Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @themoonlover ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells cok tesekkurler. Abd icindeyim. I-485'i destekleyici dokumanlarla beraber Mart ayinda basvurduk. Nisan ayinda parmak izine cagrilmam disinda hic bi gelisme olmadi.

Tamamdir :) merak etmeyin, her sey beklenildigi gibi...
    Bu kadar beklemeniz anormal degil :) dolayisiyla telas yapmaniza gerek yok.

• Basvuru yapildiktan sonra gelen I-797 ile expired driver licence renewal yapan oldu mu acaba? Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

• @wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Basvuru yapildiktan sonra gelen I-797 ile expired driver licence renewal yapan oldu mu acaba? Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

isterseniz su konuda paylassinlar sayin @WiCKeD

https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

Normalde kabul etmeleri lazim, ama yasayacaginiz zorluk oradaki gorevlinin dokumani taniyip tanimayacagina bagli :)

• Sayin @crazycells, buraya daha uygun olur diye dusunmustum orda konu bayagi daginik istedigim kesimi bulamayabilirim :) Internetten baktigim kadariyla dps offical website'da yaziyor kullanabilecegime dair. I-94 yada Alien number istiyorlar I-797 ile birlikte ikiside mevcut bende ama bazi kisilere zorluk cikartmislar ondan dolayi bir sorayim dedim :)

• @wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Sayin @crazycells, buraya daha uygun olur diye dusunmustum orda konu bayagi daginik istedigim kesimi bulamayabilirim :) Internetten baktigim kadariyla dps offical website'da yaziyor kullanabilecegime dair. I-94 yada Alien number istiyorlar I-797 ile birlikte ikiside mevcut bende ama bazi kisilere zorluk cikartmislar ondan dolayi bir sorayim dedim :)

diger konuda cevap verdim :)
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/196

• Cok tesekkur ederim sayin @crazycells

• Merhabalar.Ben turist vizesiyle Eylülde NY.a gidiyorum ve 12 yıldır amerikan vatandaşı olan erkek arkadasımla 90 gün sonrası evlilik yapacagım.
    Sorum şu, özellikle NY.işlemlerde bekleme süresi kalabalık oldugundan cok uzun sürüyor,evliliği başka bir eyalette yapmanın bu sürecde bir faydası olurmu acaba..

Şimdiden çook teşekkür ederim..

• @lynbrook ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhabalar.Ben turist vizesiyle Eylülde NY.a gidiyorum ve 12 yıldır amerikan vatandaşı olan erkek arkadasımla 90 gün sonrası evlilik yapacagım.
    Sorum şu, özellikle NY.işlemlerde bekleme süresi kalabalık oldugundan cok uzun sürüyor,evliliği başka bir eyalette yapmanın bu sürecde bir faydası olurmu acaba..

Şimdiden çook teşekkür ederim..

Yine de belgelerin islenecegi yer yasadiginiz adrese gore belirlenmis olacak. Farkli bir eyalette evlilik yapmaniz, USCIS surecini hizlandirmaz.

• Merhabalar, belgeleri doldurmaya basladim ve bazi detay sorularla geldim:

1. Iki farkli F1 vizem oldu ve ilkiyle OPT yapip EAD almistim, su an formlari doldururken o Alien Number`i kullanmam gerekiyor mu?

2. Bu biraz sacma bir soru ama formlari doldururken beni baglamayan yerlere hep "N/A" veya "None" eklemem gerekir mi?

3. Belgelerin hepsini ayni anda gonderiyorum degil mi, bunu son kez emin olmak icin soruyorum, concurrent filing diye mi geciyor bu?

4. Bir de minik bir detay ama Receipt number of Underlying Petition diyor daha hic bir belge yollamadigim icin burasi N/A olacak sanirim?

Tesekkurler daha sorularim oldukca buraya yazarim:)

• @gradstudent ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhabalar, belgeleri doldurmaya basladim ve bazi detay sorularla geldim:

1. Iki farkli F1 vizem oldu ve ilkiyle OPT yapip EAD almistim, su an formlari doldururken o Alien Number`i kullanmam gerekiyor mu?

2. Bu biraz sacma bir soru ama formlari doldururken beni baglamayan yerlere hep "N/A" veya "None" eklemem gerekir mi?

3. Belgelerin hepsini ayni anda gonderiyorum degil mi, bunu son kez emin olmak icin soruyorum, concurrent filing diye mi geciyor bu?

4. Bir de minik bir detay ama Receipt number of Underlying Petition diyor daha hic bir belge yollamadigim icin burasi N/A olacak sanirim?

Tesekkurler daha sorularim oldukca buraya yazarim:)

1. Evet, eger numara sizdeyse onu belirtin.
    2. Bos da birakabilirsiniz, soruyu cevaplamayi unutmus izlenimi birakmamak icin N/A veya NONE diye eklemenizi tavsiye ederim :)
    3. Evet concurrent filing oluyor, hepsini bir arada gonderin.
    4. Evet, buyuk ihtimal N/A olacak, hangi sayfadaki hangi sorudan bahsediyorsunuz acaba? Bir daha kontrol edeyim, soruyu hatirlayamadim cunku.

• @crazycells Tesekkurler.

I693 icin butun asilari testleri tamamladim fakat ilk basvuru esnasinda mi gondereyim yoksa beklesem mi bilemedim. Ilk belgeleri yollarken eklesem sureci hizlandirir mi acaba?

Dedigim kisim i485'te imis. Adobe Acrobat'da cogu boslukta N/A yazmama izin vermiyor, " / " karakteri kabul olmuyor formda doldururken. Ondan cikti alip elle yazmayi bile dusundum o kisimlara ama tam emin olamadim.

Esimin soyadini degistirdik bugun o da baya mesgul oldugundan belge doldurmasi etmesi biraz uzadi ama 1 haftaya yollamak istiyorum belgeleri ben bakalim.

• @gradstudent ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells Tesekkurler.

I693 icin butun asilari testleri tamamladim fakat ilk basvuru esnasinda mi gondereyim yoksa beklesem mi bilemedim. Ilk belgeleri yollarken eklesem sureci hizlandirir mi acaba?

Dedigim kisim i485'te imis. Adobe Acrobat'da cogu boslukta N/A yazmama izin vermiyor, " / " karakteri kabul olmuyor formda doldururken. Ondan cikti alip elle yazmayi bile dusundum o kisimlara ama tam emin olamadim.

Esimin soyadini degistirdik bugun o da baya mesgul oldugundan belge doldurmasi etmesi biraz uzadi ama 1 haftaya yollamak istiyorum belgeleri ben bakalim.

Eger, doktordan I-693 formunu aldiysaniz bence bunu da ilk formla gonderin, bir gecikme olmasin.

NONE yazabilirsiniz onun yerine ya da dediginiz gibi ciktisini aldiktan sonra o kisimlari doldurabilirsiniz.

• Tamamdir, butun asilari tamamladim bir sikinti cikmazsa bu hafta I-693 dolmus olacak. Bir kac bosluk disinda tum belgeleri de hallettim, N/A ve NONE diye doldurmak icin bilegime kuvvet gerekecek artik cunku Acrobat`da izin vermiyor..

I-864 Affidavite eklemek uzere Employment Verification Letter ve son bir kac ayin pay checklerini ekleyecegim.

Tax return icin esimin 2017 1040EZ formunu bulduk ama 2016 icin Turbotax para istiyor, ama o zamanki geliri limitin altindaydi sanirim eger cok lazimsa o yildan kalan W2lari eklesem sikinti olmaz diye dusunuyorum ya da hic eklemesem daha mi iyi olur bilemedim. Optional dedigi icin zira. Bu su an icin tek kalan kaygim formlar acisindan:)

Tamamdir, butun asilari tamamladim bir sikinti cikmazsa bu hafta I-693 dolmus olacak. Bir kac bosluk disinda tum belgeleri de hallettim, N/A ve NONE diye doldurmak icin bilegime kuvvet gerekecek artik cunku Acrobat`da izin vermiyor..

I-864 Affidavite eklemek uzere Employment Verification Letter ve son bir kac ayin pay checklerini ekleyecegim.

Tax return icin esimin 2017 1040EZ formunu bulduk ama 2016 icin Turbotax para istiyor, ama o zamanki geliri limitin altindaydi sanirim eger cok lazimsa o yildan kalan W2lari eklesem sikinti olmaz diye dusunuyorum ya da hic eklemesem daha mi iyi olur bilemedim. Optional dedigi icin zira. Bu su an icin tek kalan kaygim formlar acisindan:)

Siz bilirsiniz, su anki maddi durumunuzu dogru yansitmayacagini dusunuyorsaniz onu eklemeyebilirsiniz. IRS'ten direkt "tax return trascript" isteyebilirsiniz, o formlarda da butun bilgiler yaziyor. Yani turbotax'ten almaniza gerek yok, ayrica W2'lar da yeterli olacaktir.

Sorular birkac bolumden olusuyorsa, en tepedekine N/A yazmaniz yetecektir. Her satira ayri ayri tum sayfayi dolduracak sekilde yazmaniza gerek yok. Yani misal esinizin daha once evliligi varsa ne zaman evlendigini, cocugununun olup olmadigini, eski esinin veya cocuklarinin isimlerini soruyorsa en bastaki evlilik kismina N/A yazmaniz yeterli. Butun bolumlere ayri ayri N/A yazmaniza gerek yok.

• @crazycells

1. Turist vizesiyle girdik diyelim 15 günlük verirse vize nasıl evleneceğiz ? 90 gün beklemek gerekir demişsiniz geri kalan 75 gün kaçak olarakmı bekleyip evleneceğiz ?
    2. Türk asıllı amerikan vatandaşı ile evlenmemiz bir sıkıntı yaratırmı asgari ücretle çalışan.
    3. Evlendikten sonra kaçak haldemi kalacağız yoksa dönülecekmi yoksa vize değişikliğimi yapılacak prosedür nedir ?
    4. Türkiyede evlenmek ile amerikada evlenmek arasındaki fark nedir abd vatandaşı ile ?

• @hasta-la-vista-baby ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells

1. Turist vizesiyle girdik diyelim 15 günlük verirse vize nasıl evleneceğiz ? 90 gün beklemek gerekir demişsiniz geri kalan 75 gün kaçak olarakmı bekleyip evleneceğiz ?
    2. Türk asıllı amerikan vatandaşı ile evlenmemiz bir sıkıntı yaratırmı asgari ücretle çalışan.
    3. Evlendikten sonra kaçak haldemi kalacağız yoksa dönülecekmi yoksa vize değişikliğimi yapılacak prosedür nedir ?
    4. Türkiyede evlenmek ile amerikada evlenmek arasındaki fark nedir abd vatandaşı ile ?
    1. 15 gun izin vermeleri, cok supheli bir durum icin ABD'ye geldiginizi gosterir. Normalde 6 ay izin veriyorlar. Dediginiz durumda 15 gunu gecirmemeniz en mantiklisi olur.

2. Ne acidan bir sikinti yaratir mi? Gercek bir evlilik yapiyorsaniz sikinti yaratmaz. Statu alabilmek icin esinizin sponsorluk sartlarini saglamasi lazim:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

3. Islemleri ABD'deyken de bitirebilirsiniz, Turkiye'ye donup de...

4. Turkiye'de evlenme surecini suradan ayrintili olarak inceleyebilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

• @crazycells

1. Soyle bu zamanda malum turist olarak gitmek cok zor bir festivale katılacağım diye desek neden 6 ay versinler , verirlermi ?

2. Gerçek evlilik olacak gidip bulacagım bir turk asıllı amerikan vatandaşı evleneceğim sponsor olacak madem asgari ücretle çalışsa sanırım 2 kisi oldugumuz icin 1750 yıllık maaş isteniyor o zaman yeterlidir doğrumu.

3. Abd de bitirebiliriz tamam fakat vize süresi yetmez ise kaçak olarakmı evleneceğiz nasıl olacak ? 90 gün sonra evleneceğiz malum daha öncesi tanışıklık olmadan, o zaman geri dönüp türkiyede mi evlenmek gerekir en mantıklı yol nedir ?

4. Türkiyede evlenmek daha mı kolay ve kısa işlemler açısından çözüm yoksa daha mı uzun sürer ?

Teşekkürler :)

• Merhaba . Umarim buraya yazdigim gorunuyordur nerden soru sorucagimi gelemedim. Benimde bir kac konuda yardiminiza ihtiyacim var. Formlarimi doldurma asamasindayim yardimci olursaniz cok sevinirim.

1. her forms 2adet fotograf ve ayni evraklarni kopyalari isteniyor her biri icin 2ser adet koymam mi gerekiyor yoksa tum dosyani 2 adet fotograf ile gonderebilirmiyim?
    2. birth of certificate yeterlimi yoksa naturazaliton belgeside koymam gerekiyor mu dosyaya ?
    3. Benim esim IRS tax returnleri yapmamis onceden sadece gecmis 3yila ait w2 karti var ve suan calistigi is yeri bu konu hakkinda ozellikle yardima ihtiyacim var IRS tax returnu okmadigi taktirde nasil bir yol izlemeliyim ? Gecmise yonelik tax returnlerini yapabilirmiyiz ? Yada sponsorluk nasil oluyor? Cok tesekkurler

• @hasta-la-vista-baby ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells

1. Soyle bu zamanda malum turist olarak gitmek cok zor bir festivale katılacağım diye desek neden 6 ay versinler , verirlermi ?

2. Gerçek evlilik olacak gidip bulacagım bir turk asıllı amerikan vatandaşı evleneceğim sponsor olacak madem asgari ücretle çalışsa sanırım 2 kisi oldugumuz icin 1750 yıllık maaş isteniyor o zaman yeterlidir doğrumu.

3. Abd de bitirebiliriz tamam fakat vize süresi yetmez ise kaçak olarakmı evleneceğiz nasıl olacak ? 90 gün sonra evleneceğiz malum daha öncesi tanışıklık olmadan, o zaman geri dönüp türkiyede mi evlenmek gerekir en mantıklı yol nedir ?

4. Türkiyede evlenmek daha mı kolay ve kısa işlemler açısından çözüm yoksa daha mı uzun sürer ?

Teşekkürler :)

1. Evet, genelde verilen I-94 gunu 6 aylik oluyor. Buyuk ihtimal size de o kadar vereceklerdir.

2. Sponsorluk ile ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

3/4. Kiminle evleneceksiniz anlayamadim, evleneceginiz kisi belli degilse bu sekilde plan yapamazsiniz. Nerede evleneceginiz kiminle evlendiginize ve hayattaki planlariniza bagli, buna ben karar veremem. Eger uygun vizeniz varsa ABD'de de evlenebilirsiniz, eger uygun vizeniz yoksa sadece bu amacla vize alamazsiniz. Eger suren bir iliskiniz varsa K1 nisanlilik vizesini inceleyebilirsiniz.

• @rivera06 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba . Umarim buraya yazdigim gorunuyordur nerden soru sorucagimi gelemedim. Benimde bir kac konuda yardiminiza ihtiyacim var. Formlarimi doldurma asamasindayim yardimci olursaniz cok sevinirim.

1. her forms 2adet fotograf ve ayni evraklarni kopyalari isteniyor her biri icin 2ser adet koymam mi gerekiyor yoksa tum dosyani 2 adet fotograf ile gonderebilirmiyim?
    2. birth of certificate yeterlimi yoksa naturazaliton belgeside koymam gerekiyor mu dosyaya ?
    3. Benim esim IRS tax returnleri yapmamis onceden sadece gecmis 3yila ait w2 karti var ve suan calistigi is yeri bu konu hakkinda ozellikle yardima ihtiyacim var IRS tax returnu okmadigi taktirde nasil bir yol izlemeliyim ? Gecmise yonelik tax returnlerini yapabilirmiyiz ? Yada sponsorluk nasil oluyor? Cok tesekkurler
    1. Ilk post'ta hangi basvuru paketi icin neler hazirlayacaginiz yaziyor, oradan incelemenizi tavsiye ederim, her form icin ikiser tane fotograf gerekmiyor, ama hepsi icin sadece iki tane gonderemezsiniz. Gonderdiginiz form fotograf gerektiriyorsa +2 tane gondermelisiniz.

2. Vatandaslik statusunu de kanitlamalisiniz o nedenle ikisi de gitmeli.

3. Sponsorluk ile ilgili olarak su konuyu inceleyebilirsiniz, eger esinizin sponsorlugu yetmeyecekse joint bir sponsor bulmalisiniz:

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    464 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k