Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi almak (Göçmen Olmayan Vizeler)


  • @cnpist Bildigim kadariyla yanitlayayim: Malesef cocugun anne ve babaya greencard konusunda hicbir faydasi olamaz. Ancak 21 yasina gelince, onlar icin basvurabilir. Bunun yaninda, lise egitimi icin kendisi gelebilir. Eger ABD'de bir tanidik bulabilirlerse, orada kalip okuluna gidebilir veya yatili (parali) liseler var, onlara gidebilir.


  • @MySea vasisi olarak uzun bir oturma izni olur mu acaba ? o da aklima gelen bir konu . ilginc bir konu 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)

    @crazycells yanlis yerde sorduysam kusura bakmayin, cocuk ABD dogumlu , anne baba Turk, sadece dogum icin Amerikada bulunmuslar. Cocuk Turk vatandasi da degil, Tuk tabiyetine gecirmemisler. Su an ilk okula Turkiyede basliyor. Ailenin amaci lise zamani cocugu ABDye goturmek ama vatandas olan cocuk. Bu durumda ebeveynler cocugun vatandas olmasi ve egitimine , hayatina ABD de devam edecegi ama henuz resit olmadigi icin ebeveynler green card alabilir mi ya da nasil bir yol izleyebilirler. Tesekkurler.

    Cocuk zaten ABD vatandasi olarak her zaman ABD'de egitim alabilir.

    Ama bu nedeni one surerek ne anne ne de baba bir vize alabilir maalesef. Green Card basvurusu ise ancak cocuk 21 yasina geldiginde mumkun...


  • @cnpist Malesef hic sanmiyorum. Bircok aile dogum icin geliyorlar ve bunun ileride bazi avantajlari olacagini dusunuyorlar ama malesef sadece ABD'de dogan cocuga eger ABD passportu kullanmak isterse veya ileride okumak/yerlesmek isterse faydasi oluyor. Cocuk 21 yasina gelinceye kadar baska hickimseye faydasi yok. Bir tek istisna var, 18 yasindan sonra evlenirse, esini uygun vize ile getirebilir ama bu durumda da sanirim yeterli maddi imkanlarinin falan olmasi gerekiyor.


  • @MySea ve @crazycells cevaplar icin tesekkur ederim.


  • @MySea @crazycells son soru ; cocuk Amerikada tanidik bir aile yanina yerlesir ise , sonucta o aile ebeveyni degil, sistem nasil calisir. Ailenin ABD de arkadaslari var ama direk kan bagi olan kimse yok .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)

    @MySea @crazycells son soru ; cocuk Amerikada tanidik bir aile yanina yerlesir ise , sonucta o aile ebeveyni degil, sistem nasil calisir. Ailenin ABD de arkadaslari var ama direk kan bagi olan kimse yok .

    bu soruyla ilgili olarak su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/175/amerikan-vatandaşı-çocuğun-abd-de-eğitimi-anne-baba-türk-vatandaşı


  • @crazycells cok tesekkurler. aileyi de foruma uye yapacagim 🙂 . biraz daha bilgilensinler. tekrar cok tesekkur ederim.


  • Merhaba, Amerikaya geleli bir sene oldu ve bu gecen zamanda lise caginda olan oglumun universite hazirlik isleri ile de ugrastik. Oglum bu sene liseden mezun olacak ve sonra universite hayati devam edecek. Bu konuda forumda pek bilgi olmadigi icin , bir katkida bulunmak amaci ile bir bilgi paylasimi yapmak istedim, sagolsun Ali Cihan Bey de izin verdi. Amerikada universite basvurularinda Robert Kolej mezunu bir arkadasimizin burada kurdugu akademik danismanlik firmasini kullandik. Universite basvuru asamalarinda cocugun gelecegi acisindan bir danismanlik firmasindan destek almak 10., en gec 11. sinifta gerekiyor bence. Her ne kadar liselerde okula bagli danismanlar olsa da, 2000 ogrenciye 4 ya da 5 danisman dusuyor . Essay yazimi, common app doldurulmasi, universite listesi cikartilmasi konularinda destek veriliyor. Kariyer envanteri , yaz-kis okulu listelerinin cikartilmasi ve basvuru sureclerinde destek olunuyor. Sadece Amerika icin degil, Avrupa konusunda da egitim danismanligi veriyorlar. Asagiya web adres linkini ekledim, firma kurucusu ile ilgili bilgileri de web sitesinden detayli gorebilirsiniz. Turkiyeden de danismanlik hizmeti verdikleri ogrencileri mevcut. Konu hakkinda bilgi almak isterseniz web sitesinden ulasabilirsiniz ya da forum da ben de yardimci olmaya calisirim elimden geldigince.https://admittanceeducation.com/results-1


  • Merhaba, sadece eğitim için mi oradasınız? Siz hangi statüdeyken lise kaydı yapılabildi esasen bunu öğrenmek isterim. Greencard alanlar devlet okulunda ücretsiz okuyabiliyorlar mı veya yine de greencardı olan bir ebeveyn çocuğu için F1 vize almalı mı?


  • @handy yok green kart talihlisiyiz, 2019 da cikti. GC olunca oturdugunuz bolgedeki okula cocugu kayıt yaptırıyorsunuz, oglum da GCli oldugu icin F1e gerek yok.


  • @crazycells Merhaba bir sorum olacakti.ABD’de yasiyorum esim vatandas ben de greencard holder’im.Yaklasik 2 hafta once kizkardesim B1/B2 vizesi ile yanima geldi.11 yasinda ve onu okula yazdirmaya calisiyorum.Intermediate school ile gorustugumde vize statusu ne olursa olsun cocugu okula yazdirabilecegimi soylediler gerekli evraklari bildirdiler.Asi karti olmasi lazimmis hemen gidip asilarini yaptirdik.Ama anne-baba burada olmadigi icin benden legal guardianship evragini sunmami istediler.Bu cok uzun bir surec mahkeme karari gerrktiren, onun yerine anne ve babamizin Turkiye’den Noterlikte aldigi ABD’de yasayan ablasina vekaleten islem yapabilme yetkisi veriyoruz seklindeki belge is yapar mi acaba? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handy, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)

    Merhaba, sadece eğitim için mi oradasınız? Siz hangi statüdeyken lise kaydı yapılabildi esasen bunu öğrenmek isterim. Greencard alanlar devlet okulunda ücretsiz okuyabiliyorlar mı veya yine de greencardı olan bir ebeveyn çocuğu için F1 vize almalı mı?

    Bu baslik gocmen olmayan vizelerle ilgili, eger ABD'de gocmenseniz zaten okumak icin ayri bir vizeye ihtiyaciniz yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kübra-Öztürk, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)

    @crazycells Merhaba bir sorum olacakti.ABD’de yasiyorum esim vatandas ben de greencard holder’im.Yaklasik 2 hafta once kizkardesim B1/B2 vizesi ile yanima geldi.11 yasinda ve onu okula yazdirmaya calisiyorum.Intermediate school ile gorustugumde vize statusu ne olursa olsun cocugu okula yazdirabilecegimi soylediler gerekli evraklari bildirdiler.Asi karti olmasi lazimmis hemen gidip asilarini yaptirdik.Ama anne-baba burada olmadigi icin benden legal guardianship evragini sunmami istediler.Bu cok uzun bir surec mahkeme karari gerrktiren, onun yerine anne ve babamizin Turkiye’den Noterlikte aldigi ABD’de yasayan ablasina vekaleten islem yapabilme yetkisi veriyoruz seklindeki belge is yapar mi acaba? Tesekkurler

    Siz, bir seyin yapilabilirligi ile yasalligini karistiriyorsunuz sanirim...

    Psikolojik problemleri olan birinin silah satin almasini ve sonra bu silahla baskalarini oldurmesini onleyen de bir engel yok; ama bu durum yasal degil ve bu kisi birilerini oldurdugu zaman bu yaptiginin yasal sonuclarina katlanacak.

    Okul yonetimi dahil ABD'deki pek cok kurum size zaten gocmenlik durumunuzu soramaz ve cogunlukla bunu sorgulayamaz bile... Sizin gocmenlik durumunuz ICE denilen polisleri ilgilendiren bir durum.

    Turist vizesiyle ABD'de egitim almak turist statusunu ihlal eden bir durum, yani ilerde bunun gocmenlik konusunda bu kisilere sorun cikarmasi oldukca olasi; ama statuyu ihlal etmek "kriminal" bir durum degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba;
    Anne, baba ve çocuk (5 yaşında) turist vizesiyle gidiyor; orada anne ya da baba öğrenci vizesi için "change of status"e başvuruyor, işlemi tamamlanmadan (statü beklerken yani) çocuğu okula yazdırabilir mi? Yazdırdığında ilerde sorun olur mu? Kendisi için eğitime başvuranlarla ilgili 3 numaralı açıklamada yanıt yazıyor ancak bu kişilerin çocukları için durum nedir?


  • DV2023 talihlisiyim 16 yaşında lise 2.sınıfa giden bir kızım var green card ANKARA konsolosluk SÜRECİNDEN sonra 2023 yılının yaz aylarında ABD ye ailemle giriş yapsak ve green cardlarımızı alsak daha sonra kızımızı tekrar ülkemize göndersek ve kızım lise eğitimini ülkemizde tamamlasa nasıl olur?

    ABD de üniversiteye direk gitse nasıl olur okulundan şimdilik ayrılmak istemiyor burada zaten ingiliz lisesine gidiyor.

    Kısaca, 21 yaş altı çocuklar green card sürecinde ABD bulunma süreleri nedir?
    Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berenelesabd merhaba, ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    yaştan bağımsız olarak, gc sahiplerinin 6 aydan uzun süre ABD dışında kalmaları statülerini tehlikeye atacaktır.

    green card sahiplerinin abd'de dışında kalış süreleri için lütfen bu başlığı okuyun.

    eğer çocuğunuz abd dışında uzun süre kalacaksa re-entry permit alması en doğru yoldur.
    bu konu için lütfen bu başlığı inceleyin.


  • @berenelesabd merhaba, oncelikle su linki bir okumanizi rica edecegim,size liseye burada okuma ile ilgili fikir verecektir https://yesilkartforum.com/forum/topic/2770/amerika-daki-bir-liseye-geçiş-yapmak/3?_=1663358715600 . Liseyi 3.cu sınıftan itibaren ABD e okursa ve yasadiginiz eyalette universiteye giderse in state olarak daha hesapli bir ucret odeyeceksiniz. Bulundugunuz eyaletten baska eyalette universitede okursa, gene alacagi burslar , devlet yardimlari sebebi ile daha hesapli bir para odersiniz universiteye. Bu isin mali yonu. GC li olarak direk universiteye giderse, BD de hic okumadan, grant ya da devlet bursu alınmıyor bildigim cunku burada bir liseye gitmediginiz icin sizi degerlendiremiyorlar. Lise 3 itibari ile burada okumasni oneririm, okula ve sisteme asina oluyorsunuz. Eger ABD de okuyacak ise universiteyi , lise 3 biraz gec de olsa iyi bir zaman. Su anki okulunda essay dersi aliyor mu ? Bu onemli cunku universite basvurularinizda essay yazmasi gerekecek. SAT optional oldu ama almasi, onu one cikaracak. Lise 4 te getirelim derseniz , gereksiz derim cunku lise 4 basinda unversite basvurularini yapiyorsunuz, yani gec olur. Linkteki yazilarima bir bakin, isterseniz mesaj atabilirsiniz sonra.


  • @berenelesabd
    Nereye tasinacaginiza ve burdaki lisenin durumuna gore, adapte olmakta zorlanabilir. Ortam liseden liseye cok degisiyor. Benim kucuk kizim Charlotte 'ta ortalama bir liseye gitti, okul puani 6. Her sene bir kac kez yumruklu kavgalara sahit oldu okul koridorlarinda. Her sene televizyona haber oldu okul. Okula silah getiren oldu. Okulun onunde her zaman bir polis arabasi var ama bazi gunler 3-4 polis arabasi ve yerel TV cekim minibusleri oldu. Bu arada, bu lise en iyi lise olmasa bile Charlotte'in iyi ve guvenli liselerinden biri. En azindan ceteler yoktu.
    Tabii amerikada her lise boyle degil, cok daha iyileri de var kotuleride. Uzun lafin kisasi, burada hangi mahallede hangi liseye gidecegine bagli pekcok sey.
    Bu arada, universitede burs alamayacagi konusunda diger yorumlari okudum. Emin degilim o konuda. Cocuk, sizin dependent'iniz. Maddi acidan size bagli. Turkiye de yatili liseye gidiyor gibi degerlendirilmesi lazim. Ebeveynleri bir eyalette bir sene kalinca, cocugun da instate olmasi mantikli. Bizzat o eyalette yasamadigi icin ilk sene instate mi olur out of state mi emin degilim, ama bu bilgi universitelerin web sitesinde var, her eyalette farklu kural. "Residency for tuition purposes + universitenin adi" ile arama yapin. Ilk sene de hem burs hem kredi alabilir. Burada vergi vermis olmak gerekmiyor. Benim buyuk kizim Turkiyede liseyi bitirip 2 ay sonra burada universiteye basladi, ilk sene hem burs hem kredi aldi.
    Amerikada hem ogretmenlik yapmis hem cocuk buyutmus olarak kendi fikrimi soyleyeyim: kiziniz sizinle birlikte gelsin ama yasadiginiz eyaletteki online highschool'a gitsin. Bunlar ucretsiz, ve universiteye olumsuz bir etkisi yok. Senenin ortasinda da baslayabilir. Uyum sorunu cekmez. Ingilizcesi olsa bile ilk etapta normal lisede zorlanir, online olunca daha kolay olur. Gideceginiz eyaletin adi + virtual public high school seklinde internette arama yaparsaniz daha detayli bilgiye ulasirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 7
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum