Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @K-Erim, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Değerli arkadaşlar herkese merhaba,
    02.03.2022 mülakat deneyimim;
    10.15 randevum için 8.30 civari çok sevdiğim bir dostumla konsolosluk önündeydim, konsolosluğun karşısındaki kaktüs kafeye oturduk, tanıdığı veya eşyalarını bırakacak arkadaşlarınız yoksa belirli bir ücret karşılığı kaktüs kafeye eşyalarınızı bırakabiliyorsunuz.
    Güvenlik aramasindan sonra içeri girip pasaportu verdikten sonra bir numara veriliyor size ve gişelerden numaranızı takip ediyorsunuz. İlk numara yandığında ödeme yapılıyor kişi başı 330 dolar , (numaranızı unutmamaniz gerekiyor ben unutur gibi oldum sürekli numaraların yandığı yere bakmaktan karıştırabiliyorsunuz numaranızı 😂, Kaktüs cafe de tanıştığım ve keyifli sohbetlerine ortak olduğum Didim'li hanımefendi ve beyefendi numaramı hatırlattılar sagolsunlar, onlara da buradan teşekkür etmiş olayım 👍 ) sonrasında ayni numara yandığında bir daha gidip evraklar isteniyor. Burasi önemli mail de ve forumda yazan belgeler isteniyor ve üniversite öğrencisi olduğum için lise diplomamı verdim üniversite ile alakalı transkript yanimdaydi fakat istemediler ( bazı arkadaslardan transkript istediklerini de duydum her ihtimale karşı götürün derim eğer üniversite okuyorsaniz ) sonrasında evraklarınızı verirken yani 2. Adimda sizden mülakatı hangi dilde yapacağınızı soruyorlar ( ben ingilizce yaptım dilerseniz Türkçe de yapabiliyormussunuz ) sonra son asamaya geçip ayni numaranızin yanmasini bekliyorsunuz, ve mülakatıniz başlıyor. Burada sırayla;
    Adımı soyadımi
    Ne is yaptığımı
    Hangi üniversite de okuduğum, hangi bölüm de okuduğum ve ne zaman mezun olacağımı
    Evli olup olmadığımi
    Neden Amerika'ya gitmek istediğinizi
    Nereye gitmek istediginiz
    Daha önce Amerika'da bulunup bulunmadığınız
    Amerika da ne iş yapmak istediğiniz
    Gibi şeyler sorulduktan sonra oldukça güler yüzlü konsolosluk çalışanlarıyla güzel bir mülakat geçiriyorsunuz. Eğer stresli veya heyecanliysaniz Stresli olduğunuzu anlayıp gayet güler yüzlü ve anlayışlı bir şekilde yardımcı oluyorlar.
    Ek olarak 22 yaşındayım ve askerlik durum belgem yanimdaydi, ayrıca istediler de, ASKERLİK DURUM BELGENİZİ GÖTÜRMENİZ iyi olacaktir her ihtimale karşı. 18 - 25 yaş aralığındaki kişilerden istenen selective service system kağıdıyla alakali herhangi bir sey doldurmadim, bir şey söylemedilerde. Adminlerimize sordum, sanıyorum Amerika'ya girdikten sonra 30 gün içinde doldurmamiz gerekiyormuş.
    Son olarak başta Uğur Bey ve Noyan Bey olmak üzere greencard forum ailesine , adminlerimize sonsuz teşekkürler, bu süreçte herkesin vize alması için ellerinden geleni yaptılar. Umarim herkes vizesini alır ve dilediği gibi Amerika macerası güzel bir şekilde başlar.
    Şansınız bol, bahtınız açık olsun !


  • @K-Erim oncelikle tebrik ediyor ve yeni yasantinizda sansiniz ve bahtiniz acik olsun diliyorum.🎉

  • ⭐⭐⭐

    @K-Erim, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Değerli arkadaşlar herkese merhaba,
    02.03.2022 mülakat deneyimim;

    Son olarak başta Uğur Bey ve Noyan Bey olmak üzere greencard forum ailesine , adminlerimize sonsuz teşekkürler, bu süreçte herkesin vize alması için ellerinden geleni yaptılar. Umarim herkes vizesini alır ve dilediği gibi Amerika macerası güzel bir şekilde başlar.
    Şansınız bol, bahtınız açık olsun !

    Gözünüz aydın. Yolunuz açık olsun.


  • Mülakatı atlatmış bütün arkadaşlara geçmiş olsun
    Amerika'da hepinize bol şans ve mutluluk dilerim.


  • @Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @gucarslan selamlar, bu konuda çok baş ağrıttım sanırım ama, bende bu noktayı anlayamıyorum. Madem dosyalarımız onaylı kcc’nin beyanına göre, neden durum hala en azından in transit değil hala nvc. Yani bizim her an mailimize mülakat için dönüş yapabilirler diye düşünüyoruz. O halde durumumuz neden nvc den ilerisine gitmiyor. Acaba durum kontrolü yapmak çok da sağlıklı bilgi almak için doğru değil mi? Sadece mail mi beklemeli?
    Başınızı ağrıttım ise tekrar kusura bakmayın.

    Dosyalarımız onaylı yani konsolosluk mülakat vereceğim derse bunun için bizim dosyalar hazır demek.
    Şu an daha Ankara yeni mülakat vereceğim bana dosya gönderin demediği için At NVC görünüyor. Eğer Ankara dosya talep ederse o zaman bizim dosyalar oraya transfer edilecek ve in Transit olacak, sonra da ready olacak.


  • Unganlar ve mülakat deneyimi:
    3.3.2022 Unganlar deneyimi:

    BERBAT bir deneyimdi. 11:40taki randevumuza sabahın 5inde İzmit'ten yola çıkıp karda kışta 2 çocukla beraber 4 kişi 11:00de gittik belki erken alırlar diye. Saat 15:00 de çıktık o odadan. 4 saat bekledik çocuklar perişan oldu tam bir rezalet.Yapılan muamele ve ortam karşısında göçmenliği hissettik, biz napıyoruz ya bu insanlarla bu ortamda diye Amerika düşüncemizi sorguladık yani o derece.

    Aşırı kalabalık, %70 İranlılar. 2 personel var hiçbir şeye yetişemiyolar, milleti fırçalıyolar, daracık alanda doğru dürüst bilgi vermeden bekletiyolar, bir suratsızlık vs vs .Ben ve eşim randevumuzdan 1,5 saat kadar sonra nihayet girdik Mehmet ungan muayene etti, çıktık, çocukları alıcak diye bekliyoruz yok. 45 dk geçti sorduk ,belli sıraya göre alıyolar beyfendi dedi görevli. Bi 15-20 dk sonra artık bizden sonraki herkes girip çıkınca kızıp tekrar sordum çocukları unuttunuz heralde diye, bu sefer size Mehmet bey başladı o devam edicek çocuklara ama toplantıya girdi dediler. Sonra kızdığımızı görünce heralde bayan doktora soktular çocukları nihayet.Madem oluyo öyle niye beklettiniz ekstra 1 saat?? Sonra para ödedik tamam gidin dediler. Ee film tahlil noldu dedik. Aa sizi göndermedikmi filme dediler. Hatırlatmasak bizi röntgen ve tahlil yaptırmadan göndericeklerdi.

    Ben ve eşime 2şer aşı yaptı 250şer dolar, çocukların aşıları tam olmasına rağmen 1er tanede onlara yaptı , sordum suçiçeğiymiş, çocuklara herşeyi fazla fazla yaptırdık dedim siz türkiyeye göre olmuşsunuz gibi saçma bir cevap verdi 170şer dolarda onlara verdik toplam 840 dolara unganlardan çıktık. Düzen laboratuvarına da eşimle beraber toplam 95 dolar verdik etti 935 dolar + 4 saatlik sinir bozukluğu

    Velhasıl tavsiyem mutlaka en erken saatlere randevu alın.Bizim gibi uzaktan gelicekseniz 1 gece öncesinden gelin Ankara'ya. Ve tam randevu saatinde gidin erken gitmeyin

    7 3.2022 mülakat deneyimi:
    Unganların aksine gayet rahat ve sıkıntısız geçti. 8:15teki randevuya 7:45te kapıdaydık. 10 kişilik bir sıra vardı tamamı İranlı. 15 dk kadar bekledik sıra yavaş ilerledi.Randevu saatini geçicez diye hafif panikledim. Görevliye çocukları gösterince bizi direk içeri aldı.

    8:15 gibi numaramız yandı. Parayı ödedik evrakları teslim ettik sonra mülakat için numara yandı. Türkçe istemiştik, Türkçesi zayıf bir bayan geldi. İyi de oldu. O bizi doğru düzgün anlamadı, ben ingilizce konuşayım derken tutukluk yaptım.Baktı tam anlaşamıyoruz, klasik soruları sorduktan sonra direk tebrikler vizeniz onaylandı dedi.

    İnşallah herkesin böyle sıkıntısız geçer herkes vizesini alır. Forumdaki yetkililere ve bilgi paylaşan herkese teşekkürler.


  • @Mandrake Zor bir muayene deneyimi olmuş, geçmiş olsun. Umarım sürecin devamı yüzünüzü güldürür. Tebrikler.

    P.S.: Sürecinizi imzanızda güncellerseniz diğer arkadaşlar için faydalı olur.


  • Konsoloslukta ödenecek 330$ ücreti cash TL olarak ödeyebilir muyuz?

  • ⭐⭐⭐

    @nonda, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Konsoloslukta ödenecek 330$ ücreti cash TL olarak ödeyebilir muyuz?

    O andaki kurdan ödenebiliyor sanırım.


  • Mülakata girmiş arkadaşlara geçmiş olsun. Artık yeni hayatınızda bol şans, bereket ve mutluluklar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Yağıyo maşallah yağıyoo 🧿

    Yazan, yazmayan, yazacak olan arkadaşlara şimdiden yeni hayatlarında başarılar. 🥰


  • Kap kara bir dönemde ufacık bir ışık ile yolunu bulup umutlanan herkese tebrikler, yeni hayatlarınızda mutluluk dilerim.


  • Mülakata girenlere benim bir sorum olacak: 330 USD'yi kredi kartı ile ödeyen oldu mu? Kur çevrimi yüksek mi normal mi?


  • @Mandrake geçmiş olsun, umarım mülakatınız çok kolay geçer


  • @funnelweb Sorunuzla dolaylı yoldan alakalı bir cevap vereyim, gideceğiniz yerde hangi kurdan hesaplayacakları konusunda tereddüte düşüldüğünde, döviz bürolarından pazarlık yoluyla banka kurlarından bir miktar düşük fiyatlı döviz almak mümkün. Çok büyük rakamlar olmasın elbette beklentiniz ama 300 dolar için bi 100-150 TL gibi fark edebiliyor. Ben en son o şekilde aldım 😉


  • @Kryptonite yok o anlamda sormamıştım, nakit dolarım var ama nakit vermek yerine kredi kartıyla 330 USD'yi ödemeyi tercih ederim, konsolosluğun uyguladığı kur değeri çok yüksek değilse.


  • @funnelweb Geçmişte okuduğum deneyimlere göre konsolosluğun uyguladığı kur yüksek değildi. Bu anlamda KK ödemesi daha mantıklı olabilir doğru.

  • ⭐⭐⭐

    @94ayse, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese selamlar
    03.03. 2022 Saat 10.45 te olan mülakatımız için ..
    Sonrasında o güzel kelime
    "Great congratulations."
    Benim turist vizemi iptal edeceğini söyledi. Teşekkür ettik 1 hafta içinde pasaportlarımızın geleceğini söyledi böylece bu maceramızda burda mutlu bi şekilde sonlandı. İsteyen herkes umarım bir an önce alır vizesini. Yeşilkart forum ailesine çok teşekkür ediyorum.

    Yolunuz açık olsun, şans ve mutluluk her daim yanınızda olsun.


  • Herkese merhaba.

    Randevumuz için 10 dakika önceden büyükelçiliğin önüne geldik. Hiç beklemeden içeri alındık. Standart covid beyanını 5 madde halinde, Türkçe olarak doldurduk. Pasaportlarımıza bakılarak X-Ray kontrolünden geçtik ve içeri alındık. İçeri girer girmez soldaki bir bankoda bir beyfendi pasaportlarımızı istedi ve elindeki listeden kontrol ederek arkalarına birer barkod yapıştırdı ve sıra numaramız ile beraber iade etti. “Numaranız yandıkça ilgili bankoya gidin“ diye bilgi verdi. Elimizde evraklarımız ile beklemeye başladık. Yaklaşık 15 dk sonra vize ücretlerini ödemek için ilk defa gişeye yönlendirildik. Önceden hazırladığımız nakit ücreti ödeyip pasaportlarımızı ve sıra numaramızı buraya teslim ettik. (Not: Nakit getirilmesini tavsiye ediyorum, zira kredi kartı ile -limit problemi vs- sıkıntı yaşayanlar oldu) daha sonra numaramız ikinci defa yandı ve evraklarımızı gişeye teker teker teslim ettik.

    1- Diploma aslı ve fotokopisi (sadece asıl aday için)
    2- Sağlık Raporu Zarfı
    3- 2’şer adet biometric fotoğraf
    4- e Devletten alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği (her aday için, yaşı küçük çocuklar için adayın belgesinin aynısı)
    5- e Devletten alınmış Arşiv kayıtlı sabıka kaydı (16 yaşından küçük çocuklar hariç)
    6- Erkek adaylar veya kadın adayların eşleri için e Devletten alınmış Askerlik Sorgulama belgesi.
    7- Evlilik Cüzdanının aslı ve her bir eş için birer fotokopisi.
    8- Hesap ekstresi ve mali kanıtlar
    9- ABD de green kartınızın ve SSN’inizin postalanacağı irtibat kişisi, adresi ve telefonu. (Şayet DS-260 formunda beyan ettiğinizden farklı ise).

    Ardından üçüncü defa numaramız bir gişede belirdi ve çok sevecen, genç bir hanımefendi ellerimizi kaldırıp ingilizce yemin metnini kendi okuyarak yaptırdı. Ardından sorular bazen Türkçe, bazen İngilizce olarak geldi:

    1- Ne iş yapıyorsunuz?
    2- Abd’de ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    3- Nereye yerleşeceksiniz?
    4- Daha önce başka bir ülkede yaşadınız mı?
    5- Hiç tutuklandınız mı?
    6- Daha önce başka bir evlilik yaptınız mı?
    7- Abd’de daha önce bulundunuz mu, en uzun ziyaretinizi hangi tarihte yaptınız ve ne kadar kaldınız?
    8- Abd’de yaşayan aile bireyiniz var mı?
    9- Eşiniz ne iş yapıyor? Abd’de ne iş yapmayı düşünüyor?

    Sorular çok gibi görünebilir ama toplam görüşme 4-5 dk kadar sürdü ve akıcıydı.

    Ardından “vizeniz onylandı, pasaportunuz yaklaşık 5 gün sonra AIS kaydınızdaki adrese (veya postaneye) teslim edilecek” dedi.

    İşte bizim hikayemiz de böyle gerçekleşti sevgili forum üyeleri. Pasaportlarımızı alır almaz USCIS kaydımızı yaptırıp bu ay içinde de ABD’ye girmeyi planlıyoruz. ABD ye girişteki işlemleri ve gözlemlerimizi de ilk fırsatta paylaşırım.

    Bu uzun soluklu yolculukta bizi bir aile hissettiren, yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen ve işinin erbabı olan sn @gucarslan ve sn @smartcells e gönülden teşekkür ediyorum. Yolu sevgiden geçen herkes ile birgün yeni yerleşkemizde buluşmak üzere, kucak dolusu selamlar ve sevgiler.

    Haaaaa! Unutmadan. Sevgili @gucarslan kısmet olur da gidersem, her pazar John ile beraber seni bekliyor olacağız. 🤣 görüşmek üzere.


  • Evet ben de kendi deneyimimi aktariyim.2mart saat 10:45 deki mulakatim icin 1 martta ankaraya geldim cinnah caddesi uzerindeki Ck Farabi otelde 1 gece konakladim sabah 9.45 gibi otelden ayrildim.10-15 dk icinde yuruyerek konsolosluk girisinin hemen karsisindaki kaktus kafeye ulastim.35 geceye kadar icerde oturdum ve cikarken cuzdan haric tum metal esya laptop telefon kaktus kafeye emanet biraktim.konsoloslugun onundeki girise gittim kirmizi cizgiden el salladim.Disari cikan türk guvenlik gorevlisi mulakat saatimi sordu ten forty five dedim tabi turkmus😂 10.45 mi gel dedi.Sadece ama sadece pasaportuma bakti giristeki guvenlik..!!Hemen bize covid precautions dokumanini isaretletip imzalatiyorlar turkce ingilizce fark etmez.Sonra montunuzu cuzdaninizi belgelerinizi kutuyla x rayden gecirip kendiniz de avmlerdeki cihazdan geçip esyalarinizi alip herkesin bekledigi genis hall e giriyorsunuz.Ben giristen pasaportumu verip odeme icin sira numarasi aldim size sira numaranizla pasaportunuzu geri veriyor 7 numara kasa sirayla herkes gidip odemesini yapiyor.Numarami ekrandan takip etttim burada pasaportumu konsolosluk gorevlisine verdim ben de odememi yaptim sonrasinda bu sefer ayni numarayla belgeler icin sira bekledim.Ekranda numaram yazinca ilgili decke gidip once saglik muayenesi sonra nufus kayit sonra adli sicil sonrasinda askerlik belgemi diplomam ve hesap dokumumu sirkulerleriyle aldi.Adres degisikligi kagidimi da verdim ve bunu yaziyorum dedi.Buraya kadar sadece turk gorevlilerle muhattap oldum.Bundan sonra mulakata geldi sira ve ayni sekilde ekrandan siram gelince 6 numarada sari sacli guler yuzlu bir amerikan memur karsiladi ingilizce yapabilir miyiz dedi elbette dedim.Once sag elimi kaldirip yemin ettim sonrasinda parmak izimi aldi ve kalacak yer ve yapacagim isi anlatinca tebrikler diyerek ugurlandim.5 gun icinde pasaportunuz ilgili adrese gonderilecektir dedi."Thank you for this warm interview" diyerek ayrildim...Tabi biraz ozet geçtim beklemeler esnasinda 2 arkadasla tanistim onlar da houstana gidecekmis.Biri de telegram grubundan samet hatta 5 e kadar kizilayda oturdukk bir aksilik olursa diye. mesayi saatinin bitmesine yakin ankaradan ayrildim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Kryptonite Kryptonite 

Benzer Başlıklar

  • 243
  • 152
  • 9489
  • 6431
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum