Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yesilturk tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mirach39 gözünüz aydın, tebrikler.
    vizenizi güzel günlerde kullanmanızı dilerim, yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rodriguezjr vizeniz hayırlı olsun.
    sorunsuz, sıkıntısız güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
    bol şans..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NSSR tebrikler.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Beyin-ve-Hafıza yolun açık olsun kardeşim, tebrikler.
    abd'deki hayatında da bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @icf vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda da sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @remzi22 yolunuz da bahtınız da çık olsun.
    vizenizi güzel günlerde kullanın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heleneda ilk olarak durumunuzu düzgün şekilde açıklayın ki size destek olalım.
    siz mülakata gittiniz, mülakatı ankara büyükelçiliği binasında yaptınız, parmak izleriniz alındı, yemin ettiniz ve mülakat yaptınız. sonrasında size tebrikler dendi ve binadan ayrıldınız..
    sonrasında size pasaportunuz boş geldi değil mi?

    sizden ricam buradan dosya durumunuzu kontrol edin, orada yazan ibareyi buradan paylaşın lütfen;

    *IV yazan kısımdan, cn'nizdeki 0'lar olmadan yazacaksınız.


  • Ben mülakata gittim bana kazandınız dendi. İki gün sonra tebrikler maili de geldi. Pasaportumu da aldılar ve 4. gün pasaportumu almaya gittim, bi de baktım içinden bi kapıt çıktı. You have been ineligible yazıyodu ve kod olarak ta 204 kodunu kullanmışlar. Esasında benim olayım şu; başvuru yaptığımda boşanma aşamasındaydım, kapıt üzerinde evliydim ancak 5 sene sürdü boşanmam. 2019 yılında boşanma kararım verildi- 2020 yılında ben başvuru yaptım ama boşanmamın onaylanması maalesef tam 2021 oldu. Dolayısıyla sanki evli başvuru yapmışım gibi eşimin de dosyasını istediler benden. Halbuki 5 yıldır süren bi davanın içindeydim ve DS260 formunu doldurup gönderdikten birkaç gün sonra da mahkeme onayladı boşanmamı ama ben evli görülüyodum başvuru anında kağıt üzerinde maalesef 😢 ama boşanma davamın sürdüğü bi insanın evraklarını nası isteyebilirler ki benden, kaldı ki şayet boşanma aşamasındaysanız başvurmayın yoksa elenirsiniz gibi bi kuralları da yok ! Tek ve egane suçum boşanmaya çalışıyo olmak mı yani ??? Kaldı ki 2021 de boşandım ve benimle seyahat etmeyeceğini de declare etmiştim. Yani yalan bilgi falan vermedim asla. Bu benim hayatımı ve geleceğimi bu şekilde etkilememeli , boşanma aşamasında olmak ne bir suç ne bir kabahat,


  • @Fouray orta yaşlı demeyelim de 30 larında bir hanımdı ama çok tatlı biriydi 🥰


  • @gucarslan siz olmasanız asla üstesinden gelemezdik iyi ki varsınız Uğur bey. Ben telegram grubumuzdan link atamadım (beceremedim nasıl yapıldığını) haberiniz olsun 💐


  • @waterman çok teşekkür ederiz 💐


  • Unganlar Deneyimim

    9:30'daki randevuma 9:00'da 4. Kata çıkıp kayıt işlemini yaparak başladım. Benden istenen evraklar geçerli bir pasaport, DS260 konfirmasyon sayfası ve Covid aşı belgesi oldu. Bunları ilettikten sonra fotoğrafım çekildi ve 5. kata kan tahlili için yönlendirildim. Orda 47,50 doları tl karşılığı olacak şekilde kredi kartımdan ödedim. Kan verme işlemini tamamladıktan sonra 3. kata ciğer filmi için gidiyorsunuz. Boş olması sebebiyle bu iki işlemi de çok hızlı bir şekilde tamamladım.

    Saat 9:45'te 4. Kata geri döndüm ve 10:30'da doktor muayenesi için geri gelmem söylendi. 10:30 gibi doktorun odasına çağırıldım. Önlüğü giyerken duvardaki infografide olduğu gibi boşluk ön tarafa gelecek şekilde giyin ben emin olamadım, iki türlü denedim 😊 Doktor Mehmet Bey bana 2 aşı yaptı, ABD‘de uzun süre bulunup bulunmadığımı, nereye gitmek istediğimi, burada ne iş yaptığımı ve o iş hakkında konuştuk. Sigara,alkol ve uyuşturucu gibi soruları da sordu. Muayene sonrası aynı şekilde 310 doları tl karşılığı olarak kredi kartıyla ödedim ve 10:50 gibi çıktım. Çalışanlar güler yüzlü ve çok hızlıydı, bu kadar kısa bir sürede çıkacağımı düşünmemiştim. Sevgiler

    01 Ağustos 2022 Saat: 08.15 Mülakat Deneyimim

    Mülakatım için 7:30'da konsolosluğun önüne geldim. Ben geldiğimde önümde 3 aile vardı. İlk içeri girdiğimde sıra numaramı aldım ve beklemeye başladım. Numaram ilk yandığında 330 dolar para ödemesini nakit olarak ödedim. Para üstü tarafıma iletildi. Aktif pasaportum ve sıra numarasının kağıdını aldılar(sıra numaranızı unutmayın )
    Sırayı takip etmek için geri yerime geçtim. Bu sırada heyecan ister istemez artıyor. İkinci kez çağırıldığımda kalan evrakları iletmem istendi. Kısaca evrakları özetlemek gerekirse;

    Diploma aslı ve fotokopisi(Diplomanın aslını teslim ederken fotokopisi altında kalmış, kısa süreli nerede diye heyecanlanmama sebep oldu o sırada isteyen kişinin elinde olduğunu görünce bir rahatlama geldi)
    2 adet fotoğraf
    Adli sicil kaydı
    Askerlik durum belgesi
    Hesap dökümü(bankadan imza sirküleri ile birlikte teslim aldım)
    Nüfus kayıt örneği
    Geçmişte Amerikada niye bulundunuz gibi bir soru geldi sonrasında mülakatı ingilizce yapıyoruz uygunsa dediler tabi ki dedim.

    Artık son aşamaya gelmenin yarattığı garip bir duyguyla yerime geçtim ve çok kısa bir sürede numaram yandı.

    Yanına gittiğimde görevlinin bana bakış şekli bile beni rahatlattı, çok kibar biriydi. Ben direk ingilizce başladım konuşmaya o şekilde devam ettik. Parmak izimi verdim sonrasında mülakata başladık.

    Sorular sırasıyla

    Geçmişte ne için gittiniz?
    Nereleri gezdiniz?(Burada eyaletleri kısaca konuştuk)
    Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
    Orada ne iş yapacaksınız?

    Sonrasında Tebrikler dedi , teşekkür ettim ve konsolosluktan ayrıldım.

    Bu süreçte hepimize çok yardımı olan Uğur Beye çok teşekkür ederim.

    Uzun süredir iletişim halinde olduğum Erdem abi ve Önder abiyle buradan selamlarımı iletiyorum.


  • @Onder çok teşekkür ederiz sizinde yeni hayatınızda bol şans diliyorum 💐

  • ⭐⭐

    @yesilturk @adembykkr @Fouray Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @Erkan-Gürsoy çok teşekkür ederiz 💐


  • Merhabalar 01.08.2022 Mülakat deneyimim:

      Öncelikle konsolosluğa yürüme 3-5 dakika olan Nira Butik otelde konakladık. Otelin yakın olması önemli, eğer Ankara dışından geliyorsanız.
    

    Saat 8:45'de olan randevumuza eşimle beraber 8:35 gibi vardık. Konsolosluğun önünde baya sıra vardı erken gitmek önemli. Her 15 dakika da bir, görevli 5 kişiyi bekleme alanına alıyordu. Genelde yakın randevu saatlerini birbiriyle alıyorlar. Yani biz 8:45 randevumuza 9:15 grubundan arkadaşlarla beraber girdik. Konsolosluğa hiçbir şekilde elektronik ürün almıyorlar. Girişte bir süre bekledikten sonra sıra numaramız yandı ve kişi başı 330 dolar olan ücreti ödemek için bankoya ilerledik.
    Yanımızda sadece eşimin kredi kartı vardı ve o kendi ücretini ödedikten sonra kartına banka tarafından bloke konuldu ve benim ücretimi ödeyemedik. Görevli hemen bir kağıt vererek eşimin dışarı çıkmasını sağladı. Eşim otele gidip başka kredi kartını aldı ve yakınlardaki ATM den turk lirası çekip ödedi. o yüzden aklınızda bulunsun bizim gibi tek kartla gitmeyin ne olur ne olmaz. Parayı ödedikten sonra diğer bir bankoda sıra numaramız yandı ve evrak teslimi için . Turk bir hanımefendiye evraklarımızı kontrol için teslim ettik. Biz green card'dan sonra evlendiğimiz için ne 4 senelik ilişkimize dair 18 tane fotoğrafı da teslim ettik.
    Benim diplomamın aslı yoktu sadece taratılmış halinin çıktısı vardı. E devlet mezuniyet belgesi, çalıştığım iş yerinde mühendis olduğuma dair belge(istenmedi) vs götürdüm destek evrak olarak. Türk görevli diploma orjinalinin konsolosluk görevlisi tarafından istenebileceğini söyledi. Biz yurt dısında yaşadığımız için evrakların kontrolu uzun surdu yaklasık 11:30 gibi mülakat sıramız geldi . Türkçe bilmeyen, sarışın beyfendiyle yaptık mülakatımızı. Diplomanın aslı olmamasını hiç sorun etmedi. Para konusunda hiç konuşmadık. Sadece yurtdışında ne iş yaptığımızı ve Amerika'da nereye gitmek istediğimizi sordu ve parmak izimizi aldı. Yaklaşık 1-2 dakikalık bir görüşme sonrası vizelerimiz onaylandı ve 05.08.2022 tarihinde sarı zarf ve pasaportlarımız elimize ulaştı.

    Bütün grup adminlerine yardımları için teşekkür eder, bekleyen arkadaşlarımıza bir an önce mülakat dağıtılmasını dilerim.

  • ⭐⭐

    @icf Tebrikler Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • 3 Ağustos Buruk Greencard mülakatımiz

    Sabah 8:15deki randevumuz için 7:45de elciligin önüne vardık. Elciligin hemen önünde park yeri vardı ve aracımızı oraya park ettik. Güvenlik mülakat saatine göre içeri almaya başladı. İlk kapıdan giriş yaparken pasaport veya kimlik isteniyor ve sonrasında kıyafetinizi üzerinize bir şey sürüp örnek alıniyor. Orada x-ray cihazından geçip ana binaya geçiş yaptık. İlk girişteki karşılama görevlileri sizden pasaportunuzu istiyor ve sonrasında etiket yapıştırıyor. Aynı zamanda okumanız için bir kağıt veriyor bu kağıtta olası red sebeplerinden bahsediyor. Okuduktan sonra kağıdı iade ediyorsunuz. Size verilen numara yandığında ödeme için cagriliyorsunuz ve kişi başı 330$ ödeme yapıyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam sıra numaranızı burada elinizden alıyorlar ve aklınızda tutuyorsunuz.

    Sonrasında evrak teslimi için tekrar yanıyor numaranız. Buradaki hanımefendi ingilizce-turkce karışık bir şekilde sizden gerekli evrakları istiyor. Benim 21 yaş problemim vardı, ve bundan dolayı bir yaş hesaplamasi yapılması gerekiyordu. Bizim evrak teslimimiz bu yüzden biraz uzadı, başka bir kadın sürekli gelip gitti ve bu hesaplama hakkında konuşuldu.
    Sonrasında biz tüm evrakları teslim ettikten sonra bana
    -"siz yaşınızdan dolayı vize alamaycaksaniz, ama yine de mülakata katılabilirsiniz" dedi.
    Biz zaten kötü sonuca hazırlanmıştık ancak elçilik binasına alınınca bi -"acaba alacak miyim?" diye bir ümit verdi.
    Sonrasında ben çalışana gelen maili gösterdim ve bu mailde
    -"not eligible" yazmasına rağmen bizden evrak istendiğini ve bu yüzden sağlık taramasından dahi geçtiğimizi söyledim.
    Kendisi
    -"bu mail sizin kafanızı karıştırmış, anlayabiliyorum sizi" diyerek mail çıktısını teslim aldı ve inceledi.
    Ben
    -"hiç bir şekilde alma şansım yok mu? Vize memuru bir insiyatif kullanabiliyor mu?" diye sordum.
    O da
    -"bu hesaplamalar özel bir teknik kullanarak hesaplanıyor, biz de senin yaşını hesapladik üzgünüz ama alamayacaksin dedi". O ara tabi annem arkamda ağlamaya başladı 😅 zaten abimi yaşından dolayı basvuruya ekleyememistik ben de almayınca aile tam olarak 2'ye bölünmüş oldu.
    Sonrasında geçtik yerimize oturduk. 3. kısım yani mülakat kısmı icin beklemeye başladık, bizim beklememiz biraz uzun sürdü yaklaşık 1 saat, benim yaş durumu konuşuluyor herhalde diye düşündük. Sonra numaramız yandı ve çok tatlı tipik Amerikan beyefendi ile mulakatimizi gerceklestirdik. Geri kalan her şey forumda aktarılan tecrübe ile aynı, yemin ettik, nereye gideceğimiz, asıl talihlinin ne iş yapacağı vs. soruldu. Diğerlerinden farklı olan şey memurun asıl talihlinin eşiyle yani annemle konuşmak istemesi olabilir belki.
    Mülakata başlamadan önce masada benim pasaportum yoktu ve benden parmak izi alınmadi. Konuşma sonrası vizemiz onaylandi dedi, babam memur'a "oğlum sonradan bize nasıl katılabilir?" diye bir soru yöneltti. Memur ise "başvurabileceği bir sürü vize türü var, kendisi durumuna göre bir tercihte bulunabilir. Siz oturma izninize (LPR statüsune) kavustuktan sonra bir avukat aracılığıyla yardım alabilirsiniz" dedi. Ekstra olarak benim pasaportumu iade edip kasadan odediginiz 330$ ücretin iadesini alabilirsiniz oğlunuz için dedi. Elcilikten iade alan ilk aile olabiliriz 😂 hiç bir şekilde iade yapmıyorlarmis hatta kasadaki arkadaş da şaşırdı böyle olunca. Para iadesini alıp elcilikten ayrıldık. Konuştuğumuz vize memurlari inanılmaz tatlı ve anlayışlı insanlardı. Umarım isteyen herkes bir an önce bu duyguyu yaşayıp vizesine kavuşur . Süreçte karşılıksız desteğini sağlayan @gucarslan bey'e ve diğer herkese teşekkür ederim.


  • 01.08.2022 Mulakat Deneyimi
    Herkese merhaba. Kısaca sürecimden bahsedip mülakat deneyimimi aktaracağım.

    09.05.2021'de ds formunu bekar ve öğrenci olarak doldurup submitledim. Süreç devam ederken evlendim, üniversiteden mezun oldum ve işe başladım. Tüm bu degisiklikleri kaydedebilmek adina agustos ayinda da formunu actirmak icin attigim mail sonrasi eylul ayinda form acildi. Nikah tarihimiz ekimde oldugu icin formu actirip yaklasik 2,5 ay sonra submitleyerek yolladik. Nikah sonrasi benim ve esimin pasaportlari, kimlikler, benim okul durumum duzenlenip formu submitledik.
    Mart, nisan, mayis derken umitlerimiz tamamen bitti ve amerika defterini kapatip hayatimiza devam ettik. Dugun ve ev kurma isleri arasinda Onder bey'den gelen bir mesajla tekrar surece donduk 🙂 Asla pes etme minvalinde cumlelerle iyice gaza getirdi bizi sag olsun hahahah İkimize de ayni gun ve ayni saate gelen mulakat mailiyle biz her seye yeniden baslamis olduk. Asla mulakat beklemedigimiz icin abd icin adres vs hicbir seyimiz yoktu. Unganlar randevusunu zarzor son dakika aldik ve 29 Temmuz cuma gunu saglik randevumuz sonrasi 30 temmuz cumartesi raporlarimizi aldik.
    Konaklama icin Tunus caddesi uzerindeki Sonno Butik Otel'de oda tuttuk. Cok merkezi olmasi elcilige yuruyerek 5dk olmasi bizi cezbetti fakat cuma ve cumartesi gunleri gece 3'lere kadar devam eden buyuk bir gurultu hakimdi odaya. Sessizlik isteyenler icin oneremeyecegim fakat odalarin temizligi, otelin konumu ve kahvaltisi gayet iyiydi.
    1 agustos pazartesi gunu Onder, Melike, Sefa, Yasemin, Ahmet ve Lais hep beraber elcilige gittik. 08:45'te olan randevumuz icin 8'de oradaydik. Tum eşyalarımızı otelde biraktigimiz icin bizim bir emanete ihtiyacımız olmadi ama birkac arkadasimiz elciligin hemen karsisindaki kebapciya ucret karsiligi eşyalarını biraktilar. (herkesten farkli ucret istenmis. ne koparirsam mantigi ile belli ki) Guvenligin onunde siraya girdik ve guvenlik 5'imizi iceri aldı. Yanimizdaki belgeleri bir posete koymustuk poseti cikartip cope attilar:) Yalnizca belgelerin olduğu dosyalari iceri aldik. Pasaport ve xray kontrolu sonrasi iceri girdik ve sira numarasi aldik. İcerde kalabalik bir grup olmanin verdigi rahatlikla lisenin arka sira ekibi gule eglene siramizi bekledik:) İlk numaramizin yanmasi ile esimle bankoya gidip kisi basi 330$ toplamda 660$ odememizi yapip geri donduk. İkinci kez numaramiz yandiginda belgelerimiz istendi. Nufus kayit ornekleri, adli sicil kayitlari, saglik raporlari, evlilik cuzdani ve 2 fotokopisi, guncel pasaportlar (basvuru yaptigim pasaport guncel pasaportum degildi, onu istemedi), benim universite diplomam ve fotokopisi, ikimizin banka belgeleri tapu be ekspertiz raporu istendi. Son olarak surec içinde evlilik yaptigimiz icin yanimizda goturdugumuz gecmis tatil rezeryasyonlari ve 10 yillik iliskimizi kanitlayan nişandan düğüne evlilik teklifinden liseye kadar 50'den fazla fotoğrafı da banko gorevlisine ilettik ve yerimize donduk. Birkac dakika sonra ayni banko icin tekrar numaramiz yandi ve mulakat dilini sormadigini, mulakati turkce mi ingilizce mi istedigimizi sordu. Turkce istedigimizi belirttik ve mulakat sirasi beklemeye basladik. Numaramiz 3nolu bankoda yandi. Cekik gozlu hanımefendi turkce selamladi bizi ve yemin etmemizi istedi. Daha sonra ilk sorusu evlilik tarihimiz oldu. Esimle ben ayni anda ekim, 25 ekim dedik:) Abd'de daha once bulundunuz mu, abd icin vize basvurusunda bulundunuz mu ve baska bir ulkede yasadiniz mi sorularini sordu ikimiz birlikte hayir cevabi verdik. Bundan sonraki tum soruları sadece bana oldu. Abdde nereye gidecegimi, orada kim oldugunu, o kisinin neyim oldugunu ve ne is yaptigini sordu. Kisinin meslegini soylerken ingilizce bir terim kullandigim icin aaa ingilizce biliyor musun dedi "cok az" dedim mulakata ingilizce devam edelim, cok kolay sorular olacak az kaldi bitmesine dedi. tamam dedim. Cocugunuz yok dimi dedi ben yes esim no dedi:) gulduk birbirimize bakip. not aldi cocugumuzun olmadigina dair. Son sorusu olarak yine ingilizce olarak orada ne is yapmak istedigimi sordu. Asiri heyecanlanip work kelimesini bile unutarak 2dk'da falan ancak cevaplayabildim bu soruyu:) Muhendis oldugumu ve orda baslangicta hizmet sektorunde calisip sonra kendi meslegimi yapmak istedigimi soyledim. Cumlemi bitirir bitirmez tebrikler vizeniz onaylandı dedi. Bize bazı belgelerimizi geri verdi (fotograflarımız, evlilik cuzdanı, diplomamın aslıvs) Bir seyler daha soyledi ama asla duymadık heyecandan.... Bankodan ayrilip arkadaslarimiza sarilip elcilikten ciktik. 1'i aksami statumuz ap olarak degisti, 2'si aksami issued olduk ve 3'unde pasaportlarimiz sectigimiz ptt'ye geldi. 4'unde ise mutlu son, pasaportlarimizi teslim aldik:)

    Surec icinde bilgi alisverisi yaptigimiz, bize yardımcı olan herkese cok tesekkur ederiz. Darisi herkesin basina.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum