Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Memurluk mu Amerika mı?

Göçmenlik Sohbetleri
490 121 36.4k 116

• @Megatron o zaman başkalarına kısmet olur inşallah...

• memurluk. cunku abd memurlar bie ikinci iste calisiyor gecim zorlugu dolayisiyla ama trde calismiyor. abd yorucu.

• @Doncarleone 2002 yılından beri devletin çeşitli kademelerinde çalışan biri olarak yazıyorum bunları. Birinci dereceye düşmüş , yeşil pasaporta sahip olan ve eşi devlette kadrolu olarak çalışan şahsım hiç düşünmeden gözümü kapatarak göç etmeye karar verdim. Haklısınız Amerika bizim için çok yorucu olacak iki işte birden çalışacağız lakin eldeki imkanları değerlendirdiğimizde bu yorgunluğun karşılığını 1-2 sene sabrettikten sonra fazlasıyla alacağımızı düşünüyorum. Konfor alanımızdan çıkmadığımız sürece lafım meclisten dışarı emekliler gibi bütün gün eleştirmekten başka bir yol kat edemeyeceğimiz aşikardır. Bu forumda idealist gencecik arkadaşlarıma sesleniyorum. 20 seneye önceye dönme şansım olsa her bir dakikamı dünyayı gezmeye ayırmak isterdim. Bu demek değildir ki ülkeme kırgınım. Devletime ve milletime sonsuz şükranlarım mevcut. Sadece bizleri biraz kapalı bir kutuda büyütmüş düşüncesine sahibim. Memurluk mu Amerika mı? Kesinlikle Amerika'nın denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılar

• ⭐⭐

@Doncarleone, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

memurluk. cunku abd memurlar bie ikinci iste calisiyor gecim zorlugu dolayisiyla ama trde calismiyor. abd yorucu.

Cok subjektif bir yaklasim olmus. Abd’de memurum. Yaninda bircok ek is yapiyorum evden. Yoruldugumu hissetmiyorum. Abd’de bircok alternatif mevcut. Memurlugun ustune gidip mcdonalds da calissan
    Belki yorucu olabilir ama boyle yapani da pek gormedim. Genelde memur olup bulundugun yerde yukseliyorsun oda hayli hayli yetiyor. Tabi yukselme niyeti olmayan yatayim ama param da yetsin diye dusunen varsa onlarin zorlanacagi asikar

• ⭐⭐

@Doncarleone 10 yıldır memurum, eşim de memur. Ailelerden yardım alıp üzerine çocukları işe giderken onlara bırakarak bakıcı kreş masrafından kaçıyoruz. Köyde bostan ekip mutfak masrafımızı da azaltıyoruz. Gelin görün ki yine geçinemiyoruz. 2 yıldır montsuz dolaşıyorum, 6 yıl sonra ilk defa kendime ayakkabı aldım. 3 yıldır tatile gidemiyoruz hem pandemi de vardı o da bir sebep gerçi. Eşimle anlaştık ya yatırım yapacağız ya da gezip tozup yiyip içip giyineceğiz. Bütçenin bir kısmını yatırıma ayırıyoruz yoksa çocuklarımızın geleceği felaket. Yani amerikaya da gitsem yaşam standartımız düşük olduğu için yapamayız yaşayamayız demek bize göre değil. Greencard çıksa bir dakika memurum ben deyip düşünmem bile. Devlet karı koca evine 2 memur maaşı giren evde bile vatandaşını memnun edemiyorsa buradaki memurluk...... ya ne diyim

• toptan cevap yazayim. bana gore bir insan haftada 40 saatten fazla calisiyorsa bana gore subjektif olarak refah seviyesi yuksek degildir isterse onbin dolar kazansin. Bir yandan memur maasi yettigi one surulup yaninda ekstra is yapiyorum yormuyor demekte benimkisi gibi subjektif kendi gordugumuz tecrubelere dayanan bir yorum. buda kisinin kendi tercihidir, keyfidir, biraz fazla kazanmak hosuna gidebilir vs vs. devlet kademelerinde masabasi calisip sonrasinda hasta bakici dollar general , walmartta vb islerde calisan abd de memur birinci dereceden tanidigim abdli birden fazla kisi var. devlet kademelerinde yukselme yaklasik uc dort kademe yukselislerde abd de belki ikinci ise gerek kalmayabilir. ama bu da gereken kadronun acilmasi vb bircok faktoru ve yillar gerektirir. buna ragmen turkiyenin ocaktan beri durumunun daha da kotulestigini duyuyorum. satinalma gucu ozellikle iyice dustugunu goz onune alirsak belkide denemekten baska alternatif kalmayacak fakat burasi da cennet olmayacak. haftanin yedi gunu uyanip kendini calisiyor olarak bulmak guzel bir olay degil.

• ABD de memurluk genel hatlari ile en rahat islerden birisidir. Eger alt kademelerde iseniz, genelde maaslar ilk giriste yillik $35-40k den falan baslar. Ust kademelerde ise $100k uzerine cikar. Memurlukta yukselme olayi ise calistiginiz kurumdaki pozisyonlara ve sizin kendinizi gelistirmenize (egitiminize) ve ayrica is tecrubenize baglidir. Bir diger iyi tarafi da haftada 40 saatten fazla calismazsiniz. Eger pozisyon geregi veya is yogunlugundan dolayi 40+ saat calisirsaniz, overtime alirsiniz. Yaklasik 1 ay yillik ucretli izniniz vardir, ayrica hastalik izniniz ve federal tatil izinleriniz vardir.

• Türkiyede durumlar dahada kötüye gidiyor ekonomik olarak ciddi sıkıntı içindeyiz umarım en kısa zamanda bu biter.

Gc çıkmadan gitmek isteğen denemek isteğen eğer şansları varsa 1 yıllık ücretsiz izin alıp denemeli ama dolar / tl bu durumdayken nasıl bir deneme olacak onu bilmiyorum : /

Gc başvurumuzu sürekli yapıyoruz ama kısmet işte - en son dolar 5.7 tl iken gitmiştim benı zorladı şimdi hayal bile edemiyorum .

Memurluk için elinizden geldiğince - emekli aylığı ile geçinmeye ve bunun yetmeyeceğini öğrenin.

• Bireysel emeklilik
    • Temettü Emekliliği
    • Hisse senetleri
      -Fon

vb

yatırım yapılmasını öneriyorum aklıma gelenler bunlar.

En kısa zamanda memleketimiz işalllah ekomik yonden iyi bir yere gelir.

• @MySea

yukaridaki bilgilere ek pa da 20-25k baslamakla birlikte myseanin soyledigi rakamlar brut ucretlendirmedir. net rakam bireysel emeklilik ve saglik sigortanizdaki kapsami belirlerken sectiginiz pakete gore de etkilenecektir. ayrica memurlukta county memurlugu bizdeki belediye memuru gibiyken state memurlugu daha iyi olanaklara sahiptir. ornegin x county de memurken y countye gectiginizde emekliliginiz icin y countye gectiginizden itibaren yirmi yil icerisinde emekli olunabilmektedir.

• @Doncarleone County veya state de memurluk farkli. Onlar maaslarini county veya eyaletten alirlar. Calisma alanlari daha dar kapsamlidir.

Benim yukarida bahsettigim ise federal memurluk. Hem arada statu farki var hemde calisma alanlari cok daha genis. Ayrica maaslarini federal hukumetten alirlar.

• Ben Turkiyede 7 senelik memurdum.tek kalem de istifami verdim.7 sene sadece beni kullanmislar

• @paw-of-eagle Ucretsiz izin hakki iki defada 6 aydan toplam 1 yil olarak alinabiliyor. Ben de memurum. DV2024'e hazirlaniyorum. 6 ay ucretsiz izin alip gitmis olsak diger 6 ay icin tekrar geldigimizde ne zaman bizi ayirabilecekleri biraz muamma. İsterlerse 2-3 ay sonra da ayirabilirler ucretsiz izne. Bu biraz moral bozucu olabiliyor. Hele ki bir gun dahi Us'e gitmis olsak geri gelmek boğar beni acikcasi.

• @semavi 31 yaşındayim. DV2024'e basvuracagim. Cikarsa gitmem 33-34 yasina denk geliyor. Çok geç olmasa da geç mi kalinmis olur? Veya neler icin gec neler icin tam zamaninda olmus olur?

• @Tolgahan İstifayi neden ettiniz? Sonrasinda ne oldu anlatir misiniz? Ben de ayni durumdayim. DV2024'ü bekliyorum.

• Turkiye'de 20-25 yillik memurlar bile ayda $800 falan ancak yapabiliyorlar. Hesabi siz yapin!

ABD'de gittikten sonra ileride Turkiye'den farki oder emekli olurum diye dusunseniz bile, bunu hesabini daha once ilgili bir konuda yapmistim. Yapacaginiz fark odemelerinden sonra elde edeceginiz aylik emekli maaslari malesef enflasyon ve kur farklarina yenileceginden, sonuc olarak zararda oluyorsunuz. Yani olu yatirim!

• @MySea Daha acik anlatma imkaniniz var mi mesela Turkiye'den emekli olmak icin para gonderdik US'den

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @MySea Tesekkurler

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?

Göçmenlik Sohbetleri
    13
    4 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    S
    ....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........ ..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
  • Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    37
    6 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    S
    ....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur. ..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir. ..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k