Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba Arkadaşlar

    W-9 fromu nedir? İşe ne zaman doldurulması gerekir? bu formu doldururken ne gibi belgeler istenir? her isteyen işletmeye doldurup vermek bizim ileride başımızı artırır mı? art niyetli bir işletme ise?

    teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @qwert W-9 formu nedir? içinde söyledi:

    merhaba Arkadaşlar

    W-9 fromu nedir? İşe ne zaman doldurulması gerekir? bu formu doldururken ne gibi belgeler istenir? her isteyen işletmeye doldurup vermek bizim ileride başımızı artırır mı? art niyetli bir işletme ise?

    teşekkür ederim.

    Sizinle is yapacak kisi veya sirketin, IRS'ten (Devlet Gelirleri Dairesi) sizin hakkinizdaki bilgileri edinmek icin doldurmanizi istedigi formdur. Anladigim kadariyla direkt o kurumda isci olarak degil de bagimsiz/freelance calisacaksiniz? Cunku isci olarak calismaniz durumda W4 doldurulur genelde. Sadece kisisel bilgilerinizi vermeniz yeterlidir, sirket de kendi bilgilerini (vergi numarasi dahil) forma isler ve sonra belge IRS'e gonderilir.

    Adiniz, adresiniz ve Sosyal Guvenlik Numaraniz (SSN) gibi cok ozel bilgileri icerdiginden vereceginiz kisi ya da kurumlarin guvenilir olduguna emin olmalisiniz.


  • problemde o zaten tam olarak tanımadığım bir kurum green kart ve ssn fotokopilerini dahil istiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @qwert W-9 formu nedir? içinde söyledi:

    problemde o zaten tam olarak tanımadığım bir kurum green kart ve ssn fotokopilerini dahil istiyor

    dilerseniz bu is sahibini taniyan baskalarindan bilgi sahibi olmayi deneyebilirsiniz. Eger guvenilecek bir kurum olmadigini dusunurseniz bu bilgileri vermemeniz daha yerinde olur. Bu arada sanirim W9 formu sizde kaliyor, IRS'e gondermeye gerek yok yani. Bir onceki cevapta yanlis belirtmis olabilirim. Siz verilen bilgilerin dogru oldugunu taahhut ediyorsunuz formda.


  • W9 formu bizde kalıyor derken orasını anlamadım,bu formu benden iş veren istiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @qwert W-9 formu nedir? içinde söyledi:

    W9 formu bizde kalıyor derken orasını anlamadım,bu formu benden iş veren istiyor.

    evet, yani IRS'e gonderilmiyor anlaminda soyledim 🙂


  • @qwert W9, independent contractor oldugunuz zaman doldurulan bir form. Firma yil sonunda, W9'a dayanarak 1099 formu gonderecek size, sizde o formu IRS'e vergi iadesi ile beraber gondereceksiniz. Eger firmaya guvenmiyorsaniz W9 formunu gondermemeyi ve firma ile is yapmamayi secebilirsiniz.

    Ozel bilgilerinizi vermekten kacinmak ve herhangi bir problem/anlasmazlik halinde kisisel olarak sorumlu olmamak adina, LLC (=kabaca bizdeki limited firma) veya C-Corp (=kabaca bizdeki anonim sirket) kurmaniz ve isinizi bu firma uzerinden yurutmeniz mantikli olur. NY'da LLC kurmak isterseniz $200-400 gibi bir masrafi vardi yanlis hatirlamiyorsam (+ eger bir avukatdan dsanismanlik hizmeti almak isterseniz onun masraflari)


  • Merhaba arkadaslar, gecen sene icin 6 aylik bir calisma gecmisimiz var. esim w9 ile ben ise 1099 ile calistim. Bazi arkadaslar credit carma uzerinden vergi bildirimi yapildigini soylemislerdi? yeni konu acmak istemedim. Vergi beyanini kendisi yapan arkadaslar bu konuda bilgi verebilirler mi. Zor bir islem mi yoksa gelen formlardaki bilgileri adimlari izleyerek dolduruyormuyuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @joejoe W-9 formu nedir? içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar, gecen sene icin 6 aylik bir calisma gecmisimiz var. esim w9 ile ben ise 1099 ile calistim. Bazi arkadaslar credit carma uzerinden vergi bildirimi yapildigini soylemislerdi? yeni konu acmak istemedim. Vergi beyanini kendisi yapan arkadaslar bu konuda bilgi verebilirler mi. Zor bir islem mi yoksa gelen formlardaki bilgileri adimlari izleyerek dolduruyormuyuz.

    Ben geçen yıl CreditKarma ile yapmıştım. Az önce bu yılki formları da doldurup gönderdim. Çok kolay, elinizdeki W2, 1099, 1095 gibi formlarda yazan birkaç bilgiyi giriyorsunuz sadece. Site adım adım yönlendiriyor. ABD dışı gelir beyan edecekseniz CreditKarma ile olmuyor, Turbotax gibi sitelerden ücretli paket almak lazım.


  • Peki kenan bey ilk geldigimiz zaman turkiyeden buradaki banka hesabimiza toplam 3 sefer olmak uzere toplam olarak 7 ila 9 bin dolar arasinda para gonderildi. bunu gelir olarak mi beyan etmemiz gerekiyor. Sanirim site bir sure sonra ucretli bir ek program mi oneriyor. bir postunuzda boyle bir seyden bahsetmistiniz sanirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @joejoe W-9 formu nedir? içinde söyledi:

    Peki kenan bey ilk geldigimiz zaman turkiyeden buradaki banka hesabimiza toplam 3 sefer olmak uzere toplam olarak 7 ila 9 bin dolar arasinda para gonderildi. bunu gelir olarak mi beyan etmemiz gerekiyor. Sanirim site bir sure sonra ucretli bir ek program mi oneriyor. bir postunuzda boyle bir seyden bahsetmistiniz sanirim.

    Tabii ki hayır. Sadece maaş vb gibi şeyleri gelir olarak göstereceksiniz. Ben geçen yılki beyanımda 2016 yılında Türkiye'de aldığım maaşı göstermedim, zaten yeni göçmen olduğum için. Genelde ufak tefek şeyleri de kimse beyan etmiyor. Türkiye'de yıllık 10 bin dolar üstü bir geliriniz yoksa beyan etmeyebilirsiniz.

    Eğer beyan etmek isterseniz Credit Karma böyle bir hizmet vermiyor. Turbotax (veya benzeri bir firma) ile yapıp ücretli paket almanız gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bugün ABD deki adresimize Bank of America W-9 formu göndermiş. Büyük ihtimalle yüklü bir para göndermiştim Türkiyeden bununla alakalı olabilir diye düşünüyorum. Bu formu ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 Yıl içinde 10 dolar üstünde faiz geliri elde ederseniz banka size 1099-INT formu gönderir. Sistemde vergi mükellefi olup olmadığınıza dair bilgi yoksa sizden W-9 isterler. Doldurup bankaya göndermeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn cevabınız için teşekkür ederim. Ama biz 10 dolar kazanmadık faizden. Neyse doldurup gönderelim başımıza bela olmasın sonra


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum