Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Artık bu akşam bir an önce biter inşallah şu süreç. Bittik, yıldık, usandık...


  • @sanaldeniz excelde ankaradan 356 kişi mülakat almış, alamayan siz dahil 384 case var. 120-130 mülakat verseler bunlarında 80 tanesi excelde olsa, exceldekilerin %60 ı mülakat almış olacak, ds form doldurma dışında süreç gayet normal gözüküyor, hakkınızda hayırlısı olsun umarım mülakat mailini alırsınız


  • @tohma31 120 vermezler, geçmiş yıllara baktığımızda 60-80 arası bir şey vereceklerini tahmin ediyorum...


  • @sanaldeniz başka ülke konsolosluklarını denemeyi düşünmediniz mi ?


  • @tohma31 Hayır. Kaderi zorlamayacağım...


  • yıllarca denedim öğrenci vizesi ile gidicem şükür


  • @tohma31 surec normal mi gozukuyor 🙂 iyiymis gercekten


  • Konuyu daha önce @GUCARSLAN ve @CRAZYCELLS i ilgi tutarak sormuştum. Kendim mart ayında mülakat olup vizemi aldım. Çocuklar ve eşim yurtdışındaydı yeni geldiler. Onları USA ya gittiğimde almayı planlıyordum ama mülakat yapan görevli ve forumdaki arkadaşlar ağustos sonuna kadar onlar için de başvurabileceğimi söyledi. Ben de öyle yaptım sistemden onlar için mülakatı kaçırdım seçeneğiyle devam edip randevu talep ettim. Bugün mail aldım. randevu için sistem açık randevu alın diye. Ama adımları takip ettiğimde "seçtiğiniz lokasyonda mevcut ranvdevu yok sonra deneyin yazıyor". uzun zamandır forum a bakmıyordum. Gördüm ki bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor. Ya da benim sorunum farklı mı? Ne yapmalıyım. Bilgi ve ilginiz için teşekkür ederim.


  • Herkese Merhaba,

    Ben dahil bir kısım dv-22 kazananın gözünün içine bakıla bakıla yapılan bir haksızlığa karşı fikir alışverişi ve dönüşürse dava süreci için böyle bir başlık oluşturdum.

    Bu başlık ya yetersiz ilgiden çöpe gider, ya da dava sürecine dönüşür ve bir süre canlı kalır.

    Nedir “haksızlık” olarak tabir edip dava etmek istediğimiz şey: başka ülkelerde geç ds submit etseler ve yüksek cn sahip olsalar bile mülakat alan ve/veya vizesini cebine atanların olduğu bir dv sürecinde mülteci kampına dönen ülkemizde bir türlü mülakat alamayıp süreci izlemek zorunda bırakılmamız.

    Masrafı bizden olsun, başka ülkede girelim madem biz de diyoruz ona da yok diyorlar.

    Kuveyt KCC taşısın ben alırım seni mülakata diyor ona da yok.

    Madem ds submit belirleyici, o zaman neden 3 hazirandan sonra gönderen başka ülkede yaşayan dv talihleri mülakat alıyor da bize yok?

    Bosna yardımcı oluyordu, allah razı olsun, onu da yok ettiler. Bir avuç kazanan dışında alabilen olmadı.

    Afgan, iranlı, suriyeli ve afrikalılar yine girsinler mülakata sorun değil. Ama bu ülkede yer alan bir konsolosluk neden bulunduğu ülkenin kazananlarının hakkını yakar ki? Fiscal year diye bir kısıtımız var, geçti mi bitti. Mülteci, göçmenler 30 eylülden sonra da girebilirler ama biz giremeyeceğiz.

    Konuyla ilgili ülkemiz dışında bir örnek olmadığı için ülkemiz özelinde abd mahkemelerinde dava açılabilir mi? Bunu tartışalım forum yetkilileri bilgilileri bize fikir versin, yorum yapsın.

    Bu yapılan haksızlıktır.

    Change.org da kampanya açalım gerekirse yeterli sayıya ulaşırız. 500 den fazla kişiyiz şu duruma maruz bırakılan.

    Herkese fikirleri, katkıları ve yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

    Olumlu olumsuz her fikre saygımız ve ihtiyacımız var.

    Kimsenin vizesinde gözümüz yok, hakkımızı istiyoruz.

    Saygılar.


  • Merhaba guncel olan excel i gorebilecegim link hangisiydi tekrar paylasabilirmisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ersn82 bu başlığın ilk iletisine bakın.


  • @Kompüter Ankaranın geçmişine bakarak verdiği vize mülakat sayısı gayet normal bence, hiç bir zaman tüm kazananların mülakat alabildiği bir sene olmamış. %40 civarı sürece devam etmedikleri için yüksek caselerde vizelerini alabilmişler. Tek sıkıntı ds doldurma sırasına öncelik vermesi olmuş bu sene. Ha isteseler tüm kazananlara mülakat verebilirler mi çok rahat verebilirler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan merhaba, vizenizle abd'ye giriş yapmış mıydınız ilk olarak onu sorayım?

    sonrasında [email protected] adresine yaşadığınız sorunun ekran görüntüsünü alıp acil olarak bir mail atın.
    bu arada ilgili ekranı gün içince sıklıkla kontrol edin, muhtemelen açık olan az da olsa mülakat var ve siz onları yakalayamıyorsunuz.

    mail başlığını "URGENT Interview Request for Family Members of DV Visa Holder"

    mail içeriğinde cn, ad-soyad, doğum tarihi
    aldığınız vizenin ve pasaportunuzun ön yüzünün taranmış bir kopyasını maile pdf formatında ekleyin ve talebiniz detaylıca yazın.

    onlar size mülakat tarihi ayarlayacaktır diye düşünüyorum.

    bol şans.


  • @gucarslan buldum tesekkur ederim


  • @gucarslan çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için


  • Merhaba. Bankada para göstermekle ilgili bir kaç sorum vardı. Forumda süreçle ilgili başlıkları bolca okumama rağmen bunlara ilgili bir şey görmedim, umarım kaçırmamışımdır.
    Öncelikle ben göstereceğim dolar hesabını yeni açtım(yaklaşık 3 hafta önce) ve hesap hareketleri kısa bir sürede sadece bir kaç büyük alım gösteriyor. Bunların bir kısmı bu kısa süre içerisinde annemden ve babamdan aldığım paralar. Mülakat mailinde böyle bir durumun sıkıntı çıkarabileceği yazıyor. Böyle bir şey red almaya sebep olabilir mi?
    İkinci olarak doların yanında bir de altın hesabı göstereceğim fakat forumda dolar dışında bir birim gösterilirken "dolar karşılığını gösterin" deniyor. Bunu bankada sordum ve bana böyle bir belge olmadığını söylediler. Konsolosluğun kabul edeceği şekilde dolar karşılığı nasıl gösterilebilir?
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uhduhyankee hayır bu bir red sebebi değildir.
    ilgili durumu ailenizin size desteği şeklinde açıklarsanız yeterli olacaktır.
    altın hesabınızı da o şekilde göstermeniz sorun olmaz, kabul edilecektir.


  • @gucarslan Bir süredir çok aklıma takılmıştı. Teşekkür ederim.


  • Merhaba - Excel tablosunda mülakat sıra tahmini şu aşamada ne anlama geliyor? Yorumu olan var mı? Teşekkürler.


  • @koc2022 süreç normal case sayılarına göre ilerleseydi, geçmiş yıllara bakarak mülakat alabilme ihtimalinizin olduğu tarih aralığını gösteren tahmini sayılar. current olacağınız ve mülakat alacağınızın tahmini yapılarak yapılmış. DV22'yi Ds260 formu doldurma tarihine göre baz aldıkları için o sıranın bir önemi yok oraya takılmayın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum