Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mülakatta Bana ne iş yapacaksın dendiğinde ben, amerikada yeniden üniversite okumak istiyorum öğrenci olarak devam edicem desem sıkıntı olur mu? Sonuçta ds 260 formunda ne iş yapacaksın dediğinde öğrenciyi seçtim? Yada yanında part time çalışçam desem ?

  • ⭐⭐

    @emrocelo, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    cok az bir bölüm kaldı ama dolduramıyorum yoğunluktan giremedim bi 🙂

    Son sayfalar zaten hep no no no no no no 😅

  • ⭐⭐

    @Hokkabaz36, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Ya bu kadar panik etmelerin sebebi tabiki CN Numbera göre değil submit etmeye göre mülakat tarihi olduğu için biraz işi riske atmak istemiyor insanlar bende dahil ,ya tabi daha geçen sene oldu sadece bu sene devam edermi belirsiz ama yinede riske atmak istemiyoruz

    Her sene bir şeyler değişiyor. Bilemiyoruz bu sene ne olacak ne bitecek 😅 Ya sondan başlarlarsa bu sefer? Bu sefer de erken dolduranlar dezavantajlı duruma düşecek. Öyle saçma politikalar oluyor ki hiçbir şey için olmaz diyemiyoruz.
    Aslına bakarsanız her şey şans, kısmet.
    Dv21'de kazandığını 1 yıl sonra öğrenip, formu doldurup 2 ay içinde mülakat alıp giden biri vardı örneğin. Ki işin tuhafı, o kişinin kazandığından haberi olmadığı 1 yıl boyunca 1 mülakat bile verilmemişti. Nasipten öte yol yok 🙂


  • Giriyorum sonra durduk yere atıyor. 4. kez girdim annemlerin adreslerini . Artık annemin 16 yaşından beri nerelerde yaşadığını kafamdan yazabilirim

  • ⭐⭐

    @Richmond, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Giriyorum sonra durduk yere atıyor. 4. kez girdim annemlerin adreslerini . Artık annemin 16 yaşından beri nerelerde yaşadığını kafamdan yazabilirim

    En iyisi tek tek yazdıktan sonra save etmek. Yani adreslerin tümünü yazmadan. Ekledikçe tarih değiştirerek.


  • @EzgiLera teşekkür ederim.o zaman ds 260 i tekrar açtırmam gerekmiyor


  • @EzgiLera valla öyle yapacam az önce 4 dkda attı ondan öncesinde 15dk afksin diye attı falan filan


  • @EzgiLera ezgi hanım ben açık liseye 2020 yılında başladım ve 2021 yılında bitti ben başlama ve bitiş tarihini yazsam garip karşılamazlar değil mi ?

  • ⭐⭐

    @cemalkt, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera ezgi hanım ben açık liseye 2020 yılında başladım ve 2021 yılında bitti ben başlama ve bitiş tarihini yazsam garip karşılamazlar değil mi ?

    Şu anda bir öğrenciliğiniz var mı? Üniversite falan?


  • @EzgiLera nin mesajina bir ilave yapmak istiyorum. @Beste-Latifoğlu merhaba, bu sene durumu size benzer olan birisi vizesini aldi. Deneyimini aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik/794?page=40


  • @EzgiLera hayır şuan öğrencilik durumum yok lise diplomamı aldım


  • @EzgiLera O zaman yapabileceğimiz tek şey bol bol dua 🙂 Ya bana kalsa 1 hafta beklerdim sonra rahatlayınca girerdim sürekli denememin nedeni sürü psikolojisi işte ben gittim sen eksik kaldın gibi 🙂


  • Merhabalar benim lisem kapandı ben mezun olduktan sonra adrese yeni adresi mi yoksa eski mi yazacağım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atacan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar acil yazabilir mi bilen. Ds260 adresi sonra talimatlardaki gibi none none yazdık. Tekrar adres bulunca duzeltmek istedigimizde nasil yapiyoruz? Sıraya bir etkisi dezavantajı oluyor mu? Hiç belirtmeyip none none diyip mulakatta mi degistiriyoruz? Müsait olan biri cevaplarsa cok sevinirim.

    su an icin gorunen... mulakat tarihi alana kadar bir sey yapmaniza gerek yok; fakat forumu takipte kalin, eger surecte degisiklikler olursa yeniden sorarsiniz, duruma gore yonlendiririz 👍


  • merhabalar şöyle bir şey gördük. Asıl talihlinin okul bilgilerini sorunsuz girdik, ikinci kişinin DS260 formunu doldururken resimde paylaştığım University Degree gibi seçenekler çıkmıyor, ikinci kişi de bu şekilde mi oluyor, yoksa bir hata olabilir mi? Teşekkürker

    okul kısmı.JPG


  • Merhaba, benim 4 sorum olacaktı.

    1.si pasaportumun süresi ekimde dolacağı için bugün gidip hemen yeni pasaport çıkarttım daha önce bu konuyla alakalı çok soru sorulmuş ancak bir tanesi çok açıklayıcıydı o cevabı bulamadım. Genel olarak pasaport çıkarmak zaman alacağı için önce ds260'ı doldur sonra güncellersin denilmiş. Ben hızlıca pasaportumu aldım şimdi ds260'ı yeni pasaporta göre dolduracağım ama formu gönderdikten sonra KCC'nin mail adresini bu durumu açıklayarak göndermeli miyim?

    2.si daha öncesinden lisans ve yüksek lisans diplomam var. Hali hazırda da başka bir bölümde yüksek lisans okuyorum ama formda kendimi öğrenci olarak belirtmesem sorun olur mu?

    1. olarak formda 16 yaşından itibaren oturduğun adresler girilmeli denmiş ya ben öğrenciyken 3 yıl başka yerde kaldım ancak resmi olarak ikametim değişmemişti şimdiki adresimde gözüküyordum ayrıca bir süre de İstanbul'da yaşadım ama ikametim hiç değişmedi o yüzden okurken ki adresimi ve İstanbul'daki adresi formda belirtmeli miyim?

    Son olarak formdaki daha önce kullandığınız başka bir isim var mı sorusunda şu an evli olduğum için kızlık soyadımı mı yazmalıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ayhan2023, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ben boşandım ve 2 çocuğum var, fakat çocuklarım şimdilik ABD ye gitmek istemiyor sonra belki gelirler. başvururken onların bilgilerini girmiştim. dS260 formu doldururken ne yapmam lazım.

    Sadece GC alacak kisilere form doldurmaniz yeterli ama DV ile tum aile uyelerinin vize almasi en hizli ve en masrafsiz yol... O nedenle bu karari bir daha dusunsunler derim.

    Su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cauterize, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    bu sene ilk kez başvurdum ve çıktı. DS-260daki adres konusu kafamı kurcalıyor. mülakata girmeden önce amerikadan adres bulmam lazım ve hiç bir tanıdığım yok ne yapacağım hiç bilmiyorum valla. önerisi olan yazabilirse sevinirim.

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/717/green-card-ile-abd-ye-giriş-yapmadan-ev-kiralamak-adres-belirlemek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sayın yöneticiler, @Muhtaradana @gucarslan okul bilgileri kısmında kafama takılan bir soru var, ben Meslek Yüksekokulu terkim diplama almadım, kaydım silindi, bilgileri girerken Lise Dipolma seçmem gerekiyor diye düşünüyorum. Hatam varsa düzeltirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    o halde lise diplomaniz okulda kaldi, dogru mudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecublens, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DS 260 formunda bulunan eğitim alanlarında yazılırken lise ve üstü diplomalarımızı kısmında 'course of study'' bölümüne tam olarak ne yazılmalıdır ve bir de eğitim gördüğümüz süreçteki part time işler ve stajlar yazılmalı mı?

    DS-260 formunu doldururken su sayfadaki paketten yararlanmanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/cekilis/


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum