Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz:
-
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Merhaba, 26 Mayıs’taki mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Ben, eşim ve kızım, sabah 08.30 da olan randevumuz için, gece 12.00 civarı İstanbul’dan yola çıktık ve sabah 6.30 da konsolosluğun önündeydik. Elbette o saatte kolaylıkla park yeri bulduk ancak, 8’e kadar ne yapacağımızı hiç düşünmemişiz. Kaktus cafe kapalıydı, kızımın tuvaleti geldi, acıktık vs. bu böyle olmayacak diyerek, en iyisi otele gidelim, hem biraz dinlenir hem hazırlanırız diye düşündük. Zaten mesai saati bitene kadar Ankara’dan dönmeyecektik, mülakattan sonra otele döner dinleniriz dedik. Unganlar için geldiğimizde SevenDeep otel de kalmıştık( telegramdan öğrenmiştik, Forumdan gelenlere indirim yapıyor, bunu ayarlayan arkadaşlara teşekkür ederiz) gayet iyiydi. Yine oraya gittik ancak yer bulamadık, az ilerideki bir otele yönlendirdiler, gittik fakat orada da yer yoktu. Sonra eşim Elit Plus diye yine o civarda bir otel buldu. Apar topar kendimizi attık. Attık ama o kadar berbat, leş bir odadaydı ki, anlatmak uzun sürer o konuya girmiyorum. Sonuç olarak 30 dk. İçin odaya 500 TL ödedik ve çıktık. Bu nedenle gelecek olanlara tavsiyem, randevunuz erken saatteyse, mutlaka geceden gelin ya da otel rezervasyonunuzu önceden yaptırın. 7.30 da kaktüs kafede bir şeyler atıştırdık, tüm eşyalarımızı arabada bıraktık. 8.15 de konsolosluk kapısında sıraya girdik. Şunu söylemeliyim, vakit kaybetmemek ve panik yaşamamak için, yanınıza sadece dosyanızı almanız iyi olur. Bizim sırada boş çantası olan birini emanete bırakması için geri gönderdiler ki çantası tamamen boştu. Araba anahtarını içeriye sokabiliyorsunuz. Girişten itibaren maske takmanız gerekiyor, bu nedenle mutlaka yanınızda maskeniz olsun. Maskesi olmayanlar da son dakika paniği yaşadı. Kaktüs cafeye koşmak zorunda kaldılar. Bizim kızın da sıradayken tuvaleti geldi, ben de bi cafeye koştum, herkes cafeye koşup durdu
girişte güvenlik sadece pasaportlarımıza baktı. Covid formu doldurup imzaladık (eşim ve bana tek form imzalattılar). Sonra X-Ray odasına girdik, dikkat edin bu odanın kapıları çok ağır. Oradan bekleme salonuna yürüdük. Salon girişinde pasaportlarımızın arkasına etiket yapıştırdılar ve bir sıra numarası verdiler. 10 dk. Sonra numaramız 7. Gişe de yandı. Buraya ödememizi tam 990USD olarak yaptık. Elimizdeki sıra numarası fişini buradaki beyefendi aldı. Bu nedenle sıra numaranızı unutmamanızı tavsiye ederim. Evrak teslimi için numaramızın yanmasını 15-20 dk. Beklemiş olabiliriz, zaman algısı kayboluyor, emin değilim. Herkes için 2 fotoğraf, evlilik cüzdanı aslı ve 2 fotokopisi, nüfus kayıt örnekleri, mali belgeler (ev için endeksa’dan online değerleme raporu, araç için DOD’dan teklif aldık. İş yerimizin vakfında birikmiş paramızı gösteren bir belge ve tabi banka hesap dökümü. Hesapta 32K USD gösterdik), adli sicil kaydı, eşimin askerlik belgesi, diplomanın aslı ve fotokopisi ile sarı zarflarımızı teslim ettik. Ais - PTT kaydı yaptırdınız mı diye sordu gişedeki görevli, evet dedim, çıktısını istemedi. Daha önce ABD’ye gittiniz mi diye sordu. Evlenmeden önceki soyadımı teyit etti ve başladık heyecanla son kez numaramızın yanmasını beklemeye. Bu arada 5. Gişe de görüşme yapanların her şeyini duyduk. Tebrikler dediklerine sevindik, rahatladık. AP’e kalanlara şahit olduk tedirgin olduk falan filan çok değişik bir bekleme süreci. 5. Gişedeki görevlinin mikrofonu açıktı. Kırık Türkçesi oldukça sempatikti geliyordu kulağa, inşallah bize de bu görevli düşer diye umut ettik derken numaramız 5. Gişe de yandı.
Yemin ettik ve parmak izlerimizi aldı sonra;-Nereye gideceksiniz?
-Florida
-Orada tanıdığınız biri var mı?
-Evet arkadaşımız.
Tebrikler, vizeniz onaylandı.İçeriye verdiğimiz, diploma, evlilik, cüzdanı ve tapunun aslını çat diye koydu önümüze. Bitti mi, oldu mu falan diye tekrar sorma ihtiyacı duyduk, idrak edemedik bi an. Ve evet bitmişti. İçime akan mutluluk göz yaşlarımla çıktık.
-Söyle kızım nereye gitmek istersin şimdi.
-Parkaaaaa
-Bütün gün parktayız yuppiii.Ertesi gün saat 13.00 civarı vize durumumuz AP’den Issued’a döndü. 17.00 gibi telefonumuza PTT’den mesaj geldi, pasaportlarımız teslim edilmişti.
Bu deneyimi yaşama ve yazma konusunda oldukça heyecanlıydım ancak, mülakat alamayan arkadaşlarımızın olması, sürecin öngörülemez bir hale gelmesi, bu sürecin en zor kısmı olan “beklemek” in bitmek bilmemesi vb. çok türlü durum ve hisler… bunu yazıyı ertelememe sebep oldu. Ama inşallah o anı yaşamak isteyen herkese umut olsun. Gönülden diliyorum Ağustos ve Eylül’de herkes bugünü yaşasın.
Forum, canım forum… hayatımızın seyrini değiştiren bu önemli olayda her sorumuza cevap bulduğumuz harika bir kaynak. Hakkınız ödenmez. Özellikle @gucarslan Bey'e çok çok çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler!
-
@Sevipekcan sevinciniz buradan okunuyor

gözünüz aydın, vizeniz hayırlı olsun. bundan sonraki süreçte de bol şans diliyorum.abd'deki deneyimlerini bol bol okumak dileğiyle.
-
@gucarslan çok teşekkürler, bol bol yazacağım

-
@gucarslan Bana bu kadarı fazla, kalbim daha ötesine dayanmayacaktır
Aynı şekilde bir de Amerikan Polisleriyle uğraşmak istemem 
Çok teşekkür ederim, umarım hayırlı olur

-
@axlgnr Çok teşekkür ederim, umarım sizin için de inşaallah

-
@achillesoag Teşekkür ederim. Yurt dışında bu mesleği yapmak için (burada diploma+sertifika gibi) yine bir takım denkliklerin sağlanması/belgelerin alınması gerekmekte. Bu yönde plan yapabilmek için ayırmamız gereken bütçeler nelerdir, hiç bilmiyorum açıkçası. Bunu gidince öğreneceğim ben de.
Tekrar teşekkürler
-
Tebrikler olurda gerçekleşirse ben bu kadar ayrıntıyı aklımda tutup nasıl aktarırım bilmiyorum bunu yapanlaramada helal olsun
-
Merhaba Arkadaşlar;
26 Mayıs 2022 saat 8:00 de olan vize mülakatımız için bir gün önceden Adana’dan yola çıktık. Dört kişilik bir aileyiz. bir bebek, bir çocuk ile 4.5 saat araba yolculuğunun ardından rezervasyon yaptırdığımız Hotel 2000 Kavaklıdere’ye geldik 550 TL ye bir gece kiraladık daha önce Ungan’lar için geldiğimizde de kalmıştık çok beğendik öneririz. Ayrıca konsolosluğa 5-7 dk yürüme mesafesindeydi. Biz araba ile gitmemeyi tercih ettik. Bebek arabasıyla yürüyerek gittik. Kaktüs kafeye emanetleri bıraktık bizim ile ilgilenen personelde Adanalıymış çok sıcak kanlıydı ve 8’e 10 kala sırada beklemeye başladık. Çocuklu olduğumuz halde sırada bekledik kimse öncelik tanımadı bizde istemedik. Bizim için en iyisini bu olduğunu hissettik sırada öncelik almaya çalışmadık iyi ki de öyle olmuş. Girişteki görevli çok güler yüzlüydü bütün negatif enerjimizi o an orda bıraktık kızlarımızı sevdiler hatta küçük bebeğimi x-ray e davet ettiler siz gelmeyin sadece bu güzel kızı alalım dediler orada sesli güldük :). Küçük kızımla beni önce içeri aldılar daha sonra eşimle 3 yaşındaki kızımı aldılar x-ray den geçtikten sonra bekleme salonuna giden koridora çıktık. Salonun girişindeki görevlilere pasaportlarımızı verdik onlar etiket yapıştırıp sıra numaramızla birlikte geri verdiler. 208 numaradaydık. Oturup beklemeye başladık çok sürmeden 7 nolu banko yandı pasaportları ve sıra numaramızı istedi toplamda 1320$ nakit ödedik eşimin yanına döndüm tekrar numaram yandığında bu sefer evrakları teslim ettim 50.000$ nakit gösterdiğim için araç ve tapu gibi belgeleri almaya gerek olmadığını söylediler onları bana geri verdiler ve vize mülakatı için beklemeye başladık 10 dk içinde 6 nolu bankoda numaramız yandı ve Sarışın bayan konsolosluk görevlisiyle mülakata başladık bizi çok sıcak karşıladı kızlarımıza cam arkasından sevimlilikle merhaba dedi yeminlerimizi ettik parmak izlerimiz alındı çocuklar için benim sol elimi kullandılar. Daha sonra nerede yaşayacağımızı, ne iş yapacağımızı, tanıdığımız biri olup olmadığını sordu ve tebrikler vizenizi onayladım 3-5 iş günü içerisinde pasaportlarınız elinize ulaşacaktır dedi bye bye diyerek bize ve ufaklıklara el salladı. Eşimle birbirimize baktık gözlerinde o rahatlamayı gördüm ve çok sevindik.
Bizce görevli çok pozitif biriydi hiç strese girmeden mülakatı tamamladık.Dışarı çıkarken bu kadar nasıl kolay oldu ve bitti şaşkındık. Ds260 formunu 1 haziranda gönderdik 1 yıldır bunun stresiyle yaşadık. Bir anda olup bitti vizemiz onaylandı belki yarım saat bile sürmedi zaman kavramı içeride kayboluyor. Biz dışarı çıkarken yeni girecek olanlar vardı bizim yüzümüzde gülücük onlarda bolca endişe vardı.
Otel’e dönüp o rahatlıkla kahvaltımızı yapıp Adana’mıza doğru yola koyulduk…
Eve geldikten sonra 3.iş gününün sabahında statümüz Ready => AP ye
4.iş gününün sabahında ise AP => ISSUED e döndü ve akşama doğru PTT’den SMS aldık..Forumda öncelikle Sayın @gucarslan Bey e ve emeği geçen herkese teşekkürler...
-
@ismailbaril Hayırlı olsun, bizim de bu deneyimi yazmamız dileğiyle.
-
@ismailbaril sizi ve ailenizi kutluyorum, gözünüz aydın.
abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.yolunuz da bahtınız da açık olsun.
-
Merhaba arkadaşlar. 2 Haziran tarihinde eşimle gerçekleştirdiğimiz vize görüşmemizi aktarmak istiyorum. 1 Haziran tarihinde yht ile İstanbul'dan sabah 06.05 treni ile 10.30 da Ankara'ya geldik. 2 hafta önce girdiğimiz muayene zarflarımızı unganlardan teslim aldıktan sonra kalacağımız Seven Deep otelin yakınında fotoğraf çektirdik ve otele yerleştik. Anıtkabir ziyareti ve akşam yemeği sonrası sabahı beklemeye başladık. Sabah kahvaltı sonrası tüm eşyalarımızı otele bırakıp, yanımıza sadece dosyalarımızı ve 660 dolar alıp 7-8 dakika yürüme mesafesindeki elçiliğe yürümeye başladık. Tam 08.00 de kapının önündeydik ve gittiğimizde mülakatı 08.00 ve 08.30 olanlar (geneli İranlı yaklaşık 10-15 kişi) sıra oluşturmuştu. Görevli sırayla herkesi içeri almaya başladı ve 08.20 gibi biz de güvenliği geçip büyük bekleme salonuna ulaşmıştık. Girişteki bankodaki görevli Türk arkadaş pasaportlarımızın arkasına sticker yapıştırıp sıra numarımızı verdi ve beklemeye başladık. İlk sıramız yandığında 660 dolar ödeme yaptık. 2. kez aynı numaralı sıramız yandığında ise başka bir gişede evraklarımızı teslim ettik.
-Son diplomam ve fotokopisi
-Askerlik belgesi
-Vukuatlı nüfus (ayrıca eşiminki)
-Sicil kaydı (ayrıca eşiminki
-Fotoğraf (2 adet)
-Sağlık raporları (Cd leri geri verdi)
-Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi
-Mali belgeler (araba ruhsat fotokopisi de içindeydi ve değeri falan göstermedim-sadece fotokopi)Daha önceden evlilik yapıp yapmadığımızı sordu. Hayır ama eşimin isim değişikliği oldu dedim. Mahkeme kararı ve fotokopisini istedi. Biz ayrıca mahkeme raporunun çevirisi de olduğunu söyleyip onu da teslim ettik. Bana diplomamı geri teslim etti ve kırışıp, yıpranmasın sizde kalsın dedi. Sorarlarsa gösterirsiniz dedi. Ayrıca mahkeme kağıdının orijinalini de geri istemeyi unutmayın dedi. Mülakatı İngilizce yapabilir misiniz diye sordu ve evet dedik. Sonra yine büyük alana dönüp aynı sıramızın mülakat için yanmasını beklemeye başladık. Bu sırada tv açıktı ve TRT çocuk kanalında "Kuzucuk" adlı muhteşem yapımı izledik. Orda hatta süre o kadar uzadı ve sıkılmaya başladık ki "Kuzucuk" bittikten sonra "Akıllı Tavşan Momo" yu da izledik. Tam yeni bir çizgi film başlayacakken 5 numaralı sarışın Amerika'lı ve Türkçe bilmeyen hanfendinin bankosunda sıra numaramız yandı.
Sırasıyla:
-Önce benim sonra da eşimin parmak izlerini aldı
-Yemin ettik
-Diplomamı kaldırıp göstermemi istedi ve gösterdim
-Nereye gidiyorsunuz, şuraya gidiyoruz
-Neden, arkadaşımız orda ve ilk aşamada onda kalıp sonra alanımızda işe gireceğiz ki şu anda da iş başvurusu yapıyoruz dedik..Tebrikler vizeniz onaylandı dedi ve pasaportlarımızın 5 iş günü içinde postalanacağını belirtti. Teşekkür edip evlilik cüzdanı ve mahkeme dökümanlarını alıp sevinçle ayrıldık.
Şu anda yht ile İstanbul'a dönmek üzere garda saatin gelmesini bekliyoruz. Gerçekten de 13 aylık bekleme süresinin sonunda böyle bir sonuca ulaşmak paha biçilemez.
Çekilişi kazanan tüm arkadaşların bu duyguyu yaşayıp vizelerine kavuşmasını inanın çok ama çok istiyorum.
Bu uzun yolda başta adminlerimiz olmak üzere tüm forum kullanıcılarına teşekkürü borç bilirim. Her şey gönlünüzce olsun



-
@sfklkn34 tebrikler, gözünüz aydın.
vizeni ve yeni hayatınız hayırlı olsun. abd'deki hayatınızda da bol şans diliyorum.
umduğunuzdan daha güzel bir hayatınız olsun.
bol şans.. -
@sfklkn34 Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun.
-
@sfklkn34 Bi kere de buradan tebrik edeyim.

Yolunuz her daim açık, şansınız hep bol olsun.
Gelin de kutlama yapalım.
Not: Mülakatını bekleyen 25binde bi masum köylü....

-
Bu ileti silindi! -
@sfklkn34 tebrikler! abd'deki hayatınızda güzel gecmesi dileğiyle! Kuzucuk ve Akıllı Tavşan Momo'yu izlemenize değmiş gercekten:) Darısı hepimizin basına:)
-
@Sevipekcan Can dostlarım yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olsun, çok başarı olacağınıza eminim,sizin adınıza çok mutluyum

-
@sfklkn34 Yolunuz ve bahtınız hep açık olsun. Amerika'da ki hayatınızda mutluluklar dilerim.
-
@AYSY33 teşekkür ederim cevap için aklıma iki soru takıldı. Doğum belgesi belediyeden mi isteniyor acaba ? Bizde belediyeler vermiyor çünkü. İkincisi ; polis temiz kağıdı neden gerekli ? Ben 6 yaşında dönmüşüm Almanya dan. Son olarak ; doğum sertifikasını Alman büyükelçiliğinden alabilir miyim ? Mail ile istediğim zaman benim doğruluğumu nasıl anlayacak belediye ?
-
Benzer Başlıklar
144
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum