@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@pyori bu arada Green Card'in kendisini ise ancak mulakattan sonra 120 gun icinde alacaksiniz. Bilginize.
-
Bu arada şunu fark ettim millat şakır şakır evleniyor abi
bizde daha bir şey yok , bakalım kısmet eylül ekimde birini bulursam direk evlenme teklif edeceğim kadınlara ciddiğim bu konuda 
Şimdi ağustosta bir abimiz geliyor Türkiyeye oda bakacak , birini artık GC beklemek gereksiz en kısa yol bu Evlenmek . -
@serkanist ozaman profil resmi koysana kısmetin nereden geleceği hiç belli olmaz :))))))
-
@yekta sn. Hocam hiç koymadım diğer forumada böyleydi . Ama istenirse veririz
haha bu sefer gidersem usa evlenmek niyeti olanlara kesin tanışmak istiyorum ama karar aldım. Türkiyeden düşünmüyorum kesinlikle 34 yaşındayım bir iki yıl daha beklemek istiyorum baktım olmadı , artık buradan evlenmek isteğen biri olursa evlenırız son çare . Ama kadınlar türkiyede maalesef çok şey bekliyor maddi olarak bizden
bu üzücü bir durum. -
@crazycells çok teşekkür ederim. Saygılar.
-
Herkese merhabalar,
Foruma daha cok yeniyim. Arastirmalarim sonucu soruma cevap bulamadim. Umarim icinizden biri yardimci olabilir.
Benim durumum soyle; Biz (Amerikan vatandasi esim ve ben) gecen sene Aralik ayinda evlendik ve Ocak 3'unde I-130 formunu doldurup gonderdik. Biz tum formlari beraber de dolduracagimizi bilmedigimizden diger formlari yani I-485 ve calisma/seyahat izni forumlarini da Mart ayinda gonderdik.
Temmuz 2'sinde bizim I-130 (Petition for Alien Relative) onaylandi. Ama diger evraklarda daha bir gelisme yok. Parmak iznine Nisan ayinda cagirildim. Simdi aklimda olan sorular:
- I-130'unun onaylanmasi green card icin gorusmeye cagrilmayacagimiz anlamina mi geliyor?
- Green Card, calisma ve seyahat izinlerim tahmini olarak ne zaman onaylanir?
Cok tesekkurler simdiden.
-
@themoonlover ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Herkese merhabalar,
Foruma daha cok yeniyim. Arastirmalarim sonucu soruma cevap bulamadim. Umarim icinizden biri yardimci olabilir.
Benim durumum soyle; Biz (Amerikan vatandasi esim ve ben) gecen sene Aralik ayinda evlendik ve Ocak 3'unde I-130 formunu doldurup gonderdik. Biz tum formlari beraber de dolduracagimizi bilmedigimizden diger formlari yani I-485 ve calisma/seyahat izni forumlarini da Mart ayinda gonderdik.
Temmuz 2'sinde bizim I-130 (Petition for Alien Relative) onaylandi. Ama diger evraklarda daha bir gelisme yok. Parmak iznine Nisan ayinda cagirildim. Simdi aklimda olan sorular:
- I-130'unun onaylanmasi green card icin gorusmeye cagrilmayacagimiz anlamina mi geliyor?
- Green Card, calisma ve seyahat izinlerim tahmini olarak ne zaman onaylanir?
Cok tesekkurler simdiden.
Hic dert degil, Green Card statusune gecmek icin I-485 formunuzun onaylanmasi lazim.
I-130 formunu, islemleri yapabilirsiniz, gocmenlige statunuz uygun vs. gibi bir form gibi dusunun... Asil Green Card'i ABD icindeyseniz I-485 ile, ABD disindaysaniz DS260 ile aliyorsunuz. Green Card'i almak icin I-130 ve I-485'in ikisinin de onaylanmasi lazim, ama bir daha biyometrik icin cagirmazlar, zaten bu bilgiler dosyanizda olur. Gorusmeye cagirmama ihtimalleri var, sanirim onu su anki bilgilerden bilemiyoruz henuz.
Cogu gitmis azi kalmis
her ne kadar net bir tarih veremesem de yakin zamanda sureciniz tamamlanir. Bu aralar butun sureclerde bir gecikme yasaniyor, o nedenle net tarih vermek zor. -
@crazycells cok tesekkurler. Abd icindeyim. I-485'i destekleyici dokumanlarla beraber Mart ayinda basvurduk. Nisan ayinda parmak izine cagrilmam disinda hic bi gelisme olmadi.
-
@themoonlover ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells cok tesekkurler. Abd icindeyim. I-485'i destekleyici dokumanlarla beraber Mart ayinda basvurduk. Nisan ayinda parmak izine cagrilmam disinda hic bi gelisme olmadi.
Tamamdir
merak etmeyin, her sey beklenildigi gibi...
Bu kadar beklemeniz anormal degil
dolayisiyla telas yapmaniza gerek yok. -
Basvuru yapildiktan sonra gelen I-797 ile expired driver licence renewal yapan oldu mu acaba? Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
-
@wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Basvuru yapildiktan sonra gelen I-797 ile expired driver licence renewal yapan oldu mu acaba? Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
isterseniz su konuda paylassinlar sayin @WiCKeD
https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
Normalde kabul etmeleri lazim, ama yasayacaginiz zorluk oradaki gorevlinin dokumani taniyip tanimayacagina bagli

-
Sayin @crazycells, buraya daha uygun olur diye dusunmustum orda konu bayagi daginik istedigim kesimi bulamayabilirim
Internetten baktigim kadariyla dps offical website'da yaziyor kullanabilecegime dair. I-94 yada Alien number istiyorlar I-797 ile birlikte ikiside mevcut bende ama bazi kisilere zorluk cikartmislar ondan dolayi bir sorayim dedim 
-
@wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Sayin @crazycells, buraya daha uygun olur diye dusunmustum orda konu bayagi daginik istedigim kesimi bulamayabilirim
Internetten baktigim kadariyla dps offical website'da yaziyor kullanabilecegime dair. I-94 yada Alien number istiyorlar I-797 ile birlikte ikiside mevcut bende ama bazi kisilere zorluk cikartmislar ondan dolayi bir sorayim dedim 
diger konuda cevap verdim

https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/196 -
Cok tesekkur ederim sayin @crazycells
-
Merhabalar.Ben turist vizesiyle Eylülde NY.a gidiyorum ve 12 yıldır amerikan vatandaşı olan erkek arkadasımla 90 gün sonrası evlilik yapacagım.
Sorum şu, özellikle NY.işlemlerde bekleme süresi kalabalık oldugundan cok uzun sürüyor,evliliği başka bir eyalette yapmanın bu sürecde bir faydası olurmu acaba..Şimdiden çook teşekkür ederim..
-
@lynbrook ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar.Ben turist vizesiyle Eylülde NY.a gidiyorum ve 12 yıldır amerikan vatandaşı olan erkek arkadasımla 90 gün sonrası evlilik yapacagım.
Sorum şu, özellikle NY.işlemlerde bekleme süresi kalabalık oldugundan cok uzun sürüyor,evliliği başka bir eyalette yapmanın bu sürecde bir faydası olurmu acaba..Şimdiden çook teşekkür ederim..
Yine de belgelerin islenecegi yer yasadiginiz adrese gore belirlenmis olacak. Farkli bir eyalette evlilik yapmaniz, USCIS surecini hizlandirmaz.
-
Merhabalar, belgeleri doldurmaya basladim ve bazi detay sorularla geldim:
-
Iki farkli F1 vizem oldu ve ilkiyle OPT yapip EAD almistim, su an formlari doldururken o Alien Number`i kullanmam gerekiyor mu?
-
Bu biraz sacma bir soru ama formlari doldururken beni baglamayan yerlere hep "N/A" veya "None" eklemem gerekir mi?
-
Belgelerin hepsini ayni anda gonderiyorum degil mi, bunu son kez emin olmak icin soruyorum, concurrent filing diye mi geciyor bu?
-
Bir de minik bir detay ama Receipt number of Underlying Petition diyor daha hic bir belge yollamadigim icin burasi N/A olacak sanirim?
Tesekkurler daha sorularim oldukca buraya yazarim:)
-
-
@gradstudent ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar, belgeleri doldurmaya basladim ve bazi detay sorularla geldim:
-
Iki farkli F1 vizem oldu ve ilkiyle OPT yapip EAD almistim, su an formlari doldururken o Alien Number`i kullanmam gerekiyor mu?
-
Bu biraz sacma bir soru ama formlari doldururken beni baglamayan yerlere hep "N/A" veya "None" eklemem gerekir mi?
-
Belgelerin hepsini ayni anda gonderiyorum degil mi, bunu son kez emin olmak icin soruyorum, concurrent filing diye mi geciyor bu?
-
Bir de minik bir detay ama Receipt number of Underlying Petition diyor daha hic bir belge yollamadigim icin burasi N/A olacak sanirim?
Tesekkurler daha sorularim oldukca buraya yazarim:)
- Evet, eger numara sizdeyse onu belirtin.
- Bos da birakabilirsiniz, soruyu cevaplamayi unutmus izlenimi birakmamak icin N/A veya NONE diye eklemenizi tavsiye ederim

- Evet concurrent filing oluyor, hepsini bir arada gonderin.
- Evet, buyuk ihtimal N/A olacak, hangi sayfadaki hangi sorudan bahsediyorsunuz acaba? Bir daha kontrol edeyim, soruyu hatirlayamadim cunku.
-
-
@crazycells Tesekkurler.
I693 icin butun asilari testleri tamamladim fakat ilk basvuru esnasinda mi gondereyim yoksa beklesem mi bilemedim. Ilk belgeleri yollarken eklesem sureci hizlandirir mi acaba?
Dedigim kisim i485'te imis. Adobe Acrobat'da cogu boslukta N/A yazmama izin vermiyor, " / " karakteri kabul olmuyor formda doldururken. Ondan cikti alip elle yazmayi bile dusundum o kisimlara ama tam emin olamadim.
Esimin soyadini degistirdik bugun o da baya mesgul oldugundan belge doldurmasi etmesi biraz uzadi ama 1 haftaya yollamak istiyorum belgeleri ben bakalim.
-
@gradstudent ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells Tesekkurler.
I693 icin butun asilari testleri tamamladim fakat ilk basvuru esnasinda mi gondereyim yoksa beklesem mi bilemedim. Ilk belgeleri yollarken eklesem sureci hizlandirir mi acaba?
Dedigim kisim i485'te imis. Adobe Acrobat'da cogu boslukta N/A yazmama izin vermiyor, " / " karakteri kabul olmuyor formda doldururken. Ondan cikti alip elle yazmayi bile dusundum o kisimlara ama tam emin olamadim.
Esimin soyadini degistirdik bugun o da baya mesgul oldugundan belge doldurmasi etmesi biraz uzadi ama 1 haftaya yollamak istiyorum belgeleri ben bakalim.
Eger, doktordan I-693 formunu aldiysaniz bence bunu da ilk formla gonderin, bir gecikme olmasin.
NONE yazabilirsiniz onun yerine ya da dediginiz gibi ciktisini aldiktan sonra o kisimlari doldurabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
139
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum