[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@agaslan Çok gizli değilse hangi ülkede bulunan elçilik ile temasa geçtiniz yazar mısınız ?
-
@Rhyme-Azfendak nakint derken TL ya da dolar ikisi de olur öylemi hocam teşekkürler
-
@donmezhamdu hayır, TL olarak değil dolar olarak nakit bulundurmanız tavsiye ediliyor.
-
Merhaba arkadaşlar - Sanırım büyük gün 29 Temmuz. Mülakat mailleri ay sonu cuma geliyordu değil mi?
-
@koc2022 Evet genelde öyle oluyordu. Temmuz’daki kullanılmayan vizelerin de hesabı için son mülakatlar belki ağustos’a sarkabilir.
-
Merhaba. Abd konsolosluk kısaltmalarını bulabileceğim bir kaynak var mıdır? Brüksele baktığımı zannederken Belgrada bakıyorum.
-
-
Merhabalar konsolosluk randevusuna giderken pcr testi hala zorunlu mu bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim şimdiden teşekkürler . Ve bir de ais kaydını yaptırdıktan sonra bize gelen mailde istenen evraklarla ilgili bilgi yok . Biz internetten öğrenip hazırladık götüreceğimiz evrakları bu bir sorun oluşturur mu acaba ?
-
@ismigül-dereli ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
pcr testi için konsolosluğun sitesini kontrol ettiniz mi? ilgili konu için yeterince bilgi bulacaksınız.
ayrıca ais kaydı sonrası mülakat evrakları ile ilgili bir bilgi almazsınız. çünkü ais kaydı sadece pasaportlarınızın size teslim edilmesi için gerekli bir kargo kaydı sadece, mülakatınızla hiçbir ilgisi yok.mülakatınıza 7 ~10 gün kala bir mail alacaksınız konsolosluktan, orada ilgil evrakları bulabilirsiniz. ya da aşağıdaki başlığın ilk iletisini inceleyebilir, evraklara erişebilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/2963
-
Artık bu akşam bir an önce biter inşallah şu süreç. Bittik, yıldık, usandık...
-
@sanaldeniz excelde ankaradan 356 kişi mülakat almış, alamayan siz dahil 384 case var. 120-130 mülakat verseler bunlarında 80 tanesi excelde olsa, exceldekilerin %60 ı mülakat almış olacak, ds form doldurma dışında süreç gayet normal gözüküyor, hakkınızda hayırlısı olsun umarım mülakat mailini alırsınız
-
@tohma31 120 vermezler, geçmiş yıllara baktığımızda 60-80 arası bir şey vereceklerini tahmin ediyorum...
-
@sanaldeniz başka ülke konsolosluklarını denemeyi düşünmediniz mi ?
-
@tohma31 Hayır. Kaderi zorlamayacağım...
-
yıllarca denedim öğrenci vizesi ile gidicem şükür
-
@tohma31 surec normal mi gozukuyor :) iyiymis gercekten
-
Konuyu daha önce @GUCARSLAN ve @CRAZYCELLS i ilgi tutarak sormuştum. Kendim mart ayında mülakat olup vizemi aldım. Çocuklar ve eşim yurtdışındaydı yeni geldiler. Onları USA ya gittiğimde almayı planlıyordum ama mülakat yapan görevli ve forumdaki arkadaşlar ağustos sonuna kadar onlar için de başvurabileceğimi söyledi. Ben de öyle yaptım sistemden onlar için mülakatı kaçırdım seçeneğiyle devam edip randevu talep ettim. Bugün mail aldım. randevu için sistem açık randevu alın diye. Ama adımları takip ettiğimde "seçtiğiniz lokasyonda mevcut ranvdevu yok sonra deneyin yazıyor". uzun zamandır forum a bakmıyordum. Gördüm ki bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor. Ya da benim sorunum farklı mı? Ne yapmalıyım. Bilgi ve ilginiz için teşekkür ederim.
-
Herkese Merhaba,
Ben dahil bir kısım dv-22 kazananın gözünün içine bakıla bakıla yapılan bir haksızlığa karşı fikir alışverişi ve dönüşürse dava süreci için böyle bir başlık oluşturdum.
Bu başlık ya yetersiz ilgiden çöpe gider, ya da dava sürecine dönüşür ve bir süre canlı kalır.
Nedir “haksızlık” olarak tabir edip dava etmek istediğimiz şey: başka ülkelerde geç ds submit etseler ve yüksek cn sahip olsalar bile mülakat alan ve/veya vizesini cebine atanların olduğu bir dv sürecinde mülteci kampına dönen ülkemizde bir türlü mülakat alamayıp süreci izlemek zorunda bırakılmamız.
Masrafı bizden olsun, başka ülkede girelim madem biz de diyoruz ona da yok diyorlar.
Kuveyt KCC taşısın ben alırım seni mülakata diyor ona da yok.
Madem ds submit belirleyici, o zaman neden 3 hazirandan sonra gönderen başka ülkede yaşayan dv talihleri mülakat alıyor da bize yok?
Bosna yardımcı oluyordu, allah razı olsun, onu da yok ettiler. Bir avuç kazanan dışında alabilen olmadı.
Afgan, iranlı, suriyeli ve afrikalılar yine girsinler mülakata sorun değil. Ama bu ülkede yer alan bir konsolosluk neden bulunduğu ülkenin kazananlarının hakkını yakar ki? Fiscal year diye bir kısıtımız var, geçti mi bitti. Mülteci, göçmenler 30 eylülden sonra da girebilirler ama biz giremeyeceğiz.
Konuyla ilgili ülkemiz dışında bir örnek olmadığı için ülkemiz özelinde abd mahkemelerinde dava açılabilir mi? Bunu tartışalım forum yetkilileri bilgilileri bize fikir versin, yorum yapsın.
Bu yapılan haksızlıktır.
Change.org da kampanya açalım gerekirse yeterli sayıya ulaşırız. 500 den fazla kişiyiz şu duruma maruz bırakılan.
Herkese fikirleri, katkıları ve yorumları için şimdiden teşekkür ederim.
Olumlu olumsuz her fikre saygımız ve ihtiyacımız var.
Kimsenin vizesinde gözümüz yok, hakkımızı istiyoruz.
Saygılar.
-
Merhaba guncel olan excel i gorebilecegim link hangisiydi tekrar paylasabilirmisiniz.
-
@Ersn82 bu başlığın ilk iletisine bakın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum