Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mrozan Askerlik kaydi ile ilgili bir durum. 18-25 yaş aralığındaki kisiler ABD ye girdikten sonra 1 ay içerisinde doldurmalilar. Detay için aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system


  • Merhaba üç senelik ilişkim var ve birlikte yaşıyoruz bana Greencard çıktı evlenerek hakkımı sevgilimle de paylaşmak istiyorum zaten evlenme planımız vardı fakat bu süpriz ile hızlandıracağız. Ds 260 doldururken bekar olmam fakat mülakatdan önce evlenmem bir problem yaratır mı? Sahte bir evlilik olmayacak tabi ki ispatlayacak çok şey var. Ya da bu süreçte bir evlilik yapıyor olmam benim hakkımı etkiler mi? Şimdiden çok teşekkür ederim. Foruma ilk kez kayıt oldum ve girdim eğer alakalı başlık varsa linkleyebilir misiniz.

  • ⭐⭐

    @svsucr, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells resmi olarak ikametgahımız olmasa dahi yazma gereklimi.
    ben de okudum. ancak resmi ikametgahım olmadı. birde e devlette son 3 tanesi var. ondan öncekiler yok(45 yaşındayım öncekileri de hatırlamıyorum)

    Evet resmi olmasına gerek yok. Gerçekte ikamet ettiğiniz yerleri yazın. Resmi kayıtlarla uyuşmuyor olması sorun değil.
    Hatırlamadığınız adresler için, hatırladığınız kadarıyla yakın bir adres veya Google mapste bulup yazabilirsiniz.


  • Herkese merhabalar. Benim 7.basvurumda çıkmadı ancak eşimin yüzüne güldü şans. 5yil Arabistan'da kaldım ve bu ülkeden ülke dışından herhangi bir veri talep etmek imkansıza yakın. Suud hükümetine gönderdigimiz Police clearance talep mailimizi konsolosluk görevlileri ile paylaşmak yeterli olur mu daha önce bu durumla karşılaşan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Bir de şuan iki kişilik ds260 formu dolduracagiz ancak konsolosluk bizi mülakata çağırdığında ailemize yeni bir birey eklenirse süreç nasıl işliyor. Konsolosluğu arayıp pasaport no mu paylaşilmali. Ya da eğer doğum mülakat tarihinden sonra yani tüm süreç onaylandıktan sonra olursa ne yapılıyor.

  • ⭐⭐

    @salsalonia, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Eğitim/İş başlığında son 5 yılda hiç yurtdışına çıktınız mı sorusu var. Burada kastedilen turistik seyahatler değil anladığım kadarıyla, çalışmak veya eğitim için son 5 yılda hiç yurtdışına çıkıldı mı çıkılmadı mı onu soruyor di mi? Emin olmak istedim.

    Asıl talihli olan hanımınkini doldurduk, çocuğu da doldurduk. Onayladık onları. Bir tek ben kaldım, yarıya kadar geldim ama sürekli atıyor dışarı. Girmek için de saatlerce tekrar deniyorum, aynı hatayı alıyorum hep. Ne yoğunlukmuş arkadaş.

    Turistik seyahatler de soruluyor o soruda.
    Uzun dönem sorusu adresler kısmında. Karıştırmayın.

  • ⭐⭐

    @aziz23, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar ds 260 formuna giremiyorum hata veriyor var mı sizde böyle durum lütfen cevap veriniz gün boyu giremedim. 2-3 defa girdi çok kısa tekrar çıkış yaptı

    Gece geç saatlerde-sabaha doğru deneyin. Yoğunluk var, hatanın sebebi o. Sizlik bir sorun değil.

  • ⭐⭐

    @Aleister, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan @enemy Malesef sürekli hata alıyorum Your request cannot be processed at this time. Sabah alarmı kurup 5 te mi kalkıp denesem acaba bilmiyorum ki

    Bence 5te daha rahat doldurursunuz. Sistem yoğunlaşmadan submit edebilirseniz ne ala.

  • ⭐⭐

    @huseyincan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Şimdi de ilk girişte request hatasından önce "This site no longer supports the playback for Adobe Flash Videos. For instructions on scanning documents in the IV process, please visit travel.state.gov site." yazısı çıkmaya başladı. Aynı şekilde devam ediyorum ama bir sorun olur mu?

    Sorun olmaz. Yıllardır var o uyarı.


  • @EzgiLera Girmedik turistik yurtdışı seyahatlerini, bir sıkıntı olur mu ki? Eğitim/İş vs. sorusunun içinde 'Additional' olarak soruyordu aslında.. Turistik seyahatlerimizin çetelesini istemiyor gibiydi..
    image.png.f206d9f6bd6fd991eccf9df7f35267eb.png


  • merhabalar, travel.state.org sitesindeki ds260 pdfsini incelerken aklıma bir soru takıldı. Buradaki örnek pdf dosyasında da yok. Petitioner İnformation diye bir bölüm var. Bu bölüm hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi

  • ⭐⭐

    @ermandr, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba, DS260 formunda yazan daha önce US vize reddiniz oldu mu sorusuna Evet yazmak başvuruyu net olarak etkiler mi? Yaklaşık 12-13 sene önce turistik vize başvurusunda red almıştım. Evet mi Hayır mı yazmam daha uygun olur?

    Doğrusu neyse onu yazın. Onlar zaten sistemden reddinizi görürler. Yazdığınızın ne olduğu değil, yalan beyan etkiler sürecinizi. Hem de turistik vize ve göçmen vizesi çok farklı kulvarlar. Turistikten red alıp dv ile vize alan çok kişi var.

    Turistik için gidip geri dönmenizi istiyorlar, göçmenlik için gidip dönmeyin istiyorlar. Neden turistik reddi kötü etkilesin ki? Tabi red sebebinizin nedenine de bağlı 🤷🏻♀

  • ⭐⭐

    @phenex, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bir sorum olacak, DS 260 'a Lise bilgimi girerken aklıma geldi, ben lise 1'i başka bir okulda okumuştum daha sonra lise 2'de başka bir liseye geçip oradan mezun oldum. Lise 1'deki okulu karıştırmalı mıyım yoksa direkt mezun olduğum liseyi mi belirtmeliyim, başlangıç tarihini ve bitiş tarihini de neye göre belirlemeliyim?

    İlk liseye giriş tarihinizle diploma aldığınız okulu yazın. Onlar diplomaya bakacaklar.


  • kazanan atıyorum 3 kişiye de (eşine- çocuğuna) greencard çıkartıcak verilen vize miktarı toplamından düşüyormu yani atıyorum avrupa bölgesine 20000 vize dağıtılacak çoğu insan böyle yaparsa 10000. case numberi bile görmez gibime geliyor

    en son 2022 'de cut off haziranda current olmuş tüm numaralar ama mayıs'da 27000 olmuş eğer 27 bini verip de ertesi ay tüm numaraları current yapmışsa bu 27.000'nci numaraya kadar mülakat yapıldığı demek değil mi?

    numaramız current olursa ve mülakat tarihi alırsak ( tabiki de mülakatta her şey düzgün gösterip geçersek ) vizeyi kesin alır mıyız yani mülakat tarihi verilmesi (her şeyi düzgün yaparsak) kesin vize verileceğinin habercisi midir?

    mülakat tarihi verildi ama o zamana kadar toplam verilecek vize doldu ( diğer konsolosluklar daha hızlı çalıştı senden sonraki case numberdaki adam önce geldi ve mülakatı alıp vizeyi kaptı ) böyle bir durum olursa ne olur ya da böyle bir durum olur mu yani mülakat tarihi verilip sonradan verilecek vize sayısı doldu diye iptal olur mu?

    numaramız current olduktan sonra tahmini kaç gün sonra mülakat tarihi verilir?

    dün eylül ayında Avrupa bazında mülakat / ya da vize tam hatırlamıyorum verilen sayıyı topladım 2300 civarı çıktı her ay en az böyle olsa bile 20 binleri geçiyor ( avrupa'ya ayrılan kotayı ) bunun nedeni nedir

  • ⭐⭐

    @nilso-e, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. DS-260 formunu doldurmak için giriyorum fakat "Your request cannot be processed at this time." diyor. Bir şeyi yanlış mı yaptım ya da eksik? Fikri olan, aynı durumu yaşayan var mıdır? Teşekkürler şimdiden.

    Aldığınız hatayı forumda arama kısmına yazmanız yeterli aynı durumu yaşayan var mı sorunuz için.

  • ⭐⭐

    @gogoleite, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba,

    Q. Have you ever used other names?

    eşim şu anda kızlık soyadını ve benim soyadımı kullanıyor. bu sorunun cevabında Yes işaretleyip sadece kızlık soyadını mı yazmalıyım? yoksa No mu işaretlemeliyim?

    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Yes işaretleyip adı ve kızlık soyadı ile doldurun.


  • @NINJAKEMAL case no lar atlayarak gidiyor. Ardışık olarak ilerlemiyor. Yani aralarda boşluklar var. Boşlukların ne kadar olduğunu 2023 yılı ile birlikte CEAC üzerinden görebileceksiniz.

  • ⭐⭐

    @tak3517, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    iyi akşamlar, tekrar bir sorum olacak 21 gün bedelli askerlik yaptım. Askerlik bilgilerinde 'Branch of Service' kısmına 'topçu birliği' için translate'den baktım ama emin olamadım. 'Artillery Union' yazmam doğru mu? Bir de 'Military specialty' ye yazacak bir şeyim yok. çünkü herhangi bir uzmanlığım yoktu. Ne yapmalıyım?

    Terim çevirisi için tureng'e bakmanızı tavsiye ederim. Union kısmı bana pek doğru gelmedi ama askerlikte uzmanlık falan pek hakim olmadığım konular 😅
    Uzmanlık yoksa none yazın. Yine topçu yazmanızı tavsiye etmem çünkü formun ilerleyen kısımlarında ateşli silah, patlayıcı eğitimi aldınız mı gibi bir soru olması lazım. Ona hayır diyeceksiniz.


  • @datanist peki tahmini her 1000 case number da kaç tane boşluk vardır 100 varmıdır?


  • @Muhtaradana sağolun..


  • @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Aleister, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan @enemy Malesef sürekli hata alıyorum Your request cannot be processed at this time. Sabah alarmı kurup 5 te mi kalkıp denesem acaba bilmiyorum ki

    Bence 5te daha rahat doldurursunuz. Sistem yoğunlaşmadan submit edebilirseniz ne ala.

    günün her saatinde girdim. 1 kere girmeme izin verdi onuda adresleri doldururken 15dkdır afksın kaybol deyip kickledi 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum