Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Kitapsever Başka hangi konsolosluklar oturumsuz vize verebiliyor peki ?


  • @tohma31 bir bilgim yok maalesef ben sadece Makedonya ve bosnaya yazdım. Bosna da 1 aydan fazla oldu dönmedi halen


  • @rebul59 Ben henüz hiçbir yere sormadım Ankara için bekliyorum hala daha umudum var mülakat gelecekmiş gibi hissediyorum ama bir yandan da diğer konsolosluklara ufak ufak yazsam mı zaman daralıyor diye düşünmüyor değilim çok ikilemde kaldım


  • Merhabalar, bugün vizemi aldığımı, ardından evlenip Amerika'ya giriş yaptığımı ve eşim için de mülakat talebinde bulunmak istediğimi içeren mail'e cevap aldım.

    Dear Cagan Paker,

    Unfortunately, it is not possible to add your spouse to your DV case anymore as you have already used your DV and entered the United States. As a Legal Permanent Resident you may now file an I-130 petition for your wife for her to be able to immigrate to the United States. For detailed information please visit Petition for Alien Relative | USCIS.

    Mümkün olmadığını belirtiyorlar. Bu durumda başka bir yol kalmamış demek midir?

    @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caganpaker evet, ne yazık ki abd'ye giriş yaptığınız için eşinize vize alamazsınız çünkü; siz artık LPR statüsü aldınız. bu yüzden F2A statüsünde devam etmeniz gerek. abd'ye giriş yapmamış olsaydınız, 30 eylül'e kadar eşiniz için vize alabilirdiniz.


  • Merhaba, mülakat maili aldığımızda pasaport geçerlilik süremizin 6 aydan daha kısa olması durumu vize almamıza engel mi?
    Mesela benim pasaportum ocak 2023 son tarih. çocuğumun pasaportu ise henüz yok.
    Şimdiden yenilemek istersek şuan pasaport basımında bir yavaşlık olduğu ve birkaç ayda anca pasaport verildiği söyleniyor. Böyle bir şey var mı?
    Bilgisi olan cevap yazabilir mi?
    @gucarslan


  • @Sniper-0 Merhaba, görüşmeye gittiğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli pasaportunuz olmalı.
    Eylül mülakatlarının dağıtılacağını düşünürseniz, en iyi ihtimalle Şubat sonuna kadar geçerli bir pasaport sunmanız istenecektir. Sizin yerinizde olsam, hızlıca pasaport yenilemek için aksiyon alırdım.


  • @Sniper-0 evet doğru ben çocuklarım için başvuralı tam 2 ay oldu daha bugün baktım basımı tamamlanmış yazıyordu ama henüz postaya verilmemiş ve ne zaman verileceği bilgisinide net veremediler 🤦🏻‍♀️başvurunuzu yaparken acil olduğunu belirtmekte fayda var heleki sizin durumunuza 👍🏻 Bol şans...


  • @Şeyda ankaraya pasaport dairesine sabah 7 de gibi giderek adınızı kapıdaki listeye yazdırısanız 2 saat içinde basıp veriyorlar aksi halde çok beklersiniz


  • @ggulduk siz 15ksınız neden mülakat gelmedi ds260 ı mı geç gönderdiniz


  • @Emrey34 ilk normal göndermiş sonra formu açtırmış galiba 9. Ayda göndermiş


  • @deebee Bilgi için teşekkür ederim. :thumbs_up: Hemen bugün başvuru yapıyorum.


  • Merhaba telegrama üye oldum ama nasil kullanabilirim
    yani bu program indirilmesi gereken program mi yoksa WhatsApp group gibimi


  • @tunci telegram da whatsapp gibi bir app.
    telefonunuza indirip kullanmanız gerek.


  • @gucarslan Tesekkurler sagolasin


  • An itibariyle 60.114(genel toplam)-7315(refused)=52.799 vize verilmiş oluyor. Kalan 2.201 vize de haftaya biter. Ankara, Mayıs ayı harici EU kazananı türklere vermeyecek gibi. Verirse de kalan 350 kişiye vermesi gerekecek.
    Özetle benim için DV-22 süreci hüsranla bitti diyebilirim artık. Sağlık olsun diyelim. Başka bir yol bulmak yoksa açmak gerekecek.


  • @Not_Born_Yesterday Ready gözüken dosyaların hepsi issued olmayacak. Bunu da dikkate almalısınız.


  • @datanist 60bin de 7bin refused olmasından yola çıkarsak biraz artabilir haklısınız tabi. Ama işimiz mucizelere kalmış gibi geliyor.


  • 457 AP + 26248 issued + 7315 refused = 34020
    34020 de 7315 refused olduysa 25305 ready den 5441 refused beklenebilir. Bu da kalan 2201 e eklenince 7642 vize kaldı anlamına gelir.
    Gerçekçi bir yaklaşımla.


  • @Not_Born_Yesterday Bir konuda daha bilgi vermek isterim. Uzun zamandır ready olan ve hala durumu değişmeyenler var. Bunlar daha önceden mülakat alanlar ve mülakata gitmeyen kişiler. Kisaca no-show olarak degerlendirmek mümkün.


Benzer Başlıklar

  • 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum