[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@Emre-Birand edit;
asıl talihli giriş yapmadan hiçbir aile üyesi giriş yapamaz.
ya ilk başka asıl talihli + aile üyeleri ile girmeli, ya da asıl talihli ilk girişini yapmalı sonra aile bireyleri girmeli yasal süre içinde. -
@tohma31 Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Süreç özellikle CN’ı yüksek olanlar için çok uzun ve sabır istiyor. Sizler daha yolun başındasınız, çok karışık duygular içerisine gireceksiniz muhtemelen. Bu süreci ve sürecin insana getirdiği maddi, manevi yükü çok iyi bilen biri olarak zamanı geldiğinde tabi ki ilk yapacağım iş bu olacak. Siz kendi sürecinize odaklanın ve naçizane tavsiyem marta kadar gidişat umut vermiyorsa AOS yapabiliyorsanız AOS yapın. Süreciniz de bol şans dilerim.
-
@guvenk Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@erdemslife Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@deebee Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@erdemslife Teşekkür ederim iyi temennileriniz için. Malesef AOS yapma imkanım yok vizem olmadığı için ama belki başka ülke konsolosluklarını deneyebilirim, umarım öyle şeylere gerek kalmaz. En iyi siz anlarsınız uzun ve sabırlı bekleyişi

-
@Emre-Birand İlk girenin veya birlikte girişin asıl talihli ile birlikte olması gerekli. Diğer aile bireyleri ya asıl talihli ile birlikte ya da ondan sonra bağımsız olarak ve de güçarslan beyin dediği gibi yasal süre içerisinde giriş yapabilirler.
-
@gucarslan asıl talihli sonra girecek demiş. Ya beraber ya ilk asıl talihli girmesi gerekmiyor mu
-
@enemy iletiyi editledim, teşekkürler.
-
@Houstonwehaveproblem
öncelikle çok tebrik ederim hayırlı olsun darısı bizim başımıza,
Ben de statü değişikliği yapmış olduğum için sormak istiyorum.
Eşinize hangi sorular soruldu bir de statü değişikliğinde verilen kabul evrağını götürdü mü eşiniz.
Cevap verebilirseniz çok iyi olur. -
Mülakat Deneyimim
İçeriye hiç bir şey alınmadığı için çok yakın otelden(Grand Ankara Otel) 4dk'da konsolosluğa yanımıza sadece dosyaları alarak geçtik. 08:15’te olan randevumuza 20 dakika kala konsolosluk önünde sıraya girdik. Bir süre bekledikten sonra sırayla içeriye alımlar başladı. İlk girişte pasaportlara bakarak güvenlik isim teyidi yapıp kontrol alanına aldı. Kontrol edildikten sonra salona geldik girişte sıra numarası(210) verdiler ve beklemeye başladık. İlk önce 4 numaralı vezneye eşim ile birlikte 330+330 =660 usd ödemesi yaptık(700usd vedik para üstü 40usd aldık) bu esnada pasaport ve sıra numaramız alındı. Bu noktadan sonra sıra numaranızı aklınızda tutmanız gerekmektedir. Tekrar beklemeye başladık 11 numaradan tekrar bizim numara(210) çağrıldı 2 adet fotoğraf evrak listesindeki her şey sırasıyla istendi. Adres değişikliği yapmak ister miyiz diye sordu? -Evet adresin son halini yazarak verdik ve yerimize geçtik. Son çağrı için beklemeye başladık artık heyecan ve stres tavandı.
5 numara tarafından bizim sıra numaramız(210) yandığında heyecanlı bir şekilde gittik her şey için doğru söyleyeceğimize sağ elimizi kaldırarak yemin ettirdiler. Mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istediğimi sordu Türkçe dedim ve mülakat başladı. İlk soru başka bir ülkede yaşadınız mı ? -Hayır. Amerikaya hiç gittiniz mi? -Evet 3 defa NY, Miami ve l
Los Angeles'a tatil için gittik. Amerika'ya gidince nerede yaşamak istiyorsunuz? - Austin veya Dallas. Neden buralar? - Çünkü bize uygun işler bu tarafta çok fazla var. Amerika'ya ilk gittiğinde ne yapacaksın? -İngilizce kursuna giderim. Sadece mülakat çıkan kişi ile konuşuyordu eşime hiç soru sormadı. En son birazcık ingilizce konuşalım mı dedi? - Biraz heyecanlıyım dedim. Olsun deneyelim dedi? Bişi sordu heyecandan anlamadım bile ama gayet tatlı tavır ile devam etti. Banka durumumu hiç sormadı. Biranda 'VİZENİZ ONAYLANDI' dedi ve turist vizelerimizi iptal etti. Pasaportunuzu 5 gün içerisinde alırsınız dedi. Artık pasaport heyecanı başlamıştı. 3 gün sonra konsolosluktan 'Congratulations' maili aldık. Sonra kargo takibi için ptt'den mesaj geldi. Ptt'den gelen mesajdan sonra tekrardan PTT'ye verildiğine dair mail aldık ve kargo takip numarasını yazmışlardı. Sonuç olarak bizim açımızdan çok rahat bir mülakat oldu. Konsolosluk gayet kibardı hiç garip bir durum ile karşılaşmadık. Her anımızda ve her sorumuzda yanımızda olan Uğur bey'e @gucarslan çok teşekkür ederim. Umarımm herkes bu heyecanı yaşar. Bundan sonraki hayatımızda bizlere de bol şans
-
@guler-hakem Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@guler-hakem tebrikler, gözünüz aydın.
abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
yolunuz da bahtınız da açık olsun. -
Unganlar
Geceden otobüse bindim 7 de indim aştiden metroyla Kızılay’a gittim oradan yürüyerek kuğulu parka yani unganlara gittim yürüyerek 15 dk sürüyor ama kızılaydan otobüslerde gidiyor otobüsü tercih edebilirsiniz sabah 9 da evraklarımı verdim ve işlemlere başladılar ds-260-pasaport-aşı kartı verdim sonra foto çekip bir kat yukarı bir kat aşağı röntgen ve kan tahlili işlemleri için yönlendiriyorlar saat 11de muayene için gelin dediler mehmet beyin muayenesi için odaya çağırdılar tansiyon ölçtü evli misin çocuğun var mı hastalığın var mı gibi sorular sordu bazı deneyimlerde zorladığını okumuştum ama ben bi sıkıntı yaşamadım kan tahlilinde 47.5 dolar evrakları ilk verdiğiniz yerde de 310 dolar nakit verdim doları önceden hazırlayıp verirseniz rahat olur yoksa kart ödemesi de alıyorlar dosyayı saat 15 te gelip alabilirsiniz dediler saat 15 te gittiğimde hazırdı ve dosyamı aldım sabah erken gidip işlemlere başlamanız iyi oluyor bizden sonra kalabalıklaştı ama gene de sorun değil bir şekilde ilerliyor. İşlemler ise kolay veznedeki arkadaşlar kibar ve anlayışlı onlar yönlendiriyor herşey için kolayca hallediyorsunuz
Mülakat
Mülakatım saat 9:15 di saat 8 gibi kaktüs kafeye gelip biraz oturdum 15 kişi kadar sıra vardı ve saate göre kapıdaki görevli çağırıyordu elektronik vs diğer eşyaları kaktüs kafeye emanet bırakıp sadece evraklarla sıraya girdim saatim geldiğinde kapıda görevli çağırdı (mülakat saatiniz yaklaştığında gidip görevliye kendinizi hatırlatabilirsiniz) içeri girdim üst aramasından sonra evrakların teslim edildiği ve mülakatların yapıldığı bölüme geçtim ilk bankoda pasaportunuz kontrol edilip arkasına barkod yapıştırılıyor ve sıra numarası veriliyor oturup numaramın yanmasını bekledim numaram ilk yandığında 330 dolar ödeme yaptım numaramı ve pasaportumu ödeme yaptığımda aldılar daha sonra tekrar oturup ikinci defa numaramın yanmasını bekledim ikinci defa yandığında evraklarımı teslim ettim (diploma-arşiv kayıtlı adli sicil belgesi-vukuatlı nüfus kayıt örneği-banka hesap dökümü-iki fotoğraf - askerlik durum belgesi - sağlık raporu ) İngilizce bilip bilmediğimi sordu az bildiğimi söyledim mülakatı Türkçe yapmak istediğimi söyledim tamam dedi yerime tekrar geçtim üçüncü defa numaram yandığında mülakat için bir hanımefendi önce yemin ettirdi daha sonra parmak izini aldı sonra ne iş yaptığımı nereye gideceğimi kimin yanına gideceğimi sordu İngilizce soru sorayım mı dedi tabi dedim İngilizce orada ne iş yapacağımı sordu cevapladım tamam dedi tebrik etti bende teşekkür edip bankodan ayrıldım genel olarak sorunsuz geçti söylendiği gibi süreçte zor olan beklemek unganlarda da mülakatta da bir sıkıntı yaşamadım geri kalan sürede umarım yüksek sayıda mülakat verilir
Bütün süreç boyunca bizlere yardımcı olan başta Uğur bey olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim -
@blow tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.*bu arada imzanızı da güncellerseniz çok iyi olur

-
@blow Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
️ ÇOCUKLARA COVID AŞI KONUSUNDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK
️arkadaşlar,
CDC, 25 temmuz itibariyle daha önce 12 yaş olan covid aşı şartı kuralını 6 aydan büyük çocuklar olarak güncelledi.bu yüzden unganlar muayenesi bu tarihten sonra olanlar bu kurala tabii olacaklar.
güncelleme
ülkesinde yaş kuralı olan talihliler (Türkiye gibi) bu kurala tabi olmayacaklar gibi duruyor.
sadece ülkelerinde bu kuralın olduğunu kanıtlamalari istenecek. bu yüzden unganlar'dan gelecek bilgilendirmeyi beklemek en doğrusu olacaktır.Not routinely available
If none of the approved COVID-19 vaccines are routinely available in the country where the panel physician practices, and they are not expected to be available within 4 months following the medical exam date, the “Not routinely available” reason should be documented. If, due to limited supply, an approved COVID-19 vaccine is not available to the applicant within the country of exam within 4 months after the exam date, then this situation would also be considered “Not routinely available.” If an applicant has already been vaccinated with a non-approved COVID-19 vaccine, and regulations or laws in the country of exam prevent the applicant from being revaccinated with an approved formulation, this would also be considered “Not routinely available.” Applicants cannot be granted this waiver due to cost or inconvenience.
️https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/panel-physicians/covid-19-technical-instructions.html
-
@gucarslan Merhaba,
e-nabıza girdik, devlet 12 yaşından küçüklere aşı yaptırmıyor.
Başka yolu var mıdır? 2,5 yaşında ki çocukları Ülkemizde aşı hakkı verilmiyor, vize alan çocuklar aşı kartı olmadan ABD'ye giriş yapabilirler mi? -
@gucarslan benim durumunm böyle. 27 temmuz'da muayene ve 1 Ağustos'ta mülakatımız var. Çocuğumuz iki yaşında. Şu anda biz tatildeyiz ve evraklarımız yanımızda değil. Erkene aldırma şansımız yok çünkü yarın ancak çıkabiliriz. Bizim durumumuz ne olacak? Hakkımız mı yanacak yani şimdi?
-
@gucarslan Ve ungan randevu değişikliğine girdiğimizde 22-23-24-25 Temmuz tarihlerin de boş yer yok.

Napıcaz bilemedik !!!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.