Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Amerika Birlesik Devletleri'ndeki adli sicil kaydinizi (polis belgenizi, polis kayitlarinizi), FBI araciligiyla alabilirsiniz. Bunun icin FBI'a kisisel basvuru yapmaniz gerekmektedir. Basvurulari elektronik olarak ya da posta yoluyla yapabilirsiniz. 2018 Agustos itibariyle adli sicil kaydinin ulasmasi elektronik basvuru sonrasi 3-5 is gunu, posta ile basvuru sonrasi 14-16 hafta surmektedir. Guncel bekleme surelerine FBI'in kendi sitesinden ulasabilirsiniz: https://www.fbi.gov/services/cjis/identity-history-summary-checks

    ABD'den polis kaydi, ABD disindaki konsolosluklarda vize basvurularinda ya da ABD disindaki ulkelerde oturum almak icin gerekebilir. Fakat ABD Konsoloslugu'nda yapacaginiz vize basvurulari icin ABD'den polis kaydi almaniza gerek yoktur. Bu basvuruyu yapmak icin ABD vatandasi ya da Green Card sahibi olmaniza gerek yoktur.

    FBI'dan polis belgesi almanizin 3 yolu vardir:
    1. Online basvuru (https://www.edo.cjis.gov/#/)
    2. Posta ile basvuru (https://forms.fbi.gov/identity-history-summary-checks-review)
    3. FBI onayli acentalar ile basvuru (liste icin tiklayin)

    Ayrica Disisleri Bakanligi'nin ilgili sayfasina suradan ulasabilirsiniz:

    FBI'dan alacaginiz adli sicil kaydinin ismi "identity history summary check"tir. En kolay ve tercih edilen yol olacagi icin ben online basvuruyu anlatacagim ama diger yollarla basvurmaniz da mumkundur. Yukaridaki ilgili linkleri takip etmeniz yeterli.

    Online basvuru icin su yolu takip etmelisiniz:

    1. Basvuru formunu doldurmak.

    sitesinde bulunan yere kisisel email adresinizi yazmalisiniz. Bu email adresine bir PIN number ve site linki gonderilecek. Bu site linki sizi basvuru formuna yonlendirecek. Basvuru formunda size sorulan butun sorulara dogru ve tam cevap vermelisiniz. Eger adli sicil kaydi sizden baska bir ulkede oturum veya vize almak icin istendiyse sicil kaydini alma nedeninize "Live, work and travel in a foreign country" secenegini isaretlemelisiniz.

    Ilk kisimda kisisel bilgileriniz, ikinci kisimda posta adresiniz, ucuncu kisimda kayit hakkinda tercihleriniz soruluyor. 4. ve 5. kisimlar asagidaki basamaklarda anlatiliyor.

    2. Basvuru ucretini odemek ve onay emaili almak.

    Basvuru formunun 5. kismina tiklayip pay.gov adresine odeme yapmak icin yonlendirileceksiniz. Su an icin basvuru ucreti $18'dir.

    3. "Fingerprint card" hazirlamak

    Parmak izlerinizi FBI'a gondermediginiz surece basvurunuz dikkate alinmayacak. Bu nedenle ilk firsatta FD-258 formunu doldurup FBI'ya gondermelisiniz. Bu parmak izi formuna suradan ulasabilirsiniz:

    Parmak izinizi bir karakola giderek aldirabilirsiniz. ABD buyukelcilikleri ya da ABD konsolosluklari boyle bir hizmet vermemektedir. Parmak izinizi kendiniz alabilir ya da bir karakoldan yardim isteyebilirsiniz. Parmak izi alma konusunda ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz:
    https://www.fbi.gov/services/cjis/fingerprints-and-other-biometrics/recording-legible-fingerprints

    4. Odeme kaydini ve FD-258'i FBI'a gondermek.

    Basvurunuzun dikkate alinmasi icin su adrese gondermeniz gerekmektedir:

    FBI CJIS Division
    ATTN: ELECTRONIC SUMMARY REQUEST
    1000 Custer Hollow Road
    Clarksburg, West Virginia 26306

    5. Adli sicil kaydinizi almak

    FBI, adli sicil kaydinizi hem yazmis oldugunuz email adresine guvenli bir link ile hem de kopyasini verdiginiz adrese hizli posta ile gonderecek (eger bu secenek secildiyse).

    Notlar:

    • FBI basvurunuzu, basvuru formunu doldurdugunuz gune gore degil, parmak izi formunu ve odeme kaydini aldigi gune gore degerlendirecek. O nedenle bu postanin FBI'a guvenli sekilde ulastigina emin olun.

    • FBI Adli Sicil Kaydi surecini hizlandirmanin bir yolu yoktur, eger posta ile basvuru yerine, online basvuruyu sectiyseniz basvurunuz daha hizli sonuclanabilir ama bu sureci hizlandirmanin baska bir yolu yoktur.

    • Birden fazla kayit belgesine ihtiyaciniz varsa, size ulasan belgenin kopyalarini yapabilirsiniz. Eger FBI'dan birden fazla kayit istiyorsaniz iki ayri basvuru yapip, iki kere ucret odemelisiniz.

    • Sizin yerinize baska biri $18'lik ucreti odeyebilir. O durumda bu kisi odeme bilgilerini basvuru formuna yazmali.

    • Eger belgenize apostil gerekiyorsa, bu hizmeti ABD konsoloslugundan veya su sayfadaki kurumlardan alabilirsiniz.

    • Eger ABD'den adli sicil kaydinizi, ABD'de ise girmek, lisans almak ya da cocuk evlat edinmek icin istiyorsaniz, bu basvurunuzu bolgenizde bulunan FBI ofisinden yapmak zorunda olabilirsiniz. Bu yasalar eyaletten eyalete degismektedir, bu konuda ayrintili bilgiyi sizden bu belgeyi isteyen kurumdan ya da polis karakollarindan alabilirsiniz. Her eyaletteki temsilciye su sayfadan ulasabilirsiniz:
      https://www.fbi.gov/services/cjis/identity-history-summary-checks/state-identification-bureau-listing

    FBI'a basvuru yontemi US Department of Justice Order 556-73 ile belirlenmistir. Bu kurallara suradan ulasabilirsiniz:

    ***=Departmental Order***

    İçeriği Göster

    keywords: Amerika'dan ABD'den polis belgesi almak Amerika'dan ABD'den polis kaydi almak Amerika'dan ABD'den adli sicil kaydı almak


  • Merhaba ismim Berfin.
    Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
    Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
    bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

    Merhaba ismim Berfin.
    Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
    Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
    bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?

    Maalesef sadece online/email ile halledemiyorsunuz, posta ile de bilgi gondermeniz gerekiyor.


  • @crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

    @crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

    Sanirim bu sayfalar ABD disindan acilmiyor, isterseniz VPN kullanarak girmeyi deneyin.


  • Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @borhan, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

    Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.

    sorunuzu ilgili basliga tasidim. Bilgi icin ilk iletiyi inceleyebilirsiniz.

    Sizin de farkedeceginiz uzere ABD'de degilseniz bu belgeyi almaniz oldukca zorlasacak, o nedenle pek cok ulke ABD'den bu belgeyi gerektirmeyecektir, bilginize. Eger yine de almak isterseniz ilk iletideki asamalari ve bilgileri takip edebilirsiniz.


  • Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

    Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.

    Hangi eyalette yasiyorsunuz?


  • Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?


  • Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.


  • @crazycells Ben Türkiye'de yaşıyorum. Erasmus belgesi için istenmişti de benden adli sicil icin gerekli belgeleri yolladım. Ancak apostil konusu kafamı karistiriyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aykız, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

    Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?

    Evet, dediginiz islemler biraz uzun suruyor, o nedenle online olarak basvuruya baslamanizi tavsiye ederim.

    Eger belge yetismezse o durumda konsolosluktan ayricalik isteyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

    Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.

    Bu baslik ABD'den adli sicil kaydi almak ile ilgili... Eger bu konu ile ilgili soru sormuyorsaniz bu basligi kullanmamalisiniz.

    ABD'de apostili bagli bulundugunuz eyaletin disisleri bakanligi'ndan alabilirsiniz (county denilen eyalet bolgelerinden alinan belgeler icin ise once county'deki clerk'lerden alabilirsiniz).

    Turkiye'de apostil almak icin ise belgenizi valilik veya kaymakamliklara goturebilirsiniz, apostili buralarda vurdurabilirsiniz.


  • @crazycells Sizin yukarıdaki açıklamalarınızı takip ederek Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşı eşim FBI dan Adli sicil kaydı aldı. Linkte paylaştığınız parmak izi formunun çıktısını İl Emniyet Müdürlüğünün olay yeri birimine götürüp durumu açıklayarak parmak izini aldırdı. Ayrıca onların kendi formlarına aldıkları dijital parmak izi formunun çıktısını da ekledi. Sanırım pandemiden de kaynaklı gecikme ile zarfın Türkiye'den ABD ye postalanması ve FBI dan Adli sicil kaydının Türkiye'ye ulaşması 6 ay sürdü.
    Çok teşekkür ederiyoruz.


  • @sipse selamlar, parmak izini hangi şubeden aldığınızı paylaşabilir misiniz? Ben iki kere Mecidiyeköy’de aldırdım ve ikisi de FBI tarafından kabul edilmedi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

34
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum