Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kredi Skoru / Credit History

Bankacılık
1.3k 217 245.9k 216

• @dev bank of america dan 6 ay sonra aldım depositi

• @redur47 cevabınız için çok teşekkürler. Bank of Amerika secured kartlar için yıllık ücret alıyor. Sizden de aldılar mı?

Acaba, Discover kart ile ilgili deneyiminiz oldu mu?

• @dev Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

Merhabalar, SSN geldikten sonra hangi secured kredi kartını önerirsiniz? İnternette Capital One ve Discover için güvenlik depozitosunu 1 yıl sonra hala ödemediği hakkında pek çok yorum okudum. Bunların çoğunun birbirleri için yürüttükleri karalama kampanyaları olduğunu düşünüyorum.

Sizlerin hangi secured kredi kartının depozitosunu ne zaman geri alabildiğiniz hakkındaki deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

TD Bank. 6-8 ay gibi bir surede geri aldim.
    Yillik ucret yok.

• @sadriabi cevabınız için çok teşekkürler. Gideceğim yerde TD Bank hizmet vermiyor :(
    Ancak, bu bankanın hizmetlerinden pek çok kişi memnun. Başkası için faydalı bir bilgi olacağına eminim.

• @dev evet benden de aldılar sanırım 45$ dı ve sanırım 1 kereliğine alıyorlar

• @redur47 cevabınız için çok teşekkürler. Discover secured card ile ilgili iyi bir yorum alamazsam bende BoA'yı tercih edeceğim.

• @dev Boa'nın müşteri hizmetleri biraz sıkıntılı olsa da başlangıç için idare eder. Akşamları ulaşamıyorsun müşteri hizmetlerine

• Hesap actiginiz anda gecici bir debit kart veriliyor mu BofA icin?

• @green01 Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

Hesap actiginiz anda gecici bir debit kart veriliyor mu BofA icin?

Evet, üzerinde isim yazmayan geçici debit kart veriliyor ve asıl kart adresinize postalanıyor. 1-2 hafta içinde de o geliyor. Asıl kartı kullanmaya başladığınız anda geçici olan iptal oluyor.

• Merhabalar ,

Öncelikle konu ile ilgili değerli fikirlerini zaman ayırıp bizlerle paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim çok sağolun.

Benim durumuma gelecek olursak kısmetse K1 vizem ile evlenmek üzere 22 Eylül'de Amerika da olacağım ve kısa süre için de Amerikalı nişanlım ile evleneceğiz.

Bu konu ile ilgili kafama takılan birkaç soru var izninizle sormak isterim ;

1- Müstakbel eşimin beni kendi hesabına ekleyip bunu ortak hesap olarak kullanma ihtimalimiz var mı ?

2- 1.sorumun cevabının evet var ise , müstakbel eşim ile olan ortak hesap vasıtasıyla kredi kartına başvurup almam mümkün müdür ?

3- 2.sorumun olumlu olmasına istinaden ortak hesap nedeniyle almış olduğum kredi kartı benim kişisel kredi skorumu oluşturmamı sağlar mı ?

4-Ortak hesap vasıtasıyla almış olduğum kredi kartı daha sonra kişisel olarak açmış olduğum hesap üzerinden kredi kartına başvurup almam da kolaylık sağlar mı ?

• @rookie Merhaba bütün sorularınızın cevabı evet. Bende kendi kredi kartımı paylaştım eşimle ve kredi skoru bayağı iyi geldi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rookie

1- Ortak banka hesabının kredi skoruna bir etkisi yok.
    2- Eşiniz sizi kendi kredi kartına "authorized user" olarak ekleyip sizin adınıza bir ek kart alabilir. Ben eşim için bunu yaptım. Benim kredi kartım eşimin kredi geçmişinde de görünüyor.
    3- Ek kartın kredi skoruna ne derece etki ettiğine dair bir fikrim yok. Denemeye değer bence.
    4- Kredi geçmişiniz oluştuktan sonra (tercihen 6 ay geçtikten sonra) kendi adınıza kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz.

Kredi skoru oluşturmanın en güvenli yolu bir "secured credit card" almaktan geçiyor.

• @gallifrey cok tesekkurler. Peki o kartla internetten de alisveris yapilir mi? Uzerinde isim yazmiyor ya

• @green01 Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

@gallifrey cok tesekkurler. Peki o kartla internetten de alisveris yapilir mi? Uzerinde isim yazmiyor ya

Evet evet biz internetten alışveriş yaptık, eğer websitesi isim soruyorsa sanki kartta yazılıymış gibi isim soyisim giriyorsunuz.

• @redur47 Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

@rookie Merhaba bütün sorularınızın cevabı evet. Bende kendi kredi kartımı paylaştım eşimle ve kredi skoru bayağı iyi geldi

Sayın @redur47 eşinizin sizin üzerinizden almış olduğu kredi kartı eşinizin kredi skorunun oluşmasını sağladı doğru mudur?

• @knnrn Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

@rookie

1- Ortak banka hesabının kredi skoruna bir etkisi yok.
    2- Eşiniz sizi kendi kredi kartına "authorized user" olarak ekleyip sizin adınıza bir ek kart alabilir. Ben eşim için bunu yaptım. Benim kredi kartım eşimin kredi geçmişinde de görünüyor.
    3- Ek kartın kredi skoruna ne derece etki ettiğine dair bir fikrim yok. Denemeye değer bence.
    4- Kredi geçmişiniz oluştuktan sonra (tercihen 6 ay geçtikten sonra) kendi adınıza kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz.

Kredi skoru oluşturmanın en güvenli yolu bir "secured credit card" almaktan geçiyor.

Sayın @knnrn çok teşekkür ederim cevabınız için secured credit card almayı 2.seçenek olarak düşünüyorum açıkçası eğer ek kart üzerinden kredi skorum oluşma ihtimali var ise sayın @redur47 'nin dediği üzre bu yolu izlemeyi tercih ederim.

Bildiğim kadarıyla secured credit card için hesaba yatırdığımız paraya bloke koyuluyor ve ardından hesabın içinde ki meblağ kadar harcama yapabiliyoruz doğru mu ?

Ve diğer bir sorum maalesef benim green kartım işlemler dolayısıyla bir kaç ay sonra gelecek bu durum da kredi skorum secured,ek kart veya normal kredi kartı alıp kullanmaya başladığım tarihten itibaren mi yoksa green kartı aldığım tarihten itibaren mi oluşuyor ?

Sorularım çok basit görülebilir ama öğrenmenin ayıbı olmaz sonuçta sabır gösterip yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.

• @rookie kendisinin daha önce kredi kartı yoktu benim kullandığım kredi kartı üzerinden kartı aldıktan 3 ay sonra kontrol ettiğimiz de 734 kredi skorunun oluştuğunu gördük.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rookie Biz eşime 500 dolar bloke ettirerek 500 dolar limitli secured kredi kartı almıştık. Yaklaşık 10 ay sonra bloke ettikleri 500 doları hesaba iade ettiler.

Ben ilk kredi kartımı pasaportum ile almıştım. Daha sonra SSN kartım gelince bankaya götürüp bir kopyasını verdim. Kredi geçmişi SSN üzerinden tutuluyor. Green card ile ilgisi olmaz. İlk kredi kartının aktif olduğu günden itibaren başlar.

• Sayın @redur47 ve @knnrn verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sağolun.

• @knnrn Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

@rookie Biz eşime 500 dolar bloke ettirerek 500 dolar limitli secured kredi kartı almıştık. Yaklaşık 10 ay sonra bloke ettikleri 500 doları hesaba iade ettiler.

Ben ilk kredi kartımı pasaportum ile almıştım. Daha sonra SSN kartım gelince bankaya götürüp bir kopyasını verdim. Kredi geçmişi SSN üzerinden tutuluyor. Green card ile ilgisi olmaz. İlk kredi kartının aktif olduğu günden itibaren başlar.

SSn olmadan TDBank bana secure card vermemisti. @Rookie bilginize.

Benzer Başlıklar

• ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    865 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • Ucretsiz Mastercard Bireysel Kimlik Korumasi

Bireysel ve Siber Güvenlik fraud kimlik koruma kredi mastercard
    4
    1
    4 Oy
    4 İleti
    261 Bakış
    serkanistS
    TEŞEKKÜRLER DOSTUM .
  • iflas etmek ve kredi kartı borçları yapılandırılması

Bankacılık
    13
    13 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    G
    anladim ama bir sure odersem minimum odemelerini 6 ay kadar mesela yine dikkat ceker miyim acaba tedavi icin baska carem kalmadi korkuyorumda bi sey olur diye. ama duydugum kadariyla boyle yapan o kadar cok kisi var ki nasil yapiyorlar bilmiyorum. hatta 3 kere bunu yapan birini duydum. orada arkadaslarda yap dedi ama dayandim yapmamak icin simdi mecbur kaldim artik. turkiye cok pahali
  • FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi egitim burs kredi
    54
    4 Oy
    54 İleti
    9k Bakış
    C
    @erco zannetmiyorum. benim oglum universitede okuyor ve fafsa dan yararlaniyor. GC sahibi olarak sizde ABD vatandaslarinin haklarindan her sekilde yararlanabiliyorsunuz, bu devletin verdigi bir hak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k