Ailecek çekilişe başvuru yapmak (fakat herkesin ABD'ye gitmemesi)
-
Üvey olup olmaması önemli değil. Ailenin nüfusundaysa sorun teşkil etmiyor. Cocuklar ailesini götüremiyor. Ama aile 21 yaş altı çocukları götürüyor.
-
@topraxxx teşekkür ederim cevabınız için 😊
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim, anladığım kadarıyla herkes kendi adına green card'ını aldıktan sonra topluca green card'ların iptal olması söz konusu değil. Herkes kendi ülkeye giriş-çıkış ve yıl içinde Amerika'da kalma sürelerine göre değerlendirilecek.
-
@lemans talihli kisi Green Card almadan diger aile uyeleri Green Card alamaz.
ABD'ye girdikten sonra ise herkesin sureci birbirinden bagimsiz ilerliyor. Sizin durumunuzda da , bir aile uyesinin Turkiye'ye kesin donus yapmasi, diger aile uyelerini ilgilendirmeyecek.
-
@crazycells Merak ettiğim buydu, teşekkür ederim
-
MERHABA FORMU DOLDURURKEN 16 YAŞINDAN SONRA Kİ ADRESLERİ SORMUŞLARDI FAKAT 3 VE 5 YAŞINDAKİ KIZLARIM İÇİN DOĞDUKLARI ADRESİ VE GEÇEN SENE TAŞINDIĞIMIZ ŞİMDİKİ ADRESLERİ YAZDIM BU BİR SAKINCA DOĞURUR MU ACABA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
-
@ismailcanbolat Ailecek başvuru yapmak içinde söyledi:
MERHABA FORMU DOLDURURKEN 16 YAŞINDAN SONRA Kİ ADRESLERİ SORMUŞLARDI FAKAT 3 VE 5 YAŞINDAKİ KIZLARIM İÇİN DOĞDUKLARI ADRESİ VE GEÇEN SENE TAŞINDIĞIMIZ ŞİMDİKİ ADRESLERİ YAZDIM BU BİR SAKINCA DOĞURUR MU ACABA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
DS-260 formuyla ilgili bilgileri sadece su konuda sormalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari
Forumda buyuk harf kullanmadan yazin.
-
21 yasin üzerinde olduğum için otomatik bende kart alamıyorum. Birinci dereceden akrabam ABD de olduğu ve green kartlı olduğu için bana oturma izni verilir mi?
-
@kittyx, içinde söyledi: Ailecek başvuru yapmak
21 yasin üzerinde olduğum için otomatik bende kart alamıyorum. Birinci dereceden akrabam ABD de olduğu ve green kartlı olduğu için bana oturma izni verilir mi?
Hangi aile uyeleri icin gocmenlik basvurusu yapilabilecegini ogrenmek icin su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar
Ben bu yıl ilk defa greencard da başvurmak istiyorum. 2014 yıldan bu yana evliyim ve 2 çocuk sahibiyim. Eşim ukrayna vatandaşı ve resmi olarak 2014 yıllandan beri türkiye de yaşamaktayız. Eşimi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kayıt ettirmeden 2014 yılından bu yana aile ikamet izni ile yasal çerçeve içinde türkiyede yaşamaktayız. yani eşimin hala ukrayna pasaporttu mevcud olup kendisi ukrayna vatandaşıdır. Hal böyleyken her ikimzde ayrı ayrı başvuruda bulunabiliyormuyuz. -
@pumahakan evet, elbette başvurabilirsiniz.
-
@gucarslan teşekkür ederim
-
Green Card anne veya babaya çıkarsa ailenin her üyesinin katılması zorunlu mudur?
Mesela anne üzerine çıkarsa babanın istememe durumu ama çocukların isteme durumunda sadece anne ve çocukları Amerika'ya gidebilir mi?
-
Asıl talihli ilk girmesi lazım ülkeye.isteyen herkes katılabilir istemeyen katılmaz. Zorunlu diye bişey yok
-
@Özgür-Can, içinde söyledi: Ailecek başvuru yapmak
Green Card anne veya babaya çıkarsa ailenin her üyesinin katılması zorunlu mudur?
Mesela anne üzerine çıkarsa babanın istememe durumu ama çocukların isteme durumunda sadece anne ve çocukları Amerika'ya gidebilir mi?
gidebilir. Talihli olan kisi ve isteyen tum aile uyeleri ABD'ye tasinabilir. Aileden bir kismi goc etmese bile gidenlerin durumunda bir probleme neden olmaz.
-
Merhaba, Gc kazandıktan sonra ailemi ilk girişte götürmesem malum ilk seferde çoluk çocuğun rahatını bozmak mantıklı değil,sonrasında yanıma alabilir miyim? Gc başvurusunda eşimin adına başvuru yapmamak mantıksızlık mı olur?
-
@Erdem-DEMİR eşin kazandığı zaman eğer ilk girişi eşin yapmazsa sende giremezsin o yüzden eşinle bir konuş gerçekten de gitmek istiyorsa onun adına da başvuru yaparsın. Şu şekilde de yapıyorlar eşinle birlikte sen gidersin girişi birlikte yaparsınız daha sonra sen kalırsın eşin Türkiye geri döner daha sonra eşini yanına aldırabiliyorsun faaakaaat bu süre çok uzun sürüyor. @redsat2000 3 yıldır uğraşıyor.
-
@Erdem-DEMİR, içinde söyledi: Ailecek çekilişe başvuru yapmak (fakat herkesin ABD'ye gitmemesi)
Merhaba, Gc kazandıktan sonra ailemi ilk girişte götürmesem malum ilk seferde çoluk çocuğun rahatını bozmak mantıklı değil,sonrasında yanıma alabilir miyim? Gc başvurusunda eşimin adına başvuru yapmamak mantıksızlık mı olur?
bahsettiginiz durum hickimsenin seyahat etmemesi mi? Yoksa sadece ABD'ye ilk asamada yerlesmelerini mi istemiyorsunuz?
Tum aile uyeleriniz vizeleri aldiktan sonra ABD'ye ilk girisi yapip daha sonra gecici olarak ABD disinda yasayabilirler. Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/
Eger ailenizin 3-4 yil sonra size katilmasindan bahsediyorsaniz o durumda tek basiniza ABD'ye goc edebilirsiniz, ve sonra aile sponsorlu gocmenlige basvuru yapabilirsiniz:
-
@Erdem-DEMİR ayrica sayin @ayvalik10 'un dedigi bir noktayi vurgulayayim... DV uzerinden Green Card almak en hizli ve maliyetsiz yontem, diger tum yontemler hem daha pahali, hem daha mesakkatli, hem de cok daha uzun...
O nedenle ailesini sonradan almak isteyenlerin izleyebilecegi en iyi yol su olur, herkesin vize alip ABD'ye ilk girisi yapmasi, ABD'ye hemen yerlesmeyecek kisilerin ABD disinda 2 yil kalabilmek icin I-131 ile re-entry permit almasi ve 2 yil bitmeden ABD'ye geri donmesi.
Ayrica su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1478/greenkart-talihlisi-olup-abd-ye-ailece-gidememek
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum