Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @fly_me_to_the_moon merhaba, sizde mi Malaysia'dan mülakat aldınız?


  • Merhaba,
    Doğum belgesi ile vukuatli nüfus kayıt örneği aynı şey midir?
    Teşekkürler.


  • @fly_me_to_the_moon özelden yazdım, şayet benzer durumda olanlar varsa buraya da kısaca iletebilirim.


  • @yesilturk EVET ayni bizim ulkede nufus kaydi olarak geciyor diger ulkelerde birth certificate diye geciyor


  • @Guybrush bana da özelden iletebilirsiniz hocam çok sevinirim teşekkürler


  • @yesilturk aslında aynı şey değil ancak dv sürecinde Türk vatandaşları için edevletten alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği doğum belgesi yerine geçiyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @datanist Hayir, sadece sansimi deneyecegim. Zaten CN yuksek ve DS-260 gec submit benimkisi. En kotu pahalı bir tatil yapip dönmüş olurum diye dusundum.

    Ama uygun bir uçuş bulamıyorum, Hindistan veya Bangladeş aktarmalı olmayan...


  • 13.07.2022 UNGANLAR DENEYİMİM

    Merhabalar, sağlık randevum 13 Temmuz saat 11:20'deydi. Saat 11 gibi arabamı arka sokaklarda bir otoparka park ettim. Otoparkın ücreti ilk saat 20tl ve sonraki saatler için +2tl şeklindeydi.

    11:10 civarında 4. kata çıktım. İlk başta benden covid aşı kartımı ve DS-260 confirmation belgemi verdim. Webcam ile fotoğrafım çekildi ve üst kata kan ve idrar tahlilim için yollandım. 5. kata çıktığımda ilk başta Tl karşılığı 2028TL ücret ödedim. Doları 17.24 civarında almışlardı dolar karşılığını tam hatırlayamıyorum. Ücreti ödedikten sonra önce idrar örneğini daha sonra is kan örneğini aldılar. Daha sonra 3.kata indim ve göğüs röntgenim çekildi.

    Daha sonra, tekrar 4.kata indim ve belgelerimi verdim. Benden istenen ücreti tl karşılığı 5369Tl olarak banka kartıyla ödedim. Doktorla görüşmem için 12.30'ta gelmem söylendi. 12:30'ta tekrar gittim ve arka görüşme odasına aldılar. Önce üstümü çıkardım ve hasta önlüğünü giydim açık kısmı ön tarafta olacak şekilde. Önlüğü giydikten sonra doktor bey muayne etmeye başladı. Klasik soruları sordu, Bulaşıcı hastalık geçirdin mi? Evli misin? Bildiğin çocuğun var mı? Alkollü araba kullanıp yakalandın mı? Amerikada hangi mesleği yapacaksın? Hangi okuldan mezun oldun? Gibi sorular sordu. Sonrasında geçmiş olsun dedi ve muaynem sonlandı. Çıkışta sekreter hanımla konuştuğumda, ekstra test istenirse akşam 5'e kadar telefonla ya da mail ile iletişime geçiceklerini belirtti. Yeni test istemezsek ertesi gün 3-5 arası belgelerinizi alabilirsiniz dendi. Ertesi gün gidip belgelerimi aldım.

    ÖZEL NOT;

    -Benim durumuma özel olarak, 10 yıl önce zatürre geçirdim ve biraz internette araştırdığımda az da olsa iz kalabileceğini söylüyordu, o yüzden mülakat gelmeden almıştım doktor randevumu. Şansa 4 Ağustosa mülakat aldım daha sonrasında.

    -Randevu saatinizi en geç 10:45'a kadar alırsanız doktor görüşmenizi de öğleden önce gerçekleştirebilirsiniz.


  • Merhabalar,

    Yaklaşık 14 ay süren DV vizesi alma sürecimizi tamamlayıp, ABD'ye giriş aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Sürecimizi anlatmaya başlamadan önce, her türlü bilgiye sadece okuyarak ulaştığımız, bu sayede vize alma sürecimizi eksiksiz tamamladığımız yesilkartforum.com yöneticileri @crazycells ve @gucarslan'a, @EzgiLera başta olmak üzere paylaştıkları bilgiler ile sürecimize ışık tutan tüm yesilkartforum kullanıcılarına çok teşekkür ederiz.

    Mülakat Süreci

    Çekilişi kazandığımızı öğrendiğimiz tarihte Türkiye'de yaşıyor olmamız sebebiyle mülakat yerimizi Ankara seçmiştik. CN'mizin 9k'arda olması sebebiyle Şubat-Mart döneminde vizemizi alacağımızı düşünmeye başlamıştık ancak forumu öğrenip 2020 ve 2021 yılı deneyimlerini okuduğumuzda sürecin zorlu geçeceğini anladık.

    Evrak talep mailleri CN'ye göre değil de DS260 submit day'e göre gelmeye başladığını anladığımızda yıkıldık ve beklemeye devam ettik. Daha sonra evrak talep sürecinin kalktığını memnuniyetle, Ankara'nın ise mülakat vermemesini üzüntüyle takip ettik. Ta ki Şubatta dağıtılan onlarca mülakata kadar. Yeniden umutlandık, mülakat beklemeye devam ettik.

    Nisan sonlarına doğru dağıtılan Haziran mülakatlarıyla birlikte Ankara'dan umudumuzu keserek, oturumumuz olan, Belgrad Büyükelçiliği'ne (Sırbistan) dosya taşıma talebinde bulunduk. 3-4 gün sonra Belgrad'dan olumlu yanıt gelmesi üzerine bu seferde mülakat maili bekleme sürecimiz başlamıştı.

    Beklenen mail 13 Mayıs tarihinde akşam saatlerinde gelmiş ve mülakatımızın 5 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşeceğini müjdelemişti. Bu haberden sonra, mülakata kadar tüm sürecimizi Belgrad Büyükelçiliği'nin sayfasındaki adımlara göre takip ettik.

    Sağlık Muayenesi

    Belgrad'da sağlık muayenesi yapabilecek iki yetkili klinik bulunuyor. Bunlardan IOM (Uluslararası Göç Organizasyonu)'in yoğun olacağını düşünüp, mülakattan yaklaşık 1 ay önce diğer özel klinikten 1 Temmuz tarihine randevumuzu aldık. Randevuya gitmeden önce doktor ile mailleşerek sitede yazan evrakları hazırladığımızı, çocukluk aşı kayıtlarımızın da olduğunu başka bir şey isteyip istemediğini sorduk, hazırladığımız evraklara ek olarak Tetanos, Hepatit B ve MMR aşılarını da yaptırıp belgeleriyle gelebileceğimizi söyledi.

    Muayene günü

    1 Temmuz sabahı 09.00'daki randevumuza tam vaktinde ulaştık. Bir çalışan evraklarımızı alıp dosyamızı oluşturdu, daha sonra bir hemşire ateşimizi ölçüp kan aldı ve akciğer röntgeni çektirmemiz için kliniğe 3-4 km mesafedeki bir hastaneye yönlendirdi. Röntgen çektirdikten sonra 11.00'de doktor ile görüşmek üzere klinikte hazır olmamızı bildirdiler.

    Doktor ile sırayla görüştük. Doktor, Unganlarda da olduğu gibi, boy-kilo ölçümü, eklem kontrolleri, bağımlılığa yönelik genel sorular, kronik hastalıklar, kullanılan ilaçlar, ameliyatlar vb. medikal geçmişe yönelik sorular sordu. Unganlar deneyimlerinden tek farkı hiçbir aşı yapmamasıydı, eşimin ve benim çocukluk aşı kartlarımızı ve son olduğumuz aşıların işlendiği "uluslararası aşı sertifikası"nın yeterli olduğunu söyledi.

    Muayenemiz, son derece güler yüzlü bir doktor tarafından muayenemizin iyi geçtiğini belirten ve başarılar dileyen sözlerle 13.00'e doğru tamamlanmıştı.

    Kişi başı 230$ nakit ödeyerek, zarflarımızla klinikten ayrıldık.

    Vize Mülakatı

    Mülakatımız 5 Temmuz sabahı 8.30'daydı. 8.00 gibi elçiliğin konsolosluk bölümü önündeki banklarda yerimizi alıp içeri çağrılmayı bekledik. 15-20 dk sonra kapıdaki güvenlik görevlisi ismimizi okudu, akıllı saat, telefon vb. hiçbir elektronik eşya almamıştık yanımıza, alsak da güvenliğe kupon karşılığı teslim edebiliyormuşuz. Kapıda çanta ve üst aramasından sonra içerideki güvenliğe tek tek ilerledik. Güvenlikten geçtikten sonra, eşimle birlikte konsolosluk bölümüne yürüdük. Konsolosluk girişindeki görevli bize bir numara verdi ve numaramızı takip etmemizi söyledi.

    Numaramız ilk yandığında yeminli tercüme ile ingilizceye çevirttiğimiz evraklarımızı teslim ettik, sadece internet sitesinde belirtilen evrakları (yeni ve abd vizesi olan eski pasaportlar, 2 adet foto, doktor zarfı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, askerlik belgesi, lisans diploması) istediler, ikinci kez yandığında 2 kişi için 660$ nakit ödeme yaptık. Üçüncü kez yandığında parmak izi verdik ve dördüncü kez yandığında konsolosun karşısında mülakat için hazırdık.

    Önce yemin ettik ardından küçük bir sohbetten sonra “Evraklarınız harika görünüyor, sağlık raporlarınız da öyle, eski pasaportlarınızdaki turist vizenizi iptal ediyorum.” dedi konsolos ve o an vizemizin onayladığını anladık. Sonrasında yine sohbet havasında hangi eyalete gideceğimizi sordu ve AIS kaydında belirttiğimiz DHL şubesine pasaportlarımızın ulaşacağını, tarafımıza mail ile bilgi geleceğini belirtti. Pasaportlarımızı görüşmemizden 3 gün sonra sorunsuz teslim aldık.

    İsteyen herkesin vizesine kavuşması dileklerimizle...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deebee tebrikler, gözünüz aydın.
    sabredip, süreci yakin takip edenlerin ve bütün imkanlarını kullananların başarıya ulaştığını bir kere daha görmüş olduk.

    abd'deki hayatınızda size ve eşinize mutluluk, sağlık, başarı ve huzur diliyorum.
    umuyorum ki umduğunuzdan daha güzel bir hayatınız olur.

    yolunuz da bahtiniz da açık olsun.


  • Merhabalar bu muayene zamanında yanımızda fotoğraf götürecek mıyız yoksa onlar orda çekiyor mu teşekkürler


  • @Megatron Senin olay; üniversitedeyken sınavı çok kötü geçip ah vah edip kesin kaldığına inanan, herkesi de sınavın zor ve dersin kesin suretle geçilemez olduğuna inandırıp karamsarlığa düşüren, sınav açıklanınca da gruptaki en yüksek puanı alıp dersi geçen o sevilmeyen öğrenci moduna dönüşen bir olay olmuş. 😄 Normalde gıcık bir durum ama greencardı aldığına sevindim, rahatladım, oh be dedim. 😄 Yolun açık olsun. Dilerim hayal ettiğin gibi bir hayat yaşarsın.


  • @donmezhamdu muayeneye fotoğraf gerekmiyor.onlar çekiyor zaten.


  • Merhaba,
    Unganlar muayene deneyimimizi paylaşayım.
    Randevumuz 9:30'daydı. Gittiğimizde biraz kalabalık vardı, sonradan çok daha fazla kalabalık oldu. Tüm işlemlerimiz 12'ye doğru bitti. Yoğunluk sebebi ile uzun sürdü, bekleme süreleri çoktu.
    Eşime ve bana 3'er aşı yaptılar. Oğluma aşı karnesi tam olduğu için aşı da yapmadılar, röntgen ve kan tahlili de istemediler.
    Bana ve eşime 310$ oğluma 100$ toplamda 720$ ödedik. Tahlil ve röntgen için de 1400 tl ödedik.
    Belgeleri randevudan bir gün önce alacağımızı söyledim, hafta içine denk geldiği için Ok dediler.
    Şimdi sırada mülakat ve uçuş var.

    Sevgiler.


  • Merhabalar bu mulakatta 5000 dolar göstersek sıkıntı çıkar mı ama orda abim olduğunu ve i bana destek vereceğini de söylesem teşekkürler


  • @tsea tebrik ederim vizeniz ve yeni yaşamınız hayırlı olsun bu senenin 17*** case ile kazananı olarak aynı duyguyu en erken zamanda tatmak dileğiyle 😊

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu sizden beklenen bütün mal varlığınızı göstermeniz. bu 1000 olur, 5000 olur, 500,000 olur. bu yüzden neyin yetip yetmeyeceğini tamamen sizin göçmenlik planınız, oradaki durumunuz ve elbette konsolosun takdiridir.

    abinizin orada olma durumu da dikkat etmeniz gereken bir nokta.
    böyle bir durumda sizden sponsor olmasını isteyebilirler ki bu da uzun bir süreç.
    abinizin orada olduğunu bildirebilrisiniz, en azından size kalacak yer konusunda destek olacak şeklinde.


  • @yesilturk 18 yaşından büyükler için e-devletten alınacak Vukuatlı Nüfus Örneği (Aile bireyleri dahil) kabul ediliyor. Ancak 18 yaşından küçükler için e-devletten bu belge, çocuğun adına alınamadığı için, Nüfus Müdürlüğü'nden çocuk için yine Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği aldım (ıslak imzalı ve kırmızı kaşeli oluyor). Eskiden yapılan Evrak Gönderme işleminde bu şekilde gönderdim, mülakatta da bunu aldılar.

    Öte yandan yine Nüfus Müdürlüğü'nden doğum belgesi olarak Formül A diye bir belge veriyorlar. Ben bu belgeyi de garanti olsun diye evrak gönderimi esnasında göndermiştim ama mülakatta çocuk için Formül A belgesini sormama rağmen istemediler, yukarıda bahsettiğim şekilde Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış, ıslak imzalı Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini aldılar.


  • @donmezhamdu Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra, mülakata 3-4 hafta kala ais sitesine üye olup, mülakatınızın kaydını yapıyorsunuz. Mülakata 1 aydan fazla süre varsa mülakat kaydını yapmanıza izin vermiyor zaten, Case Number randevu kaydı oluşturmak için henüz hazır değil gibi bir mesaj veriyor.. Zamanı gelip mülakat kaydınız tamamladığınızda, üye olurken verdiğiniz e-posta adresinize ais kaydı mail olarak geliyor, onu yazdırabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum