[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
telegrama nereden üye olabilirim
-
@bandiciz ilk sayfada gucaslan beyin postu var hemen 2 yada 3.post olması lazım orada dv23 kazanan başvuru linki mevcut o linkten bilgileri doldurursanız kontrol edip ekleme yapıyorlar telegramada excellede
-
Bu ileti silindi! -
@EzgiLera Korkmayın, girin sisteme :))) Tamamdır, az sonra bütün hazırlıklarımı tamamlayıp sisteme girip bitirmeyi hedefliyorum. Cok tesekkurler :))
-
Sevgili dostlar selamlar,
Ankara'nın güncel mülakat istatistikleri nedir acaba ? 2023 için bizlere de ışık tutması adına çok merak ediyorum. Bilen varsa paylaşırsa çok memnun olurum.
Saygılar.
-
Ben formu doldurup gönderdim
Fakat hali hazırda çalıştığım iş için çıkış tarihi olarak doldurduğum günün bir önceki gününü girdim problem olur mu ?
Boş mu bırakmam gerekirdi -
Merhaba, öncelikle kazanan herkesi tebrik ederim. Formu doldururken adres kısmını ingilizce mi Türkçe mi yazmalıyız? Çünkü İngilizce cevap vermemiz gerektiği yazıyor başlangıç kısmında. Teşekkürler
-
iyi akşamlar ds 260 formunu ailem ve kendim için doldurdum fakat "Sign and Submit" sayfasında devalı olarak KCC numarasının yanında uyarı işareti oluşuyor ; neden olabilir acaba
-
@oner, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells şu an için Almanya’da belli bir adresi olmadığından; “ayrı ayrı eşim ve çocuğum benimle yaşamıyoru seçip, sonra ayrı ayrı adreslerini bilmiyorum olarak belirttikten sonra, kendi DS260’ımı bu şekilde göndersem ve daha sonra onların adresi belli olunca ya da oradan geçici de olsa bi adres bulduktan sonra onların formunu da öyle göndersem olur mu ?
Ayrıca onlar için Almanya’da mülakat tarihi talebinde nasıl bulunuyoruz? Onların Formunun başındaki konsolosluklar listesinden Almanya’yı seçmem yeterli oluyor mu ?
Biraz karışık ama sordum ama kusura bakmayın umarım sorabilmişimdir hata yapmamak istiyorum? Bu konu kritik bi sonuç doğurabilir benim için.🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Eger Almanya'da mulakata gireceklerse, gecici olsa da bir Almanya adresi yazmanizi tavsiye ederim.
Ihtimal dusuk olsa da, eger su an bulundugunuz ulke/adres, mulakata gireceginiz yer degilse KCC bu yeri degistirebilir veya sizden belge isteyebilir.
-
@Tugce-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar selamlar,
"Have you attended a public elementary school or a public secondary school on student (F) status after November 30, 1996 without reimbursing the school?" burada tam olarak ne demek istiyor ben anlam karmaşası yaşadım?
Teşekkürler :)
Okullarda ucretini odemeden okuyup okumadiginiz soruluyor. Suradaki pakette sorularin Turkce aciklamalarini bulabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/cekilis/
-
@Tugce-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar,
KCC bizden evrak istediğinde diploma ve transkriptimizin orjinal versiyonunu mu istiyor illaki yoksa aslı gibidir damgalı apostilli noter onaylı fotokopileri de oluyor mu daha önce tecrübe eden olmuş muydu?
Teşekkürler :)
orijinalini goturuyorsunuz ama sizden bunlari almiyorlar, sadece ibraz ediyorsunuz ve mulakat sonrasi bu orijinal belgeleri geri aliyorsunuz.
-
@BKeG, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba biz 2023 talihlisiyiz ancak sıralamamız EU 272xx . Eşim hemşire biz aslında Green Card dan önce İngiltere'ye Tier2 olarak gitmeyi düşünüyorduk böyle bir imkanımız var. Geçtiği sınavların geçerlilik süresi 2023 Eylül le aynı zamana denk geliyor. İngiltere'ye gidip oraya mülakatı aldırmak bize avantaj sağlar sanırım yanlış araştırmadıysam. Ancak bu kez 2 ülkeyi 1 sene içerisinde geçiş yapmamız bizi maddiyat olarak çok zorlayabilir. Türkiye de bekleyip 27 k sıranın gelmesini beklemek mi yoksa şartları zorlayıp İngiltere üzerinden Amerika'ya geçmek mi daha avantajlı olur bizim için? Cevaplarınız için teşekkürler.
Ingiltere'ye ne zaman gitmeyi planliyordunuz?
-
ds260 formunda bitirme dereceleri kısmına ünüversite için"degre" lise içinse "diploma" mı yazalım.
-
@yecow, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Ben bu bilgilere ulasmak icin gunlerdir birsuru avukat aradim, bu kadar net aciklayici bilgi verenine rastlamadim. Size nasil tesekkur edecegimi bilmiyorum, cok sagolun, varolun.
Gunlerdir hic abartmiyorum turk-yabanci 20 hukuk burosu aramisimdir, sayisiz sesli mesaj biraktim cogu donmedi. Hatta ABD'de universitenin imkaniyla 30 dk konsultasyon aldim sozde "immigration lawyer"dan, adam sorularima dogru duzgun cevap veremedi, yuvarlak konustu.
Sizin de dediginiz gibi bir tek Muslu hukuk burosundan avukat hanim ilgilendi. Ona sizin yazdiklarinizi da gosterip beraber bir yol cizecegiz. Deneyimlerimi de mutlaka detayli bir sekilde yazacagim ihtiyaci olanlara yol gostermesi icin.
Her sey icin cok tesekkur ederim.
rica ederim, su basliktan devam edebiliriz bu konuya:
-
@Famel, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Teşekkürler cevap için. Evet burdan emin olamadık. Ankara’da girmeye karar verdik. Kyrenia Trnc Turkey olarak submit ettim malesef. Eğer sorun olacağınız düşünüyorsanız randevu tarihi belli olduktan sonra açtırıp düzeltebilirim. Ama şunu belirtmek isterim bizim posta adresimiz bu şekilde yani siz bana mektup yollamak isteniz ve ülkeye Cyprus yazsanız bana asla ulaşmaz. Zaten kafamızı karıştıran birazda bu oldu.
biliyorum ama o bolgeyi ABD Kibris olarak goruyor. Merak etmeyin, bu durumun karisik oldugunu zaten konsolos memurlari da biliyor :) dolayisiyla bu sekilde kalmasi da problem degil, kendileri de gerekli goruyorlarsa duzeltebilirler.
-
Merhabalar,
Ben DV Lottery e geçen sene (DV 2023) ilk kez başvurdum ve çıktı. O yüzden herhangi bir adımı kaçıracağım korkusuyla sevinmekten çok gergin hissediyorum. Yukarıyı defalarca okudum ama şu husus aklıma feci bir şekilde aklıma takıldı.
Case numberlar ne zaman aktif olmaya başlıyor? Ekimde mülakatlar başlıyor anladığım kadarıyla, ekimden kaç ay önce gibi bir süre zarfında veya hangi ayda dosya numaraları aktif olmaya başlıyor? (Üstteki aşamalar kısmında 2. Kısımda KCC den bilgi gelmesini beklemek yazılmış bir siteyi mi takip edeceğiz yoksa mail mi gelecek dosya numaranız aktif oldu gibisinden?). -
Merhabalar,
2023 talihlisiyiz.DS 260 formunu doldururken SSN kart adresinize gönderilsin mi sorusuna, gönderilsin olarak cevap verdik. Mülakat olumlu geçerse, SSN numarası, ABD de verdiğimiz adrese direk gelecek mi ? yoksa eski usul giriş yaptıktan sonra biz mi başvurmalıyız?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederiz.
-
@elifd4, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells 2.33 ortalama bilgisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim
2.sinif olmaniz iyi, ama 2.33 cok iyi degil maalesef. Eger WAT deneyimi sizin icin onemliyse basvuruya devam etmelisiniz, GC talihlisi olmaniz gocmen olmayan vizelerin otomatik olarak reddedilecegi anlamina gelmiyor, eger konsolos Turkiye'ye geri doneceginize ikna olursa hala J1 vizesini alabilirsiniz.
Eger J1 vizesi 2 yil kuraliyla gelirse ABD'ye gider gitmez waiver surecinizi baslatmanizi tavsiye ederim:
-
@nerminklc, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba SSN numarasi ile ilgili sorum olacakti. 2009da WAT kapsaminda campusa programiyla iki bucuk ay kadar ABDde bulundum. SSN numaram olup olmadigini arastirirken SSN numarasi icin ABD'de ilk uc gun icinde basvurulmasi gerektigini okudum ancak ben o tarihte boyle bir basvuru yapip yapmadigimi hatirlamiyorum. calistigimiz kamp suresi bittiginde banka kartiyla maasimizi cektigimizi hatirliyorum. bu durumda SSN numaram var midir. banka karti icin basvuru da yapmadim bu arada sanirim sponsor tarafindan verildi. SSN icin daha once basvurdunuz mu sorusuna hayir desem sorun olusturur mu?
NOdeyin, dedigin durumlar icin SSN olmasina gerek yok, cok buyuk ihtimalle ne basvuru yaptiniz, ne de SSN aldiniz... -
@AZPWR, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
İyi günler herkese 2023 kazananı bir arkadaş için soruyorum.
Asıl talihli arkadaşın kız arkadaşı.
Başvuruda bekar olduğunu işaretledi ama şimdi evlenmeyi düşünüyorlar.
Ds260 formunu henüz doldurmadılar.
Sorum ds260 formunu doldurmadan evlenmeleri ve formu bu şekilde doldurma ihtimalleri varmıdır?
Yoksa başka iyi bir yol izlemeleri daha iyi mi olur.
Yardımınız için şimdiden teşekkürler. 🙏🏻Su basligi incelemeyi unutmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum