Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 330 298.8k 320

• @hockeyumpire2 Orada yaşayan arkadaşlardan bildiğim kadarıyla Uber için 1 senelik ABD ehliyeti şartı var. Ama Lyft'e hemen başlanabiliyor. Keza pizza vs delivery işler için de hemen başlanabiliyor.

• Chicago yasam maliyeti ornegimiz var mi?

• @green01 tüm Amerika için yapılmış bu siteden yaşam maliyetlerini öğrenebilirsiniz. http://livingwage.mit.edu/metros/16980

• @zafery cok tesekkurler

• evet, gerekli verileri topladıgımıza gore artık buraya yazabilirim diye düşündüm :)

Washington State
    Kirkland - 2 kişi + 1 kedi :)

Kira: 1600$ (1+1 daire, su çöp dahil)
    Elektrik: Yaz 30-50, kış max 80$
    Kredi kartları: 1500$ ortalama (aşağıdakiler bu harcamaların içinde)

• İnternet: 40$ + 10$ modem kirası
    • Cep telefonları: 80$ limitsiz
    • Araba sigortası: 150$
    • Benzin: 100$
    • Yemek: 500$
    • Netflix: 13$
    • Geri kalan alışveriş, dışarda yeme içme, eğlence gibi masraflar.

Toplam: 3100$ +/-

• @damladav Bilgiler için teşekkür ederim. ilk mesaja eklenmiştir. 👍

• ⭐⭐

@damladav aynen bende bir şeylerin oturmasını bekliyorum. yazacak iki üç şeyim var. sizin kiranın maşallahı var ama :)

• kiranın içinde su kullanımı sınırsız mı oluyor yoksa belli bir değerden sonrasını siz mi ödüyorsunuz ?

• @gkhanfeez sormayın burası o konuda fena. Bulabildiğimiz en ucuz daire bu.

@metert su sınırsız istediginiz kadar kullanıyorsunuz. Zaten kendiniz ödeseniz bile çok yüksek gelmiyor

• teşekkürler muhtemelen türkiyede olsa hortum çekip ya hamam yada oto yıkama açılırdı :D

• @metert hahaha olabilir. Suyu musluktan da içebiliyorsunuz. Biz Brita filtreli sürahi aldık ona doldurup bedavadan takılıyoruz 😁 Türkiye de haftada 1 damacana alıyorduk 13tl yapmışlardı en son.

• ⭐⭐

Stockton/California
    Biz üç'ü ayı geçti geleli genel olarak masraflar Türkiye den mantıklı biz 2 yetişkin 2 çocuk ( 5 ve 3 yaşlarında) araba ucuz bir araba aldık Türkiye den getirdiğimiz bir para ile. Masraflar şöyle

Aylık Gider Tutar

Ev Kirası (Çöp+Su Dahil)1+1 1020 $
    Elektrik 100$
    İnternet criket+tv 35$
    Kiracı Sigortası 11 $
    Araç Sigortası(liabilty) 85 $ ( 1 Araç , 2 Sürücü )
    Cep Telefonu 90 $ (2Hat metropcs)
    Benzin 170 $ ( 1 Araç )
    Market 500 $
    Sağlık Sigortası(CA covered) 2 $
    Gelmek için kredi aldım Türkiyeden ve uçak paraları aylık bunları da ödüyoruz 280$

• Çok faydalı bir konu olmuş. Emek verip yazan herkese teşekkür ederim kendi adıma.

• @gkhanfeez
    Bilgiler için teşekkürler. ilk mesaja ekledim. 👍

• Bu ileti silindi!

• @gkhanfeez hocam emeğinize sağlık güzel paylaşım olmuş yaklaşık aylık 2000 dolar civarı bı gider sözkonusu ozaman şöyle diyebilirmiyiz yaklaşık 2500 civarı bir gelir var ise normal şartlarda gecim saglanirmi?

• @smesut cok tesekkurler.👏 insanlar simdi gidecekleri bolgeler konusunda daha iyi fikir sahibi olabilirler. Kira ortalamalari CA ve bilindik sehirler disinda asagi yukari ayni gibi. Bunun disinda eyalet vergileri ve is olanaklari devreye giriyor karar verirken sanirim.

• @gkhanfeez teşekkürler hocam çok iyi bilgi.

• benım elime nj 2000 geçse tek başıma iyi geçinirim çok fazla açılmazsam:)

• @damladav Rakamlar makul görünüyor. Özel değilse Kirkland'ı seçmenizin sebebini sorabilir miyim? Ben de düşünüyorum da Seattle taraflarına genelde olumsuz bakılıyor. (Sokaklar boş, hava kasvetli, yağışlı, sıkıcı v.s) Düşündüğünüz gibi çıktı mı, memnun musunuz? Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k