Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @gucarslan Yani gerçekten çok üzgünüz. Usulsüz bir iş yaptığımızdan dolayı red yiyeceğiz diye korkuyoruz.

• @sadıkkurtoglu elbette red yemeyeceksiniz, öyle bir durum yok, olmayacak.
    sadece uygulamaya aykırı evrak gönderdiniz hepsi bu, bunun için telaş etmeyin şuan için.
    vizenizi basıp gönderecekler buna şüphe yok, sadece (belki) sizden AIS kaydı yapmanızı isterler hepsi bu.
    maillerinizi takip edin, yeterli.

• @gucarslan Teşekkür ederim ilginiz için.

• @guvenk gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

• Merhabalar. uscıs fee yi burada eşim ve çocuğum için ödeme yaptıktan sonra ABD ye tek başıma giriş yapacağım. ABD'ye giriş yaptığımda eşimin ve çocuğumun greencardı benimki ile birlikte mi gönderiliyor yoksa onların kartları giriş yaptıklarında mı gönderiliyor?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Erk34 onlar giriş yapmadan kartları basılmaz, sadece giriş yapan kişilerin kartları basılır.

• @gucarslan Aile bireylerinin ayrı ayrı giriş yapmasında (asil talihlinin sonradan ülkeye gireceği senaryoda) bir sakınca yok degil mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-Birand edit;
    asıl talihli giriş yapmadan hiçbir aile üyesi giriş yapamaz.
    ya ilk başka asıl talihli + aile üyeleri ile girmeli, ya da asıl talihli ilk girişini yapmalı sonra aile bireyleri girmeli yasal süre içinde.

• @tohma31 Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Süreç özellikle CN’ı yüksek olanlar için çok uzun ve sabır istiyor. Sizler daha yolun başındasınız, çok karışık duygular içerisine gireceksiniz muhtemelen. Bu süreci ve sürecin insana getirdiği maddi, manevi yükü çok iyi bilen biri olarak zamanı geldiğinde tabi ki ilk yapacağım iş bu olacak. Siz kendi sürecinize odaklanın ve naçizane tavsiyem marta kadar gidişat umut vermiyorsa AOS yapabiliyorsanız AOS yapın. Süreciniz de bol şans dilerim.

• ⭐⭐⭐

@guvenk Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• ⭐⭐⭐

@erdemslife Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• ⭐⭐⭐

@deebee Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• @erdemslife Teşekkür ederim iyi temennileriniz için. Malesef AOS yapma imkanım yok vizem olmadığı için ama belki başka ülke konsolosluklarını deneyebilirim, umarım öyle şeylere gerek kalmaz. En iyi siz anlarsınız uzun ve sabırlı bekleyişi :)

• @Emre-Birand İlk girenin veya birlikte girişin asıl talihli ile birlikte olması gerekli. Diğer aile bireyleri ya asıl talihli ile birlikte ya da ondan sonra bağımsız olarak ve de güçarslan beyin dediği gibi yasal süre içerisinde giriş yapabilirler.

• @gucarslan asıl talihli sonra girecek demiş. Ya beraber ya ilk asıl talihli girmesi gerekmiyor mu

• @enemy iletiyi editledim, teşekkürler.

• @Houstonwehaveproblem
    öncelikle çok tebrik ederim hayırlı olsun darısı bizim başımıza,
    Ben de statü değişikliği yapmış olduğum için sormak istiyorum.
    Eşinize hangi sorular soruldu bir de statü değişikliğinde verilen kabul evrağını götürdü mü eşiniz.
    Cevap verebilirseniz çok iyi olur.

• Mülakat Deneyimim

İçeriye hiç bir şey alınmadığı için çok yakın otelden(Grand Ankara Otel) 4dk'da konsolosluğa yanımıza sadece dosyaları alarak geçtik. 08:15’te olan randevumuza 20 dakika kala konsolosluk önünde sıraya girdik. Bir süre bekledikten sonra sırayla içeriye alımlar başladı. İlk girişte pasaportlara bakarak güvenlik isim teyidi yapıp kontrol alanına aldı. Kontrol edildikten sonra salona geldik girişte sıra numarası(210) verdiler ve beklemeye başladık. İlk önce 4 numaralı vezneye eşim ile birlikte 330+330 =660 usd ödemesi yaptık(700usd vedik para üstü 40usd aldık) bu esnada pasaport ve sıra numaramız alındı. Bu noktadan sonra sıra numaranızı aklınızda tutmanız gerekmektedir. Tekrar beklemeye başladık 11 numaradan tekrar bizim numara(210) çağrıldı 2 adet fotoğraf evrak listesindeki her şey sırasıyla istendi. Adres değişikliği yapmak ister miyiz diye sordu? -Evet adresin son halini yazarak verdik ve yerimize geçtik. Son çağrı için beklemeye başladık artık heyecan ve stres tavandı.🙂 5 numara tarafından bizim sıra numaramız(210) yandığında heyecanlı bir şekilde gittik her şey için doğru söyleyeceğimize sağ elimizi kaldırarak yemin ettirdiler. Mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istediğimi sordu Türkçe dedim ve mülakat başladı. İlk soru başka bir ülkede yaşadınız mı ? -Hayır. Amerikaya hiç gittiniz mi? -Evet 3 defa NY, Miami ve l
    Los Angeles'a tatil için gittik. Amerika'ya gidince nerede yaşamak istiyorsunuz? - Austin veya Dallas. Neden buralar? - Çünkü bize uygun işler bu tarafta çok fazla var. Amerika'ya ilk gittiğinde ne yapacaksın? -İngilizce kursuna giderim. Sadece mülakat çıkan kişi ile konuşuyordu eşime hiç soru sormadı. En son birazcık ingilizce konuşalım mı dedi? - Biraz heyecanlıyım dedim. Olsun deneyelim dedi? Bişi sordu heyecandan anlamadım bile ama gayet tatlı tavır ile devam etti. Banka durumumu hiç sormadı. Biranda 'VİZENİZ ONAYLANDI' dedi ve turist vizelerimizi iptal etti. Pasaportunuzu 5 gün içerisinde alırsınız dedi. Artık pasaport heyecanı başlamıştı. 3 gün sonra konsolosluktan 'Congratulations' maili aldık. Sonra kargo takibi için ptt'den mesaj geldi. Ptt'den gelen mesajdan sonra tekrardan PTT'ye verildiğine dair mail aldık ve kargo takip numarasını yazmışlardı. Sonuç olarak bizim açımızdan çok rahat bir mülakat oldu. Konsolosluk gayet kibardı hiç garip bir durum ile karşılaşmadık. Her anımızda ve her sorumuzda yanımızda olan Uğur bey'e @gucarslan çok teşekkür ederim. Umarımm herkes bu heyecanı yaşar. Bundan sonraki hayatımızda bizlere de bol şans :)

• ⭐⭐⭐

@guler-hakem Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• @guler-hakem tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    683k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    8k İleti
    922k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k