Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar, Esim yakin zamanda Vatandaslik surecine basvurmaya hak kazaniyor olacak, ben de F2A sureciyle Greencard hakkini kazandim, 6 ay once ABD'ye giris yaptim ve yaklasik 3 ay once Greencard imi teslim aldim.
    Sorum su, esim vatandasligini aldiktan sonra benim de vatandasliga basvurmam icin her kosulda 5 yil beklemem mi gerekiyor yoksa esim vatandaslik hakkini kazandigi icin sure 3 yila dusuyor mu?


  • @ipeke, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    merhabalar, Esim yakin zamanda Vatandaslik surecine basvurmaya hak kazaniyor olacak, ben de F2A sureciyle Greencard hakkini kazandim, 6 ay once ABD'ye giris yaptim ve yaklasik 3 ay once Greencard imi teslim aldim.
    Sorum su, esim vatandasligini aldiktan sonra benim de vatandasliga basvurmam icin her kosulda 5 yil beklemem mi gerekiyor yoksa esim vatandaslik hakkini kazandigi icin sure 3 yila dusuyor mu?

    Amerikan Vatandasi ile evlilik yoluyla Green Card almadiginiz icin, Green Card aldiginiz tarihten itibaren 5 yil beklemeniz gerekiyor.


  • @ipeke Süreç ne yazık ki eşinizin vatandaş olmadan önce Gc hak kazandığınız için geçmişe yönelik devam edecek.Yani bekleme süreniz 5 yıl. Benim de aynı durum var . Bende bu yüzden vatandaş olduktan sonra eşim için 3 yıllık süreli Gc. Başvurusu yapacağım.


  • Bize de 4 ayın sonunda randevu tarihi geldi🥳 28 Temmuzda bana da doğum günü hediyesi olmak üzere (inşallah 🙏🏻🤣) vatandaşlık mülakatımız var!


  • @gizemyavuz92 tebrikler, hizli ilerlemis baya. Siz basvuru yaparken evlilik cuzdani cevrisi yuklediniz mi? Bir de biz yeni Turk kimliklerini kullanalim diyoruz h TR hem de EN oldugu icin nufus kayit ornegi yerine. Deneyiminizi paylasabilirseniz cok sevinirim.


  • Teşekkür ederiz, biz herşeyi çevirip istendiği gibi sisteme yükledik. Hiç bir sorun yaşamadık. Nüfus kayıt örneği istendiyse , onu da alıp çevirttik öyle sisteme yükledik. Sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim. Buna terhis kağıdınız dahil.
    @sorusuvar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @gizemyavuz92 tebrikler, hizli ilerlemis baya. Siz basvuru yaparken evlilik cuzdani cevrisi yuklediniz mi? Bir de biz yeni Turk kimliklerini kullanalim diyoruz h TR hem de EN oldugu icin nufus kayit ornegi yerine. Deneyiminizi paylasabilirseniz cok sevinirim.


  • 1 Temmuz itibariyle interview tarihim kesinlesti, Agustos 18. Adresin verildigi yerin Google yorumlarina gore yemin toreni de ayni gun oluyor.
    Fakat tam Turkiye'ye gitmeyi dusundugum donem oldu. Ya tum interview'i erteleticem ya da sadece yemin torenini. Los Angeles civari.

    @Galatea, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Guncelleme
    Basvuru: 19 Subat
    Biometric randevu verilisi: 26 Subat
    Biometric randevusu: 22 Mart
    Bekleme suresi 19 aydan 13 aya dustu


  • @Galatea, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    1 Temmuz itibariyle interview tarihim kesinlesti, Agustos 18. Adresin verildigi yerin Google yorumlarina gore yemin toreni de ayni gun oluyor.
    Fakat tam Turkiye'ye gitmeyi dusundugum donem oldu. Ya tum interview'i erteleticem ya da sadece yemin torenini. Los Angeles civari.

    @Galatea, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Guncelleme
    Basvuru: 19 Subat
    Biometric randevu verilisi: 26 Subat
    Biometric randevusu: 22 Mart
    Bekleme suresi 19 aydan 13 aya dustu

    İnterview ertelerseniz yakın zamana bir daha randevu alabilmeniz biraz zor. Naçizane tavsiyem, biletinizi henüz almadıysanız ya interview sonrası gidin ya da bu günlerde.

    Ki bu günlerde gidip o tarihe kadar dönmüş olmanız daha karlı bir yol olacaktır.

    Çünkü, interview sonrası sınavı geçtiğiniz durumda green card elinizden alınacak. Yanı Tr pasaport ile çıksanız bile içeri giremezsiniz, çünkü naturalization certificate kendi basına anlamsız. Ve ayrica daha pasaport işlemleriniz olacak ve kaldı ki usps pasaport appointment alabilmek bile 1 ay öncesinden mucize.

    He derseniz ki naturalization certificate yanıma alırım ve Amerikan konsolosluğunda pasaportumu çıkarırım, bu da bir yol 🤗


  • Merhabalar, bu Cuma günü için interview randevusu verildi. Ağustos'un 20'sinde de Türkiye'ye uçuşum var. Acaba interview sonrası mı naturalization certificate veriliyor, yoksa yemin töreninde mi? Anladığım kadarıyla interview ile Green Card bizden alınıyor. Biraz karışıklık oldu kafamda, uçuşu ertelemek belki mantıklı olacak veya urgent travel pasaport başvurusu yapmam gerekecek 😑


  • @MegaShintai, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhabalar, bu Cuma günü için interview randevusu verildi. Ağustos'un 20'sinde de Türkiye'ye uçuşum var. Acaba interview sonrası mı naturalization certificate veriliyor, yoksa yemin töreninde mi? Anladığım kadarıyla interview ile Green Card bizden alınıyor. Biraz karışıklık oldu kafamda, uçuşu ertelemek belki mantıklı olacak veya urgent travel pasaport başvurusu yapmam gerekecek 😑

    Naturalization Certificate yemin toreninden sonra veriliyor. Mulakatta onaylanirsaniz 2-3 hafta sonrasina yemin toreni verebilirler. Yemin toreni belli olunca ayni gun icin USPS'ten pasaport basvurusu randevusu alabilirsiniz aksam ustu saatlerine. Torenden cikip ayni gun postaneye gidip basvuru yapmistik biz. Expedited olmasina ragmen 3 hafta surmustu gelmesi. Buna gore hesap yapabilirsiniz. Yemin toreninizin ne zaman olacagi onemli bu durumda. Mulakattan 7-14 gun sonrasina verirlerse, pasaportunuz yetisebilir 20 agustosa bu sekilde.


  • Oath ceremony başka tarihe verilebileceği gibi Field Office uygulama veya uygunluğuna göre aynı günde olabileceğini de hesaba katmanızda yarar var…


  • @Ryback @Tugba cevaplarınız için teşekkür ederim çok. Gelişmeleri yazarım sonra.


  • @gizemyavuz92 tebrikler, gözünüz aydın! Çok çabuk ilerlemiş gerçekten. Hangi eyaletten başvuru yaptınız?


  • Teşekkürler! Houston, TX
    @Lenore, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @gizemyavuz92 tebrikler, gözünüz aydın! Çok çabuk ilerlemiş gerçekten. Hangi eyaletten başvuru yaptınız?


  • @gizemyavuz92 Tebrikler tekrardan. Houston için gerçekten hızlı bir süreç olmuş. Bu arada her şeyi çevirip istendiği gibi yolladık demişsiniz. Çeviri gerektiren evrak isteniyor mu? Ben göremedim. Hangi evraklar isteniyor?


  • Benim türk pasaportumun süresi Ekim sonunda doluyor. Vatandaşlık başvurumu Temmuz sonunda yapacağım. Bu süre içinde Türkiye’ye gideceğim. Pasaportu türkiyede yenilemeyi daha doğrusu süresi uzatmayı düşünüyorum. Araştırmalarıma göre bir sıkıntı olmuyor. Burada da sormak istedim sizce bir sıkıntı olur mu?


  • Evet bizde bu kadar hızlı bir dönüş beklemiyorduk açıkçası. Darısı bekleyen herkesin başına diyelim..
    Çeviri gerektiren belgeler aslında sizin N400 formuna başvururken forma eklediğiniz Türkçe olan bütün evraklar. Mesela bizdekiler, eşimin terhis belgesi, nüfus kayıt örneklerimiz, aile cüzdanı, varsa boşanma veya mahkeme evraklarınız.. Zaten form sonunda sistem (required evidence to submit your application) sizden otomatik olarak beyan ettiğiniz her şeyi sisteme yüklemenizi istiyor ayrıca belgeleri de mülakat günü beyan etmenizi istiyor. @Lenore, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @gizemyavuz92 Tebrikler tekrardan. Houston için gerçekten hızlı bir süreç olmuş. Bu arada her şeyi çevirip istendiği gibi yolladık demişsiniz. Çeviri gerektiren evrak isteniyor mu? Ben göremedim. Hangi evraklar isteniyor?


  • Biz Subat gibi basvurmustuk en son 11 ay gorunuyordu. Sanirim yakinda bize de gelir... Oturup calismak falan lazim sanirim 🙂


  • Merhaba ,

    Bugun vatandaslik interview tarihimin 18 Agustos da olacagi ile ilgili mail aldim. Siteden baktigim da zaman araligi 13 ay gorunuyor ilginc state AL.
    1 Mayis basvuru tarihim bu kadar erken beklemiyordum acikcasi. Basvuru tarihinden itibaren 3 ay 18 gun sonrasina tekabul eder sekilde randevu verildi.

    Suan aklimda ki soru Uscis gelen evrakta civic testin yenilenen haliyle olabilecegini belirtiyor ama benim bildigim Biden yonetimi o degisikligi iptal edip 2008 de ki halini gecerli kildi. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mi ?


  • Kadir abi bizde de 16 ay gözüküyordu ama tarih geldi, sanırım oradaki sürenin pek bir önemi yok, anlamadım bende. Size de yakında gelir bence Ağustos sonu gibi☺
    @semavi, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Biz Subat gibi basvurmustuk en son 11 ay gorunuyordu. Sanirim yakinda bize de gelir... Oturup calismak falan lazim sanirim 🙂


Benzer Başlıklar

  • 9
  • 15
  • 2
  • 80
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum