Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'den adli sicil kaydi almak

Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
17 8 4.6k 9

• Merhaba ismim Berfin.
    Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
    Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
    bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?

• @naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Merhaba ismim Berfin.
    Konuyla alakalı internette yeterli bilgi olmadığı için sizlere burdan ulaşıyorum kusura bakmayın
    Geçen yaz work and travel programı ile 4 bucuk ay Amerika'da kaldım ve şimdi Erasmus programı ile Slovakya vizesine başvuru sürecindeyim. Vize ve oturum izni için Amerika'dan apostilli sabıka kaydı istediler. Yazınızdaki online başvuru yöntemi ile bu belgeye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan bir nokta var.
    bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Online başvuru sürecinde parmak izi ve ödeme dekontunu kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese mi göndermem gerekiyor yoksa online başvuruda e-mail yoluyla her şeyi halledebilir miyim?

Maalesef sadece online/email ile halledemiyorsunuz, posta ile de bilgi gondermeniz gerekiyor.

• @crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

• @naberfin, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

@crazycells tekrar merhaba. Online başvurumu ve ödemeyi yaptım fakat parmak izi konusunda sıkıntı çekiyorum. Paylaşılmış olan parmak izi pdf sini çıkartıp karakola gittim ve beni olay yeri incelemek bölümüne aldılar durumu anlattım ve yardımcı olamayacaklarını söylediler. Parmak izinizi kendiniz de alabilirsiniz opsiyonunu yazmışsınız fakat link çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sanirim bu sayfalar ABD disindan acilmiyor, isterseniz VPN kullanarak girmeyi deneyin.

• Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.

• @borhan, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Herkese merhaba,erasmus için vize başvurusu yapacağım ülke benden, 90 gün üzeri kaldıgım ülkeden adli sicil kaydı istiyor.2019 yılında work and travel programıyla 4 ay kadar kalmıştım bundan dolayı adli sicil kaydına ihtiyacım var bu konuda biraz bilgi sahibiyim fakat bazı konuları anlamadım yardımcı olabilir misiniz bilginiz var ise.

sorunuzu ilgili basliga tasidim. Bilgi icin ilk iletiyi inceleyebilirsiniz.

Sizin de farkedeceginiz uzere ABD'de degilseniz bu belgeyi almaniz oldukca zorlasacak, o nedenle pek cok ulke ABD'den bu belgeyi gerektirmeyecektir, bilginize. Eger yine de almak isterseniz ilk iletideki asamalari ve bilgileri takip edebilirsiniz.

• Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.

• @DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Merhabalar adli sicil kaydı icin gerekli islemleri yerine getirdim fakat Apostil konusunu nasıl halletmem gerektiğini anlayamadım. Eğer yardimci olursanız çok mutlu olurum.

Hangi eyalette yasiyorsunuz?

• Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?

• Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.

• @crazycells Ben Türkiye'de yaşıyorum. Erasmus belgesi için istenmişti de benden adli sicil icin gerekli belgeleri yolladım. Ancak apostil konusu kafamı karistiriyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

• @Aykız, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Merhaba uyruğum ABD erasmus için Portekiz’e schengen vizesi başvurusu yapıcam. Uyruğum olan ülkeden de sabıka kaydı almam gerektiği yazıyor. Ben ABD de daha önce yaşamadım, bu gibi istisnalar olabilir mi bilginiz mi var?

Evet, dediginiz islemler biraz uzun suruyor, o nedenle online olarak basvuruya baslamanizi tavsiye ederim.

Eger belge yetismezse o durumda konsolosluktan ayricalik isteyebilirsiniz.

• @DEMİRHAN-YILDIZHAN, içinde söyledi: ABD'den adli sicil kaydi almak

Turkiye'deyim ben Erasmus belgesi icin istendi. Adli sicil kaydını almak icin gerekli aşamaları geçip belgeleri ABD'ye yolladım. Ancak Apostil konusunda kafam çok karisti ne yapmam gerekiyor tam anlayamadım.

Bu baslik ABD'den adli sicil kaydi almak ile ilgili... Eger bu konu ile ilgili soru sormuyorsaniz bu basligi kullanmamalisiniz.

ABD'de apostili bagli bulundugunuz eyaletin disisleri bakanligi'ndan alabilirsiniz (county denilen eyalet bolgelerinden alinan belgeler icin ise once county'deki clerk'lerden alabilirsiniz).

Turkiye'de apostil almak icin ise belgenizi valilik veya kaymakamliklara goturebilirsiniz, apostili buralarda vurdurabilirsiniz.

• @crazycells Sizin yukarıdaki açıklamalarınızı takip ederek Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşı eşim FBI dan Adli sicil kaydı aldı. Linkte paylaştığınız parmak izi formunun çıktısını İl Emniyet Müdürlüğünün olay yeri birimine götürüp durumu açıklayarak parmak izini aldırdı. Ayrıca onların kendi formlarına aldıkları dijital parmak izi formunun çıktısını da ekledi. Sanırım pandemiden de kaynaklı gecikme ile zarfın Türkiye'den ABD ye postalanması ve FBI dan Adli sicil kaydının Türkiye'ye ulaşması 6 ay sürdü.
    Çok teşekkür ederiyoruz.

• @sipse selamlar, parmak izini hangi şubeden aldığınızı paylaşabilir misiniz? Ben iki kere Mecidiyeköy’de aldırdım ve ikisi de FBI tarafından kabul edilmedi.

• ………… ……….. ……. ….. … …. …. ….

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye posta göndermek

Devlet İşleri ve Bürokrasi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    279 Bakış
    L
    @Serapp Bana da UPS daha garanti gibi geliyordu, teşekkürler.
  • Census 2020 - ABD Nüfus Sayımı

7
    15 Oy
    7 İleti
    897 Bakış
    crazycellsC
    2020 ABD genel sayim sonucu ve istatistikleri icin su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4547/2020-abd-genel-nüfus-sayımı-sonuçları
  • ABD'ye gitmeden önce ingilizce tercüme ettirilmesi gereken evraklar

2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @toprock ABD'ye gitmeden önce ingilizce tercüme ettirilmesi gereken evraklar içinde söyledi: Merhabalar, Lottery ile Greencard kazanıp ABD'ye yerleşmeden hemen önce, hangi evraklarımızı yanımızda götürmemiz gerekiyor (diploma, transkript v.b.) ve bunları Türkiye'de yeminli tercüman ile çevirtmemiz işe yarıyor mu ? Yoksa bu evrakların mutlaka ABD'de yetkili ofislerde mi tercüme edilmesi gerekiyor ? Siz, kendi hayatiniza gore bu "gereklilik"lere karar verip, hepsi icin ayri ayri ne gerekiyorsa yapmalisiniz. Su konu size yardimci olacaktir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar Genelde diploma da, transcript de ogrenci islerinden ingilizce alinabilen belgeler bu arada. Ingilizce alinabilecek ya da belge turkce olsa da ustunde ingilizce aciklama olan belgeler icin cok endiselenmenize gerek yok bence.
  • 2 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    ABD'de dogum, olum, evlenme ve bosanma islemlerine dair kayitlari yasadiginiz eyaletin "Vital Records Department"indan almaniz gerekiyor. Federal Hukumet bu tur bilgileri kaydetmez veya saklamaz; bu belgelerin kayitlarina ve orjinallerine dogumun, olumun, evliligin veya bosanmanin gerceklestigi eyaletin "vital statistics" ofisinden veya gerceklestigi sehir, eyalet bolgesi (county) veya yerel devlet ofislerinden ulasabilirsiniz. Hangi eyalette hangi dokuman icin nereye basvurmaniz gerektigine cdc.gov sitesindeki su sayfadan ulasabilirsiniz: National Center for Health Statistics - Where to Write for Vital Records Turklerin en cok yasadigi 5 eyalet icin ilgili bilgiler soyle: 1. New York: Adres: Certification Unit Vital Records Section/2nd floor 800 North Pearl Street Menands, NY 12204 ucreti: Dogum: $30 , Olum: $30 , Evlilik: $30 , Bosanma: $30 Not: NYC icin bu belgelerin istenme adresi daha farkli, ayrintili bilgi icin ilgili sayfayi inceleyebilirsiniz. NY CDC resmi sayfasi 2. California: Adres: CA Department of Public Health – Vital Records MS: 5103 P.O. Box 997410 Sacramento, CA 95899-7410 ucreti: Dogum: $25 , Olum: $21 , Evlilik: $15 , Bosanma: $14 CA CDC resmi sayfasi 3. New Jersey Adres: Office of Vital Statistics & Registry NJ Department of Health P.O. Box 370 Trenton, NJ 08625-0370 not: bosanma belgesinin adresi icin asagidaki resmi sayfayi incelemelisiniz. ucreti: Dogum: $25 , Olum: $25 , Evlilik: $25 , Bosanma: $10 NJ CDC resmi sayfasi 4. Florida Adres: Department of Health Bureau of Vital Statistics P.O. Box 210 1217 Pearl Street Jacksonville, FL 32231-0042 ucreti: Dogum: $9 , Olum: $5 , Evlilik: $5 , Bosanma: $5 FL CDC resmi sayfasi 5. Texas Adres: Texas Vital Records Department of State Health Services P.O. Box 12040 Austin, TX 78711-2040 not: evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri asagidaki resmi sayfadan alabilirsiniz. ucreti: Dogum: $22 , Olum: $20 , Evlilik: $20 , Bosanma: $20 TX CDC resmi sayfasi Bu belgeleri isterken, su yonergeleri takip etmelisiniz: National Center for Health Statistics - Application Guidelines
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k