@Broly-Hex tesekkurler
-
@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ayça66, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Bi de önceki gezdiğimiz ülkeler illa shengen olmak zorunda mı vizesiz balkas ülkelerini gezsek yeterli olur mu bu konuda ki düşünce ve tecrübelerimiz nelerdir?
Daha önce yurt dışına çıktınız mı diye soruluyor,
ben çıktım dedim, hangi ülkeler diye sormasını beklerken ne iş yapıyorsunuz diye sordu. Bir arkadaşım vize aldı, daha önce hiç yurt dışına çıkmadı, ilk bu ülkeden vize aldı.
-
@prowl, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Vize mülakatı için belgelerin hepsini İngilizce mi teslim etmek gerekiyor?
Ben hepsini türkçe hazırladım, hiç birinede bakmadılar, onun için çok önemi yok zaten..
-
@Kef14 hangi ülkelere gitmiştiniz
-
Arkadaşlar merhaba, turist vizesi şu an en erken ne zamana veriliyor? Birde iki eş alırken ayrı ayrı mı ds160 dolduruluyor ve iki eş vize için mülakata aynanda yanyana girebiliyolar mı? Tarih ve saateri yoksa ayrı mı oluyor?
-
@Ai123 aynı saate alabilirsiniz
-
@GC_dream tamam 2 yaşında cocuksuz, çocuğu bırakıp gidiyoruz diye deneyin şansınızı, bakalım ne olacak bende takipteyim
-
Merhaba arkadaşlar öncelikle ismim Mehmet doğuma büyüme KKTC'liyim aynı zamanda Türkiye vatandaşıyım.KKTC Pasaportu ile Amerika'ya gidebilir miyim merak ediyorum araştırmalarıma göre gitmeden önce vize almam gerektiği yazmakta ama bazı bilgilere göre vizesiz giriş yapabildiğim yazmakta tam sonuca ulaşamadım. İnternet üzerinden aradığımda Kıbrıs Pasaportu olarak çıkmakta ama bu bendeki değil bu Güney Kıbrıs için geçerli bir Pasaporttur ama bende KKTC Pasaportu mevcuttur bununda bilgisini vermek istedim. Geçen sene Work And Travel yapmak istedim ve Türkiye Pasaportu çıkarttım ama zamanım olmadığı için Work And Travel yapamadım şu anda yapmak istiyorum eğer vizesiz gidebilirsem yada vize mülakatında vize verme şansı daha yüksek ise KKTC Pasaportu ile başvurmak isterim lütfen bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim teşekkürler.
-
@farukuygun Biz de yakın zamanda annemin yeşil pasaportunu yeniledik. Hatırladığım kadarıyla pasaportunuzun son 6 aylık dilime girmesi yeterli oluyor yenilemek için. Turist vizesi için de Abd'de kalış süresinden en az 6 ay ve fazla ömrü olan pasaportla gidilmesi gerekiyor. Konsolosluğun s.s.s bölümüne bakabilirsiniz.
-
@dytmelek telegram’a giris icin bilgi alabilir miyiz
Cok tesekkurler
-
@ahsenaydgdu 6 Haziran'dan 11 Mayıs'a çekebildim ben de. Her gün bakıyorum Aralık'ı kaçırdık o zaman

-
Benim de bir sorum var bilgili arkadaşlara, annem ve babam yeşil pasaport sahibi ve pasaportlarında Amerika turist vizeleri mevcut. Mevcut pasaportlarının süresi dolmuş, yeni pasaport alsalar eski pasaporttaki vizeleri ile birlikte seyahat etmelerinde bir problem olur mu ?
-
@AE123 Hayır olmaz, iki pasaportu da götürmeleri gerekiyor.
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Kef14 hangi ülkelere gitmiştiniz
2 kere yunanistan, macaristan ve hollanda
-
@dytmelek sabah 10-11 arası bi saatti valla inanamadım tarihi görünce 2022 ilk defa denk geldi
-
@Kef14 o zaman shengen için ısrar etmezler diye düşünüyorum tatile giderken iki çocuğum burda kalacak geri döneceği izle gayet ikna edici olur gibi
-
Merhabalar, vize merkezi diye bir danışmanlık şirketi var. Oradan yardım almayı düşünüyorum, daha önce duyan, bilen ya da yardım alan birileri var mı bu şirketten?
-
@tuncayarat, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar, vize merkezi diye bir danışmanlık şirketi var. Oradan yardım almayı düşünüyorum, daha önce duyan, bilen ya da yardım alan birileri var mı bu şirketten?
Neden ordan yardım almak istiyorsunuz. Aklınıza takılan her şeyi buraya sorabilirsiniz. Ben bu sayfalarda okuduklarımla aldım. Bence herkes alabilir.
-
@ahsenaydgdu telegram grubunun adı nedir acaba ? Paylaşabilir misiniz
-
@Zeynep-Yuksel ben de arama yaparak buldum, arama yerine B1/B2 Vize Randevu Takip diye yazın çıkıyor.
-
Merhabalar,
Ben Amerika'da öğrenciyim ve annemle babam 2023 Aralik ayındaki mezuniyetime gelmek icin turist vizesine basvuracak. Danismanlik şirketiyle calismayi dusunuyoruz. Calistiginiz ve memnun kaldiginiz danismanlik şirketi önerileriniz var mi? Teşekkürler! -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Benzer Başlıklar
126
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum