[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Merhaba Arkadaşlar;
26 Mayıs 2022 saat 8:00 de olan vize mülakatımız için bir gün önceden Adana’dan yola çıktık. Dört kişilik bir aileyiz. bir bebek, bir çocuk ile 4.5 saat araba yolculuğunun ardından rezervasyon yaptırdığımız Hotel 2000 Kavaklıdere’ye geldik 550 TL ye bir gece kiraladık daha önce Ungan’lar için geldiğimizde de kalmıştık çok beğendik öneririz. Ayrıca konsolosluğa 5-7 dk yürüme mesafesindeydi. Biz araba ile gitmemeyi tercih ettik. Bebek arabasıyla yürüyerek gittik. Kaktüs kafeye emanetleri bıraktık bizim ile ilgilenen personelde Adanalıymış çok sıcak kanlıydı ve 8’e 10 kala sırada beklemeye başladık. Çocuklu olduğumuz halde sırada bekledik kimse öncelik tanımadı bizde istemedik. Bizim için en iyisini bu olduğunu hissettik sırada öncelik almaya çalışmadık iyi ki de öyle olmuş. Girişteki görevli çok güler yüzlüydü bütün negatif enerjimizi o an orda bıraktık kızlarımızı sevdiler hatta küçük bebeğimi x-ray e davet ettiler siz gelmeyin sadece bu güzel kızı alalım dediler orada sesli güldük :). Küçük kızımla beni önce içeri aldılar daha sonra eşimle 3 yaşındaki kızımı aldılar x-ray den geçtikten sonra bekleme salonuna giden koridora çıktık. Salonun girişindeki görevlilere pasaportlarımızı verdik onlar etiket yapıştırıp sıra numaramızla birlikte geri verdiler. 208 numaradaydık. Oturup beklemeye başladık çok sürmeden 7 nolu banko yandı pasaportları ve sıra numaramızı istedi toplamda 1320$ nakit ödedik eşimin yanına döndüm tekrar numaram yandığında bu sefer evrakları teslim ettim 50.000$ nakit gösterdiğim için araç ve tapu gibi belgeleri almaya gerek olmadığını söylediler onları bana geri verdiler ve vize mülakatı için beklemeye başladık 10 dk içinde 6 nolu bankoda numaramız yandı ve Sarışın bayan konsolosluk görevlisiyle mülakata başladık bizi çok sıcak karşıladı kızlarımıza cam arkasından sevimlilikle merhaba dedi yeminlerimizi ettik parmak izlerimiz alındı çocuklar için benim sol elimi kullandılar. Daha sonra nerede yaşayacağımızı, ne iş yapacağımızı, tanıdığımız biri olup olmadığını sordu ve tebrikler vizenizi onayladım 3-5 iş günü içerisinde pasaportlarınız elinize ulaşacaktır dedi bye bye diyerek bize ve ufaklıklara el salladı. Eşimle birbirimize baktık gözlerinde o rahatlamayı gördüm ve çok sevindik.
Bizce görevli çok pozitif biriydi hiç strese girmeden mülakatı tamamladık.Dışarı çıkarken bu kadar nasıl kolay oldu ve bitti şaşkındık. Ds260 formunu 1 haziranda gönderdik 1 yıldır bunun stresiyle yaşadık. Bir anda olup bitti vizemiz onaylandı belki yarım saat bile sürmedi zaman kavramı içeride kayboluyor. Biz dışarı çıkarken yeni girecek olanlar vardı bizim yüzümüzde gülücük onlarda bolca endişe vardı.
Otel’e dönüp o rahatlıkla kahvaltımızı yapıp Adana’mıza doğru yola koyulduk…
Eve geldikten sonra 3.iş gününün sabahında statümüz Ready => AP ye
4.iş gününün sabahında ise AP => ISSUED e döndü ve akşama doğru PTT’den SMS aldık..Forumda öncelikle Sayın @gucarslan Bey e ve emeği geçen herkese teşekkürler...
-
@ismailbaril Hayırlı olsun, bizim de bu deneyimi yazmamız dileğiyle.
-
@ismailbaril sizi ve ailenizi kutluyorum, gözünüz aydın.
abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.yolunuz da bahtınız da açık olsun.
-
Merhaba arkadaşlar. 2 Haziran tarihinde eşimle gerçekleştirdiğimiz vize görüşmemizi aktarmak istiyorum. 1 Haziran tarihinde yht ile İstanbul'dan sabah 06.05 treni ile 10.30 da Ankara'ya geldik. 2 hafta önce girdiğimiz muayene zarflarımızı unganlardan teslim aldıktan sonra kalacağımız Seven Deep otelin yakınında fotoğraf çektirdik ve otele yerleştik. Anıtkabir ziyareti ve akşam yemeği sonrası sabahı beklemeye başladık. Sabah kahvaltı sonrası tüm eşyalarımızı otele bırakıp, yanımıza sadece dosyalarımızı ve 660 dolar alıp 7-8 dakika yürüme mesafesindeki elçiliğe yürümeye başladık. Tam 08.00 de kapının önündeydik ve gittiğimizde mülakatı 08.00 ve 08.30 olanlar (geneli İranlı yaklaşık 10-15 kişi) sıra oluşturmuştu. Görevli sırayla herkesi içeri almaya başladı ve 08.20 gibi biz de güvenliği geçip büyük bekleme salonuna ulaşmıştık. Girişteki bankodaki görevli Türk arkadaş pasaportlarımızın arkasına sticker yapıştırıp sıra numarımızı verdi ve beklemeye başladık. İlk sıramız yandığında 660 dolar ödeme yaptık. 2. kez aynı numaralı sıramız yandığında ise başka bir gişede evraklarımızı teslim ettik.
-Son diplomam ve fotokopisi
-Askerlik belgesi
-Vukuatlı nüfus (ayrıca eşiminki)
-Sicil kaydı (ayrıca eşiminki
-Fotoğraf (2 adet)
-Sağlık raporları (Cd leri geri verdi)
-Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi
-Mali belgeler (araba ruhsat fotokopisi de içindeydi ve değeri falan göstermedim-sadece fotokopi)Daha önceden evlilik yapıp yapmadığımızı sordu. Hayır ama eşimin isim değişikliği oldu dedim. Mahkeme kararı ve fotokopisini istedi. Biz ayrıca mahkeme raporunun çevirisi de olduğunu söyleyip onu da teslim ettik. Bana diplomamı geri teslim etti ve kırışıp, yıpranmasın sizde kalsın dedi. Sorarlarsa gösterirsiniz dedi. Ayrıca mahkeme kağıdının orijinalini de geri istemeyi unutmayın dedi. Mülakatı İngilizce yapabilir misiniz diye sordu ve evet dedik. Sonra yine büyük alana dönüp aynı sıramızın mülakat için yanmasını beklemeye başladık. Bu sırada tv açıktı ve TRT çocuk kanalında "Kuzucuk" adlı muhteşem yapımı izledik. Orda hatta süre o kadar uzadı ve sıkılmaya başladık ki "Kuzucuk" bittikten sonra "Akıllı Tavşan Momo" yu da izledik. Tam yeni bir çizgi film başlayacakken 5 numaralı sarışın Amerika'lı ve Türkçe bilmeyen hanfendinin bankosunda sıra numaramız yandı.
Sırasıyla:
-Önce benim sonra da eşimin parmak izlerini aldı
-Yemin ettik
-Diplomamı kaldırıp göstermemi istedi ve gösterdim
-Nereye gidiyorsunuz, şuraya gidiyoruz
-Neden, arkadaşımız orda ve ilk aşamada onda kalıp sonra alanımızda işe gireceğiz ki şu anda da iş başvurusu yapıyoruz dedik..Tebrikler vizeniz onaylandı dedi ve pasaportlarımızın 5 iş günü içinde postalanacağını belirtti. Teşekkür edip evlilik cüzdanı ve mahkeme dökümanlarını alıp sevinçle ayrıldık.
Şu anda yht ile İstanbul'a dönmek üzere garda saatin gelmesini bekliyoruz. Gerçekten de 13 aylık bekleme süresinin sonunda böyle bir sonuca ulaşmak paha biçilemez.
Çekilişi kazanan tüm arkadaşların bu duyguyu yaşayıp vizelerine kavuşmasını inanın çok ama çok istiyorum.
Bu uzun yolda başta adminlerimiz olmak üzere tüm forum kullanıcılarına teşekkürü borç bilirim. Her şey gönlünüzce olsun🙏🙏🙏
-
@sfklkn34 tebrikler, gözünüz aydın.
vizeni ve yeni hayatınız hayırlı olsun. abd'deki hayatınızda da bol şans diliyorum.
umduğunuzdan daha güzel bir hayatınız olsun.
bol şans.. -
@sfklkn34 Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun.
-
@sfklkn34 Bi kere de buradan tebrik edeyim. :)
Yolunuz her daim açık, şansınız hep bol olsun.
Gelin de kutlama yapalım.
Not: Mülakatını bekleyen 25binde bi masum köylü.... :folded_hands_light_skin_tone: :grinning_face: -
Bu ileti silindi! -
@sfklkn34 tebrikler! abd'deki hayatınızda güzel gecmesi dileğiyle! Kuzucuk ve Akıllı Tavşan Momo'yu izlemenize değmiş gercekten:) Darısı hepimizin basına:)
-
@Sevipekcan Can dostlarım yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olsun, çok başarı olacağınıza eminim,sizin adınıza çok mutluyum 🤗
-
@sfklkn34 Yolunuz ve bahtınız hep açık olsun. Amerika'da ki hayatınızda mutluluklar dilerim.
-
@AYSY33 teşekkür ederim cevap için aklıma iki soru takıldı. Doğum belgesi belediyeden mi isteniyor acaba ? Bizde belediyeler vermiyor çünkü. İkincisi ; polis temiz kağıdı neden gerekli ? Ben 6 yaşında dönmüşüm Almanya dan. Son olarak ; doğum sertifikasını Alman büyükelçiliğinden alabilir miyim ? Mail ile istediğim zaman benim doğruluğumu nasıl anlayacak belediye ?
-
-
@ayseulu Yurtdisinda doğanlar kaç yaşında gelmiş olduğuna bakmadan polis sertificate sorabilirler. Kesin isteyecekler değil.yanınızda bulunsun. Yine de siz bilirsiniz.
-
@Ali-Yüksel Teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için. Daha Birth Certificate i çıkaramadım. 3 yabancı ülkede daha yaşadım. Polis temiz kağıdı çıkartmak çok zahmetli bir iş. Elçilikler ve yeminli tercümanlarla uğraşıyorum 20 gündür.
-
Merhaba, Bosna'dan vize alan arkadaşlar varsa süreç ile ilgili bilgi verebilirler mi ? Teşekkürler.
-
@micro-nesia şuan vize alan kimse yok, mülakat alan var temmuz sonu için.
deneyimlerini bu başlıkta paylaşacaklar. takipte kalın lütfen. -
Herkese merhabalar, ben evraklarımı yollayalı oldukça zaman geçti henüz mülakat için davet alamadım. Daha önce de sordum Ezgi hanım toplu bir mülakat olacak demişti. Mülakatlar yavaş mı yoksa başka bir sıkıntı mı var diye insan sürekli kendini sorguluyor. Beklemek zor bir iş.
-
@baranelci Merhaba. Şuan da mülakat bekleyen yaklaşık olarak 800 talihli var ve sürecin bitmesine sadece 2 ay kaldı. Geçen ay dağıtılan mülakat ise sadece ''18'' :) Yani bu saatten sonra maalesef ki herşeye hazırlıklı olun derim.
-
Selamlar,
Dosya numaram 15 binlerde fakat çeşitli sebeplerden ötürü DS-260 formunu geç (Eylül sonunda) gönderebilmiştim. İnternette ve forumdaki birkaç postta okuduğum kadarıyla, DS-260 formunu geç gönderince mülakat tarihi gelmeyebiliyormuş. Almanya'da yaşadığım için US Frankfurt konsolosluğuna ve KCC'ye mülakat tarihi ile ilgili Email gönderdim fakat henüz bir geri dönüş olmadı. DV2022 süresi geçmeden konsolosluktan mülakat için bir randevu alma şansım hala var midir? Yoksa DS-260'i geç gönderdiğim için çok ümitlenmemeli miyim?
Teşekkürler!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum