Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• 03.03.2022 Mülakat Deneyimim
    10.15 deki randevum için 9.50 gibi kampüs cafedeydim. Çantamı emanet ettikten sonra konsolosluğa geçtim bu arada emanet birakma 15.00tl idi. Kapıdaki güvenliğe randevum olduğunu söyledim saatini sorduktan sonra formu doldurmami istedi. Benim cebimde sadece cüzdanım vardı arkamdaki insanlardan biri araba anahtarı var üstümüzde sıkıntı olurmu dedi olmaz dediler. Güvenlikten geçince ileri doğru yürüyorsunuz 10 adım falan içeri girdiğinizde kapının hemen önünde sizden pasaportunuzu isteyen bir beyefendi var pasaportun arkasına etiketi yapıştırıp size bir sıra numarası veriyor. İçerisine gelecek olursam dar bir yer değil hatta yeterince geniş içeride 2 adet televizyon var şu sebili var saginizda numaraların yandığı Led ekran var solunda ise vezneler var aynı banka gibi bir alan. Numaranız ilk yandığında pasaport ve vize ücretini ödüyorsunuz 330$. Daha sonra tekrar bekliyorsunuz numaranız 2. Kez yandığında sizden evrakları talep ediyorlar sırası ile vukuatlu nüfus kayıt örneği,adlı sicil kaydı,sağlık muayenesi,2adet fotoğraf,lise diplomasi ve bir adet fotokopisi ,askerlik belgesi, ptt kaydını istemediler. Daha önce hiç yurtdisina çıkıp çıkmadığını sordu evlenip boşandı mi diye sordu şuan bekar misin diye kısa sorular sordu mülakatı Türkçe mi Ingilizce mi yapmak istersin dedi Türkçe yaparsam Daha rahat olacağını söyledikten sonra bu sefer 3.kez numaramin yanmasını beklemeye başladım. Gözlemlediğim kadarıyla mülakatı Türkçe yapanlar bir tık daha fazla bekliyor veznelerde ki çalışanlardan Türkçe bileni bekliyorlar galiba benden sonrakilerin de mülakat aldıkları oldu. Son olarak numaranız tekrar yanıyor ve vezneye geçiyorsunuz. Para öderken ve evrakları teslim ederken ki çalışanlar Türk her şey Türkçe ilerledi. İlk olarak sağ elinizi kaldırıp yemin ettiriyorlar Daha sonra sol el 4 parmak izi sağ el 4 parmak izi ve de iki bas parmak el izinizin taratiyor.
    Mülakata ilk başladığımda biraz bilgisayara bakıp bana nereye gitmeyi planlıyorsunuz dedi orlando florida dedim neden orası dedi yazlık ve truzim sektörünün iyi bir yer olduğunu başlangıç için daha uygun bir yer olduğunu düşünüyorum dedim. Ne iş yapacaksın diye sordu ne olursa dedim hizmet sektoru garsonluk bulaşıcıkcilik daha sonra orada arkadaşın var mı dedi yok dedim akraban var mı yok dedim yine bilgisayarda bir şeylere baktı şuan burda okuyor musun diye sordu evet ama çekilişi kazandıktan sonra okulu bıraktığımı söyledim sonra çalışıyor musun diye sordu hayır dedim banka hesabıma bakıp para nerden geliyor diye sordu bu arada 15.900$ göstermiştim. Annem ve babamin benim gelecegim icin biriktirdiği para dedim babamın mesleğini sordu kendisi aşçı ve restoranti olduğunu söyledim bu süreçte onun yanında ona yardım ettiğimi söyledim. Bu arada benim hesabım çok yeni idi 2 haftalık falan di hiç bir sıkıntı olmadı. Mulaktta bir ara İngilizce biliyor musun diye sordu bunu İngilizce sordu biraz dedim İngilizce cevap verdim biraz dedim bir şeyler söyleyebilir misin diye sordu evet neden olmasın dedim İngilizc. Türkçe Mülakat yapan arkadaşlara tavsiyem bir yerde sizden İngilizce duymak isteyebilirler basit sorulara hazırlıklı olmakta fayda var. Mülakat çok uzun sürmüyor. Diplomamin aslını verdi ve vizeniz onaylandı 5 is günü içerisinde teslim edilir dedi teşekkür edip çıktım.
    Askerlik ile ilgili belge götürmek de fayda var bu aralar istiyorlar Forumda diğer arkadaşlardan da istemişler di. Ptt kaydi şuan olmasa da olur gibi gözüküyor. Ben her ihtimale karşı e devletten üniversite için öğrenci belgesi ve transkript almıştım ama hiç gerek olmadı belkide okulu bıraktığımı söylediğim içindir. Sakin olun heyecan yapmayın sorulan sorulara da doğru cevap verdikten sonra gerisi geliyor. Bu süreçte işlemleri devam eden tüm arkadaşlara başarılar umarım siz de Mülakat deneyimim diye başlık atarsınız. Forumda gerçekten insanlara yardımcı olmak ve bu yardımdan kazanç beklememek gerçekten çok özel bir durum. İnanın aslında bu deneyimler sayesinde insanın kafasında Mülakat senaryosu oluşuyor. Mülakata girdiğiniz de ne ile karsilacaginizi az çok tahmin edebiliyorsunuz. Forumda bize yardımları dokunan yöneticilere de ayrı bir teşekkür etmek isterim. Sıktiysam hakkınızı helal edin.

• Selam
    02/03/2022 saat 10.15 mülakat randevu saatimiz. 9.30 da elçilik kapısında sıraya girdik. Kapıdaki güvenlik sıramız geldiğinde randevu saatimizi ve adımızı soyadımızı sorduktan sonra elindeki listeden isimlerimizi onayladı içeri aldı ve ardından covit ile ilgili belgeyi asıl talihli olan eşim her ikimiz adına doldurup imzaladı. X rey den geçtikten sonra büyük salona yönlendirildik. Salon girişindeki bankodan sıra numaramızı aldıktan sonra bu numara ile yönlendirildik. Önce ücret ödendi kişi başı 330 $ / daha sonra evraklarımızı teslim ettik.
    Asıl talihli
    1/ vukuatlı nüfus kayıt örneği
    2/ arşiv kayıtlı adli sicil
    3/ askerlik belgesi
    4/diploma Aslı ve fotokopisi
    5/6 yıl yaşadığımız ülkeden adli sicil kaydı( bir daha kullanmayacağımız İçin aslını ve İngilizce tercümesini verdik) her ikimiz için ayrı ayrı
    7/ evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    8/ ais kaydı çıktısı-
    Eşimin ustalık öğreticilik belgelerinide götürmüştük vermek istedik ancak gerek yok deyip almadılar
    Eş için (yani ben)🤣
    1/ arşiv kayıtlı adli sicil
    2/vukuatlı nüfus kayıt örneği
    3/ evlilik cüzden fotokopisi
    4/yabancı ülkeden alınan adli sicil kaydı
    Ve her ikimizin unvanlardan aldığımız kapalı zarfı teslim ettik bu arada ben evrakları istedikçe verdim bize burada sadece Amerika’daki verdiğimiz adres güncel bir adresmi hatta adresini verdiğimiz ardaşın ismiyle birlikte sordular bizde güncel dedik bize burda başka bir soru sorulmadı ( duyduğuma göre burada mülakatınızı hangi dilde yapacaksınız diye sorulmuş ancak bize sorulmadı.
    Evrakları teslimi bitince tekrar beklemeye başladık numaramız tekrar yandı ve bu sefer mülakat başladı. Önce yemin ve ardından sorular tercüman vasıtası ile eşime sorulmaya başlandı. Hangi eyalet / orada tanıdığınız varmı / nerede kalacaksınız / ne iş yapıyorsunuz / gittiğinizde ne iş yapmayı düşünüyorsunuz /
    Daha sonra bana 1 soru siz ne iş yapıyorsunuz mesleğimi öğrendikten başka soru sormadan vizeniz onaylandı dedi ve sadece eşimin diploma
    Sını ve evlilik cüzdanımızı geri verdiler.
    Ve binadan ayrıldık.
    Bu arada K. Erim’in bahsettiği ,Didim’li çift biz oluyoruz. Vizesine kavuşan herkese hayırlı olsun

• @Yusuf-Üstünbaş, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

03.03.2022 Mülakat Deneyimim
    10.15 deki randevum için 9.50 gibi kampüs cafedeydim. Çantamı emanet ettikten sonra konsolosluğa geçtim bu arada emanet birakma 15.00tl idi. Kapıdaki güvenliğe randevum olduğunu söyledim saatini sorduktan sonra formu doldurmami istedi. Benim cebimde sadece cüzdanım vardı arkamdaki insanlardan biri araba anahtarı var üstümüzde sıkıntı olurmu dedi olmaz dediler. Güvenlikten geçince ileri doğru yürüyorsunuz 10 adım falan içeri girdiğinizde kapının hemen önünde sizden pasaportunuzu isteyen bir beyefendi var pasaportun arkasına etiketi yapıştırıp size bir sıra numarası veriyor. İçerisine gelecek olursam dar bir yer değil hatta yeterince geniş içeride 2 adet televizyon var şu sebili var saginizda numaraların yandığı Led ekran var solunda ise vezneler var aynı banka gibi bir alan. Numaranız ilk yandığında pasaport ve vize ücretini ödüyorsunuz 330$. Daha sonra tekrar bekliyorsunuz numaranız 2. Kez yandığında sizden evrakları talep ediyorlar sırası ile vukuatlu nüfus kayıt örneği,adlı sicil kaydı,sağlık muayenesi,2adet fotoğraf,lise diplomasi ve bir adet fotokopisi ,askerlik belgesi, ptt kaydını istemediler. Daha önce hiç yurtdisina çıkıp çıkmadığını sordu evlenip boşandı mi diye sordu şuan bekar misin diye kısa sorular sordu mülakatı Türkçe mi Ingilizce mi yapmak istersin dedi Türkçe yaparsam Daha rahat olacağını söyledikten sonra bu sefer 3.kez numaramin yanmasını beklemeye başladım. Gözlemlediğim kadarıyla mülakatı Türkçe yapanlar bir tık daha fazla bekliyor veznelerde ki çalışanlardan Türkçe bileni bekliyorlar galiba benden sonrakilerin de mülakat aldıkları oldu. Son olarak numaranız tekrar yanıyor ve vezneye geçiyorsunuz. Para öderken ve evrakları teslim ederken ki çalışanlar Türk her şey Türkçe ilerledi. İlk olarak sağ elinizi kaldırıp yemin ettiriyorlar Daha sonra sol el 4 parmak izi sağ el 4 parmak izi ve de iki bas parmak el izinizin taratiyor.
    Mülakata ilk başladığımda biraz bilgisayara bakıp bana nereye gitmeyi planlıyorsunuz dedi orlando florida dedim neden orası dedi yazlık ve truzim sektörünün iyi bir yer olduğunu başlangıç için daha uygun bir yer olduğunu düşünüyorum dedim. Ne iş yapacaksın diye sordu ne olursa dedim hizmet sektoru garsonluk bulaşıcıkcilik daha sonra orada arkadaşın var mı dedi yok dedim akraban var mı yok dedim yine bilgisayarda bir şeylere baktı şuan burda okuyor musun diye sordu evet ama çekilişi kazandıktan sonra okulu bıraktığımı söyledim sonra çalışıyor musun diye sordu hayır dedim banka hesabıma bakıp para nerden geliyor diye sordu bu arada 15.900$ göstermiştim. Annem ve babamin benim gelecegim icin biriktirdiği para dedim babamın mesleğini sordu kendisi aşçı ve restoranti olduğunu söyledim bu süreçte onun yanında ona yardım ettiğimi söyledim. Bu arada benim hesabım çok yeni idi 2 haftalık falan di hiç bir sıkıntı olmadı. Mulaktta bir ara İngilizce biliyor musun diye sordu bunu İngilizce sordu biraz dedim İngilizce cevap verdim biraz dedim bir şeyler söyleyebilir misin diye sordu evet neden olmasın dedim İngilizc. Türkçe Mülakat yapan arkadaşlara tavsiyem bir yerde sizden İngilizce duymak isteyebilirler basit sorulara hazırlıklı olmakta fayda var. Mülakat çok uzun sürmüyor. Diplomamin aslını verdi ve vizeniz onaylandı 5 is günü içerisinde teslim edilir dedi teşekkür edip çıktım.
    Askerlik ile ilgili belge götürmek de fayda var bu aralar istiyorlar Forumda diğer arkadaşlardan da istemişler di. Ptt kaydi şuan olmasa da olur gibi gözüküyor. Ben her ihtimale karşı e devletten üniversite için öğrenci belgesi ve transkript almıştım ama hiç gerek olmadı belkide okulu bıraktığımı söylediğim içindir. Sakin olun heyecan yapmayın sorulan sorulara da doğru cevap verdikten sonra gerisi geliyor. Bu süreçte işlemleri devam eden tüm arkadaşlara başarılar umarım siz de Mülakat deneyimim diye başlık atarsınız. Forumda gerçekten insanlara yardımcı olmak ve bu yardımdan kazanç beklememek gerçekten çok özel bir durum. İnanın aslında bu deneyimler sayesinde insanın kafasında Mülakat senaryosu oluşuyor. Mülakata girdiğiniz de ne ile karsilacaginizi az çok tahmin edebiliyorsunuz. Forumda bize yardımları dokunan yöneticilere de ayrı bir teşekkür etmek isterim. Sıktiysam hakkınızı helal edin.

Merhaba okurken ben de heyecanlandım, çok güzel bir deneyimdir umarım yürekten isteyen herkes yaşar. Yeni hayatınız size sağlık, mutluluk, huzur ve bol para getirsin.. 🙏

• Merhaba, green card bana çıktı randevuda eşimin banka dökümünü götürsem olur mu? Benim adıma mı olması gerek?

• @ismre tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun..

• @Samet-Doğan tebrikler, gözünüz aydın.

• @gokaplan tebrikler, gözünüz aydın.

• @begummfulya tebrikler, gözünüz aydın.

• @94ayse güzel bir mülakat olmuş, gözünüz aydın olsun.
    abd'de bir yazılımcı daha kazandı :)
    bol şans..

• @K-Erim vizeniz hayırlı olsun, bundan sonraki süreçte de bol şans diliyorum.
    bol şans..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Nico, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Haaaaa! Unutmadan. Sevgili @gucarslan kısmet olur da gidersem, her pazar John ile beraber seni bekliyor olacağız. 🤣 görüşmek üzere.

vizeniz hayırlı de yeni hayatınız da hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınız da mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.

beni de john'u da pazarları yalnız bırakmadığınız için de ayrıca teşekkürler :relieved_face:

• @Ahmet-Aydın-0 tebrikler, gözünüz aydın.

• @aslhn hiçbir sorun olmaz, merak etmeyin.
    mülakatınızda bol şans..

• @caner-memiş vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    umduğunuzdan daha güzel bir hayatınız olsun..

• @coffee1 harika noktalara değinmişsiniz deneyiminizde, çok teşekkürler.
    umuyorum ki herkese faydası olacaktır bu deneyim yazınız.

vizeniz de hayırlı olsun, bundan sonraki süreçte bol şans diliyorum.
    umuyorum ki abd'deki hayatınız beklediğinizden de güzel olur.

bol şans..

• @Burak42 merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
    AP sürecinizle alakalı süreci bu başlıktan takip edebilirsiniz.

mailinize DS5535 formu gelecek, hatta gelmiştir.
    orada verilen sorulara detaylıca cevap verin ve mailde istenildiği gibi konsolosluğa gönderin.

sonraki sorularınız verdiğim başlıkta sorarsanız daha kolay destek olabilirim.
    bol sabırlı beklemeler..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@asag detaylı mülakat deneyiminiz için teşekkürler, çokça insana faydası olacaktır.
    abd'deki hayatınızda da bol şans diliyorum, hayırlı olsun vizeniz.

yolunuz açık olsun.

• @Yusuf-Üstünbaş gözünüz aydın, tebrikler.
    vizeniz ve abd'deki yeni hayatınız hayırlı olsun.
    sonraki süreçte de hep böyle güzel sonuçlar alın inşallah..

• @gucarslan Çok teşekkür ederim. Sizin sağladığınız faydanın yanından geçmez. Elimizden geldiğince daha da faydalı olacağız forum için. Çünkü burdan çok şey öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz.

• Ek Notlar :

Asıl talihli üzerine dolar hesabına eylül 2021 den itibaren peyderpey para yatırıldı.
    Asıl talihli eşi olarak WAT(Work and Travel) da yaptığım iş deneyimlerini ve amerikadaki adresi DS260 a girmemiştim ve bir sorun olmadı.
    Asıl talihli işi polis memurluğu ve meslekle ile ilgili herhangi bir soru sorulmadı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k