Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış

Sabitlendi Eğitim
40 22 12.2k 33

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    776 Bakış
    crazycellsC
    @kimbilirkim, içinde söyledi: lise mezunu olduktan sonra amerikaya üniversite öğrencisi olarak gitmek merhabalar. yeni bir üyeyim. tıp ve makine alanında kendimi geliştirip sağlık teknolojileri üzerine iş yapmak istiyorum. çok gelişmiş bir alan değil ve kendimi uzmanlaştımam eğer türkiyede kalırsam hem çok uzun sürecek hem de kısıtlı bir gelişim imkanım olacak. bu konu üzerine bellirli bir seviyede araştırma yaptıktan sonra en uygun ülkenin farklı işleyen sistemiyle amerika olduğunu gördüm. çünkü tıp eğitimi için 4 sene pre-medical dersler alıp herhangi bir alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra 4 sene de tıp fakültesi okuyorlar. ilk 4 senemi makine üzerine eğitim alarak geçirdikten sonra üzerine 4 sene tıp okuyabilirim. tabi bunlar işin biraz hayal kısmı. şimdi gerçekliğe dönelim.yeni lise mezunuyum. uluslararası öğrenci olarak amerikaya gelirsem bir üniversiteye başvurmak için neleri ne sırayla yapmam gerekiyor. bu konuda oldukça eksiğim. yaptığım ön araştırmalarla sat/act ve tofel/ielts gibi sınavlar hakkında bazı yazılar gördüm. aralarında en yabancı olduğum sat. amerikada bir üniversiteye başvurmak için ilk önce sat sınavına mı girmem gerekiyor?? tüm bunları ne sırayla yapmam gerekiyor?? ya da tüm süreç ne kadar vaktimi alır?? hadi diyelim ki tüm bunları tamam ettim. benim için en büyük sorun maddiyat. çok fazla birikmiş paramız yok. hem okuyup hem çalışarak halletmem mümkün mü? ya da burs bulabilir miyim? burs için nerelere başvurabilirim? kafam oldukça karışık. bu süreci yaşayan veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. Sorunuzu ilgili bolume tasidim. Bu bolumdeki basliklari inceleyip sureclere asina olabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi Ozellikle de basvurular icin su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları Fakat ABD'de yuksek ogrenim almak pahali bir surec, eger uluslararasi ogrenciyseniz burs olanaklari da biraz kisitli olacaktir. Eger okullardan kabul alirsaniz genelde sizi burs konusunda yonlendiriyorlar.
  • ABD Geneli - En Eğitimliden Eğitimsize 150 Şehrin Siralamasi

    Eğitim
    12
    7 Oy
    12 İleti
    1k Bakış
    K
    Merhaba herkese 😊 Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Doktora Programı kapsamında yürüttüğümüz bir araştırma için katılımcı arıyoruz. Yurt dışında 8 yıldan uzun süredir yaşayan Türk bireylerin dil deneyimlerini incelemeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle katılımcılarla Zoom üzerinden kısa bir çevrim içi görüşme yapacağız. Eğer siz de 8+ yıldır yurt dışında yaşıyorsanız ve araştırmamıza katkıda bulunmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tüm bilgileriniz gizli tutulacak ve yalnızca akademik amaçlarla kullanılacaktır. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDKamvhTgm0aIQtSCsTjmYGVk8WJdkH0l3-t4jqpboNFw40w/viewform?usp=header
  • Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi almak (Göçmen Olmayan Vizeler)

    Sabitlendi Eğitim
    51
    2 Oy
    51 İleti
    10k Bakış
    FigenF
    GC sahibiyim . Yigenim B1/B2 Vizesi ile kisa bir sure icin ( 4-5 hafta ) yanimiza gelecek . Kendisi 11 Yasinda . Bu sure icinde Evimizin yaninda bulunan Public IlkOkula gitmesini ( 4 Hafta ) , hem biraz Ingilizce ogrenip hem Arkadas edinmesini istiyoruz . Okula durumu bie Email ile belirterek Guest Student olarak kabul ederlermi diye sordum , hemen kayit belgelerini gonderdiler . Sanirim istedikleri belge ve formlari doldurdugumuz takdirde kabul edecekler . Guest Student konusunu tam olarak anladilar mi bilmiyorum . Sorum su sekilde , Bu 1 ay icin Okula kayit ettirip , Misafir ogrencilik sonucunda TR ye donecek . Benim bunu yapiyor olmamin illegal bir durumu varmi ? Herhangi bir ceza , ihtar vs olurmu ? Yada en onemlisi Vatandaslik surecinde ortaya cikacak yada karsima cikacak bir durum olusur mu ? Ilginiz ve yanitlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim . @crazycells @Claudia-J-Muslu
  • Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı)

    Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi egitim
    46
    4 Oy
    46 İleti
    18k Bakış
    H
    @crazycells yanlış okumadıysam 21 yaşına kadar anne bababasının green card almasına yardımcı olabiliyor amerikada okuyan abd pasaportlu bir çocuk. bunun yanında guardian olması için yakın akrabası olmasına gerek yok. o adreste citizen olan herhangi biri de olabilir. anne ve baba vekalet verdiği sürece. biz hatta okul müdürünü vekil tayin etmiştik. tşkler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum