Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• 2023 için başvuru bittimi ve bidahaki başvuru ne Zaman lütfen yardımcı olur musunuz

• @gucarslan Selamlar Son dediğiniz şekilde bütün bilgilerim doğru ve giriş yapamıyorum bugün 1 kez giriş yapmayı denemedim aynı sorun oldu devam edemiyorum eğer kilitlendiyse nasıl bir yol izlemeliyim zaman geçiyor ben hala ds formu doldurmadım ceac kilidi dediğiniz nedir onu nasıl hızlı şekilde açabilirim :(

• Formlarımızı doldurduk submit ettik..Doldururken sorduğum tüm sorulara sabırla cevap veren herkese çok teşekkür ederim..Bizim şansımız düşük ama umarım buradaki herkes vizesini alır..

• Merhaba

2023 talihlisiyim. Sormak istediğim soruları topladım böylelikle tek seferde sormuş olabileceğim

1- Mülaakattan sonra ilk verilen vize 6 aylık oluyor. Mazeret bildirip onu 1 yıllık almak ihtimali var mıdır.
    2-Ben Avrupa'da yaşıyorum. Eşim henüz yaşadığım ülkeye taşınmadı. Mülaakat zamanına kadar taşınmış olacak. Onun iletişim adresi için Türkiye'deki adresi vermemizde bir sakınca var mıdır
    3- Teorik olarak 6 ayda bir giriş çıkış yaparsam green card'ım aktif kalıacağı söyleniyor. Peki bu giriş-çıkış işlemini ne kadar sürdürebiirim. Örneğin 4-5 yıl boyunca bunu yapabilir miyim? Ayrıca her girişimde en az kaç gün kalmam yeterli olur
    4- Hastalık vs gibi herhangi bir nedenle eşim mülaakata gelemezse sonrasında onun için tekrar randevu alabilir miyiz.

şimdiden çok teşekkür ederim.

• stardiumS stardium bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@harvard merhaba,

1- hayır yok. pasaportunuza basılı vizeniz, sağlık raporu aldığınız günden itibaren 6 ay geçerlidir. ilk girişiniz sonrası pasaportunuza abd gümrüğünde vurulacak "Admitted" damgası ile o vizeyi (aslında damgayı) 1 yıl kullanabilirsiniz. ama ilk vizenizi 1 yıllık alma durumunuz ne yazık ki yok.

2- hayır hiçbir sakınca yok, verebilrisiniz.

3- bu teori aslında kısmen hatalı diyebiliriz. çünkü bunu 3. ve 4. seferden sonra CBP memurları sorgulamaya başlar ve green cardınızı amacı dışında kullandığınızı düşünürlerse bu haktan mahrum kalabilir, lpr statünüzü kaybedebilrisiniz. tavsiyemiz, bir an önce ve mümkün olan en az seferde abd'ye kalıcı olarak yerleşmenizdir. unutmyın ki abd dışında geçirdiğiniz her süre, vatandaşlık için gereken sürenizin de uzamasına sebep olur. lütfen bu konu için ilgili iletiyi dikkatlice inceleyin.

4- eşiniz mülakata herhangi bir sebepten dolayı katılmaz ise, mali yıl içinde (30 eylül 2023) tekrar mülakat talep etme hakkı vardır. ancak bu, ilgili konsolosluğun boş slotuna ve müsaitlik durumuna göre değişir. tavsiyemiz, her zaman bütün aile bireylerinin birlikte mülakata girip vizesini almasıdır.

• ds 260 formunda family bilgileri kısmını dolduruyorum

Annemin nufus kaydinda

dogdugu yer bursa olarak gözüküyor

doğduğu yer kisima

city: bursa
    state bursa

olarak mı yapmam gerek ?
    @gucarslan @crazycells

• @gucarslan Merhaba hocam. Ben eski üniversiteler sayfasında üniversiteye giriş tarihim diplomamda 7 eylül ama ben 15 eylül yazdım(başlama tarihi). Sıkıntı çıkarır mı?

• @gucarslan bende kızlık soyadımi ve esimin soyadı ni beraber kullanıyorum kimliktede ikisi bir yazılı.o sebeple kızlık soyadı kısmını yani soru sanırım başka önceki adınız var mı gibi biseydi ona no yazdım sorun olmaz demi

• @gucarslan İlginiz için teşekkürler. Review kısmının adımlarını, baştan sonra tek tek ilerlediğimde "Sign and Submit" butonu aktif oluyor hepimiz için. Bilgi olarak paylaşmak istedim.

Ayrıca 2 adet sorum var.

1- 12 ve 15 yaşındaki çocuklarımın formlarını submit ederken E-signature kısmındaki PASAPORT NUMARASI kısmına, çocukların pasapot numarasını mı yoksa velileri olarak benim veya eşimin (asıl talihli) pasaport numaramımızı girmemiz gerekli?

2- Submit sayfasındaki "Preparer of Application" kısmına eşim ve çocuklar için ben kendimi eklesem bir problem olur mu? Bütün girişleri ben yaptığım için.

• Merhaba, forumda daha önce cevap verildi fakat bı turlu netleşmedi bende ,çünkü bazı yerde kimlik bilgisinde yanlis beyan red sebebi olur diye okudum. bazi cevaplarda da da 260 formunun actirilmasina gerek yok mülakatta değiştirebilir diye okudum.Cok özür dileyerek kaç gündür içimi kemiren. Soruma yanıt verirseniz çok sevinirim.ben esimin soy adı ile önceki soyadımı birlikte kullanıyorum. Örn Ayşe YİLMAZ ÖZTÜRK gibi . pasaportumda da aynı yazıyor,fakat daha önce kullandığınız soyad,isim sorusunu NO diye işaretledim.Bu ciddi bı sorun mu ? Formu actirayim mi?Mülakatta değiştirebilir miyim🙏

• @osonmez eski pasaport bilgileri ile doldurup sonrada yeni pasaport aldıysanız mülakata ikisini bir götüreceksiniz

• @uykusuz aynı durum bende de var merakla bekliyorum cevabı

• @gucarslan ama dv2021 ve dv2022 süreçleri de korona kaynaklı çok sekteye uğramadi mi onlar da istisnai bir süreç geçmedimi.onlar da yanıltmazmi

• @gucarslan uyarı için teşekkürler.copy paste da başka bilgi de gelmiş.2020 verilerinde 40 -44 bin 6 kişi;45-50 binde 3 kisi.51-55 binde 5 kişi visa almis
    gözüküyor tek kişi değil ama ki bunlar visa bilgi girenler. 18 kişi de mülakat tarihi olup visa boş kalmış. visa alsa da buraya bilgi güncellemeyenlerde vardır sanırım bunlardan

• @cerkezkizi09 arkadaşlar kimsenin kararına etki etmek istemiyorum ama kendi tecrübemi paylaşmak istiyoru ds formunda bir kaç yerde hata yaptığımı fark ettim anne doğum soyadı babamın doğduğu ilçe gibi ve risk alarak unlock maili attım çünkü beni çok rahatsız ediyordu bu durum 12 si perşembe günü unlock mailini attım 17 si açıldı düzeltmeleri yaptım umarım case no ya göre ilerlenir.

• @zmnc4 bizdeki kararsızlık yanlış mı ondan emin değiliz nüfusta sonuçta ikisi de kullanılıyor ve soru başka isim kullaniyormusunuz gibi bişey .ben zaten cift soyisim hep kullanıyorum başka değil ki

• @aslanamca hayır yaşamazsınız içiniz rahat olsun.

• @cerkezkizi09 mülakatta bildirirsiniz, sorun olmaz.

• @uykusuz bunun için formu açtırmayın tabi ki. mülakatta durumu aktarırsınız..

• @cerkezkizi09 sorunuzu tam anlamadım, daha açık yazar mısınız?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k