Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chopper, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Bu konuyla ilgili farklı kaynaklardan farklı bilgiler okudum ancak net bir bilgiye ulaşamadım. Turist vizesiyle abd de bulunarak greencard sahibi biriyle evlenildiginde greencard alma sürecinin nasıl isledigi hakkında bilgi sahibi olan varmidir acaba?

    Genel olarak surec F2A sureci olacak:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    Fakat su an F2A kategorisinde bekleme sirasi olmadigindan yani sira "current" oldugundan I-130 ile, I-485 formunu da gonderip AOS ile Green Card alabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Danis, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar;
    Bu hafta başıma gelen problemden bahsedeceğim ve çözüm arayışı içerisindeyim.

    Eşim çifte vatandaş doğduğunda sadece 2 yıl yaşamış bir amerikan vatandaşı. 1'er yaşında 2 çocuğumuz var ve amerikaya taşınmaya karar verdik. Bu sebeble onden amerikaya turist vizesi ile tek başıma giriş yaptım. Yaklaşık 3 aydır amerikadayım ve green card süreçlerimizi hızlı olması için burada başlatmayı planlayarak geldim. Ben amerikaya geldikten sonra çocuklara turist vizesi almak için pasaportlarını kargo yolu ile gerekli evraklarla birlikte konsolosluğa gönderdik.(eşlerden birinin turist vizesi varsa bu şekilde çocuğa vize alınabiliyor) Evrak incelemesi yapılması gerekiyor diye RED cevabı verdiler ve bize randevu almamızı söylediler. Buradaki avukatım ile görüştüğümdede göçmeyi planladığınızı anladıkları için ve senin burada oldugunu gördükleri için büyük ihtimalle red aldın diye söyledi. Buna istinaden beklemeden çocukların green card süreçlerini başlatmamı söyledi.
    Fakat green card süreci çok uzun olduğu için ne yapacağımı bilemedim ve araştırmaya başladım. Forumda dolaşırken vatandaş annenin ilk girişi veya 2 yaşından ufak çocuğu için direk giriş yapabildiğini gördüm. Geçtiğimiz ay eşim bazı evrak işlemlerimiz için giriş çıkış yaptı amerikaya ve ilk giriş hakkını iptal etmiş olduk sanırım. Ciddi bir çıkmaza girdim ve bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini açıkcası bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    Turist vizesini ne amacla almistiniz? Cocuklariniza basvuru yaparken hangi amacla alacaginizi soylediniz?

    Ben de avukatiniza katiliyorum, turist vizesini amaci disinda kullanacaginiza kanaat getirmisler, o nedenle mulakat talep etmisler. Mulakatta red alma ihtimaliniz yuksek, ama eger turist vizesi almalari icin makul bir nedeniniz varsa mulakata katilip sansinizi deneyebilirsiniz.

    Sizin turist vizenizi de iptal etme ihtimalleri var, ama neticede ABD'desiniz, o nedenle bu girisiniz bu iptalden etkilenmez. IR-1 kategorisinde AOS yapabilirsiniz ve Green Card alabilirsiniz; ama uzun bir sure ABD'den cikmamaniz gerekecek. Ve cocuklarinizin ABD'ye girisi vize alamadiklari surece mumkun olmayacak...

    Eger turist vizesi icin beklemek istemiyorsaniz (mulakat tarihiniz ne zaman?) sanirim en ideal durum, kendiniz icin IR-1 surecini baslatmak, cocuklariniz icin IR-2 surecini baslatmak... ve yaklasik 1.5 yil sonra (belki biraz daha kisa, belki biraz daha uzun) gocmen vizelerinizi alip ABD'ye ailece goc etmek... Ayrica esiniz ABD'de yasamadigi ve calismadigi icin, geliri yeterli bir ABD vatadasi/GC sahibi sponsor da bulmaniz gerekli, bilginize.

    Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/250/abd-vatandasi-ile-turkiye-de-evlilik-sonrasi-cocuklar-icin-ir2-cr2-vizesi


  • Beklediğim cevaba çok yakın açıklamaları görünce sorumu sildim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • @cokbekledik86 Teşekkürler


  • Merhabalar, annemler yarın aile birleşimi greencard vizesiyle izmir- frankfurt- washington ‘ a uçacaklar. Merak ettiğim ise şu, sarı zarfı ne zaman kime teslim etmeleri gerektiğini bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok seviniriz 🙂


  • @dreamfairy35_44, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar, annemler yarın aile birleşimi greencard vizesiyle izmir- frankfurt- washington ‘ a uçacaklar. Merak ettiğim ise şu, sarı zarfı ne zaman kime teslim etmeleri gerektiğini bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok seviniriz 🙂

    Giriş yaptıklarında işlem yapan officer zarfı kendilerinden alacak.


  • @dreamfairy35_44 hayırlı olsun kaç ay sürdü bu süreç acaba


  • @crazycells kusura bakmayın sorunuzu şimdi gördüm afedersiniz .
    Evet kardeşime babam kabul olduktan sonra başvurmayı düşünüyoruz mümkünse.
    Sizin fikrinizi öğrene bilirmiyim tşklr
    Birde sanırım artık sistem imail üzerinden ilerliyormuş belli bir yer görünmüyor dosyanın nerede olduğuyla ilgili


  • Sizce bu tabloyu ciddiye almamak mı lazım?


  • Merhaba, benim I-130 isteğim var. I-130 isteğine göre ben eşim ve çocuklarım yararlanabiliyordu ama bu isteğin bekleme süresi fazla olduğundan cocuklarım yaşca hak kaybediyorlar. 21 yaşından büyükler ve isteğim bekleme suresi hala devam ediyor. Çocuklarım için "child status protection act (cspa) " yapabilir miyim? Yaparsam eğer yararlanabilirler mi? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gürman, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @crazycells kusura bakmayın sorunuzu şimdi gördüm afedersiniz .
    Evet kardeşime babam kabul olduktan sonra başvurmayı düşünüyoruz mümkünse.
    Sizin fikrinizi öğrene bilirmiyim tşklr
    Birde sanırım artık sistem imail üzerinden ilerliyormuş belli bir yer görünmüyor dosyanın nerede olduğuyla ilgili

    Mektup da ayri olarak geliyor, mektubun sol alt tarafinda bulundugu USCIS Service Center'i gorebileceksiniz.

    Eger kardesinizin ve annenizin ABD'ye bir gelis amaclari varsa bu durumda turist vizesine basvuru yapabilirler, ama turistik amacli seyahatten sonra Turkiye'ye geri doneceklerine konsolosu ikna edemezlerse basvurulari reddedilecektir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serenay-Aksu, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, benim I-130 isteğim var. I-130 isteğine göre ben eşim ve çocuklarım yararlanabiliyordu ama bu isteğin bekleme süresi fazla olduğundan cocuklarım yaşca hak kaybediyorlar. 21 yaşından büyükler ve isteğim bekleme suresi hala devam ediyor. Çocuklarım için "child status protection act (cspa) " yapabilir miyim? Yaparsam eğer yararlanabilirler mi? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

    Zaten CSPA otomatik olarak uygulaniyor, yani USCIS'te beklenilen sureyi yastan cikarinca eger 21 yasindan buyuk olmayacaklarsa basvurdugunuz kategoriden vize almalari mumkun olacak. Bunun icin siz ayrica basvuru yapmiyorsunuz.

    Eger bu surecte yas sinirini asacaksa bu durumda kategorileri yasina uygun olarak guncellenip islemler devam ediyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Platon59, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Sizce bu tabloyu ciddiye almamak mı lazım?

    Bu tablo, "USCIS'in butcesinin arttirilip, gocmenlik sureclerinin hizlandirilmasi lazim" demek oluyor...


  • @crazycells çok teşekkür ederim. Evlenince peki düşüyor mu?


  • @crazycells Bir soru daha sorabilir miyim? Benim babam vefat etti. Isteğimi o yapmıştı. Bu durumda isteğim düşer mi?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • USCIS saglık dosyamızı postalamamızı istedi ve yolladık. Bunun anlamı sanırım mulakat olmayacak. Peki postalanan Saglık dosyasının kayda alındıgı veya işleme tabi tutuldugu gibi bir bilgiyi USCIS hesabımızdan göremiyormuyuz?


  • @Platon59, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    USCIS saglık dosyamızı postalamamızı istedi ve yolladık. Bunun anlamı sanırım mulakat olmayacak. Peki postalanan Saglık dosyasının kayda alındıgı veya işleme tabi tutuldugu gibi bir bilgiyi USCIS hesabımızdan göremiyormuyuz?

    Siz family sponsored altında parents oldugunuz icin mulakatsiz direkt card alacaksınız. Sağlık raporunun alındığını uscis account üzerinden izleyemezsiniz. Usps tracking no ile takip ediniz. Zaten uscis raporu teslim aldığı gibi caseinizi guncelleyecektir. Ve akabinde card üzerindeki güncellemeleri accountlarinizdan takip edebilirsiniz.


  • Tam dediğiniz gibi. Tesekkurler.

    August 10, 2022
    Response To USCIS' Notice Of Intent Was Received
    On August 10, 2022, we received your response to USCIS’ Notice of Intent for Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, Receipt Number IOE0914713.... We are reviewing your response. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.


  • @Platon59 darısı başıma 🙂


  • Merhabalar polis memuruyum Ablam Amerikan vatandaşı greencard almaya niyetlendik fakat ilk olarak turist vizesi başvurusu yapıp sonra greencarda başvurmak daha sağlıklı geldi sizce nasıl yol izlemeliyim ne önerirsiniz en kolay yoldan gidip almak ?


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 41
  • 4817
  • 10449
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum