocr testi istiyor lar mi teşekkürler


  • Merhabalar 08.08.2022 tarihi itibariyle vizemi elime aldım. Buradan yeşilkart forum ailesine ve Önder Abi' ( @yolda1deli )'ye çok çok teşekkürler.

    Unganlar Deneyimim:

    Giriş yaptım, saat 11 de ki randevum için 1 saat kadar erken gitmiştim. İçeriye girdiğim de ise çok yoğun bir kalabalık vardı, deneyimleri okuduğum zaman genelde herkes çok hızlı bir şekilde işlemlerini yaptıklarını belirtseler de sanırım randevum pazartesi günü olduğu için işlemlerim uzadı. Kan ve idrar tahlili göğüs röntgeni ve muayene toplamda 417.50 dolar ödemiş oldum. Son aşamada çalışan Filiz Hanım bana unganlara randevu alırken Diversity Değil immigrantı seçmişsiniz ama sorun değil düzeltiyorum dedi ( hata yapan arkadaşlar olur ise sorun etmeyin ).

    Mülakat Deneyimim 🙂

    Saat 08:45 randevum için gece saat 04:50 civarlarında uyanmıştım, konaklamamı KING HOTEL'de yaptım. gecelik olarak 550 tl bir fiyat ödedim ( diğer hotellere nazaran ucuz ama eskiydi). Mülakat için sıraya girdiğim de saat 08:00 idi içeriye girişimde 15 dakika sonra oldu. Pasaport kontrolü- xray kontrolü aşamalarından sonra sıra numaramı aldım. Ekstrem bir durum olmadığı için ilk iki aşama herkesin deneyimi gibi geçti. Mülakat için sıra numaran yandıktan ve yemin ettirildikten sonra, Amerika'da arkadaşın var mı ?, daha önce hiç Amerika da bulundun mu, Nereye gitmek istiyorsun, Ne iş yapıyorsun ? sorularını sordu, ve ben de arkadaşımın olduğunu, Amerika'da daha önce hiç bulunmadığımı, New York'a gitmek istediğimi ve işimi söyledim. Maddi yeterlilik içinde 21k$ ve 26 k civarında TL gösterdim.5 numaralı veznede ki hanımefendi tebrikler dedikten sonra hızlı adımlarla tekrar çağrılmamak için kaçtım denilebilir :). Herkese tekrardan çok teşekkür ederim 🙂


  • @donmezhamdu, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar bu Amerika ya giderken Almanya da ocr testi istiyor lar mi teşekkürler

    Pcr testi


  • @donmezhamdu bu tarz soruları, bileti aldığınız havayolu firmasına sormanız veya ülkelerin bu konudaki yönergelerini okumanız daha faydalı olacaktır.


  • @datanist teşekkürler


  • gidenlere yenı hayatlarında başarılar darısı bize beee:)işalllah.


  • Herkese merhaba,
    CN24K, DS260 - 1 Mart 2022 Tamamlandi, Mulakat Tarihi Maili - 14 Haziran 2022
    Muayene gunu 8 agustos 2022 Napoli

    sizlere dv2022 lottery doneminde girdigim mulakat sureci ve muayene deneyimlerimi aktaracagim umarim bu surece girecek herkes icin faydali olur. Oncelikle italyada yuksek lisans yaptigim icin Napoli de mulakata girdim. Dv lottery icin italyada sadece napolideki konsolosluk sizi kabul ediyor. Mulakat tarihinizden 1 gun oncesine otomatik muayene tarihiniz olusturuluyor. Muayene olacaginiz klinik(Istituto Diagnostico Varelli S.r.l.) sehir merkezinden biraz uzakta ve 7 de aciliyor ona gore erkenden gitmenizi tavsiye ederim cunku baya sira oluyor. Giristeki gorevli adam sizi zaten yonlendiriyor. Ilk asamada ben kan verdim daha sonra rongen cekildi. Odemeyi yapmak icin cagirildim o sirada asi kartimi gosterdim. Burda sunu soylemek isterim ben aile hekimimden eksik asilarimi tamamlayip gittim ve butun asilari tamdir diye islak imzlai kaseli bir dokuman aldim kendim de ingilizceye cevirdim 2 kopya goturdum. Gorevli tek tek bakip forma asilarimin girdi. Yenilenen asilarimin tarihlerinin yeni oldugunu belirttim burada. Tetanoz asisi amerikada her 10 yilda bir yenilenmesi gerektigi icin onu tekrar sordu o yuzden aile hekiminize yaptirip gitmenizde fayda var cunku italyada 40 euradan basliyor asi fiyati. Daha sonrasinda beni muayeneye aldi bu aralarda baya bekledim. Muayene de bagimlilikla alakali sorular sorup cigerlerimi dinledi, kilo boy olcumunden sonra bilgilendirme yapip muayeneyi bitirdi. 12.30 gibi muayeneden ayrildim oraya 6.30 da gitmistim.
    Muayene odemesi 200+20 euro vergi olarak verdim.

    MULAKAT GUNU (9 agustos 2022)

    Napoli sahildeki USA konsoloslugunda( PIAZZA DELLA REPUBBLICA) 8.30 a gozuken randevum vardi. Ben 7.50 de onune geldim coktan kuyruk vardi. O yuzden en az 1-1.5 saat onceden gitmenizi tavsiye ederim. Kapida cantami ve telefonumu teslim ettikten sonra 2. Kata gecip siramin gelmesini bekledim. Once numaram geldiginde tum belgelerimi sirayla ilettim herkesin belgeleri farkli olabilir ama benimkiler soyleydi (pasaport,eski pasaport, dogum belgesi ve cevirisi, sicil kaydi italya+turkiye, diplomam ve fotokobisi, ogrenci belgem, ds260 form ciktisi, banka hesap dokumu ve interview icin gelen mailin ciktisi) parmak izimi de bu asamada aldilar. Not olarak eklemeliyimki soru sormaktan cekinmeyin mesela benim ds260 formumun barkodlu ciktisi almayi unuttular ve ben bu lazim degil mi diye sorunca tesekkur edip aldilar. Bir not daha eger adresini degistirmek istiyorsaniz bu asamada soylemeyi atlamayin. Daha sonrasinda ayni kisi odeme yapmani lazim diyip kasaya yonlendirdi. 330 euro odeme yaptim ve tekrar numaramin cagirilmasi icin bekledim.
    Son olarak gisedeki adam numarami cagirdi gayet guler yuzlu idi sohbet eder gibiydi bana erzurum sehrinde yasadigini ve istanbulu sevip sevmedigimi bile sordu. Sonra bana yemin ettirip vizen onaylandi 6 ay icinde usa ye giris yapman gerekli kendine iyi bak dedi.
    Pasaportumu da milanoda dhl subesinden 3 is gunu icinde alacagim.
    Umarim gitmek isteyen herkes icin surec kolayca tamamlanir.

  • ⭐⭐

    @Zehra-Nur-Akçalı Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @Zehra-Nur-Akçalı

    Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • Herkese merhabalar 4 Ağustos’taki mülakat deneyimim (Biraz geç yazdım kusura bakmayın)

    Sabah 9.45’teki randevu için 9.30 gibi konsolosluğa gittim. Girişte telefon, para akıllı saat vs. ne varsa dışarıda bırakıyorsunuz. Sonra x-ray den geçip içeride pasaportumu verdim, arkasına bir sticker yapıştırıp sıra numaramı verdiler. Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra numaram ilk defa yandı ve bankoya gittiğimde 330 dolar nakit, pasaportumu sıra numaramın olduğu kâğıdı verdim, bu aşamadan sonra sıra numaranızı aklınızda tutmanız gerekiyor. Sıra numaram ikinci kez yandığında gittiğim bankoda evraklarımı teslim ettim. Sırasıyla aşağıdaki belgeleri istediler;

    Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Askerlik belgesi
    Hesap dökümleri ve imza sirküleri çıktısı
    Diplomalar ve yüksek lisans öğrenci belgesi ile transkript (fotokopisi olmadığı için orijinalleri verdim ama en son geri verdiler)
    Unganlar'dan aldığımız sağlık raporu
    2 adet fotoğraf

    Evrakları teslim ederken mülakatı Türkçe yapmak istediğimi söyledim, tamam dedi ve tekrar beklemeye başladım.
    Numaram üçüncü kez yandığında artık bekleme salonunda sadece iki kişi kalmıştık (Ahmet ile) 4 numaralı bankoya gittim, güler yüzlü bir bey sorularını sormaya başladı, biraz eğlenceli geçti benim için.

    Hangi eyalete gideceksin? Hangi şehre gideceksin?
    Kaliforniya/Albany dediğimde Albany diye bir yeri hiç duymadığını ve Google’dan aradığını söyledi. Neden orası diye sordu. Arkadaşım olduğunu ve onda kalacağımı söyledim, tamam dedi.

    Burada ne iş yapıyorsun? Gittiğinde ne iş yapacaksın?
    Astronomi öğretmenliği yaptığımı söyledim. Orada ilk zamanlar (İngilizcem iyi olmadığı için) ne iş olsa yapabileceğimi ileriki zamanlarda astronomi ya da (daha önceden çalıştığım için) teknik ressamlıkla alakalı iş bakacağımı söyledim. Sonra teknik ressamlığın ne olduğunu bilmediğini söylediği için onu anlattım. 🙂

    Vizeni onaylıyorum, pasaportun vize işlemleri için kalacağını söyledi. Diplomaları vs verdi ve iyi günler diledi.

    Sanırım mülakat 3 - 4 dakika civarında sürmüştür.


  • Herkese merhaba,

    Öncellikle forumdaki ve özellikle green card süreciyle ilgili bütün bilgilendirici paylaşımlar için çok teşekkürler. Bizim vize sürecimizde fazlasıyla yardımı oldu.

    Sorum şu ki, bugün itibarı ile vize basılı pasaportlarımız aldık ve benim vizemde şöyle bir annonation var "Class A or B Req. ATTN. of US PHS at POE".

    Vizem 6 aylık ve sağlık raporu sürecinde de Dr. Ungan herhangi bir sıkıntı olmadığını (türberküloz vs) söylemişti sadece daha önce sarkoidoz geçirdiğimi ben belirtmiştim.

    Annonationın tam olarak ne anlama geldiği ile ilgili tatmin edici bir açıklamayı internette bulamadım, acaba forumda bunun ne anlama geldiğini bilen veya daha önce bu annonationı almış olan var mı?

    Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    günaydın herkese şimdiye kadar vizeyi alanları tebrik eder yepyeni hayatlarında musmutlu olup başarıdan başarıya koşmalarını tüm forum ailesi olarak temenni ediyoruz bu arada sizin gitmeden işinize yarayacak bir linki tekrar paylaşıp görmeyenler için buraya ekledim aşağıdaki sayfanın ilk iletisinde ki dosyayı indirirseniz sizin için bir yol haritası olabilir. Tekrar vizesini alanlar için tebrikler

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3022/kazandıktan-sonra-amerikada-ki-hayatınıza-kadar-herşeyin-toplanmış-hali?page=1

  • ⭐⭐⭐

    @astronomer Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @astronomer Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @egoshiva

    Merhabalar, durumunuzla ilgili Google'dan bir arastirma yaptim:

    PHS: Public Health Services (Halk Sagligi Hizmetleri)
    POE: Point of Entry (Giris Yeri)

    Emin degilim ama tahmin ettigim kadariyla ABD'de PHS tarafindan tedbir amacli birtakim teste tabi tutulabilirsiniz, fakat endiselenecek bir durum olmadigini dusunuyorum. Fakat verdigim bilginin dogrulugundan emin olmadigimi tekrar belirtmeliyim.

    Lutfen asagida paylasmis oldugum dosyadaki 6. sayfaya goz atin.

    CDC Public Health Screening AT U.S. Ports of Entry


  • @berke1998 bey çok teşekkürler ilginiz için, ben de problem olmayacağı inancındayım ama insan ister istemez biraz endişeleniyor. [email protected] a da e-mail gönderdim konu ile ilgili, onlardan cevap bekliyorum, umuyorum olumlu şeyler söylerler. Gelen cevabı da forumda paylaşacağım, belki başka birilerinin de işini yarar.

    Daha önce forumdan @Stickezz isimli arkadaş da aynı annotationı almış kalp rahatsızlığı sebebiyle ancak Amerika'ya giril yapmış gözüküyor, kendisine de mesaj gönderdim, belki o da bilgilendirebilir.


  • Merhaba,

    Sağlık muayenesi ve mülakat deneyimlerimi paylaşıyorum

    27 Mayıs Cuma Sağlık Muayenesi Deneyimi

    Eşimle birlikte 27 Mayıs Cuma günü 11.30 ve 11.35 olarak almış olduğumuz sağlık kontrolümüz için sabaha karşı İstanbul'dan arabayla yola çıktık. Sabah 8 civarı Ankara'ya vardığımızda aracımızı Unganlar'ın yakınındaki otoparka park edip Kuğulu Park'ın içindeki kafede kahvaltımızı yaptık. Randevu saatimize yakın Unganlar'a giriş yaptık. İlk olarak evraklarımızı teslim ettik, sonrasında eşim ve beni ayrı ayrı odalara alıp doktor kontrolüne aldılar. İkimize de ikişer aşı yapıldı. Ben bebeklik ve çocukluk dönemlerimden kalan aşı kartlarımı da evrak olarak teslim ettim. Eşime ekstra olarak alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin daha önce alınıp alınmadığı soruldu. Benden 280 dolar, eşimden ise 310 dolar ödeme aldılar. Sonrasında kan testi için Düzen Laboratuvara indik. Kan tahlili için ikimizden de ayrı ayrı 47,5 dolar alındı. En son olarak ise röntgenimiz çekildi. Sonrasında tekrar 4. kata çıktığımızda raporlarımızı ertesi gün 11.00.-12.00 arası teslim alabileceğimiz bildirildi ve çıktık. O geceyi Ankara'da geçirip Seven Deep Otel'de konakladık. Ertesi gün yola çıkacağımız için 10.30 gibi raporumuzu almaya gittiğimizde hemen teslim ettiler ve yola çıktık.

    3 Haziran Cuma Mülakat Deneyimi ve sonrasındaki süreç

    İlk olarak 2 Haziran Perşembe olarak belirlenen mülakat tarihimiz daha sonrasında 3 Haziran Cuma olarak değiştirildi. Mülakat saatimiz sabah 08.00 olarak belirlendiği ve İstanbul'dan gelecek olmamız sebebiyle bir önceki gün yola çıkarak Ankara'ya vardık. Bir hafta önce de konakladığımız için yine Seven Deep Otel'den yer ayırtmıştık. Otel, çok gürültülü bir yerde bulunduğu için müzik seslerinden uyuyabilmek biraz zor olabiliyor. O gece konaklamamızın ardından ertesi sabah erkenden uyanıp konsolosluğa 07.30 civarı yürüyerek vardık. Kapının önünde çok bekleyen kişi yoktu, biz de sıraya girip beklemeye başladık. Zaman geçtikçe kuyruk uzamaya başladı. Çoğunlukla İranlılar mevcuttu, sağlık kontrolünde de olduğu gibi. Zaman yaklaştıkça stres seviyesi yükselmeye başladı 🙂 Kapıda bekleyen güvenlik tek tek herkesi içeri almaya başladı. Girişte isimlerimizi sordu ve sonrasında güvenlik kontrolünden geçerek içeri girdik. İçerde verilen numaraya göre (şu an kaçtı unuttum) sıramızı beklemeye başladık. Bu sırada tabii ki stres daha da artmaya başladı, kapıya gelene kadar hiçbir stres yaşamamıştım. O an öyle ki sanki adımı sorsalar unutacak gibiydim 🙂 Bir de İranlıların hep ceket-pantolon giyip daha resmi geldiklerini görüp de benim "biker tayt" giyip geldiğimi düşününce daha da stres olmuş olabilirim :))) Bu düşüncelerle 10-15 dk bekleyişin ardından numaramız yandı. Eşim ve ben kişi başı 330 dolarımızı ödedik. Sonrasında numaramızın ikinci kez yanması için tekrar beklemeye başladık. Tekrar yandığında evraklarımızı teslim etmek için sarışın hanımefendinin olduğu bankoya gittik. Greencard sonrası evlilik yaptığımız için evliliğimizi kanıtlayıcı belgeler de sunmamız gerekiyordu. Bu sebeple birlikte olan fotoğraflarımızı, birlikte gittiğimiz yerlerin biletlerini vs teslim ettik. Bu sırada birkaç belgenin olup olmadığını sordu, nüfus kayıt örneğini tek bir adet basıp getirmişiz, eşimin askerlik belgesini ise hiç koymamıştık (evrak mailinde yazmıyordu). Eksik belgeleri mail ile iletebilirsiniz diye belirtti. Mülakatımızı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğimizi sorunca İngilizce olarak yapmak istediğimizi belirttim. Sonrasında 3. defa tekrar beklemeye başladık ve numaramız yandığında Amerikalı genç beyefendinin olduğu bankoya geçtik. Yemin ettikten sonra birkaç soru sordu. -Nereye gideceksiniz? -Hangi işi yapacaksınız? -Tanıdıklarınız var mı? gibi. Bir de ben Avustralya doğumlu olduğum için orada ne kadar yaşadığımla ilgili sorular sordu. Bu konuşmaların ardından bize eksik belgelerin belirtildiği kağıdı ve de pasaportlarımızı geri verdi. Eksik belgeleri ve pasaportlarımızı PTT ile kargolamamızı söyledi. Sonrasında konsolosluktan çıktık ve hemen kırtasiyeye giderek eşimin eksik olan nüfus kayıt örneğini ve askerlik belgesinin çıktılarını aldık ve de PTT'ye giderek pasaportlarla birlikte kargoya verdik. Sonrasında tam yola çıkacakken direk kargoya veremeyeceğimizi öğrenince AİS kaydını yapıp o kağıtlarla PTT'ye giderek onlarla birlikte göndermelerini isteyip yeniden kargolattık ve İstanbul'a dönüşe geçtik. Bunun sonrasındaki süreç benim için daha da stresli olmaya başladı. Pasaportlarımıza vizelerimizin basılıp gönderilmesini beklerken PTT'den gelen mesajla Levent PTT şubesine gidip pasaportları teslim alınca vizelerimizin basılmadığını ve bu sefer de benden eksik belge olarak Avustralya'dan doğum belgemi ve kopyasını talep ettiklerini öğrendik. Pasaportlar geldiğinde tarih 17 Haziran olmuştu ve benim 20 Haziran'da Schengen vize randevum vardı Paris seyahatim için. Seyahatim ise 31 Temmuz tarihinde olacaktı. Bu tarihler arasında Schengen vizemin basılması, sonrasında ABD Büyükelçiğiline tekrar pasaportlarımı gönderip vizelerimizin basılması ve 31 Temmuz'da Paris seyahatime gidebilmem gerekiyordu. O kadar ki artık seyahate gidemeyeceğimi kabullenmeye başlamıştım (2020 yazı için planladığım covid sebebiyle 2 yıldır gidemediğim seyahat planımdı). Schengen randevumu da yoğunluk sebebiyle erteleyemiyordum ve ödemiş olduğum ücret sebebiyle de iptal etmek istemeyerek 20 Haziran'da Schengen vizesi için pasaportumu verdim. Pasaportum 29 Haziran tarihinde vizem basılıp teslim edildi. Bunun sonrasında ABD konsolosluğuna eksik belgemi göndermek için yeniden AİS kaydı yapmam gerekiyordu fakat sistem izin vermiyordu, arayıp ulaştığımıda teknik servise mail atmam söylendi, sürekli her yere mail atarak geçen stresli günlerin ardından 7 Temmuz tarihinde anca gönderebildim pasaportlarımızı ve stresli bekleyiş başladı çünkü Temmuz ayında araya bayram tatili vs girdiği için yetişmesi çok zor gözüküyordu. Tatil sonrasında vize statümüzü günde 100 defa kontrol etmeye başladım, hala refused olarak gözüküyordu. 22 Temmuz'da sonunda Ready, 25 Temmuz'da AP ve 26 Temmuz'da Issued oldu ve o gün PTT'den gelen mesajla pasaportların kargolandığını öğrendim. Artık 31 Temmuz'daki seyahatime de yetişebileceğim için mutluydum. Tabii ki yine o kadar kolay olmadı, çok kısa sürede İstanbul'a ulaşan kargomuz 2 gün boyunca Levent PTT'ye teslim edilmedi ve araya hafta sonu da gireceği için toplam 100 km'den fazla gidiş-geliş yol yaparak pasaportlarımızı teslim alma umuduyla PTT Arnavutköy Merkez Müdürlüğüne gittik. Güvenliklerin yardımıyla kargomuzu teslim aldık (normalde bu şekilde gecikmemesi gerektiğini belirttiler kargonun özellikle de pasaportların, bekleseymişiz seyahate yetişmeyecekmiş) ve sonunda sarı zarflarımıza ve pasaportlarımıza kavuştuk. Zorlu ve stresli uzun sürecin ardından Paris seyahatimin de sonrasında deneyimlerimi anca yazabiliyorum. Umuyorum sürece dahil olan herkes vizesine bir an önce kavuşur. Yardımı dokunan herkese tekrar çok teşekkürler
    Sevgiler


  • @Stiff Serkan çok teşekkür ederiz. Henüz süreç bitmiş değil umarım en kısa sürede herkese nasip olsun 🙏🏻 Lütfen hayallerinden vazgeçme 🙏🏻💐


Benzer Başlıklar

  • 6431
  • 21
  • 11
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum