Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz:
-
merhaba @gucarslan Bey, 39 ülke pause hakkında hakim kaldırılması kararını vermiş olarak görüyorum youtube da. bizi nasıl etkiler ?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@donmezhamdu hesap dökümü 6 aylık olmalı, ama parayı hesaba 6 ay içinde herhangi bir zamanda atabilirsiniz. tabii ne kadar önceden atarsanız o kadar iyi olur, hesaba mülakata yakın zamanda para girişi olduğu zaman paranın kaynağını sorabilirler. buna doğru ve mantıklı bir cevap verebilirseniz sorun olmaz.
-
@gokayK teşekkürler
-
Bide bu kefalet ya da sponsor mektubu diye bir şey var mı
Benim abi 3 senedir Amerika'da ve bana mülakat için kefalet mektubu yollayabilir mi hesapta para az göstermek için teşekkürler -
@donmezhamdu ilgili sorunuz için bu başlığı inceleyin lütfen;
-
Merhabalar benim mulakat 3 Ağustos ta ve benim şuan hesabımda para yok yeni yeni aticam hesaba çok mu geç kaldım teşekkürler
-
@donmezhamdu paranın kaynağıyla ilgili soru sorulabilir. Ona göre hazırlıklı olun
-
@Famel merhaba,
bu listeye göre aşağıdaki numaralar vizelerini alabilmiş değil mi, liste doğru mudur
2022EU000031XX
2022EU000033XX
2022EU000033XX
2022EU000034XX -
@bates7 DV2022 excel listesinde 'Vizelerin onaylandığı tarih' sütününda tarih yazanlar vizelerini almış olanlar.
-
Herkese merhaba. Nihayet bizim de DV mülakatımız gerçekleşti. Gerçi henüz sağlık raporu almış değiliz. Almanya'da Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Münih'te sağlık alabileceğimiz doktorlar varmış, ama yoğunluktan dolayı hepsi geç randevu veriyor. Bizim mülakat 12 Temmuz'daydı, ama sağlık muayenesi tarihi 10 Ağustos. Yakın bir tarihe kaydımızı alabilmek için Almanya'daki Doctolib uygulamasından boşluk bulmaya çalıştık uzun bir süre, ama nafile. Konsolosluk yetkilileri de yoğunluktan haberdar olduğu için sağlık muayenesi sonra da olabilirsiniz dediler. Efendim, artık mülakat kısmına geçiyorum.
Mülakat saat saat 07:30 olarak geçiyordu kayıtlara göre. Sabah erkenden Konsolosluğa ulaştık. Toplamda yaklaşık 30 kişilik iki ayrı sıra vardı, yarısı Amerikan vatandaşları, diğer yarısı ise yabancı. Sürekli İngilizce ve Almanca elektronik eşya, büyük çanta vd. ile ilgili uyarılar anons ediliyordu. Bir ara Türkçe ve Ukraynaca da anons yapmaya başladılar. Laptop gibi büyük elektronik cihazlar ve büyük çantalar içeri alınmıyormuş. Cep telefonları ve akıllı saat gibi küçük elektronik aletleri kapalı halde içeri alabiliyorlarmış, ama biz riske görmedik ve Konsolosluğa yakın bir büfede (adresi: Gießener Straße U-Bahn durağı, Imbiss Kiosk) günlüğü 4 avroya emanete bıraktık.
Bizden sonra kalabalık arttı, ama hızlı ilerledi. Öncelikle dışarıdan randevu tarihimiz kontrol edildi ve bize hizmet bileti (service ticket) verildi. İlgili güvenlik vd. memurları her şeyi adım adım ayrıntılı bir şekilde anlattılar. Güvenlik ve X-Ray cihazından geçerken anahtarlarımı aldılar, bir numara verdiler "çıkışta "iade ederiz" diye. Ana binaya girince önce kasaya yönlendirildik. Kişi başı 330 USD karşılığını Euro ile ödedik. Çalışanlar son derece kibar ve her seferinde yapacağımız bir sonraki adımla ilgili ayrıntılı bilgi verdiler. Kasadan bize numara verdiler ve beklememizi söylediler. 5 dk sonra numaramız yandı ve ilgili bankoya gittik. "Almanca mi İngilizce mi konuşmak istersiniz?" diye sordular, "İngilizce olsun" dedik. Memur ilgili belgeleri teker teker istedi. Bunlar sırasıyla her birimizin pasaportları, doğum belgeleri, diploma (alınan en üst dereceyi göstereni istediler), farklı ülkelerden alınan polis sertifikaları (adli kayıt belgesi), evlilik cüzdanı, askerlik durumu ve bunların tercümeleri ve birer kopyaları. "Varsa banka hesap dökümünüz, onu da alayım" dedi, ama sanki şart değildi. Bizde PDF şeklinde kopyası vardı 6 aylık banka hesap dökümünün. İşin doğrusu ona pek de bakmadı. Ayrıca DS formuna ikinci vatandaşlığımdaki yeni soyadımı ekledi. Ardından bu sefer Konsolos ile görüşme olacağını ve yine beklememiz söyledi. Yaklaşık 10 dk sonra bankolardan birinde bizim numara yandı. Konsolos kendini tanıttı. 14 yaşından büyük aile üyelerini yemin ettirdi ve birkaç soru sordu. Nereye gideceksiniz, ne zaman vd. "DV için mükemmel adaymışsınız, vizelerinizi onaylayacağım, ama 10 Ağustos'taki sağlık raporunu alınca" diye sohbeti sonuçlandırdı.Merhabalar. Sağlık muayenesine Frankfurt’tan girecek olanlar için deneyimimizi paylaşıyorum.
Genel olarak Almanya’dan ABD Göçmen vizesi için sağlık muayenesi yaptıracak olanlar öncelikle Doctolib adlı bir sağlık uygulamasından ABD Frankfurt Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Berlin, Hamburg, Frankfurt ve Münih’te bulunan sağlık merkezlerinden birinden kayıt yaptırarak randevu talep etmesi gerekir. Bizim sağlık merkezi Frankfurt’taydı. İnternetten arama yapılırsa bu sağlık merkezlerinin hangileri olduğu hemen çıktığı için burada adlarını yazmıyorum.
Bizim sağlık randevumuz vize mülakatından yaklaşık 1 ay sonra gerçekleşti. Sorunun konsolosluğun da haberdar olduğu aşırı yoğunluktan kaynaklandığını öğrendik. Bazen Doctolib uygulamasından daha önceki bir tarihte boşluk oluşabiliyor, tek başına olanlar o boşlukları takip ederek muayene gününü daha önceki bir tarihe aldırabilirler. Biz aile olduğumuz için bizim sayımıza göre boşluk bulamadık Doctolib’i sürekli takip etmemize rağmen.
Muayene günü ilgili sağlık merkezine sabah 07:50’de geldik. Bizi hemen içeri aldılar, ancak kayıt işleri biraz uzun sürdü, o yüzden muayenenin kendisi saat 09:00 gibi başlayabildi. Her ne kadar ilgili sağlık merkezinin websitesinde “sağlık muayenesi çıplak olarak yapılır” dense de, koridorda “iç giyimini çıkarmayın” diye bir not vardı. Muayene klasik tarzda yapıldı, göz, ciğerler, kalp, tepkiler vd. şeklinde. Sağlık merkezindeki herkes son derece nazik ve yardımseverdi. Büyüklere 390’ar, çocukların her birine ise 300’er avro ödeme yaptık.
Kendimiz ve çocukların aşılar tamdı, muayeneye kadar eksik aşılarımızı aile hekimine giderek halletmiştik. Ancak meningokok aşısına dikkat! Almanya’da çocuklara meningokok B aşısı yapılıyormuş, oysa ABD’nin istediği aşı “geniş sperktrumlu” meningokok aşısıymış. Doktor eve dönünce ilgili aşıyı çocuklara aldırmamızı ve kanıtları kendisine e-posta üzerinden ulaştırmamızı istedi. Biz de dediği gibi yaptık.
Konsolosluk bize sağlık raporlarınız bize ulaşır ulaşmaz vize basım işlemlerine başlayacağım ve eksik bir şey yoksa muhtemelen Ağustos’un 20-22’si gibi durumunuz “issued” olur demişti. Ancak öyle olmayınca Frankfurt konsolosluğa e-mektup yazdık, onlar da muayene raporlarının kendilerine henüz ulaşmadığını yazmışlar. Bunun üzerine sağlık merkeziyle irtibata geçtik ve bize mümkünse muayene raporlarını konsolosluğa gönderdiklerine ilişkin bir kanıt göndermelerini istedik. Çocukların eksik aşısı olduğu için sağlık merkezi onların raporunu bizimkilerden 2-3 gün sonra göndermiş. Karışıklık bu yüzden çıkmış. Bu yüzden yeni başvuracak olanlara konsoloslukla irtibata geçmekten çekinmeyin derim.
Sonuç olarak dün e-posta adresime pasaportlarımızı teslim alabileceğimize dair bir e-posta geldi, bu sabah da göçmen vizemizin basıldığı pasaportlarımız aldık. Herkese yeni yaşamlarında bol şans! -
@pocketkings7 hayırlı olsun hocam benim mulakatta göstereceğim parayı daha yeni yatırmaya başladım vize Ted olur mu teşekkürler
-
Merhabalar bu hesap dökümü için sahip olduğumuz bankanın herhangi bir şubesinden çıkartabilir mıyız
-
Görüşmeye giderken goturecegimiz belgeler e devlet çıktısı olarak kabul ediliyor mu ? Kurumlardan mı almamiz gerekiyor?
-
@Rhyme-Azfendak bu başlığın ilk iletisini dikkatlice inceleyin lütfen.
-
Merhabalar bu ais kaydıni pedf formatında PTT den mi alicaz
-
@donmezhamdu hesap dökümünü veren banka çalışanının imza sirkülerini veren herhangi bir şubesinden çıkartabilirsiniz.
-
merhabalar,
13/7/22 tarihli sağlık muayenemiz hakkındatecrübemi paylaşacağım. Mülakata gireceğimiz Tirana konsolosluğu için Arnavutluk'ta yetkilendirilmiş klinikten mülakattan 3 hafta önce olacak şekilde randevu talep ettik(online başvuru ile). birkaç günlük bekleyişin ardından bugün için randevumuz verildi ve randevu saatinden yarım saat öncesinde, çok saygı değer Özgen abimin bizi sağlık kontrolüne getirmesi ile klinikte sıramızı beklemeye başladık. Vesile ile yeşilkart foruma büyük teşekkür etmek isterim. gurbette, birbirine çok yakın mesafede yaşayan, birçok ortak noktasının yanı sıra bu zorlu süreçte en çok ihtiyaç duyulan psikolojik desteğini esirgemeyen, iyi bir dost, iyi bir abi olan Özgen Polatı tanıma vesile olmuştur. Bunun yanında sayın adminlerimizin de süreç boyunca ki sabırları, destekleri içinde ayrıca teşekkür etmek istiyorum. sağlık kontrolü ile ilgili biraz daha detaylı bilgi vermek istiyorum.
sağlık kontrolü randevu emailin de yanımızda getirmemiz gereken belgeler email ile tarafımıza bildirilmişti. eşim ve benim için $ 380(38 ve 36 yaş; 2x $190), küçük kızım(16 aylık) için $105, büyük kızım içinde $230 lik(4 yaş) banka ödemesinin dekontunun bir kopyasını dosyamıza koyduk. bunun yanında tüm aile bireyleri için aşı kartlarımızı sağlık enstitüsünden kaşelettik. eksik olan aşılarımızı orada tamamladılar. ben Türkiye de aşılarımı olmuş olmama rağmen 600 leke karşılığı asgari dozda aşıları yeniden oldum, tamamladım ve aşı kartımı çıkardılar. eşimde eksik olan aşısını 100 leke karşılığı orada tamamladı. eşim ve ben ameliyat geçmişimize uygun olarak hastane ameliyat raporlarını her ihtimale karşı yanımızda götürdük, tercüme gerekenleri ingilizce ve arnavutçaya çevirttik. sıra bize geldiğinde dosyalarımızı görevli bayana teslim ettik. herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadan sırayla eşim ve benden ciğer filmi çekildi, ardından büyük kızım ve ben kan verdik. kızımdan 3 tüp kan alındı, hiç tedirgin olmadan, ağlamadan görevlilerin oldukça profesyonel yönlendirmeleri ile kan verdi. ardından eşimde kan verdi, küçük kız bu süreç te oldukça yaramazdı fakat görevliler gerçekten çok anlayışlıydı.
ardından doktorun gelmesini bekledik ve sanırım küçük çocuğumuzun olması nedeniyle bizi bekletmek istemediler, oldukça pozitif bi atmosferde geçen fiziksel kontrolde de doktorumuz herşeyin olumlu olduğunu, dosyayı normal prosedüre uygun olarak konsolosluğa kendilerinin göndereceğini, yalnızca vizeyi aldıktan sonra ciğer filmini almak üzere tekrar kliniğe gelmemiz gerektiğini ifade ettiler. mülakat tecrübelerinden okuduğum kadarı ile maalesef Türkiye'de övündüğümüz sağlık sistemine rağmen ciddi sağlık kontrolü ücretleri alınıyor. insanlar maalesef göç etme ümidi ile bu ücretleri ödemeyi kabul etmek zorunda kalıyor. Bunu gerçekten içtenlik ile söylüyorum, umuyorum göç planı olan herkes hayallerine kavuşur. tekrar tüm forumda ki değerli yorum yazarlara ve adminlere, süreçte kazandığım değerli büyüğüm, abim, dostum Özgen abiye teşekkürlerimi sunarım. Herkese bol şans dilerim -
Merhabalar bu ais kaydı çıktısı nereden alırız teşekkürler
-
BOSNA HERSEK SAĞLIK MUAYENESİ DENEYİMİM
Merhaba arkadaşlar. Bosna'da mülakata girecek YeşilkartForum kullanıcılarına yol göstermesi adına 13 Temmuz 2022 tarihinde Sarajevo’da girmiş olduğum sağlık muayenesi deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Mülakat tarihi aldıktan sonra çok geçmeden konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu kurumlardan birisi olan IOM Sarajevo’nun sekreteri Danijela Torbica ile Whatsapp üzerinden iletişime geçtim. Kendisi sağlık muayenesinin mülakattan en geç 10 gün önce yapılması gerektiğini ve raporu konsolosluğa bizzat kendilerinin teslim edeceğini söyledi. O yüzden randevumu mülakattan 15 gün öncesine aldım.
Daha sonra kendisi şu bilgileri e-mail yoluyla paylaşmamı istedi.
1)Ad-Soyad
2)Dosya Numarası
3)Doğum Tarihi ve Yeri:
4)Önceki ve şu an yaşadığım ülke:
5)İkamet Yeri
6)ABD Adresi
7)Pasaportun Biyometrik Sayfası
8)COVID-19 Aşı Kartı
9)Hepatit B ve Tetanoz Aşı Kartları (Birer Doz Yeterli)Zorunlu aşılar sadece “Hepatit B, COVID-19 ve Tetanoz.” Daha önce Hepatit B ve Tetanoz aşılarını olmadığım için çok geçmeden aile hekimime giderek bu aşıları oldum ve aşı kartlarını temin edip Danijela’ya gönderdim. Bu arada evet, Türkiye’deki aşı kartları kabul ediliyor, yeminli tercüme edilmesine de gerek yok. Muayene gününe kadar doktorla bir iletişim kurmadım, bütün yazışmalarımı Danijela ile yaptım ve kendisi bu süreçte bana çok yardımcı oldu.
MUAYENE GÜNÜ
Klinik, elçiliğin hemen tam karşısında bulunan Importanne Center’ın içinde bulunuyor. Randevum 09.30’daydı, yarım saat önceden geldim ve AVM’nin önündeki Marcaffe’ye oturdum. Daha sonra içeriye girdim ve hemen ilk soldan dönerek asansöre bindim ve 1. Kata çıktım. Katta birden fazla poliklinik vardı, kapıların üstünde kurumların adı yazılıydı, benim muayene olacağım odada ise “Altamedica” yazıyordu. Kapıyı tıklattım ve Danijela beni karşıladı, içeride muayene olduğunu söyledi ve kan ve idrar tahlili vermem için beni yönlendirdi. Numuneleri verdikten sonra muayene odasının önündeki sandalyeye oturdum. Çok geçmeden içerideki aile ile beraber adını o an öğrendiğim Dr. Melida Hasanagic dışarı çıktı ve kendisi beni güleryüzlü bir şekilde karşıladı. Kısa bir sohbetin ardından evraklarımı teslim aldı, fotokopilerini çekti, aşı formumu doldurmaya başladı, bu sırada Suçiçeği(Varicella) aşısı olup olmadığımı sordu, ben de çocukken olduğumu ama aşı kartımın olmadığını söyledim, sorun yok dedi ve sonra muayeneye başladı. Tansiyonumu ölçtü, göğsümü ve sırtımı dinledi, bu sırada da hastalığım olup olmadığını, daha önce ameliyat geçirip geçirmediğimi, Amerika’da nereye gideceğimi ve ne iş yapacağımı sordu. Daha sonra böbreklerime doğru hafifçe vurarak ağrı olup olmadığını kontrol etti. Daha sonra ayağa kaldırıp kollarımı öne doğru kaldırmamı ve gözlerimi kapatmamı istedi. Yüzümü ve boynumu elle kontrol etti ve boy-kilo ölçümünün ardından muayene sona erdi. Ekstra bir aşı yapılmadı. Muayene sonrası doktor, “Sarajevo University Clinical Center” da yaptırılmak üzere X-Ray sevk raporunu ve oradaki doktorun imzalayacağı Tüberküloz belgesini verdi ve bunlarla birlikte ödeme bilgilerinin yer aldığı evrakı da verip işlemlerimi hallettikten sonra kliniğe tekrar gelmemi söyledi.
Klinikten çıktım ve taksiyle hastanenin radyoloji bölümüne gittim. Danışmaya evraklarımı uzattım ve 1. Kat Oda 22’ye gitmem söylendi. Odanın önündeki görevli, evraklarımı ve pasaportumu teslim aldı, röntgen çekildi ve yaklaşık 40 dakikalık beklemenin ardından raporu imzalanmış bir şekilde CD ile beraber teslim alıp tekrar kliniğin yolunu tuttum. Kliniğe girmeden AVM’nin sol tarafında bulunan Sparkasse Bank’tan sağlık muayenesi ücretini (325 Bosna Markı) nakit bir şekilde ödedim, bu arada banka 3 Mark komisyon aldı. Dekontu da aldıktan sonra kliniğe tekrar gelip evraklarımı teslim ettim ve sağlık muayenesi sürecim son buldu.
Şu anda her şey yolunda gidiyor, Sarajevo’yu ve insanlarını çok beğendim, gayet sıcakkanlı ve yardımseverler. Artık mülakat gününü bekliyorum, mülakattan sonra da en kısa sürede foruma deneyimimi aktaracağım. Şimdilik hoşçakalın.
-
Bu ileti silindi! -
@Guybrush tebrik ederim. istenilen tüm dokümanları yazabilir misiniz?
- Form I-134 (affidavit of support) istiyorlar mı?
- Bankada yaklaşık ne kadar gösterdiniz?
- belgeleri direk edevlet'ten çıkarıp sadece çevirisini mi yaptırdınız?
- Çeviriyi nerede yaptırdınız?
- Sağlık randevusuna yer bulmak kolay miydi?
Benzer Başlıklar
136
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum