• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gradstudent
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gradstudent

@gradstudent

3
    İtibar
    250
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

gradstudent Takip etme Takip Et

gradstudent tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhabalar,

Ben de ogrenciyim ve Amerikali nisanlimla evlilik surecindeyiz. Gercekten cok yararli bir topic ozellikle belgeleri ve ne olduklarini anlatmasi acisindan. Nisanlim avukat tutmamiz konusunda israrci fakat baska bir arkadasim da bu sureci avukat tutmadan tamamladi ve yesil kartini aldi, ben de ayni sekilde basvurmayi dusunuyorum. Belge doldurup para yatirmaktan (ve tabi aylarca beklemek) ibaret bir surec gibi gozukuyor.

Iki sorum olacakti kendi ozelimde, ilki doktor ziyareti ve asi karnesi. Saglik sigortam var fakat belli doktorlar veriyor bu hizmeti sanirim, bunu en uygun sekilde nasil halledebilirim? 300-400 dolari gozden cikarmali miyim?

Ikincisi de mezun olmaya yakinim, basvuruyu yaptiktan sonra pending olarak gozukurken ulkede kalmamizda bir sikinti oluyor mu? Ozellikle ben F1 vizesinde oldugum icin yoksa OPT tarzi bir sey mi yapmaliyim.

Bir de yakin zamanda bu sureci tamamlayan kisiler ne kadar suruyor ondan bahsedererse cok yardimci olur.

Saygilarimla.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      G
      gradstudent

@merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells cok teşekkür ederim yanıtınız icin. Bende bu kategoriyi düşünüyordum fakat emin olamamıştım. Tüm işlemleri ayrıntısı ile buraya yazacağımdan emin olabilirsiniz:) daha suan başındayız hatta yarın nüfus kayıt örnegimi ( birth certificate olarak geçiyor) almaya gideceğim Türk konsolosluğuna New Yorktakinden randevu aldım. E- devlet üzerinden sadece Türkçe veriyor site nüfus kayıt örnegini.

Ben de belgelerimi bir ay once yolladim bahsettiginiz belge ile (Miami konsolosluguna gidip aldim) fakat son zamanlarda okudugum kadariyla konsolosluktan alinan belge yeterli olmayabiliyormus. Mesela buradaki (Florida) Turk profesorlerden biri ayni sikintiyi yasamis, eger belgelerde eksik olursa size Request for Evidence diye bir istek yolluyorlar bu da genelde yaklasik 2-3 haftalik bir gecikmeye sebep oluyor surecinizde.

O noktada Turkiye'den bir yakininizin alip size yollayacagi nufus kayit ornegini Amerika'da tercume ettirerek yollamanizi tavsiye edebilirim. Ilk basvuruda belgeyi Turkiye'de scan ettirip burada online olarak tercume ettirebilirsiniz. Boylece bu olasi sikintiyi cekmemis olursunuz.

G
      gradstudent

@merbej
      Dedigim gibi illa almaniz gerekmiyor, case'inize bakan officer'a bagli olarak Turkiye'den belge isteme olasiliklari var (ne kadar dusuk de olsa). RFE yolluyorlar adresinize o da 2-3 haftalik bir gecikme yaratiyor.

O yuzden Turkiye'den alinmis bir belgenin kopyasi ve tercumesi de ne olur ne olmaz bulunsun diyordum, tabi size kalmis tamamen opsiyonel. Ben aileme soyledim onlar da scan edip yolladilar ve ayrica Amerika'daki adresime postaladilar (20 lira tutuyor). Belgenin tercumesi de online olarak 27 dolar falan (scan edilmis pdf dosyasinin). Tercume de 2-3 gun suruyor.

G
      gradstudent

gradstudent tarafından gönderilen son iletiler

@merbej
      Dedigim gibi illa almaniz gerekmiyor, case'inize bakan officer'a bagli olarak Turkiye'den belge isteme olasiliklari var (ne kadar dusuk de olsa). RFE yolluyorlar adresinize o da 2-3 haftalik bir gecikme yaratiyor.

O yuzden Turkiye'den alinmis bir belgenin kopyasi ve tercumesi de ne olur ne olmaz bulunsun diyordum, tabi size kalmis tamamen opsiyonel. Ben aileme soyledim onlar da scan edip yolladilar ve ayrica Amerika'daki adresime postaladilar (20 lira tutuyor). Belgenin tercumesi de online olarak 27 dolar falan (scan edilmis pdf dosyasinin). Tercume de 2-3 gun suruyor.

G
      gradstudent

@merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells cok teşekkür ederim yanıtınız icin. Bende bu kategoriyi düşünüyordum fakat emin olamamıştım. Tüm işlemleri ayrıntısı ile buraya yazacağımdan emin olabilirsiniz:) daha suan başındayız hatta yarın nüfus kayıt örnegimi ( birth certificate olarak geçiyor) almaya gideceğim Türk konsolosluğuna New Yorktakinden randevu aldım. E- devlet üzerinden sadece Türkçe veriyor site nüfus kayıt örnegini.

Ben de belgelerimi bir ay once yolladim bahsettiginiz belge ile (Miami konsolosluguna gidip aldim) fakat son zamanlarda okudugum kadariyla konsolosluktan alinan belge yeterli olmayabiliyormus. Mesela buradaki (Florida) Turk profesorlerden biri ayni sikintiyi yasamis, eger belgelerde eksik olursa size Request for Evidence diye bir istek yolluyorlar bu da genelde yaklasik 2-3 haftalik bir gecikmeye sebep oluyor surecinizde.

O noktada Turkiye'den bir yakininizin alip size yollayacagi nufus kayit ornegini Amerika'da tercume ettirerek yollamanizi tavsiye edebilirim. Ilk basvuruda belgeyi Turkiye'de scan ettirip burada online olarak tercume ettirebilirsiniz. Boylece bu olasi sikintiyi cekmemis olursunuz.

G
      gradstudent

Tamamdir, butun asilari tamamladim bir sikinti cikmazsa bu hafta I-693 dolmus olacak. Bir kac bosluk disinda tum belgeleri de hallettim, N/A ve NONE diye doldurmak icin bilegime kuvvet gerekecek artik cunku Acrobat`da izin vermiyor..

I-864 Affidavite eklemek uzere Employment Verification Letter ve son bir kac ayin pay checklerini ekleyecegim.

Tax return icin esimin 2017 1040EZ formunu bulduk ama 2016 icin Turbotax para istiyor, ama o zamanki geliri limitin altindaydi sanirim eger cok lazimsa o yildan kalan W2lari eklesem sikinti olmaz diye dusunuyorum ya da hic eklemesem daha mi iyi olur bilemedim. Optional dedigi icin zira. Bu su an icin tek kalan kaygim formlar acisindan:)

G
      gradstudent

@crazycells Tesekkurler.

I693 icin butun asilari testleri tamamladim fakat ilk basvuru esnasinda mi gondereyim yoksa beklesem mi bilemedim. Ilk belgeleri yollarken eklesem sureci hizlandirir mi acaba?

Dedigim kisim i485'te imis. Adobe Acrobat'da cogu boslukta N/A yazmama izin vermiyor, " / " karakteri kabul olmuyor formda doldururken. Ondan cikti alip elle yazmayi bile dusundum o kisimlara ama tam emin olamadim.

Esimin soyadini degistirdik bugun o da baya mesgul oldugundan belge doldurmasi etmesi biraz uzadi ama 1 haftaya yollamak istiyorum belgeleri ben bakalim.

G
      gradstudent

Merhabalar, belgeleri doldurmaya basladim ve bazi detay sorularla geldim:

1. Iki farkli F1 vizem oldu ve ilkiyle OPT yapip EAD almistim, su an formlari doldururken o Alien Number`i kullanmam gerekiyor mu?

2. Bu biraz sacma bir soru ama formlari doldururken beni baglamayan yerlere hep "N/A" veya "None" eklemem gerekir mi?

3. Belgelerin hepsini ayni anda gonderiyorum degil mi, bunu son kez emin olmak icin soruyorum, concurrent filing diye mi geciyor bu?

4. Bir de minik bir detay ama Receipt number of Underlying Petition diyor daha hic bir belge yollamadigim icin burasi N/A olacak sanirim?

Tesekkurler daha sorularim oldukca buraya yazarim:)

G
      gradstudent

Merhabalar,

Ben de ogrenciyim ve Amerikali nisanlimla evlilik surecindeyiz. Gercekten cok yararli bir topic ozellikle belgeleri ve ne olduklarini anlatmasi acisindan. Nisanlim avukat tutmamiz konusunda israrci fakat baska bir arkadasim da bu sureci avukat tutmadan tamamladi ve yesil kartini aldi, ben de ayni sekilde basvurmayi dusunuyorum. Belge doldurup para yatirmaktan (ve tabi aylarca beklemek) ibaret bir surec gibi gozukuyor.

Iki sorum olacakti kendi ozelimde, ilki doktor ziyareti ve asi karnesi. Saglik sigortam var fakat belli doktorlar veriyor bu hizmeti sanirim, bunu en uygun sekilde nasil halledebilirim? 300-400 dolari gozden cikarmali miyim?

Ikincisi de mezun olmaya yakinim, basvuruyu yaptiktan sonra pending olarak gozukurken ulkede kalmamizda bir sikinti oluyor mu? Ozellikle ben F1 vizesinde oldugum icin yoksa OPT tarzi bir sey mi yapmaliyim.

Bir de yakin zamanda bu sureci tamamlayan kisiler ne kadar suruyor ondan bahsedererse cok yardimci olur.

Saygilarimla.

G
      gradstudent