Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahir-tunç geçen yıl mülakattan 1 ay önce evlenen iki çiftimiz de onay aldı vize mülakatında.

    izlemeniz gereken yok, mülakattan önce eşinizle biraz pratik yapmak. nerede, nasıl, ne zaman tanıştığınızı, sundurğunuz ilişki kanıtlarının ne zaman yaşandığını, birbiriniz hakkındaki detayları vs iyi etüt edip o şekilde girin mülakata. kısaca hikayeniz tutarlı ve aynı olsun.

    eğer ilişkinizi deoğru ve net anlatırsanız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.


  • Arkadaşlar herkese öncelikle merhabalar .Yakın zamanda turist vizesinden RET yedim .Önümüzdeki Eylül ayında ABD vatandaşı erkek arkadaşım Türkiye’ye gelecek ve nikah kıyacağız.O geri ABD e dönmek zorunda tabi.Oradaki avukata sorduğumuzda benim evlilik vizesiyle Bile greencard almamı çok uzun zaman alabilir ve zor olabilir dedi .Çünkü yakın zamanda turist vizesinden dolayı red yediğim için .Böyle bri şey mümkün müdür ? Lütfen bilenler var ise beni aydınlatır mısınız ?


  • @mahir-tunç ilişki gerçek ve kanıtlanabiliyorsa sorun olacağını düşünmüyorum, sonuçta Türk adetlerine göre bazen aileler bu işin aceleye getirilmesini istemeyebilir, ya da geçen bu sürede başka zorluklar yaşanmış ve evlilik tarihi bu süreye denk gelmiş olabilir. Mülakata sağlam kanıtlarla gidin kanıt ne bulduysanız wp görüşmelerinin çıktıları, fotoğraflar, birlikte yapılan yolculuk biletleri vs...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhabalar bu sene green card çekilişinde kazandım,erkek arkadaşımla başvurmuştuk fakat ona çıkmadı ve evlilik arefesindeydik.Şimdi çıktığı için hızlı bir şekilde evlenmeyi düşünüyoruz çünkü birlikte gitmek istiyoruz. DS260 formunu henüz doldurmadım doldurduktan sonra güncellemeyi düşünüyorum medeni durumumu mülakattan önce olacak şekilde.
    Konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek öneri ve deneyimlerini paylaşabilecek birileri var mı? 😊

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Stiff Stiff 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   datanist datanist 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhabalar,

    Ben 2023 greencard talihlilerinden biriyim 🙂 Normalde 5 Ağustos'a nikah tarihimiz vardı ancak haberleri duyunca bir an önce evlenme kararı aldık, henüz formu doldurmadım ancak yarın evlenip formu doldurmayı hedefliyoruz. Bu kararları alırken de bazı arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalandık, ancak yine de endişe duyduğumuz bazı konular var.

    Ben nişanlımı bir an önce ds260 formuna eklemek istediğim için evlendikten sonra yeni pasaportumu beklemeden aynı gün formu doldurma niyetindeyim, ancak bu esnada ismimi ne şekilde girmem gerektiği konusunda bir fikrim yok 🙂 Yeni evlenmiş olduğum için pasaportum eski adımla kalmış olacak, ben hangi bilgileri forma girmeliyim bu durumda? Güncel olan bilgi hangisi olur sizce?

    Pasaportumu ve kimliğimi yeniledikten sonra da bilgilerimi konsolosluğa iletmek niyetindeyim, ancak buradan okuduklarıma göre mülakat sırasının beklenmesi önerilmiş. Bana bu konuda öneriniz ne olur? Evraklarım elime geçer geçmez mi iletişime geçmeliyim yoksa mülakat sırası verildikten sonra mı tüm bunları yapmalıyım?

    Yardımcı olabilecek olan olursa çok sevinirim, eski iletileri de okumaya çalıştım ancak malum seneden seneye değişiklik gösterebiliyor durumlar 🙂


  • Kız arkadaşım Kırgız vatandaşı olduğu için mülakttan önce evlenmemi gerekir evlenme süreci nasıl işliyor bu konuda deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?


  • Herkese merhaba bu senenin şanslılarındanım case number 6xxx. 2 yıldır devam eden bir ilişkim var kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz fakat ben şuan 23 yaşındayım ve hala öğrenciyim ds260 formunu doldururken mesleğimi de öğrenci olarak girdim. Kız arkadaşım benden 3 yaş büyük kendisi 26 yaşında ve çalışıyor. Beraber birçok fotoğrafımız, beraber yapılan tatil rezervasyonları vs. var fakat yine de en ufak risk almak bile bizi çok korkutuyor. Hazır çıkmışken ve case number iyiyken önce ben mülakatı başarılı şekilde geçebilirsem sonra mı evlensek diye düşünüyoruz fakat o da uzun bir süreç olabilir. Nerdeyse yazılan tüm yazıları okudum fakat bizimle aynı durumu yaşayan var mı ve tecrübelerini paylaşabilirler mi ? Ayrıca bilgili herkesten fikir bekliyor olacağız 🙂 şimdiden herkese çok teşekkürler


  • Merhabalar, erkek arkadasima green card çıktı case number:33bin , bir an önce formu gönderip mulakat siralamasina girecek, sonrasinda evlenip tekrar evrak guncellemesi yapacagiz ancak korkumuz form guncelleyince siralamamiz sifirlaniyor mu? Bu durumu deneyim etmis arkadaslar aydinlatirsa cok memnun olurum, gunlerdir muallakta kaldık


  • Merhaba,

    Greencard kazanan biri DS-260 formunu sonuclar aciklandiktan bir kac ay sonraki resmi nikahi yapip ve esinin bilgilerini de ekleyip mi gondermeli yoksa formu hemen doldurup gondermeli mi? Eger formu hemen doldur gonder derseniz, mulakat tarihinde esimin bilgilerini de ekletebilir miyim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Richmond Richmond 

  • @hope123 ilişki kanıtlarınız varmış bence endişe edecek bir durum yok evlenip birlikte mülakata girin bir f2a 'li olarak bu yolu kimseye tavsiye etmem mecbur kalınmadığı sürece 3 yıl sürüyor neredeyse evli bir çift için çok zor bir süreç. Başka soran arkadaşlarda olmuş sizin durumunuzda olup eşiyle giden bir çok insan gördüm forumda onlarla iletişime geçip detayları öğrenebilirsiniz. Yada bu yılın mülakat deneyimleri başlığına bir göz atın,sorun eminim bir çok örnek göreceksiniz. Kolaylıklar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oguzkaan dv talihlisi olarak seçildikten sonra, vizenizi alıp abd'ye ilk girişinizi yapana kadar evlilik yapabilir ve eşinize vize alabilirsiniz, bunun bir kotası bulumuyor (vize kalıp kalmaması durumu hariç)

    ancak, vizenizi alıp abd'ye giriş yaptıktan sonra mecburen F2A sürecini yürütmeniz gerek.
    bunun da 2,5 - 3 yıl arası bekleme süreci ve elbette çok sancılıı bir süreç.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @canaykarahan32 turist vizesinden red yemeniz, bir abd vatandaşı ile yapacağınız resmi evlilik sonrası alacağınız vize türünü etkilemez. burada önemli olan resmi ve geçerli bir evlilik yapmanız.

    ilgili konu için lütfen IR1 vize sürecini inceleyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Çağla-Karal ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    resmi evliliğinizi en kısa sürede yapıp formunuzu o şekilde doldurun dilerseniz. eğer bu süreç uzarsa DS260 formunuzu bekar olarak doldurun, mülakat aldığınızda [email protected] adresine mail atıp eşinizi DS260 formuna eklemek istediğiniz belirtin.

    bu sayede eşinize de vize alma şansınız olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zeynep-0 resmi evlilik yaptıktan sonra pasaportunuzun bilgilerinde ne yazıyorsa onu yazacaksınız ilgili kısma. ad - soyad kısmına da evlilik sonrası alacağınız yeni soy ismini yazmalısınız.

    Pasaportumu ve kimliğimi yeniledikten sonra da bilgilerimi konsolosluğa iletmek niyetindeyim, ancak buradan okuduklarıma göre mülakat sırasının beklenmesi önerilmiş. Bana bu konuda öneriniz ne olur? Evraklarım elime geçer geçmez mi iletişime geçmeliyim yoksa mülakat sırası verildikten sonra mı tüm bunları yapmalıyım?

    dosyanız mülakat alana kadar konsolosluk bu işlemi yapamaz zaten.
    bu yüzden mülakat aldığınızda bunu yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope123 eğer evlilik niyetiniz varsa bunu mali yıl içinde yapabilirsiniz ve eşinize de vize alabilirsiniz. DS260 formunu bekar olarka doldurduktan sonra evliliğinizi yapıp, mülakat aldığınızda [email protected] adresine mail atıp resmi nikahlı eşinizi forma ekleyebilirsiniz ve birlikte mülakata gidip vizenizi alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Senhoritasli evllik sonrası DS260 formunu açtırıp güncellemenize gerek yok. şuan bekar olarak doldurup, mülakat aldıktan sonra [email protected] adresine mail atıp resmi nikahlı eşinizi forma ekleyerek eşinizle birlikte mülakata katılıp vizenizi alabilirsiniz.

    ayrıca lütfen lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba
    Evlendiğimizde eşim kızlık soyadını kullanmak istiyor bu evrakta bir sorun olur mu ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • merhabalar, @ecom Tavsiyeniz ve yardımlarınız için teşekkürler. Sizin 3 yıl sürmesinin pandemiyle bir ilgisi var mı yoksa hep süreç bu şekilde mi işliyor acaba ?


  • merhaba, @gucarslan ilginiz için teşekkürler. Peki bu dosyamın tekrar açılması anlamına geliyor değil mi ? Okuduğum birkaç haberde dosyasını tekrar açtıranların case number'ının bir önemi kalmadığı ve mülakat tarihleri ertelendiği ve böylece süreçlerinin sıkıntıya girdiğini okudum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum