Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'den adli sicil kaydi almak

Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
17 8 4.6k 9
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Amerika Birlesik Devletleri'ndeki adli sicil kaydinizi (polis belgenizi, polis kayitlarinizi), FBI araciligiyla alabilirsiniz. Bunun icin FBI'a kisisel basvuru yapmaniz gerekmektedir. Basvurulari elektronik olarak ya da posta yoluyla yapabilirsiniz. 2018 Agustos itibariyle adli sicil kaydinin ulasmasi elektronik basvuru sonrasi 3-5 is gunu, posta ile basvuru sonrasi 14-16 hafta surmektedir. Guncel bekleme surelerine FBI'in kendi sitesinden ulasabilirsiniz: https://www.fbi.gov/services/cjis/identity-history-summary-checks

ABD'den polis kaydi, ABD disindaki konsolosluklarda vize basvurularinda ya da ABD disindaki ulkelerde oturum almak icin gerekebilir. Fakat ABD Konsoloslugu'nda yapacaginiz vize basvurulari icin ABD'den polis kaydi almaniza gerek yoktur. Bu basvuruyu yapmak icin ABD vatandasi ya da Green Card sahibi olmaniza gerek yoktur.

FBI'dan polis belgesi almanizin 3 yolu vardir:
    1. Online basvuru (https://www.edo.cjis.gov/#/)
    2. Posta ile basvuru (https://forms.fbi.gov/identity-history-summary-checks-review)
    3. FBI onayli acentalar ile basvuru (liste icin tiklayin)

Ayrica Disisleri Bakanligi'nin ilgili sayfasina suradan ulasabilirsiniz:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/international-travel/while-abroad/criminal-record-checks.html

FBI'dan alacaginiz adli sicil kaydinin ismi "identity history summary check"tir. En kolay ve tercih edilen yol olacagi icin ben online basvuruyu anlatacagim ama diger yollarla basvurmaniz da mumkundur. Yukaridaki ilgili linkleri takip etmeniz yeterli.

Online basvuru icin su yolu takip etmelisiniz:

1. Basvuru formunu doldurmak.

https://www.edo.cjis.gov/#/ sitesinde bulunan yere kisisel email adresinizi yazmalisiniz. Bu email adresine bir PIN number ve site linki gonderilecek. Bu site linki sizi basvuru formuna yonlendirecek. Basvuru formunda size sorulan butun sorulara dogru ve tam cevap vermelisiniz. Eger adli sicil kaydi sizden baska bir ulkede oturum veya vize almak icin istendiyse sicil kaydini alma nedeninize "Live, work and travel in a foreign country" secenegini isaretlemelisiniz.

Ilk kisimda kisisel bilgileriniz, ikinci kisimda posta adresiniz, ucuncu kisimda kayit hakkinda tercihleriniz soruluyor. 4. ve 5. kisimlar asagidaki basamaklarda anlatiliyor.

2. Basvuru ucretini odemek ve onay emaili almak.

Basvuru formunun 5. kismina tiklayip pay.gov adresine odeme yapmak icin yonlendirileceksiniz. Su an icin basvuru ucreti $18'dir.

3. "Fingerprint card" hazirlamak

Parmak izlerinizi FBI'a gondermediginiz surece basvurunuz dikkate alinmayacak. Bu nedenle ilk firsatta FD-258 formunu doldurup FBI'ya gondermelisiniz. Bu parmak izi formuna suradan ulasabilirsiniz:
    https://www.edo.cjis.gov/artifacts/standard-fingerprint-form-fd-258-1.pdf

Parmak izinizi bir karakola giderek aldirabilirsiniz. ABD buyukelcilikleri ya da ABD konsolosluklari boyle bir hizmet vermemektedir. Parmak izinizi kendiniz alabilir ya da bir karakoldan yardim isteyebilirsiniz. Parmak izi alma konusunda ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz:
    https://www.fbi.gov/services/cjis/fingerprints-and-other-biometrics/recording-legible-fingerprints

4. Odeme kaydini ve FD-258'i FBI'a gondermek.

Basvurunuzun dikkate alinmasi icin su adrese gondermeniz gerekmektedir:

FBI CJIS Division
    ATTN: ELECTRONIC SUMMARY REQUEST
    1000 Custer Hollow Road
    Clarksburg, West Virginia 26306

5. Adli sicil kaydinizi almak

FBI, adli sicil kaydinizi hem yazmis oldugunuz email adresine guvenli bir link ile hem de kopyasini verdiginiz adrese hizli posta ile gonderecek (eger bu secenek secildiyse).

Notlar:

• FBI basvurunuzu, basvuru formunu doldurdugunuz gune gore degil, parmak izi formunu ve odeme kaydini aldigi gune gore degerlendirecek. O nedenle bu postanin FBI'a guvenli sekilde ulastigina emin olun.

• FBI Adli Sicil Kaydi surecini hizlandirmanin bir yolu yoktur, eger posta ile basvuru yerine, online basvuruyu sectiyseniz basvurunuz daha hizli sonuclanabilir ama bu sureci hizlandirmanin baska bir yolu yoktur.

• Birden fazla kayit belgesine ihtiyaciniz varsa, size ulasan belgenin kopyalarini yapabilirsiniz. Eger FBI'dan birden fazla kayit istiyorsaniz iki ayri basvuru yapip, iki kere ucret odemelisiniz.

• Sizin yerinize baska biri $18'lik ucreti odeyebilir. O durumda bu kisi odeme bilgilerini basvuru formuna yazmali.

• Eger belgenize apostil gerekiyorsa, bu hizmeti ABD konsoloslugundan veya su sayfadaki kurumlardan alabilirsiniz.

• Eger ABD'den adli sicil kaydinizi, ABD'de ise girmek, lisans almak ya da cocuk evlat edinmek icin istiyorsaniz, bu basvurunuzu bolgenizde bulunan FBI ofisinden yapmak zorunda olabilirsiniz. Bu yasalar eyaletten eyalete degismektedir, bu konuda ayrintili bilgiyi sizden bu belgeyi isteyen kurumdan ya da polis karakollarindan alabilirsiniz. Her eyaletteki temsilciye su sayfadan ulasabilirsiniz:
      https://www.fbi.gov/services/cjis/identity-history-summary-checks/state-identification-bureau-listing

FBI'a basvuru yontemi US Department of Justice Order 556-73 ile belirlenmistir. Bu kurallara suradan ulasabilirsiniz:

##spoiler==Departmental Order

kaynak

Title 28 CFR Part 16 – Production or Disclosure of material or information

Subpart-C Production of FBI Identification Records in Response to Written Requests by Subjects Thereof

By order dated September 24, 1973, the Attorney General of the United States directed that the Federal Bureau of Investigation, hereinafter referred to as the FBI, publish rules for the dissemination of arrest and conviction records to the subjects of such records upon request. This order resulted from a determination that 28 U.S.C. 534 does not prohibit the subjects of arrest and convictions records from having access to those records. In accordance with the Attorney General’s order, the FBI will release to the subjects of identification records copies of such records upon submission of a written request, satisfactory proof of identity of the person whose identification record is requested and a processing fee.

Since the FBI Criminal Justice Information Services (CJIS) Division is not the source of the data appearing on the Identification Records, and obtains all data thereon from fingerprint cards or related identification forms submitted to the FBI by local, state and federal agencies, the responsibility for authentication and correction of such data rests upon the contributing agencies. Therefore, the rules set forth for changing, correcting or updating such data require that the subject of an Identification Record make application to the original contributing agency in order to correct a deficiency.

The Relevant provisions of the Administrative Procedure Act (5 U.S.C. 553) requiring notice of proposed rule making, opportunity for public participation and delay in effective date are inapplicable because the material contained herein relates to the interpretation of 28 U.S.C. 534 as allowing the granting of an exemption to subjects of Identification Records and relief of prior administrative restrictions on dissemination of such records to them. Furthermore, it is deemed in the public interest that there be no delay in effective date of availability of Identification Records to the subjects thereof.

By Virtue of the order of the Attorney General, dated September 24, 1973, and pursuant to the authority delegated to the Director, FBI, by 28 CFR 0.85(b), 28 CFR Part 16 is amended as follows:

16.30 Purpose and Scope

This subpart contains the regulations of the Federal Bureau of Investigation (FBI) concerning procedures to be followed when the subject of an Identification Record requests production of that record to review it or to obtain a change, correction, or updating of that record.

16.31 Definition of Identification Record

An FBI Identification Record, often referred to as a “rap sheet,” is listing of certain information taken from fingerprint submissions retained by the FBI in connection with arrests and, in some instances, includes information taken from fingerprints submitted in connection with federal employment, naturalization, or military service. The Identification Record includes the name of agency or institution that submitted the fingerprints to the FBI. If the fingerprints concern a criminal offense, the Identification Record includes the date of arrest or the date the individual was received by the agency submitting the fingerprints, the arrest charge, and the disposition of the arrest if known to the FBI. All arrest data included in an Identification Record are obtained from fingerprint submissions, disposition reports, and other reports submitted by agencies having criminal justice responsibilities. Therefore, the FBI Criminal Justice Information Services Division is not the source of the arrest data reflected on an Identification Record.

16.32 Procedure to obtain an Identification Record.

The subject of an Identification Record may obtain a copy thereof by submitting a written request via the U.S. mail directly to the FBI, Criminal Justice Information Services Division, Attn: SCU, Mod. D-2, 1000 Custer Hollow Road, Clarksburg, WV 26306. Such request must be accompanied by satisfactory proof of identity, which shall consist of name, date and place of birth, and a set rolled-inked fingerprint impressions placed upon fingerprint cards or forms commonly utilized for applicant or law enforcement purposes by law enforcement agencies.

16.33 Fee for production of Identification Record

Each written request for production of an Identification Record must be accompanied by a fee of $18 in the form of a certified check or money order, payable to the Treasury of the United States. This fee is established pursuant to the provisions of 31 U.S.C. 9701 and is based upon the clerical time beyond the first quarter hour to be spent in searching for, identifying, and reproducing each Identification Record requested as specified in § 16.10. Any request for waiver of the fee shall accompany the original request for the Identification Record and shall include a claim and proof of indigence. Subject to applicable laws, regulations, and directions of the Attorney General of the United States, the Director of the FBI may from time to time determine and establish a revised fee amount to be assessed under this authority. Notice relating to revised fee amounts shall be published in the Federal Register.

16.34 Procedure to obtain change, correction or updating of Identification Records.

If, after reviewing his/her Identification Record, the subject thereof believes that it is incorrect or incomplete in any respect and wishes changes, corrections, or updating of the alleged deficiency, he/she should make application directly to the agency which contributed the questioned information. The subject of a record may also direct his/her challenge as to the accuracy or completeness of an entry on his/her record to the FBI, Criminal Justice Information Services Division, Attn: SCU, Mod.D-2, 1000 Custer Hollow Road, Clarksburg, WV 26306. The FBI will then forward the challenge to the agency which submitted the data requesting that agency to verify or correct the challenged entry. Upon the receipt of an official communication directly from the agency which contributed the original information, the FBI CJIS Division will make any changes necessary in accordance with the information supplied by that agency.

Published in the Federal Register on 11/28/73; amended on 10/27/78, 10/27/81, 8/8/83, 5/6/86, 5/17/91, 1/3/95, and 9/28/99.

##endspoiler

keywords: Amerika'dan ABD'den polis belgesi almak Amerika'dan ABD'den polis kaydi almak Amerika'dan ABD'den adli sicil kaydı almak

• Merhaba ismim Berfin.
    Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
    Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
    bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?

• @naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Merhaba ismim Berfin.
    Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
    Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
    bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?

Maalesef sadece online/email ile halledemiyorsunuz, posta ile de bilgi gondermeniz gerekiyor.

• @crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

• @naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

@crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sanirim bu sayfalar ABD disindan acilmiyor, isterseniz VPN kullanarak girmeyi deneyin.

• Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.

• @borhan, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.

sorunuzu ilgili basliga tasidim. Bilgi icin ilk iletiyi inceleyebilirsiniz.

Sizin de farkedeceginiz uzere ABD'de degilseniz bu belgeyi almaniz oldukca zorlasacak, o nedenle pek cok ulke ABD'den bu belgeyi gerektirmeyecektir, bilginize. Eger yine de almak isterseniz ilk iletideki asamalari ve bilgileri takip edebilirsiniz.

• Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.

• @DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.

Hangi eyalette yasiyorsunuz?

• Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?

• Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.

• @crazycells Ben Türkiye'de yaşıyorum. Erasmus belgesi için istenmişti de benden adli sicil icin gerekli belgeleri yolladım. Ancak apostil konusu kafamı karistiriyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

• @Aykız, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?

Evet, dediginiz islemler biraz uzun suruyor, o nedenle online olarak basvuruya baslamanizi tavsiye ederim.

Eger belge yetismezse o durumda konsolosluktan ayricalik isteyebilirsiniz.

• @DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.

Bu baslik ABD'den adli sicil kaydi almak ile ilgili... Eger bu konu ile ilgili soru sormuyorsaniz bu basligi kullanmamalisiniz.

ABD'de apostili bagli bulundugunuz eyaletin disisleri bakanligi'ndan alabilirsiniz (county denilen eyalet bolgelerinden alinan belgeler icin ise once county'deki clerk'lerden alabilirsiniz).

Turkiye'de apostil almak icin ise belgenizi valilik veya kaymakamliklara goturebilirsiniz, apostili buralarda vurdurabilirsiniz.

• @crazycells Sizin yukarıdaki açıklamalarınızı takip ederek Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşı eşim FBI dan Adli sicil kaydı aldı. Linkte paylaştığınız parmak izi formunun çıktısını İl Emniyet Müdürlüğünün olay yeri birimine götürüp durumu açıklayarak parmak izini aldırdı. Ayrıca onların kendi formlarına aldıkları dijital parmak izi formunun çıktısını da ekledi. Sanırım pandemiden de kaynaklı gecikme ile zarfın Türkiye'den ABD ye postalanması ve FBI dan Adli sicil kaydının Türkiye'ye ulaşması 6 ay sürdü.
    Çok teşekkür ederiyoruz.

• @sipse selamlar, parmak izini hangi şubeden aldığınızı paylaşabilir misiniz? Ben iki kere Mecidiyeköy’de aldırdım ve ikisi de FBI tarafından kabul edilmedi.

• ………… ……….. ……. ….. … …. …. ….

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye posta göndermek

Devlet İşleri ve Bürokrasi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    278 Bakış
    L
    @Serapp Bana da UPS daha garanti gibi geliyordu, teşekkürler.
  • ABD'de başka bir adrese taşındıktan sonra yapılacaklar

27
    16 Oy
    27 İleti
    5k Bakış
    R
    Herkese selamlar. Yine değişik bir soru ile karşınızdayım. Soruyu sormadan önce arka planını açıklamak isterim. Miamide 5 ay çalıştım Florida id kartımı aldım. İD kartın üzerindeki adresten yıl sonu vergi döneminde ilk vergi kaydımı yaptırdım. İki adet banka ve kredi kartı hesabına sahibim. Gelecek Ekim ayında Amerikan bandıralı bir gemide işe başlayacağım. Amerikaya ilk girerken Virginia eyaletindeki tanıdıklarımın adresini vermiştim ve sürekli taşındığım için(airbnb odadan odaya) USCIS nezlinde hiç adres değişikliği yapmadım. Gemide çalışacağım için ve karada belirli bir ikamet adresi göstermek zorunda olduğum için IRS ve USCIS adreslerimi güncellemek istiyorum. Bu arada Virginiadaki tanıdıklarım taşınmışlar haberim yeni oldu. Hem Virginia eyaletinden kimlik kartı almak istiyorum hemde IRS ve USCIS adreslerimi güncelleyeceğim. Bu aradada Miami de bir sanal posta kutusu sahibiyim. Tüm posta işlemleri için bu adresi kullanmak niyetindeyim. Sizlere sormak istediğim soru ilk olarak tanıdığımın adresinde ikamet ediyor olarak gözükmek o kişiye herhangi bir sorun yaratır mı? Çok büyük olasılıkla kimlik kartını almak için Virginia eyaletine gideceğim (USCIS IRS ile tutarlılık sağlaması için kimlik kartı alıyorum). Bir daha da Virginia eyaletine uğrayacağımı zannetmiyorum. 6 ay gemide çalıştıktan sonra 1 aylık bir Türkiye ziyareti sonrası tekrardan Hawaii eyaletinde döneceğim(Gemi sürekli olarak Hawaii eyaletinde olacak). Bu sözde ikametgah değişikliği Virginiadaki tanıdıklarım için bir proplem oluşturur mu? Hali hazırda bir Florida kimliğine sahibim ve eski ev sahibim onun adresini kullanmamı istemiyor doğal olarak. Son sorum ise Hawaii eyaletinde çalışacağım için. o eyalete vergi ödemek zorundayım. Ayrıca ikamet edeceğim eyalet olan Virginia eyaletine de vergi ödemek zorunda mıyım? Bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.
  • ABD'de boşanma işlemleri

83
    0 Oy
    83 İleti
    12k Bakış
    Betfair39B
    @Ryback, içinde söyledi: ABD'de boşanma işlemleri Amerika'da Green Card'li veya vatandas bir cift dusunelim; Kadinlarda soyisim degisikligi olacagi icin bir cok islem yapilmasi gerekiyor. Erkeklerin sadece Turk konsoloslugunda bosanmayi sisteme isletip bekar olmasi, kadinlarinda tum evraklarini yenilemesi gerekiyor. Yerel mahkemede bosanip, bu evrakla Amerikan Pasaportlarini, Vatandaslik belgelerini, Green Card'larini ehliyetlerini degistirip, mahkeme kagitlarini Turce'ye cevirtip Turk konsoloslugunda bosanmayi sisteme isletip, soyisim degisikliginden dolayi Turk kimliklerini, pasaportlarini, ehliyetlerini yenileyebiliyor olmalari lazim. Yani tum islemleri Amerika'da halledip, taraflardan biri Turkiye'ye donmek istiyosa, bosanmis ve tum islemleri halletmis olarak, yeni evraklari ile Turkiye'ye donebiliyor olmasi lazim. Ama boyle bir tecrube yasayan olduysa da, forumda bunu paylasan gormedim ben. Dedigim gibi biz bunu bir sekilde halledecegiz buraya ayrintili yazarim nasil bir yol izlenmesi gerekiyordu diye son guncel olarak.
  • 2 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    ABD'de dogum, olum, evlenme ve bosanma islemlerine dair kayitlari yasadiginiz eyaletin "Vital Records Department"indan almaniz gerekiyor. Federal Hukumet bu tur bilgileri kaydetmez veya saklamaz; bu belgelerin kayitlarina ve orjinallerine dogumun, olumun, evliligin veya bosanmanin gerceklestigi eyaletin "vital statistics" ofisinden veya gerceklestigi sehir, eyalet bolgesi (county) veya yerel devlet ofislerinden ulasabilirsiniz. Hangi eyalette hangi dokuman icin nereye basvurmaniz gerektigine cdc.gov sitesindeki su sayfadan ulasabilirsiniz: National Center for Health Statistics - Where to Write for Vital Records Turklerin en cok yasadigi 5 eyalet icin ilgili bilgiler soyle: 1. New York: Adres: Certification Unit Vital Records Section/2nd floor 800 North Pearl Street Menands, NY 12204 ucreti: Dogum: $30 , Olum: $30 , Evlilik: $30 , Bosanma: $30 Not: NYC icin bu belgelerin istenme adresi daha farkli, ayrintili bilgi icin ilgili sayfayi inceleyebilirsiniz. NY CDC resmi sayfasi 2. California: Adres: CA Department of Public Health – Vital Records MS: 5103 P.O. Box 997410 Sacramento, CA 95899-7410 ucreti: Dogum: $25 , Olum: $21 , Evlilik: $15 , Bosanma: $14 CA CDC resmi sayfasi 3. New Jersey Adres: Office of Vital Statistics & Registry NJ Department of Health P.O. Box 370 Trenton, NJ 08625-0370 not: bosanma belgesinin adresi icin asagidaki resmi sayfayi incelemelisiniz. ucreti: Dogum: $25 , Olum: $25 , Evlilik: $25 , Bosanma: $10 NJ CDC resmi sayfasi 4. Florida Adres: Department of Health Bureau of Vital Statistics P.O. Box 210 1217 Pearl Street Jacksonville, FL 32231-0042 ucreti: Dogum: $9 , Olum: $5 , Evlilik: $5 , Bosanma: $5 FL CDC resmi sayfasi 5. Texas Adres: Texas Vital Records Department of State Health Services P.O. Box 12040 Austin, TX 78711-2040 not: evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri asagidaki resmi sayfadan alabilirsiniz. ucreti: Dogum: $22 , Olum: $20 , Evlilik: $20 , Bosanma: $20 TX CDC resmi sayfasi Bu belgeleri isterken, su yonergeleri takip etmelisiniz: National Center for Health Statistics - Application Guidelines
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k