Amerika'da ikinci el araba almak
-
@ismailayaz muhakak ki bir vergi verilecektir, onu demiyorum tabi ki. Carmax sitesinde yaklaşık bir hesap yapıyor ve standart rakamlar veriyor, 16-17k USD için 2600USD mesela. Buradan mantıkla %15-16 vergi vardır diye mi düşünmeli; yoksa farklı kriterlere göre bu değişkenlik gösteren bir oran veya sabit midir, sormak istediğim bu aslında. Vergi varsa vermek cevabından herhangi bir öngörüde bulunamıyorum malesef.
-
@egesahinkaya
Benimki hybrid, ex-l paketti. Mpg inanılmaz 56.1 gösteriyordu 27.000 mil küsür ortalaması.
Sürüşü inanılmaz zevkli bir araç, d segmentinde premium olmayan tüm araçları kiraladım daha önce, onun kadar güvende hissettireni yok.
donanım olarakta uzaktan çalıştırma koltuk ısıtma, premium ses sistemi, kör nokta, şerit takip vs tüm ihtiyaç duyulacak donanımlar vardı.
Yalnız bu kadar donanımlı bir aracın aynaları nasıl elektrikli ve katlanır olmaz onu anlamadım.
Bir de canımı sıkan nokta kırmızı da falan beklerken ara ara ön çarpışma ikazı çıkıyordu önde kimse olmamasına ragmen, benim araca özel bir sensor sorunudur muhtemelen.
Camry de uzun dönem kiralamıştım, toyotaların iç dizaynı inanılmaz demedo geliyor bana, sanki 10 yıl öncesinden kalmış gibi.
Ben accorddan totalde inanılmaz derecede memnun kaldım, yine alır mıyım dersen 2023te kasa değişecegi söyleniyor yeni civic hatlarına kavusacak muhtemelen, son demlerini yaşadığı için biraz daha düşünürüm.
Diğer yandan koreli rakipleri sonata ve k5 te yabana atılacak rakipler değil, daha güncel daha teknolojik aletler.
Benim kişisel görüşüm mazda 6 eğer devam edip güncel bir kasayla çıksaydı bu segmentin lideri olurdu. Çünkü diğer rakiplerine göre daha premium olduğunu içine binmez anlıyorsunuz.
Mazda 6 konu dışı olduğu için honda accordu listenin başına yazar, arkasından koreliler ve son sıraya camry’ı yazarım.
Arabayı sattıktan sonra uber ile eve dönerken corolla geldi full paketmiş, aynı klasmanda değil belki ama o ne ucuz arabadır, egeadan hallice hatta egea daha kalitelidir arabanın her yerinden ucuzluk ve çirkinlik akıyor
Rakibi yeni civice bakıyorsun birde resmen premium araç kalır yanında. Bu toyota fazla mı abartılıyor acaba
-
@boraozc
Carmaxtan aldığın aracı belli bir süre sonra iade edebilirsin begenmedim diyerek.
Carmax araca belli bir mil / zaman garanti verir.
Carmax aracın lastikleri standartları karşılamıyorsa yenisini takar verir, camı çatlaksa değiştirir vs.
Carmaxtan araç alırsan süprizlerle karşılaşmazsın detaylı tüm controlleri yapılır, diğer yandan onlardan araç almak çok pahalıya mal olur.
Yani seçim sizin çok büyük farklar yoksa carmaxtan almak mantıklı. -
@ayvalik10 hocam istedikleri kadar mrsp üzerine fiyat koysunlar, Tesla fiyatına kim alır rav4’ü?
Tesla böyle çakallıklar yapmıyorken bu tür davranışlar Toyota ve Hondaya ileride çok müşteri kaybettirir. Ayrıca o üzerine koydukları fiyata sattıklarını sanmıyorum ellerinde araç yok, keriz çıkarsa belki iteleriz gelecek araçlardan muhabbeti.
Ford ve chevrolet bayileri baskı altına aldı mrsp üzerinde satış yapmamaları konusunda, zaten 2022’nin ikinci yarısında fiyatların normale dönecegi chip krizinin bitmese de normalleşmeye başlayağı söyleniyor.
Bu dönemde çok büyük ihtiyaç yoksa beklemede kalmak en mantıklı hareket olur.
İlla araç alınacaksa Toyota ve Honda gibi çok satan araç markalarından uzak durmak gerekir. -
Paranız yoksa araç kiralayın, faizli araç satın almanın hiç bir mantığı yok, paranız olana kadar leasing yapın, paranız olunca kullandıgınızı alırsınız ödediğinizi düşerler. Böylece borç altında olmazsınız. Olay bu.
-
@egesahinkaya, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@nadogus toplam maliyet 48k diyecektiniz sanirim, 78k yazmissiniz ama. Bu aralar cidden ikinci el araba fiyatlari ucmus durumda San Diego’da da. Biz esime 2018 ikinci el toyota rav4 aldin financing ile , bu arada herkese tavsiye ederim mukemmel bir arac , yaklasik bir yili dolmadan toyotadan aradilar elinizdeki araci ne kadara satarsiniz , elimizde arac kalmadi vs vs diyerekten. Bende su an kendime arac bakiyorum ama cidden piyasada cok az arac var ve fiyatlar katlandi resmen.
maliyet 51K civari olmali tam hatirlamiyorum.78K'ya dayanma sebebi benim kredi skor 0(sifir) oldugundan olabilir:D
Ama maliyet dogru yani bugun sifir km bir rav4 (basic modeli) almaya kalksaniz(cash) 51K yi bulur. -
@nadogus 2022 RAV 4 26000 Dolar civarinda Oregonda

-
@ismailayaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@nadogus 2022 RAV 4 26000 Dolar civarinda Oregonda

Illinois te bu rakam var ama pek dikkate almamak lazim
bak simdi;
bu sifir km olani:
https://www.toyotalincolnwood.com/inventory/new-2022-toyota-highlander-xle-awd-4d-sport-utility-5tdgzrbh0ns190964/
buda carmax 2.el olani:
https://www.carmax.com/car/22262568 -
hayirlisi olsun o zaman
-
@nadogus bunlardan biri isini gorurse gel al
https://www.toyota.com/search-inventory/page/results/year/2022/series/rav4/ -
@ismailayaz
tesekkur ederim arac isini hallettim. -
@boraozc, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@ismailayaz muhakak ki bir vergi verilecektir, onu demiyorum tabi ki. Carmax sitesinde yaklaşık bir hesap yapıyor ve standart rakamlar veriyor, 16-17k USD için 2600USD mesela. Buradan mantıkla %15-16 vergi vardır diye mi düşünmeli; yoksa farklı kriterlere göre bu değişkenlik gösteren bir oran veya sabit midir, sormak istediğim bu aslında. Vergi varsa vermek cevabından herhangi bir öngörüde bulunamıyorum malesef.
Galeridende alsaniz kullanidan da alsaniz ayni vergiyi odersiniz. Degisen sey ise doc fee gibi seyler olur... Texas'ta 150 dolar charge edebilirsiniz galeri olarak. Devlet bu muamele islemlerini galerilere yukledigi icin bu bedeli almaya izin verir. Carmax gibi yerler ise 800-900 dolar charge ederler bu tip islemler icin...
Bizde soyle bir tabir var. Aracin arkasindan da para kazanmak... Bizim gibi galeriler genellikle arabayi alir, maliyetinin ustune koyar satariz... Carmax gibi yerler ise dosya masraflarindan baslar, finance charge lari , garanti falan derken bir bakmissiniz 15lik araba 20ye gelmis... Marka degerleri yuksek oldugu icin genellikle musteriye kendini iyi hissettirirler ve musteriler bu farklari sorgulamazlar...
ben yaklasik 1 yildir %80 civari galerilere satis yapiyorum... Carmax, Drivetime, Byrider, Buyuk markalarin ikinci el subeleri vs... Cogu zaman kullanici fiyatimdan asagi olmuyor aldiklari fiyatlar ve bir klik onlar bir klikte ben yapiyorum satis bu kadar... Benden aldiklari fiyatlarin ustune koyup satiyor bu firmalar... Siz dusunun ne kadar kar ettiklerini... Aslinda araba satmiyorlar, finans ve hizmetlerini satiyorlar. Araba musteriyi o finans agina cekmek icin sadece bir yem. Yoksa aractan ettikleri karlar cok sorun degil onlar icin... aldiklari fiyata bile satsalar ciddi kar edebiliyorlar...
-
Sayın @semavi ve sayın @ahmetkocyigit cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk etapta giriş dönüş yapacağım için önce birkaç dealer gezip fikir edinmek de daha dogru olacak gibi. Temelli geldiğim tarihlerde de Carmax ile kıyaslama yapmak en doğrusu olacak gibi görünüyor. Keşke Texas'a gelseydik, bu dertlerimiz olmazdı

-
@ahmetkocyigit valla dediklerinizin yuzde 90 ina katiliyorum. Ben sadece koreli hyundai ve kia yi toyota onune koymam. Onlar sanki aciklarini teknolojik gosteriyle kapiyolarmis gibi geliyor hep bana. ekstra tuslar , ozellikler vs. toyotanin eski ic dizaynina kesinlikle katiliyorum. Disina yaptiklari kadar icine makyaj yapsalar cok daha iyi olurdu. Bende acikcasi ilanda arac gorunce biraz arastirdim. Honda civic ve accord arasinda kaldim. Sifir civic ile 2019 accord arasinda pek fark yok fiyat olarak. Ama klasman ve hacim farki var. accordun mpg 27-29 gosteriyo 1.5 motor cvt sanzimanla. Bakalim biraz daha arastirip karar vericem. Cok tesekkur ederim bilgiler icin.
-
@nadogus full arti full hybrid alsaniz o kadar tutmaz. Siz bence kendi kredi yuzdenizle hesapladiginiz icin bu kadar yuksek fiyatlar elde ediyosunuz. Araci almanizdan bir sene gectiyse hemen refinance yapin orani dusurmek icin , o sizi baya rahatlatir. Hemde odedikce kredi puaniniz olusup artmaya baslar.
-
Merhaba arkadaşlar bu soruyu doğru yere mi soruyorum bilmiyorum. Önümüzdeki ay eyalet değişip akrabamın yanına taşınmayı düşünüyorum. New York City'den taşınacağım için gittiğim yerde bana araba lazım başka türlü ulaşım yok orada. Akrabam amerikan vatandaşı ve durumu iyi. Ben 2. el araba almak yerine akrabama söylesem krediyle sıfır araba alsın kendi adına. Ben de arabanın taksitlerini öderim. Sizce böyle bir şey istemek ayıp mı yoksa normal bir durum mu ?
Şu an araba için 11k civarı nakitim var. Bu parayı peşinat gibi verip sıfır araba almak daha mantıklı olmaz mı ? Benim kredi skorum olmadığı için çok faiz isteyeceklerdir o yüzden akrabam kendi adına alsın istiyorum ama ona söylemedim bunu. Önce sizlere sorayım dedim.
-
@Orhan-Cabarov 1 araba o sahsin uzerine olucak, sigortada satin alan + kullanan uzerine olmasida gerekebilir..Satilicagi zaman araci alan satmak zorunda...Arac misal cekici tarafindan cekilirse araci sadece sahibi cekiciden geri alabilir....
2- Arabayi alicak sahsin kredi durumu onemli...belki oteki odemelerinin uzerine bir araba daha alicak takati olmayabilir....ola da bilir
Ben olsam 11K ye kullanilmis temiz bir araba alip devam ederim
-
@ismailayaz Dedikleriniz çok mantıklı ben hiç bunları düşünmemiştim. Teşekkür ederim.
-
@Orhan-Cabarov
Bayiye git bir şansını dene, benim kredi skorum vardı ama o skoru dolduracak hiçbirşey yoktu, düzenli bir iş, daha önce alınan kredi vs.
Millet 2-3k downpayment ile araba alıyor, sen yüksek rakam koyduğun için özel müşterilere verilen 0.99-1.99 apr gibi rakamlarla kredi verebilirler, şahsen bana verdiler. Bayilere sormaktan çekinmeyin işleri o zaten, tek kötü yanı hard inquiry oluşur kredi historyinde. -
@egesahinkaya
Aracin ciplak fiyati 42,700$.(rav4 hybird en bos modeli bu)
tax,title,fees,est falan derken 51K dayaniyor.
Kredi skorum iyi olsa 78K degilde 70K olurdu herhalde.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk