Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • @Kitapsever Ben olsaydım DS260 formumdakiyle aynı yapardım. Bu benim fikrim tabi.


  • Herkese merhabalar,

    Sizlerle Sarajevo'daki sağlık muayanesi ve mülakat tecrübelerimi paylaşmak isterim.

    Sağlık Muayenesi
    3 Haziran günü mülakat emailini aldıktan sonra ilk olarak sağlık muayenesi prosedürlerini araştırmaya başlamıştım. Elçilik web sayfasından baktığımda, 2 farklı alternatif bulunmaktaydı ve bende Eurofarm firmasını seçmiştim. Doktorla yaptığım görüşmede şu tarihler arasında Sarajevo'da olabileceğimi belirttim ve kendisine de uyan tarih ve günü belirterek randevu işlemini tamamlamış bulundu. Tarihi belirledikten sonra bana TR' de aşıları olup gelebileceğimi belirtti. Olmam gereken aşıların, TD, Hepatit-B ve MMR (Türkçe KKK) olduğunu söyledi. Gerekli aşıların hepsini Aile Hekimi sorunsuz bir şekilde yaptı ve ardından aşı kartımı aldım. Bunun dışında bir şey yapmama gerek olmadığı doktor tarafından belirtilmişti.

    Muayene Günü
    Randevum 7 Temmuz günü saat 11:00’ deydi ve 10 dakika önce binaya giriş yaptım. Muayene için gittiğim bina merkezde UNITIC binasıydı. Giriş yapılan kapının karşısındaki merdivenlerden indim ve uzun bir koridorun sonunda Eurofarm’ın danışması var. Buradan randevum olduğunu söyledim ve 5 dakika sonra doktor geldi. Odasına geçtik ve öncelikle evrak işlerini halletmeye başladı.

    Götürdüğüm evraklar:

    • TR aşı kartı ve yeminli tercümesi (Yapılan aşılar: Hepatit-B, MMR, TD)
    • Covid-19 aşı kartının çıktısı. 3 aşı olduysanız hepsini göstereni almanız iyi olur. Aşı kartına işliyor çünkü. (E-nabız çıktısı)
    • Pasaport
    • 5 adet fotoğraf (3 x 4 cm)
    • DS-260 Confirmation Page
    • Mülakat mektubunun çıktısı (ESC)
    • DS-260 formunun da çıktısını götürdüm. Türkiye ve Amerika adreslerini yazarken işe yarıyor

    Evrak işleri sonrası muayene kısmına geçtik ve sorduğu sorular şu şekilde:
    • Hipertansiyon, şeker gibi ciddi bir hastalığın var mı?
    • Daha önce cerrahi bir ameliyat geçirdin mi?
    • Sigara içiyor musun?
    • Gözlük veya lens kullanıyor musun? (Ben lens kullanıyorum ve orada derecesini söyledim)

    Sorulardan sonra boy/kilo ölçümü, kulak muayenesi, tansiyon ölçümü ve nefes alışımı dinledikten sonra muayene kısmı bitiyor. Ayrıca, 325 KM ödemeyi de muayene sonunda kendisine yaptım. Muayene sonunda bana Amerika’ya girişte vermem için bir aşı kartı (A4 kâğıt) verdi. Aşı kartı ile göğüs X-Ray CD’sini beraber götürmem gerektiğini söyledi. Ayrıca, sağlık raporunu elçiliğe gönderince sana bilgi veririm dedi.

    Muayene sonrası bir üst kata (giriş katı) laboratuvara gittik. Giderken X-ray için de yeri (danışma ile aynı katta) gösterdi ve buraya vermem için bir kâğıt verdi. Laboratuvara girdikten sonra beni oradakiler ile tanıştırdı ve kendisi bana ‘good luck’ diyerek veda etti. Kan alma işlemi 5 dakika içinde tamamlanmıştı ve ardından X-ray için gösterdiği yere gittim. X-ray’ de 2-3 dakikada tamamlandı ve 2 dakika daha bekleyip CD’yi teslim aldım.

    Ardından binayı terk ettim ve bu bahsettiğim işlemler toplamda 1 saat 15 dakika sürdü.

    Önemli:
    Sarajevo'da mülakata girecekseniz, sağlık muayanesini en geç 14 gün önce tamamlamalısınız. Saglık raporunu, doktor elçiliğe kendisi gönderiyor ve ardından size bilgi veriyor.

    Aşılar ile ilgili daha önceden olduğunuzu gösteren aşı kartınız var ise kabul edebileceğini söylemişti.

    Vize Mülakatı
    Vize mülakatı için randevum 28 Temmuz günü saat 09.30'daydı. Saat 08:45 civarında konsolosluk bölümünün önüne gelmiştim ve güvenlik görevlisi pasaportumu istedi. Elindeki listeden ismimi kontrol ettikten sonra içeri girebilirsin dedi. Yanımdaki cep telefonumu (kapalı halde) ve ev anahtarlarını alıp küçük bir sepete koydular. Ardından bana çıkarken teslim almam için bir kart verdi.

    Sonrasında mülakatların yapıldığı alana geçtim ve boş bir yere oturdum. Ben girdiğimde @berke1998 evrak teslimi yapıyordu ve o sırada hangi evrakları istediklerini söylemişti. Dediği evrakları dosyadan çıkartıp ayırdım. 30 dakika bekledikten sonra ilk olarak evrak teslimi için bankoya geçtim.

    Verdiğim Evraklar:

    • Diplomanın certified copy'si (Öğrenci işlerinden aslı gibidir yaptırıp, yemini tercüme ile ingilizce çeviri yapılmıştı). En üst düzey eğitim diplomasını istiyorlar
    • Vukuatlı Nüfüs Kayıt Örneği (E-devlet çıktısı ve ingilizce yeminli tercüme)
    • Arşivli Adli Sicil Kaydı (E-devletten ingilizce aldım)
    • Askerlik Durum Belgesi (E-devlet çıktısı ve ingilizce yeminli tercüme)
    • Boşanma davasının karar belgesi (Adliyeden alındı ve ingilizce yeminli tercüme)

    Not: Banka hesap hareketleri yanımda vardı, ancak istenmedi

    Evrakları teslim alan kişi kimlik bilgilerimi teyit ettikten sonra daha önce Amerika'da bulunup bulunmadığımı sordu. (Amerika'ya daha önce gitmemiştim)

    Evrak teslimi bittikten sonra hemen vezneye geçtim ve 330 USD ödeme yaptım.

    Mülakat
    Ödeme işlemini yaptıktan sonra 15 dakika beklemiştim ve görevli mülakat için ismimle beni çağırdı. İlk olarak nerede yaşadığımı ve en yüksek eğitim derecemin ne olduğunu sordu. Bu arada parmak izi işlemleri de tamamlandı.

    Sonrasında yemin etme işlemine geçtik ve şu sorular soruldu:

    -Amerika'da nereye gideceksin? Soruya cevap verirken daha önce orada bulundun mu diye sordu.
    -Daha önceden Amerika vizesine başvurdun mu? 2013 yılında F1 vizesi düşündüğümü, DS-160 doldurduğumu ancak mülakata gitmediğimi söyledim.
    -İsmin Türkiye'de çok kullanılan bir isim mi? Hayır, hatta çok nadir bulunur.
    -Soyisimin Türkiye'de genel olarak kullanır mı? Evet.

    Soru-cevap sonrası birkaç not aldı ve ardından vizemin onaylandığını söyledi. DHL'den pasaportu almam için ne yapmam gerektiğini belirten bir evrak verdi ve ardından elçilikten ayrıldım.

    Mülakattan çıktıktan 5 dakika sonra durumum AP olarak güncellenmişti ve saat 14:15 civarı da Issued olarak değişmişti.

    Not: Benimle aynı isme ve soyisme sahip birinin Amerika'da yaşadığını biliyordum. O yüzden mülakattaki sorulara şaşırmadım 🙂

    Süreç boyunca hem bana hem de diğer talihlilere büyük destek veren @gucarslan 'a @funnelweb 'e ve @EzgiLera 'ya çok teşekkür ederim. Birçok kişi için süreci kolaylaştırdınız. Ayrıca, DHL'den pasaportumu alan ve bana getiren @berke1998 'e de teşekkürler 🙂

    Umarım, mümkün olan herkes vizesini alır ve hayallerine kavuşma fırsatını yakalar. Hepinize mutlu günler dilerim.


  • İyi akşamlar bizde 28 haziranda randevu maili aldıktan sonra Uğur beyin tavsiyeleri doğrultusunda hemen unganlar randevumuzu Bulgaristan tatilimizde olması sebebiyle 22 Temmuz sabah 10 a aldık. İstanbuldan Ankaraya oldu yolculuğumuz konaklama yeri olarak SGK kavaklıdere misafirhanesini seçtik unganların hemen yanındaki bina aracınızı doktor randevusu boyunca park etmenize de izin veriyorlar kişi başı devlet memurları için kahvaltı dahil 90 lira diğer kişiler için 178 lira..... Sabah 10 da unganlara giriş yaptık boştu görevli kız aylar sonra ilk defa bu kadar boş olduklarını çok şanslı olduğumuzu belirtti... 51 yaşındaki eşime röntgen ve 3 aşı ,45 yaşındaki şahsıma kan + röntgen + 3 aşı ,19 yaşındaki oğluma kan +idrar +röntgen +2 aşı ; 17 yaşındaki kızıma röntgen +3 aşı ;12 yaşındaki kızıma sadece 7 aşı yapıldı 2 kızın tüm doktor kontrolleri acıbadem ve memorial hastanelerinde olması ve tüm epikriz bilgileri aşı yapılış tarihleriyle almış olmama rağmen maalesef kabul etmediler. 12 yaşındaki kızımın covit aşısı olmadığından hemen 29 haziranda unganlara mail atarak durumu sormuştum hemen süreci başlatmamı belirttiler ilk dozu 1 temmuzda yaptırdık 2. dozuda 1 ağustosta yaptırarak mail olarak bilgisini ileceğiz....Eşimin kronik hastalıklarına dair dökümlerini götürdük yanımızda doktor hanım herkese rutin sorularına bize de sordu bağımlık ameliyat yada psikolojik rahatsızlığınız varmı tarzında son olarak ödememizi yaptık toplam 34 bin civarı tuttu ödememiz .......Biz stres yapmıştık gitmeden ancak çok düzenli çalışıyorlar önce unganların katında giriş kayıtlarınız yapılıyor sonra bir üst katta kan tahlili alt kata iniyorsunuz röntgen en son doktor muayenesi biz 10 da girdik 12:30 5 kişinin de tahlil ve muayneleri bitmişti aynı hız ve şans umarım konsolosluk mülakatında da bizimle olur herkesin beklediği mülakat mailini en kısa zamanda alması dileğiyle .......


  • @datanist Gözun aydin . Sevindim senin adina.. Helsinki deki doktor da bana , gerekli asilari yazip isyerinin doktoruna git, bu asilari orda ucretsiz yaptirabilirsin demisti. Burda bosuna o kadar para verme dedi. Demek ki isin icinde firsatcilik olmayip, iyi niyet oldugu zaman hersey farkli olabiliyor. ABD deki hayatinda basarilar dilerim.


  • 01.08.2022 günü mulakatimizin ilk adimi olan
    28/07/2022 Unganlar Sağlık Muayenesi deneyimi
    28.07.2022 günü saat 09.30 olan randevumuza 08.40 da unganlar da 4. Katta idik
    Bekleme salonunda iken 5 dakika sonra görevli bir bayan 4 kişilik aile olan bizim isimlerimizi saydı ve muayene için ayrılan ayrı bir bekleme yerine geçtik
    Bayan isimlerimizi okudu ve pasaportlar ve evrakları vermemizi istedi verdik ve yerimize gecip bekledik
    5 dakika sonra ilk beni çağırıp foto çekimi koldan formalite ateş ölçümü yaptı bunlar tüm aile üyelerimize sırasıyla yapıldı
    Görevli bayan ben ve eşime pasaportları verdi 5. Katta kan alındı 3. Katta rontgenler çekildi ve ben ve esim icin toplamda 95 dolar bi odeme yaptik geri pasaportları alıp doğruca 4. Kata görevli bayanın yanına geri geldik
    Akabinde Bi 15 dakika sonra ilk olarak beni bayan unganin yanına götürdü görevli
    Önlüğü giyip bekledim geldi uzan dedi sonra kalk dedi sonra klasik sorular sordu bu arada sol koluma 2 sag koluma 1 aşı yaptı ayni aşamadan eşimde geçtikten sonra çocuklarımızı aynı anda farklı odalara aldılar ve bizlerde çocuklarımızın yanındaydık
    Onlara 1 er aşı yaptılar
    Daha sonra ödeme için bizi cagirdiklarinda 4 kisilik aile için 960 dolar ödeme yaptık
    Unganlardaki toplam ödememiz ben ve eşime 310+310+95=715 dolar çocuklar içinde 170+170=340 dolar
    Toplam 1055 dolar ödedik
    Unganlarda ilk gittiğimizde sanıyorum sadece 2 aile turk tük gerisi iranli idi
    Ben tüm bekleyen dv2022 grubumuzdaki arkadaşlara hergun dua ediyorum inanın çok buruk bir sevinç bizimkisi
    Bu yazıyı mutluluk ile yazmayı o kadar çok isterdim ki ilk süreçten beri tanıdığım Kerem Soydan kankamin bekliyor olmasının can sikintisini anlatamam
    İnşallah herkes mülakat alır da yeniden sevinç yaşarız ya
    Case No: 2022EU00025XXX
    DS-260 submit: 23.5.2021
    Kcc Evrak talebi: 8.11.2021
    Kcc Evrak Onayi: 29.12.2021
    Mülakat Maili: 28.06.2022
    Mülakat Tarihi: 01.08.2022
    Sağlık Muayenesi: 28.07.2022


  • @clubhasankara iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aşı konusunda size katılıyorum.


  • @clubhasankara finlerin dürüstlüğü hiç değişmez. çok severim.


  • Bu ileti silindi!

  • @charon Evet, Dunyada durust bir millet olarak taninmak paha bicilemez bir degermis. Avrupada turkum dediginde herkes senden kaciyor. Vatandasi olsan bile kabulllenmiyorlar. Dusunmeden edemiyorum, simdi amerikaya gidince, gel de turkum de 🙂


  • @clubhasankara abdde türküm demenin bir sıkıntısı yok zaten türkiyenin nerde olduğunu bilmez hiçbirisi.


  • Merhabalar bu kurye seçiminde seçtiğimiz adres te o seçtiğimiz PTT şubesi olur doğru mu teşekkürler


  • @donmezhamdu Sorunuzu tam anlayamadım. Hangi ptt subesinden almak istiyorsanız onu seçebiliyorsunuz. veya adrese teslim de seçebiliyorsunuz.


  • @AYSY33 teşekkürler


  • Herkese Merhaba,
    Surecin Turkiye'de ilerlemesi nedeniyle Aralik ayinda Amerika'ya giris yaparak Aos surecine basvurmaya karar verdim,
    11.01.2022 itibariyle Amerika'ya Washington DC'den turist vizemle giris yaptim ve Virginia Richmond'a yerlestim.
    90 gun kurali kalkmasina ragmen visa fraud izlenimi vermemek ve iyi niyet olarak gozukmesini saglamak icin 90 gun turist statusunde beklemenin ardindan, Figen Atmaca hanim ile sureci yonetmeye karar verdim ve ilk olarak 12.04.2022 tarihinde saglik muayenemi yaptirdim, 14.04.2022 tarihinde ise 330 $ lik Aos USCIS Fee odemesini Western Union money order ile US Department of State Diversity Visa Program St. Louis, Missouri adresine gonderdik, 18.04.2022 tarihinde odeme alinmisti fakat paid yazisi bize mayis basinda ulasti. Bu islemin ardindan saglik muayesi raporunu beklerken I-485 formunu doldurduk. 330$ lik gonderdigimiz money order'in Paid yazisi gelince, 04.05.2022 tarihinde I-485 Application Fee ve Biometrics Fee icin 1225 dolarlik ayri bir money order duzenledik ve tercume edilmis lisans ve yuksek lisans diplomalari, I-485 formu, saglik formu, 330 dolarlik odemenin paid yazisi, I-94 formu, pasaport ve vize fotokopileri, tercume edilmis askerlik terhis belgesi, 3 aylik bank statementlari, ile Chicago'da ki USCIS Lockbox'ina express delivery ile yonlendirdik. 05.05.2022 tarihinde tum evraklar teslim edildi. 30.05.2022 tarihinde I-797 formu Notice of Action elime ulasti. 1225$ lik odemenin alindigini ve Turist statusunden pendinge gectigimi bildiren bir belgeydi bu. (Belge 23.05.2022 tarihinde duzenlenmisti). Ardindan 29.06.2022 tarihinde USCIS Norfolk'da Biometric randevum geldi. (Belge 03.06.2022 tarihinde duzenlenmisti.) Virginia'da walk-in biometrik kabul edilmedigi icin parmak izimi randevu verilen tarihte verdim. Bu mulakat oncesi yapmam gereken son adimdi, geriye bir tek mulakat tarihinin belli oldugu mektubu teslim almak kalmisti, 3 hafta gecmesine ragmen bir gelisme olmadi, ta ki 16.07.2022 tarihinde Case Tracker isimli uygulamadan bir bildirim gelene kadar "Case Was Approved" diyordu. Once inanamadim tabi ama 3 gun sonra 19.07.2022 tarihinde baska bir bildirim ile "Card Was Mailed To Me" yazisini gorunce inandim. 22.07.2022 tarihinde kartim elime mulakatsiz bir sekilde ulasti. Umarim herkes en kisa zamanda hayallerine kavusur. Bu surecte ki en buyuk motivasyonlarimdan biri olan "AOS YAPIN" mesajini gonderen @gucarslan 'a sonsuz tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @datanist tebrikler, gözünüz aydın!
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu belirli bir ücret karşılığı dilediğiniz PTT şubesini ya da ev adresinizi seçebilirsiniz.


  • Merhabalar hesap dökümü kaç aylık olmalı teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu son 6 aylık hesap dökümü almalısınız.


  • @gucarslan teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum