@Kübra-Öztürk, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)
@crazycells Merhaba bir sorum olacakti.ABD’de yasiyorum esim vatandas ben de greencard holder’im.Yaklasik 2 hafta once kizkardesim B1/B2 vizesi ile yanima geldi.11 yasinda ve onu okula yazdirmaya calisiyorum.Intermediate school ile gorustugumde vize statusu ne olursa olsun cocugu okula yazdirabilecegimi soylediler gerekli evraklari bildirdiler.Asi karti olmasi lazimmis hemen gidip asilarini yaptirdik.Ama anne-baba burada olmadigi icin benden legal guardianship evragini sunmami istediler.Bu cok uzun bir surec mahkeme karari gerrktiren, onun yerine anne ve babamizin Turkiye’den Noterlikte aldigi ABD’de yasayan ablasina vekaleten islem yapabilme yetkisi veriyoruz seklindeki belge is yapar mi acaba? Tesekkurler
Siz, bir seyin yapilabilirligi ile yasalligini karistiriyorsunuz sanirim...
Psikolojik problemleri olan birinin silah satin almasini ve sonra bu silahla baskalarini oldurmesini onleyen de bir engel yok; ama bu durum yasal degil ve bu kisi birilerini oldurdugu zaman bu yaptiginin yasal sonuclarina katlanacak.
Okul yonetimi dahil ABD'deki pek cok kurum size zaten gocmenlik durumunuzu soramaz ve cogunlukla bunu sorgulayamaz bile... Sizin gocmenlik durumunuz ICE denilen polisleri ilgilendiren bir durum.
Turist vizesiyle ABD'de egitim almak turist statusunu ihlal eden bir durum, yani ilerde bunun gocmenlik konusunda bu kisilere sorun cikarmasi oldukca olasi; ama statuyu ihlal etmek "kriminal" bir durum degil.