Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @agaslan baktım ama en düşük 2000 model var benimkisi 99 model. 1 yaş ile kaçırdım. Acaba başka ne gibi çözüm bulabiliriz.


  • Mülakatı başarı ile geçen en yüksek yaş kaç acaba? Veya daha net sorayım. Eşlerin birinin 50, diğerinin 52 olması sorun teşkil eder mi?


  • Mülakat deneyimim

    8.45 te mülakatim vardi 8.00 de elçilikte sıraya girdik

    Sonra güvenlik kontrolünden geçtim ve bana bı kağıt verildi bunu takip edin sıra numaranız diye

    1. asama : pasaportu verdim ve ödemeyi yaptim

    2. Aşama: evrakları teslim ettim(diploma ve fotokopisi, hesap dökümü, öğrenci belgesi, transkript belgesi, sağlık raporu, adil sicil kaydı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, askerlik belgesi ve gideceğim yeni adresi verdim

    3. Son aşama : mülakatınızı nasıl yaparsınız demedi ...
      Başladık ingilizce ve biraz da Türkçe yaptım

    • ne yapıyorsunuz
    • nereye gideceksin
    • tanıdığın var mı orda
    • gidince ne iş yapacaksanız

    Öncelikle herkese teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldular olanlara da olmayanlara da teşekürler çok güzel bı sayfa ve grup ve ayrıca @gucarslan teşekkürler herşey için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @donmezhamdu Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


  • @gyesilkayaa çok özel değilse neden polonyadan değilde bosnadan mülakata girdiğinizi öğrenebilir miyim merak ettim de 🙂


  • @erdemslife Yolunuz açık olsun. Çok kısa süreliğine olsa da şahsen tanışmış olduğumuza çok sevindim. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Birlikte Disneyland'a gideceğiz zaten. 🙂
    Görüşmek üzere.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @Fouray mülakat için PCR testine gerek yok, neden yaptırdınız ki?

    Ben yanlış anlamışım. Boşuna yapmış oldum. 😀


  • @Onder Biz de ailecek seni tanıdığımıza çok memnun olduk. Pozitif kişiliğinle aynı gün mülakata girenlere moral oldun. USA'da görüşmek üzere.


  • @donmezhamdu hayırlı olsun vizeniz 🙏🙏


  • @donmezhamdu tebrikler.. Bol şans 😊🍀


  • @kitapsever @agaslan Aracin degerini gösteren belgeyi, Turkiye Soforler ve Otomobilciler Odasindan alabiliyorsunuz. Her ilce de vardir. Ben gecen yil ucretsiz almistim..


  • Mülakat ve Unganlar deneyimi:

    Unganlar
    Saat 9.30 randevumuza 9 gibi gittik, direk aldılar. Belgelerimizi (DS260 Onay sayfası, Pasaport, Covid Aşı Kartı ve nüfus kayıt örneği) aldılar ve laboratuvar için yönlendirdiler. Laboratuvar işleri bittiğinde muayene olmak için yukarı çıktık, doktor hanım bizi aldı, klasik soruları (Kilo ve diyabet sorun değil) çok hızlı bir şekilde sorup aşılarımızı yaptı. 3 kişi için her şey dahil 1030 dolar civarı para ödedik.

    Mülakat günü

    Erkenden elçiliğe gittik, üstümüzü arayıp içeri aldılar. İçeri girince gişede pasaporta barkod yapıştırıp sıra numarası verdiler. Sıra numaramız ilk yandığında 330x3 990 dolar parayı ödedik, ikinci yandığında belgelerimizi teslim ettik. Herkesten farklı olarak yurtdışı adli sicil kaydı (Eğer alacağınız ülkeye adli sicili aldığınız tarihten sonra gitmediyseniz geçerli sayıyorlar. Ayrıca eğer çocuğunuz veya siz başka ülkenin vatandaşlığını sonradan alsanız bile 6 aydan uzun kalmadıysanız adli sicil kaydı istemiyorlar.) ve yurtdışı doğum belgesi verdik, ruhsat, tapu almadılar. Üçüncü kez yandığında mülakatımız başladı, parmak izimizi aldılar. Konsolosluk görevlisi burada ne işle meşgulsünüz, orada ne yapacaksınız, ve burada eşyamız olup olmadığını sordu. Soruları cevaplandırdıktan sonra vizemizi onayladığını söyledi.Bir gün sonra tekrar arayarak parmak izimizi yeniden vermemiz gerektiğini söyledi, sebep oldukları aksilik için özür dilediler.


  • @clubhasankara teşekkürler bilgi için


  • Merhaba,

    2022 talihlisiyim, CN im 7k. Şu anda (Eylül 2022 için 7klara mülakatlar gelmiş) 7k CNli arkadaşlara Ankara'da mülakat gelmiş olsa da, ben dosyamı transfer etmeye karar verdiğimde (Haziran ayı gibi) biraz az umut görmüştüm. Dil ya da yolculuk kısıtım olmamasından, vize istemeyen ülkelere yazıp kendimi anlatarak başladım mailime. Mesleğimi (bilgisayar mühendisiyim), ingilizce yeterliliğimi ve ABD'de güzel işler yapabileceğime inandığımı, greencard in büyük bir şans olduğunu düşündüğümü; ancak Ankara'ya güvenemediğimi söyledim. CN bilgimi yanlış verdiğimden tekrar CN sordular ve dosya transferimi öbür gün ilan ettiler, bir sonraki gün de mülakat geldi. Biz de hemen evlenme işlemlerine koyulduk. İki hafta içerisinde nişanlandık ve evlendik.

    Bosna'da mülakattan "en az" 15 gün önce medical appointment i tamamlamanız gerekiyor. Öncelikle eşim ve kendim için doktorlardan randevu aldık (Bosna'daki doktorlara whatsapp üzerinden ulaşılabiliyor). O sırada evli olmadığımızı ancak evlenip birlikte mülakata geleceğimizi söyledik. Sağlık kısmı zor geçmiyor, iki doktor farklı aşılar istiyor (Yetişkin MMR'ını bulmak sorun olabiliyor), gidiyorsunuz aşıları kontrol ediyor, boy-kilo ölçümü ve ameliyatları soruyor. Ardından sizi kan testine ve ciğer filmine gönderiyor. Sonuçları siz görmüyorsunuz. Doktorunuz konsolosluğa kendisi veriyor. Yine de bizimkisi bize mesaj atıp her şey ok demişti. Sonuçta kişi başı 325 KM ödüyorsunuz. (KM Temmuz ayında 10 TL gibiydi)

    Mülakattan önceki gün ilk uçakla Saraybosna'ya tekrar gittik. Mülakata belirtilen vakitten 20 dk önce gittik, bekledik. Eşim ABD'de okul okudu, ben de ingilizce eğitim veren okullarda okudum, tercüman tutmadık; ancak tutan arkadaşlar faydasını görmüştür ve çok pahalı değildi (50 KM). Yine de bize Türkçe konuşan bir görevli geldi :). Okulumu bildiğini söyledi, eşimin de aynı okulda mı okuduğunu sordu, hayır dedik. Ailelerimizin nerede yaşadığını sordu ve kardeşlerimizi sordu. Sonra da ABD'de yaşamak istiyor musunuz dedi? Evet dedik. Eşimin pasaportunu istedi (O an kendisinin Turist vizesi vardı - iptal etmek için) sonra da approved dedi. Çok kısa sürdü mülakat ve bize DHL'den pasaportlarımızı almamazı sağlayacak sarı fişi vermeyi unuttuğunu söyledik, hah evet dedi ve hemen verdi (DHL den bununla pasaportları aldık- unutulmasın).

    O gün (Perşembe) diğer arkadaşlar AP den Issued'a geçse de biz Salı gününe kadar bekledik. O arada mail attım ama incelememiz devam ediyor dediler. Muhtemelen eşimin ABD'den belgelerini istediler diye düşünüyoruz. Salı pasaportlarımızı DHL den aldık. 🙂

    Herkes umarım kartını alsın.

    Sevgiler,


  • @damladamla Vizeniz hayırlı olsun öncelikle. Eşiniz için DS260 formunu doldurmadan (o zaman evli olmadığınız için) mülakat aldınız ve mülakata yakın evlenerek eşiniz için de green card vizesi aldınız doğru anladıysam. Sürecin böyle işlediğini bilsem DS260 formunu kasımda göndermek zorunda kalmazdık 🙂 neyseki son anda da olsa mülakat tarihimiz geldi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladamla tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda bol şans..


  • @caner24k imzaya gore dogum gunumde abd desiniz. bize de nasip olsun tebrikler 🙂


  • 04.08.2022 Mülakat Deneyimi

    Öncelikle yazıma yesilkartforum.com'un değerli adminlerine teşekkür ederek başlamak istiyorum. Başta @gucarslan @smartcells @crazycells olmak üzere tüm adminlere teşekkürü bir borç bilirim.

    04.08.2022 saat 08:15'deki mülakatım için 7:40 civarında sıraya girdim. İçeriye 4'lü gruplar halinde alınıyordu. İçeriye alınmadan önce ilk başta pasaport kontrolü yapıldı. Daha sonra güvenlikten geçip içerideki büyük salona geçildi. İlk başta yoğun olmamasına rağmen 1 saat civarında içeride oturulacak yer kalmamıştı. İlk başta numaram yandığında ödemeye gittim. 330 dolar ödememi nakit gerçekleştirdim. Daha sonra numaramın tekrar yanmasını bekledim. Yeniden yanında nu sefer belgelerimi teslim ettim. Teslim ettiğim belgeler arasında, sağlık raporum, arşiv kayıtlı adli sicil kaydım, çift imzalı ve sirkülü hesap hareketi özeti, üniversite diplomam aslı ve fotokopisi ( Aslı büyük boy olduğu için alınmadı), askerlik belgem ve gideceğim adres. Belgeleri teslim ettiğim hanımefendi bir yandan da Amerika'ya gittin mi daha önce, yurt dışında bulundun mu gibi sorular sordu mülakatımı ingilizce gerçekleştirebilir misin diye sordu ben de gerçekleştirebilirim dedim. Son olarak mülakatımı ingilizce dememe rağmen türkçe konuşmaya başladı konsolos bey gayet güler yüzlüydü orada arkadaşım olup olmadığını sordu nereye gideceğimi ve ne iş yapacağımı sordu. Soruları basit bir şekilde cevapladım ve mülakatım son buldu. iki dakikayı geçmemiştir mülakatım.

  • ⭐⭐⭐

    @damladamla Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum