Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar. yeni bir üyeyim. tıp ve makine alanında kendimi geliştirip sağlık teknolojileri üzerine iş yapmak istiyorum. çok gelişmiş bir alan değil ve kendimi uzmanlaştımam eğer türkiyede kalırsam hem çok uzun sürecek hem de kısıtlı bir gelişim imkanım olacak. bu konu üzerine bellirli bir seviyede araştırma yaptıktan sonra en uygun ülkenin farklı işleyen sistemiyle amerika olduğunu gördüm. çünkü tıp eğitimi için 4 sene pre-medical dersler alıp herhangi bir alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra 4 sene de tıp fakültesi okuyorlar. ilk 4 senemi makine üzerine eğitim alarak geçirdikten sonra üzerine 4 sene tıp okuyabilirim. tabi bunlar işin biraz hayal kısmı. şimdi gerçekliğe dönelim.yeni lise mezunuyum. uluslararası öğrenci olarak amerikaya gelirsem bir üniversiteye başvurmak için neleri ne sırayla yapmam gerekiyor. bu konuda oldukça eksiğim. yaptığım ön araştırmalarla sat/act ve tofel/ielts gibi sınavlar hakkında bazı yazılar gördüm. aralarında en yabancı olduğum sat. amerikada bir üniversiteye başvurmak için ilk önce sat sınavına mı girmem gerekiyor?? tüm bunları ne sırayla yapmam gerekiyor?? ya da tüm süreç ne kadar vaktimi alır?? hadi diyelim ki tüm bunları tamam ettim. benim için en büyük sorun maddiyat. çok fazla birikmiş paramız yok. hem okuyup hem çalışarak halletmem mümkün mü? ya da burs bulabilir miyim? burs için nerelere başvurabilirim? kafam oldukça karışık. bu süreci yaşayan veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kimbilirkim, içinde söyledi: lise mezunu olduktan sonra amerikaya üniversite öğrencisi olarak gitmek

    merhabalar. yeni bir üyeyim. tıp ve makine alanında kendimi geliştirip sağlık teknolojileri üzerine iş yapmak istiyorum. çok gelişmiş bir alan değil ve kendimi uzmanlaştımam eğer türkiyede kalırsam hem çok uzun sürecek hem de kısıtlı bir gelişim imkanım olacak. bu konu üzerine bellirli bir seviyede araştırma yaptıktan sonra en uygun ülkenin farklı işleyen sistemiyle amerika olduğunu gördüm. çünkü tıp eğitimi için 4 sene pre-medical dersler alıp herhangi bir alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra 4 sene de tıp fakültesi okuyorlar. ilk 4 senemi makine üzerine eğitim alarak geçirdikten sonra üzerine 4 sene tıp okuyabilirim. tabi bunlar işin biraz hayal kısmı. şimdi gerçekliğe dönelim.yeni lise mezunuyum. uluslararası öğrenci olarak amerikaya gelirsem bir üniversiteye başvurmak için neleri ne sırayla yapmam gerekiyor. bu konuda oldukça eksiğim. yaptığım ön araştırmalarla sat/act ve tofel/ielts gibi sınavlar hakkında bazı yazılar gördüm. aralarında en yabancı olduğum sat. amerikada bir üniversiteye başvurmak için ilk önce sat sınavına mı girmem gerekiyor?? tüm bunları ne sırayla yapmam gerekiyor?? ya da tüm süreç ne kadar vaktimi alır?? hadi diyelim ki tüm bunları tamam ettim. benim için en büyük sorun maddiyat. çok fazla birikmiş paramız yok. hem okuyup hem çalışarak halletmem mümkün mü? ya da burs bulabilir miyim? burs için nerelere başvurabilirim? kafam oldukça karışık. bu süreci yaşayan veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

    Sorunuzu ilgili bolume tasidim. Bu bolumdeki basliklari inceleyip sureclere asina olabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi

    Ozellikle de basvurular icin su basligi incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları

    Fakat ABD'de yuksek ogrenim almak pahali bir surec, eger uluslararasi ogrenciyseniz burs olanaklari da biraz kisitli olacaktir. Eger okullardan kabul alirsaniz genelde sizi burs konusunda yonlendiriyorlar.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum