Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• @crazycells yok sadece vizeniz onaylandi 5 is gunu icerisinde postalanacak pasaportunuz dedi.

• @Loyd36 selam 2 gun kadar o statute kaliyor @arnblt dedigi gibi tebrikler maili ile birlikte issued oluyor ve pasaportlar yola cikiyor.

Cok sukur sali gunu gorustuk ve bu sabah pasaportlar elimize ulasti.

• @mustafa33 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

selam arkadaşlar. ailevi sebeplerden dolayı 2 aydır amerikaya giriş yapamıyorum ve biraz daha giriş yapamayacaktım(son giriş tarihim 28 kasım). ancak yanına gideceğim arkadaş biran önce gelmemi istedi ve mecburen ay sonuna kadar eşimle(kazanan kişi eşim) giriş yapacağız ama çocukları okullarından dolayı götüremeyeceğim. ilk giriş yapacağımızdan dolayı
    1- havaalanında çocukları neden getirmediniz derler mi? bize herhangi bir zorluk veya farklı bir engel çıkarırlar mı?
    2- eğer 28 kasıma kadar çocuklar ilk girişi yapmazlarsa, yeni sağlık muayenesini olup bu evraklarla amerikaya giriş yapabilirler mi?
    3- böyle bir durumun herhangi bir yerinde konsolosluk var mı?
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler...

1. Sorma ihtimalleri dusuk, sorsalar bile okul nedeniyle daha sonra giris yapabilecegini soyleyebilirsiniz.

2. Hayir, vizenin tarihi gecerse giris yapamazlar. Yeni bir vize gerekir.

3. Konsoloslukla konusup vizeyi yenilemeniz lazim, fakat saglik raporlarini yeniden alacaksiniz. Ayrica 30 Eylul'den sonra DV2018 vizeleri basilamiyor, o nedenle boyle bir durum varsa acilen konsoloslukla iletisime gecmeniz lazim. Ayrica son aydayiz ve konsolosluk zaten bu yilki vize krizi nedeniyle yogun, o nedenle size mulakat verecekleri ve yenileyecekleri de kesin degil.

Eger ABD'de yasama ve calisma gibi bir dusunceniz varsa bence sizin yapabileceginiz en mantikli sey, ilk firsatta ABD'ye giris yapmak ve orada yasamaya calismak olur. Baslangic hicbir zaman kolay olmayacak zaten, ertelemeniz de cok yardimci olmaz, ayrica cocuklar ne kadar kucuk yasta ABD'de baslasalar o kadar iyi olur bence onlar icin. Eger su an ailece tasinmak soz konusu degilse, herkesin ilk girisi yapip sizin ABD'de kalip digerlerinin geri donmesi yine zaman kazanmak acisindan diger bir mantikli secenek olur.

• @loyd36 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells yok sadece vizeniz onaylandi 5 is gunu icerisinde postalanacak pasaportunuz dedi.

ok, o durumda sadece pasaport posta bildirimini beklemelisiniz.

• @crazycells öncelikle herşey için teşekkürler forumda birsürü bilgi buldum ve sayenizde 3 saat önce vize onaylandı dediler. Yanlız bir sorum olacak visa statüsde (administrative Processing) yazıyor bu normal mi ?

• @06mert DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells öncelikle herşey için teşekkürler forumda birsürü bilgi buldum ve sayenizde 3 saat önce vize onaylandı dediler. Yanlız bir sorum olacak visa statüsde (administrative Processing) yazıyor bu normal mi ?

internet sitelerinden takip etmenize gerek yok, sadece pasaportun posta bildirimini beklemelisiniz.
    Zaten hemen yukarida sorunuza cevap verilmis 🙂

• @crazycells üstadım haklısınız, şartları çok zorlamak istemiyorum ama,
    1- Biz eylül sonu gibi giriş yaptıktan sonra, son giriş tarihi olan 28 kasımdan önce çocuklarım giriş yapsalar problem olmaz sanırım.
    2- Birde verilen vizeler 1 yıllık sağlık raporları 6 aylık demişlerdi, oldu ya ilk 6 ayı geçirir isek sağlık raporunu yenileyip giriş yapılamıyor mu?

@crazycells üstadım haklısınız, şartları çok zorlamak istemiyorum ama,
    1- Biz eylül sonu gibi giriş yaptıktan sonra, son giriş tarihi olan 28 kasımdan önce çocuklarım giriş yapsalar problem olmaz sanırım.
    2- Birde verilen vizeler 1 yıllık sağlık raporları 6 aylık demişlerdi, oldu ya ilk 6 ayı geçirir isek sağlık raporunu yenileyip giriş yapılamıyor mu?

1. Problem olmaz, ama o durumda eger cocuklariniz kucukse sizin ya da esinizin de onlarla gitmesi gerekecek. Istemediginiz karmasikligi yasamis olacaksiniz gibi geliyor, ama siz bilirsiniz.

2. Siz ne zaman mulakata girdiniz gecen Kasim ayinda mi? Konsolos mu vizelerin 1 yillik oldugunu soyledi?

• @onur1601 icimize su serptiniz:) insan tereddutleri yasiyor 1.5 yildir bekliyoruz bundan sonra sorun olursa uzuluruz tabi.

• @crazycells çok teşekkürler üstadım, eşim girişten 1 hafta sonra dönecek. ilk plan, kasım gibi tekrar çocuklarla giriş yapacak. mülakatımız 31 mayıs 2018'di. Yok konsolosluktan değil, 1 yıllık oluyor diye okumuştum.

• @mustafa33 İlk etapta zor olacak belki ama vizelerinizin süresi geçmeden ailecek oraya yerleşip, çocukları orada okula başlatmanız en mantıklı seçenek gibi duruyor sizler adına.

@crazycells çok teşekkürler üstadım, eşim girişten 1 hafta sonra dönecek. ilk plan, kasım gibi tekrar çocuklarla giriş yapacak. mülakatımız 31 mayıs 2018'di. Yok konsolosluktan değil, 1 yıllık oluyor diye okumuştum.

Kosullarinizi bilmiyorum ama, maddi sebeplerden dolayi ise, esinizin 2 kere git-gel yapmasi, cocuklari bastan getirmekle ayni fiyata gelir neredeyse. kalacak yer sorunundan dolayi ise, ayda toplam $1500'a ailecek bir otelde kalabilirsiniz. cocuklarin yasini bilmiyorum ama sanirim 2 yas alti icin 80% indirimli (eskiden oyleydi en azindan).

• 2 senelik yorucu süreç Şükür bizimkisi de kazasız belasız bitti burdan @crazycells @arnblt @entelman @smesut @onur1601 @entelman @superdem22 ve ismini şuan unuttum tüm arkadaşlara teşekkürler :))) az nazımızı çekmediniz :)) @tanti @gözde @heleniki konsolosluk görevlisine sizden bahsettim arkadaşlar yabancı değil seneye kazandıklarında yardımcı olun diye tamamıdır dediler haberiniz olsun :)))) bu arada süreçte 2 tane enteresan durum oldu ilki kredi kartı ödemesi yapacaktım ama kart babama ait olduğu icin çekmediler bu aklınızda olsun kart size ait olmak zorunda .. 2. İse Türkçe mülakat istedik Amerikan ve Türkçe bilmeyen görevli çıktı karşımıza ( çok tatlı ve kibar bi bayandı sağılsın ) tercüman getirdi bayan tercüman ben 3 lü bir sinerji ile onaylandı cümlesini aldık :))))

• Arkadaslar selam ben bugun mulakata girdim ama sansima evlilik cuzdanimiz belgeler arasindan cikmadi bir sekilde unutulmus evimizde o yuzden mulakattan sonra pasaportlariniz bizde kalsin evlilik cuzdanini postayla gonderin pasaposrtlarinizi onlarla beraber gonderirim dedi - ya ben korktum ap ye kalma gibi bir durumum olur mu malum zaman cok azaldi ben bu arada yarin acik ptt den hemen gonderecegim

• @nuri inanin kendime hayret ediyorum nasil gozumden kacti diye

• ⭐⭐

@crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@saulgoodman DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Evet Sayın @crazycells; ilk iletiyi ve oradaki bağlantıyı detaylı olarak inceledim. Sağlık evrakı doğrudan konsolosluğa gönderildi. Bizim sadece pasaportu ve bize verilen matbu belgeyi (aslında bir eksik evrak formu bu, üzerinde sağlık belgesi kutusu işaretli ve bir takım yazılar var burada da aktardığım) konsolosluğa göndermemiz gerekiyor.

Tamamdir, orayi takip etmeniz yeterli. Size zaten eksik belge formu verilmis, oradaki uyari sizi ilgilendirmiyor.

Dediğiniz gibi o şekilde gönderdik. Pasaportun ulaştığına dair e-posta aldık. Şimdi beklemedeyiz. Kaç günde neticelenir sizce? Son günler olduğu için konsolosluk her zamankinden yoğundur bugünlerde sanıyorum? Vizenin bitmiş/bitecek olması gibi bir ihtimal var mıdır?

• Bu ileti silindi!

• @yekta yolun açık olsun arkadaşım.umarım hayalini kurduğun tüm güzellikleri yaşarsın.öyleyse seneye gc bize çıktığında garanti gidiyoruz sayende konsolostan torpilliyiz 🙂 yeni hayat,yeni başlangıçlar bol şans ve mutluluk getirsin... @tanti @gözde

• @nuri pasaportlar sizde kaldıysa sıkıntı yok. Hemen gönderin. Sıra bitme konusunda sıkıntı yapmayın. Siz daha bu ay girdiniz. İlk öncelik her zaman o ay girenlerin belge eksikliğinde.

• @yekta tebrik ederim. Hayırlı olsun.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k