ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@iceice, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@ardaumut
Re-entry permit'le ikinci cikisda 1 seneden uzun kaldigimiz icin "continuous residency " requirement'i bozulmus oluyor eger ABD'deki ikametimizi terketmediginizi gosterebilirseniz 4 sene 1 gun sonrasinda basvuru hakkiniz doğuyor fakat bunu getiremiyorsanız basvuru yapmak icin "4 years 6 months" beklemeniz gerekiyor.
bu sebeple 4 yıl 6 ay surenin dolmasını bekliyoruz müracaat icin.Peki ya soyle bir durumda nasil oluyor? Benim isim Ocak 2018 de giris yapmisti sanirim ilk greencard i tarihte alip geri donmustu.Ardindan TR de 8 ay kalmisti ve giriste CBP officer normalde 12 aydan fazla kalacaksiniz re enty permit almaniz lazim ama simdilik hadi gecin bir daha olmasin demisti.Re Entry permit falan yoktu hic almamistik.
-
@ntosun, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba, Green card’ımı eşimin vatandaş olması sebebiyle Eylül 2019’da almıştım, 2 senelik süresi dolunca Eylül 2021’de IR1’e çevirmek için başvuru yaptım fakat süreç hala devam ediyor, 11 Mayıs’ta USCIS bildirimi geldi ve interview için randevu verileceği söylendi. Neden interview’e gerek duydular bilemiyorum.. Fakat aynı zamanda Haziran ayında da vatandaşlığa başvuru yapma hakkını elde etmiş olacağım. Bu durumda Green Card uzatmak için interview’e yine de gitmeli miyim? Ya da gündemde bu interview varken vatandaşlık başvurusunu da yaparsam bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkür ederim
Merhaba, yukarida bahsettigim konu ile ilgili gorusu olan ya da benzer tecrube yasamis olan var midir acaba?
-
Merhabalar, eşim ve ben greencardlıyız. Eşimin şu an vatandaşlığa başvurma hakkı var, yani süreci tamamladı. Gerçi soracağım soru farklı. Ben de geçtiğimiz yıl şubatta girdim. Yaklaşık 1 hafta dışında hep ABD de kaldım. Sorum şu, normalde eşim vatandaş olursa, benim geçen son 3 yıl içinde fiilen ABD'de bulunmam gerekiyor baş vurmak için diye biliyorum 5 yıl beklenmesi gerekmiyor yanlışsam lütfen düzeltin. Nisan ayında bir çocuğumuz oldu. Kendisi Amerikan vatandaşı haliyle. 1.dereceden akrabamız olan bu minik amerikan vatandaşının greencardlı ebeveynleri olarak daha farklı bir süreçle başvuru yapabiliyor muyuz? @crazycells
-
@cesurcaner, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhabalar, eşim ve ben greencardlıyız. Eşimin şu an vatandaşlığa başvurma hakkı var, yani süreci tamamladı. Gerçi soracağım soru farklı. Ben de geçtiğimiz yıl şubatta girdim. Yaklaşık 1 hafta dışında hep ABD de kaldım. Sorum şu, normalde eşim vatandaş olursa, benim geçen son 3 yıl içinde fiilen ABD'de bulunmam gerekiyor baş vurmak için diye biliyorum 5 yıl beklenmesi gerekmiyor yanlışsam lütfen düzeltin. Nisan ayında bir çocuğumuz oldu. Kendisi Amerikan vatandaşı haliyle. 1.dereceden akrabamız olan bu minik amerikan vatandaşının greencardlı ebeveynleri olarak daha farklı bir süreçle başvuru yapabiliyor muyuz? @crazycells
Maalesef yapamıyorsunuz. Abd vatandaşı olan biriyle evlilik yaparak green card aldıysanız 3 yıl, başka herhangi bir şekilde green card aldıysanız 5 yılın dolmasına 90 gün kala başvuru yapabiliyorsunuz. Bu süre içerisinde 6 aydan fazla Abd dışında kalmamış olmanız gerekiyor. Kaldıysanız sıfırsan o süreyi saymaya başlıyorsunuz.
-
Herkese selamlar. Benimde merak ettiğim bir konu var. Vatandaşlık başvurusunda Amerika ya girdiğimiz de yanımızda olan sarı dosyayı da talep ediyorlar mı? (Lottery talihlisiyim)
-
@maranty Hayır
-
merhabalar, Esim yakin zamanda Vatandaslik surecine basvurmaya hak kazaniyor olacak, ben de F2A sureciyle Greencard hakkini kazandim, 6 ay once ABD'ye giris yaptim ve yaklasik 3 ay once Greencard imi teslim aldim.
Sorum su, esim vatandasligini aldiktan sonra benim de vatandasliga basvurmam icin her kosulda 5 yil beklemem mi gerekiyor yoksa esim vatandaslik hakkini kazandigi icin sure 3 yila dusuyor mu? -
@ipeke, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
merhabalar, Esim yakin zamanda Vatandaslik surecine basvurmaya hak kazaniyor olacak, ben de F2A sureciyle Greencard hakkini kazandim, 6 ay once ABD'ye giris yaptim ve yaklasik 3 ay once Greencard imi teslim aldim.
Sorum su, esim vatandasligini aldiktan sonra benim de vatandasliga basvurmam icin her kosulda 5 yil beklemem mi gerekiyor yoksa esim vatandaslik hakkini kazandigi icin sure 3 yila dusuyor mu?Amerikan Vatandasi ile evlilik yoluyla Green Card almadiginiz icin, Green Card aldiginiz tarihten itibaren 5 yil beklemeniz gerekiyor.
-
@ipeke Süreç ne yazık ki eşinizin vatandaş olmadan önce Gc hak kazandığınız için geçmişe yönelik devam edecek.Yani bekleme süreniz 5 yıl. Benim de aynı durum var . Bende bu yüzden vatandaş olduktan sonra eşim için 3 yıllık süreli Gc. Başvurusu yapacağım.
-
Bize de 4 ayın sonunda randevu tarihi geldi🥳 28 Temmuzda bana da doğum günü hediyesi olmak üzere (inşallah 🙏🏻🤣) vatandaşlık mülakatımız var!
-
@gizemyavuz92 tebrikler, hizli ilerlemis baya. Siz basvuru yaparken evlilik cuzdani cevrisi yuklediniz mi? Bir de biz yeni Turk kimliklerini kullanalim diyoruz h TR hem de EN oldugu icin nufus kayit ornegi yerine. Deneyiminizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
-
Teşekkür ederiz, biz herşeyi çevirip istendiği gibi sisteme yükledik. Hiç bir sorun yaşamadık. Nüfus kayıt örneği istendiyse , onu da alıp çevirttik öyle sisteme yükledik. Sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim. Buna terhis kağıdınız dahil.
@sorusuvar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)@gizemyavuz92 tebrikler, hizli ilerlemis baya. Siz basvuru yaparken evlilik cuzdani cevrisi yuklediniz mi? Bir de biz yeni Turk kimliklerini kullanalim diyoruz h TR hem de EN oldugu icin nufus kayit ornegi yerine. Deneyiminizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
-
1 Temmuz itibariyle interview tarihim kesinlesti, Agustos 18. Adresin verildigi yerin Google yorumlarina gore yemin toreni de ayni gun oluyor.
Fakat tam Turkiye'ye gitmeyi dusundugum donem oldu. Ya tum interview'i erteleticem ya da sadece yemin torenini. Los Angeles civari.@Galatea, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Guncelleme
Basvuru: 19 Subat
Biometric randevu verilisi: 26 Subat
Biometric randevusu: 22 Mart
Bekleme suresi 19 aydan 13 aya dustu -
@Galatea, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
1 Temmuz itibariyle interview tarihim kesinlesti, Agustos 18. Adresin verildigi yerin Google yorumlarina gore yemin toreni de ayni gun oluyor.
Fakat tam Turkiye'ye gitmeyi dusundugum donem oldu. Ya tum interview'i erteleticem ya da sadece yemin torenini. Los Angeles civari.@Galatea, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Guncelleme
Basvuru: 19 Subat
Biometric randevu verilisi: 26 Subat
Biometric randevusu: 22 Mart
Bekleme suresi 19 aydan 13 aya dustuİnterview ertelerseniz yakın zamana bir daha randevu alabilmeniz biraz zor. Naçizane tavsiyem, biletinizi henüz almadıysanız ya interview sonrası gidin ya da bu günlerde.
Ki bu günlerde gidip o tarihe kadar dönmüş olmanız daha karlı bir yol olacaktır.
Çünkü, interview sonrası sınavı geçtiğiniz durumda green card elinizden alınacak. Yanı Tr pasaport ile çıksanız bile içeri giremezsiniz, çünkü naturalization certificate kendi basına anlamsız. Ve ayrica daha pasaport işlemleriniz olacak ve kaldı ki usps pasaport appointment alabilmek bile 1 ay öncesinden mucize.
He derseniz ki naturalization certificate yanıma alırım ve Amerikan konsolosluğunda pasaportumu çıkarırım, bu da bir yol 🤗
-
Merhabalar, bu Cuma günü için interview randevusu verildi. Ağustos'un 20'sinde de Türkiye'ye uçuşum var. Acaba interview sonrası mı naturalization certificate veriliyor, yoksa yemin töreninde mi? Anladığım kadarıyla interview ile Green Card bizden alınıyor. Biraz karışıklık oldu kafamda, uçuşu ertelemek belki mantıklı olacak veya urgent travel pasaport başvurusu yapmam gerekecek 😑
-
@MegaShintai, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhabalar, bu Cuma günü için interview randevusu verildi. Ağustos'un 20'sinde de Türkiye'ye uçuşum var. Acaba interview sonrası mı naturalization certificate veriliyor, yoksa yemin töreninde mi? Anladığım kadarıyla interview ile Green Card bizden alınıyor. Biraz karışıklık oldu kafamda, uçuşu ertelemek belki mantıklı olacak veya urgent travel pasaport başvurusu yapmam gerekecek 😑
Naturalization Certificate yemin toreninden sonra veriliyor. Mulakatta onaylanirsaniz 2-3 hafta sonrasina yemin toreni verebilirler. Yemin toreni belli olunca ayni gun icin USPS'ten pasaport basvurusu randevusu alabilirsiniz aksam ustu saatlerine. Torenden cikip ayni gun postaneye gidip basvuru yapmistik biz. Expedited olmasina ragmen 3 hafta surmustu gelmesi. Buna gore hesap yapabilirsiniz. Yemin toreninizin ne zaman olacagi onemli bu durumda. Mulakattan 7-14 gun sonrasina verirlerse, pasaportunuz yetisebilir 20 agustosa bu sekilde.
-
Oath ceremony başka tarihe verilebileceği gibi Field Office uygulama veya uygunluğuna göre aynı günde olabileceğini de hesaba katmanızda yarar var…
-
-
@gizemyavuz92 tebrikler, gözünüz aydın! Çok çabuk ilerlemiş gerçekten. Hangi eyaletten başvuru yaptınız?
-
Teşekkürler! Houston, TX
@Lenore, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)@gizemyavuz92 tebrikler, gözünüz aydın! Çok çabuk ilerlemiş gerçekten. Hangi eyaletten başvuru yaptınız?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum