Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
-
-
@Ferda-Gümüş Form güncellemeye gerek kalmadan her iki pasaportu da yanınızda bulundurun, binaya girişte kontrolde bunu belirtmeniz yeterli.
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@Ghost https://t.me/+lsDCQX5UfzU2YTk8 bu linkten telegrama dahil olabilirsin böylece açık tarihleri görürsünz

-
@ob16222 https://t.me/+lsDCQX5UfzU2YTk8 burdan deneyebilirsinz olmazsa söyleyin yeni link isterim
-
Bu ileti silindi! -
randevu tarihi değiştirme hakkı 3 gün diye bir şey okumuştum. ben 3 kez mi 2 kez mi değiştirdim tam hatırlamıyorum. diyelim ki tekrar değiştirmek istedim, sistem ne gibi bir uyarı veriyor? randevumu iptal edip haklarımı geçersiz mi kılıyor? ne gibi bir yaptırım var?
-
Bi ben tarihi geri çekemedim 2 aydır herhalde
️
Hergün bakmama rağmen geriye çekemedim çok şanslı biriyimdir
-
13 Haziran 2023 e boşluk açılmış ekim ayından çektim şimdi. bir de bu 3 kere tarih değiştirme olayı doğru mu?
-
@Samet-Ünlü verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim vizesiz girebildiğimi ama vize almam gerektiğini söylediniz bu nasıl olur?
-
@Supersonic Vizesiz girebilirsiniz demedim, vize almanız gerekiyor.KKTC pasaportu için vize gerektirmeyen tek ülke Türkiye. Forumdaki göçmen veya göçmen olmayan vizelere bakabilirsiniz. En yaygını b1/b2 turist vizesi.
-
@Supersonic abd her ülkeye vize ister(1-2 tane istisna var). buna tcnin diplomatik pasaportu bile dahil.
kktc pasaportunun bir avantajı olmaz, hatta bence kötü bir seçim. Hiçbir ülke tanımıyor çünkü. Alabiliyorsanız rum pasaportu alın.
yoksa tc pasaportuyla başvurun, lakin randevular gelecek seneye veriliyor. Pasaport boş ise vize almanız çok düşük bir ihtimal.
bence forumu bir okuyun. Bilginiz az anladığım kadarıyla. Hafife alınacak bir process değil bu. -
@charon Ek bilgi: Visa Waiver Program çerçevesinde, Abd, 40 ülke vatandaşından e-vize ister. Yapılan ziyaretler iş veya turizm amaçlı olup 90 günü geçmemelidir. Kanada vatandaşları vizesiz girebilmektedir.
-
amerikanin ESTA denilen vize sistemi vardir evet 40 ulke vatandaslari elektronik olarak vize alirlar,internette forum doldurulur ve esta onaylanir,amerikaya giriste gumruk memuru 3 aylik vize damgasi vurur,bir kac yildir gasliba damga vurulmuyor otomatik computerlere isleniyor,esta haricinde diger vizeler icin konsolosluklara sahsi muracaat etmek lazimdir diye dusunuyorum
-
@Samet-Ünlü teknik olarak o da bir vize çünkü şartları var.
mesela visa waiver ülkelerinin mensubu vatandaşlar bazı ülkelere giriş çıkış yaptıklarında elçilikten vize almak zorundadırlar. -
Arkadaşlar 21 haziranda Chicago O'Hare havalimanı ile ABD ' ye giriş yaptım. Avrupa ve balkan ülkelerine gitmişligim vardı fakat ABD ' ye ilk girişim olucaktı. Otel rezervasyonu ve dönüş uçak biletim yoktu , hatta birçok kişiye danışmama rağmen sadece 2 kişi dışında tüm danıştıklarım gerek yok dedi. İstanbul havalimanına gitmeden birkaç saat önce içim rahat etmedi ve dönüş bileti ve otel rezervasyonu yaptim ve inanır mısınız belki bana denk geldi bilmiyorum , O'Hare havalimanında hepsini sordular , dönüş biletim , otel rezervasyonum , yeterli param varmı yok mu hepsini sordu memur ve çok ilginçtir ki bana 1 ay tatilmi olur dedi , evet 1 ay tatilmi olur dedi ve ben şok oldum. Sonuç itibari ile ABD ' ye giriş yaptım ama beni terlettiler. Pasaporta 6 ay oturum bastılar , böyle bir tecrübem oldu ve sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize bol şans dilerim.
-
Yoğunluk varmıydı o sıra merak ettim. Genelde yoğunluk olmadığı zaman çok irdeleyebiliyorlar. @mistralcoo
-
@waterman inan yoğunlukta vardı , ben iki soru sorar geçirir dedim ama baktım iki soruyla bırakmadı , ben öyle çok ingilizce konuşabilen biri de değilim ve tercüman istiyorum lütfen dedim , ve yan sırada bekleyen türk vatandaşı öğrenci bir arkadaş geldi de o yardımcı oldu. Bir 10 dakika bankoda durdum ona eminim. Arka oda yada sorgu odası yada bir araştırma odası değil , bir fiil 10 dakika o memur tuttu beni .
-
Telegram gruplarında ret oranlarının yüksek olduğunu yazanlar var 2022 yılı için ret onay istatistiği varmıdır yoksa sallıyor olabilirler mı
-
Turist veya is vizesi ile sorunsuz girmenin anahtari sanirim vizeyi alirken verdiginiz beyanla ulkeye girerken verdiginiz beyanlarin uyumlulugu. Bir de yapilan seyahat veya ziyaret amacinin makul olarak ayarlanmasi. Bazen aranan bir isim nedeniyle isim benzerligi yada rasgele yolcu secerek yaptiklari sorgularda olabiliyor. Ben mesela Hollanda ya girerken sadece 2 gun kalacaktim bana da 2 gun cok az degil mi diye epeyce soru sormuslardi. Tum evraklarimi muhurlu kaseli imzali gostermeme ragmen oteli bile aramisti memur. Bu adam parayi odedi mi gercekten 2 gun kalacak mi diye yanimda konustu.:) Ha ha 2 gunde Amsterdamin tum peynirlerini yiyecem yada hafiften koloni kuracaktim 2 gunde

Acikcasi Avrupa veya gelismis bircok ulkeye girerken maalesef Turk vatandaslarina potansiyel gocmen gozuyle bakiyorlar. Pasaportlu vizeli girerken bile zorlaniyoruz. Kacaklar bizden daha rahat ve kolayca giriyorlar
-
@charon Aynen öyle keşke biz de o ülkelerden olsak da bi form doldurup gezebilsek..
-
@prowl, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
randevu tarihi değiştirme hakkı 3 gün diye bir şey okumuştum. ben 3 kez mi 2 kez mi değiştirdim tam hatırlamıyorum. diyelim ki tekrar değiştirmek istedim, sistem ne gibi bir uyarı veriyor? randevumu iptal edip haklarımı geçersiz mi kılıyor? ne gibi bir yaptırım var?
benim soru arada kaynadı. tekrar hatırlatmak istedim
-
@roccorocco hocam nikaraguaya giremiyoruz, avrupada sorgulaya cekmeleri lazim

Benzer Başlıklar
123
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum