[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Merhaba
03.03.2022 tarihinde girmis oldugum vize gorusmem olumlu gecti ve vizem onaylandi. Surec asagidaki ilerledi. Tum adminlere tesekkur ederim ve diger talihlilere basarilar dilerim.
(34 yasinda, bekarim. Ziraat muhendisiyim ve hayvancilik sektorundeyim.)25.02.2022 (Cuma) Unganlar deneyimi
Herkesin belirtigi gibi ilerledi benim de. Herhangi bir ekstra durumla karsilasmadim. Asagidaki belgeleri sundum ve 250$ + 47,5$ odedim.- Biontech asi karti (enabiz ciktisi)
- Covid test raporu (enabiz ciktisi) (24.02.2022 de yaptirdim)
- DS260 confirmation sayfa ciktisi
- Pasaport un orjinali
Sonucu haftaya persembe (03.03.2022) gunu alacagimi soyleyerek ayrildim.
03.03.2022 (Persembe) US Konsolosluk gorusmesi
Sabah Izmir'den ucakla Ankara'ya geldim ve once Unganlara giderek saglik raporunu aldim ve ordan konsolosluga gecerek 10:45 in gelmesini bekledim.
Cok kisa ve net bir surec oldu benim icin. Sadece nereye gitmek istedigimi sordu. Kansas city ye gidip, mevcut sirketimin USA organizasyonuna gececegimi belirttim. Baska birsey sormadi.
Asagidaki evraklari verdim ve 350$ odeme yaptim. 20$ olarak para ustu verdiler.- Diploma orjinal ve fotokopisi
- Askerlik durum belgesi (1x edevlet ciktisi)
- Vukuatli nufus kayit ornegi (1x edevlet ciktisi)
- Sicil kaydi (1x edevlet ciktisi)
- USA de green card in gonderilmesi icin gereken adresi A4 kagidi ciktisina yazip verdim
- 6 aylik hesap dokumu. Cift imzali ve imza sirkuleri ile birlikte. ISBANK (13.000 $ bakiye)
- AIS kaydi (1x fotokopi)
Herkese basarilar
-
@marti2771 tebrik ediyorum gözünüz aydın 🙂 Bundan sonraki hayatınızda başarılar 🙏🏻
-
@Nico tebrikler gözünüz aydın 🙂 bundan sonrası için de bol şans ve darısı bizlerin de başına 🙏🏻🙏🏻
-
Merhaba, sürecimiz boyunca yardımlarını eksik etmeyen yöneticilere ve deneyimini paylaşan herkese çook teşekkür ederek ben de mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
3 Mart 10.45'te olan görüşmem için 9'da konsolosluğun önüne geldim. Kaktüs kafede mülakat saatimi bekledikten sonra eşyalarımı emanet olarak verip 10.30da sıraya geçtim. Covid formlarını girişte doldurup X-Ray'den geçtikten sonra ağır kapılarla bazı mücadeleler verip bekleme salonuna ulaştım. Konsolosluğun içi bir banka/vergi dairesi düzeni şeklinde. Tüm mülakatlar bekleme salonunda herkesin duyabileceği şekilde ayaküstü gerçekleşiyor. Sıra numaramın ilk yanışında 7 nolu bankoda parayı nakit ve tam olarak ödeyip tekrar yanmasını beklemeye başladım. İkinci yanışında 245 olan sıra numaram yerine 45 numarayı yaktılar... beni çağırmak istediklerini farkettim çünkü iki basamaklı hiçbir sıra yoktu ama emin olamadım. Kendi içimde gitsem mi kendi numaramı mı beklesem diye mücadele ederken benim numaram yandı ve hemen evraklar için 9 nolu bankoya geçerken yolda görevliyle karşılaştık '245 numarasınız değil mi? ben de sizi çağırmaya geliyordum arkadaş yanlış numarayı açmış' dedi....Bankoya gittim tatlı bir kadın vardı çok rahat hiç kasmadan belgeleri ve fotoğrafları istedi, sırasız hepsini aynı anda verdim. Evli misiniz çocuğunuz var mı gibi sorular sorup yerime geçebileceğimi söyledi. Tam yerime geçip oturacaktım ki numaram aynı bankodan tekrar yandı.....Yine mi numaratör bozuldu gitsem mi gitmesem mi belge mi eksik çıktı diye beynimle oynamalarından sonra tekrar evrak bankosuna gittim ve bana mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istersiniz diye sordu......İngilizce olsun, bunu mu soracaktınız eksik belge yok dimi dedim gülerek, yok evet unutmuşum dedi. Tekrar yerime geçip beklemeye başladım. Sanırım yarım saatlik bekleyişten sonra 3. kez mülakat için numaram yandı. Asyalı esmer bayana denk geldim. Merhabalaşma faslından sonra yemin edip parmak izi verdim. Parmak izini verirken sorulara başladı;
-Hiç tutuklandınız mı? Hayır
-Suç işlediniz mi? Hayır
-Evli misiniz? Hayır
-Öğrenci misiniz okuyor musunuz? (Bu soruları sorarken lise diplomama bakıyordu, 22 yaşındayım) Hayır geçtiğimiz temmuzda üniversiteden mezun oldum, belgelerin arasında diğer mezuniyet belgem var bakabilirsiniz dedim ve e-devlet mezuniyet belgemi bulup okay dedi.
-Ne okudunuz? Hukuk.
-Çalışıyor musunuz? Hayır çalışmıyorum zorunlu stajımı yapıyorum dedikten sonra panikle ama bırakıcam dedim. Bu dediğimden sonra bana bakıp nasıl yani çalışıyor musunuz evet ya da hayır deyin dedi sinirlenmiş gibi. Ben de çalışmıyorum, staj yapıyorum ücret almıyorum diyerek toplamaya çalıştım.
-Nasıl bir staj? Avukat olmak için, adliyede, dedim. hee tamam gibisinden ok dedi.
-Amerikada nereye gideceksiniz? Maryland, Germantown
-Orada tanıdık mı var? Kuzenim var.
-Amerikada ne iş yapacaksınız? Birkaç ay önce bazı avukatlarla contact kurmuştum, mülakattan sonra ulaşmamı söylediler öyle yapıcam. Onlarla olmazsa kuzenimle restaurantta çalışıcam.Ben hafif bir panik halinde soruların gerisini beklerken faturayı ve diplomamı geri uzatıp, vizeniz onaylandı 3-5 iş günü içinde alabilirsiniz. Birkaç saniyelik algılama sürecinden sonra teşekkür edip çıktım. Uzun süre onaylandığımdan emin olamayıp pasaportumu geri vermedi sonuçta diyerek kendimi telkin edip vizemin onaylandığına inanmayı başardım.
Finansal durumla alakalı hiçbir soru sormadı, banka dökümüne baktığından bile emin değilim. Genelde bilgisayara yazıyordu. Hesabımda 14 bin 137 dolar göstermiştim.
Herkese tavsiyem sadece sorduğu sorulara kısa ve net cevaplar verin. Sormadığı bir şeyi asla söylemeyin. Zaten formalite şeklinde bir mülakat çok da umurlarında değil. Deneyimleri okurken hayal edilenden daha az korkutucu ve daha rahat bir ortam.Darısı mülakat bekleyen herkesin başına :)
-
@smartcells teşekkür ederiz.
-
Herkese selamlar
03.03. 2022 Saat 10.45 te olan mülakatımız için 10.20 gibi elçilik önünde beklemeye başladık. Bizi çağırdıklarında güvenlik önceden doldurduğumuz covid formunu almadı kapıda tekrar doldurup içeriye girdik. Sıra numaramızı aldık. Numaramız yandığında kişi başı 330 dolar vize ücreti ödedik. Kredi kartı ile ödemeye gitmeyin arkadaşlar. Pos cihazı çalışmıyor ! :) Not: Sıra numaranızı unutmayın, size verilen sıra kağıdını veznede alıyorlar. Daha sonra numaramız tekrar yandığında evrak teslimi yaptık. Eski pasaportlar, sağlık raporu,nüfus kayıt örneği, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, eşim için e devletten aldığımız askerlik belgesi, evlilik cüzdanı, 2 adet fotoğraf bunları fotokopileriyle verdik. Fotokopi iadesi yapmadılar. Ayrıca eşimin bi önceki evliliğiyle alakalı boşanma belgesi ve fotokopisini istedi. Apostili almadı. İngilizce tercümesini istemedi (ama biz yine de verdik) Eşim asıl talihli olduğu için bi tek onun diploma ve hesap dökümü istendi. Ais kaydını almadı. Ama yine de götürün. Daha sonra yaklaşık 15-20 dk bekledik ve 3. kez sıra numaramız yandı. İlk gişede çok kibar bir beyfendi mülakat için yemin ettirdi ve parmak izi aldı. Direkt ingilizce konuşmaya başladı.(Önceki görüşmelerde duraksayanları farkedince tercüman getirdiklerini gördüm rahat olun) Eşim asıl talihli olmasına rağmen benimle konuştu. (Eski pasaportumda turist vizem olduğu ve abd ye öncesinden gittiğim için sanırım) Kelimeleri yuvarlayarak hızlıca konuştuğu için görüşmeyi anladığım şekilde yazacağım.
Hi how are you- Good how are you
Thanks. Where do you live right now? - İstanbul
Where will you live?
-Houston
What is your job?
I'm pharmacist.
Eşim: Sofware engineer.
Cool. Are you going to do your job there?
-Yes sure.
Whose address is this? - My family friend.
How long you're gonna stay there?
-1 month maybe 2 months till find out a house to live.
Bana burada amerika da nerelere gittiğimi sordu bende söyledim. (Banka dökümü vs hiç sormadı) Sonrasında o güzel kelime
"Great congratulations."
Benim turist vizemi iptal edeceğini söyledi. Teşekkür ettik 1 hafta içinde pasaportlarımızın geleceğini söyledi böylece bu maceramızda burda mutlu bi şekilde sonlandı. İsteyen herkes umarım bir an önce alır vizesini. Yeşilkart forum ailesine çok teşekkür ediyorum.
- Good how are you
-
Değerli arkadaşlar herkese merhaba,
02.03.2022 mülakat deneyimim;
10.15 randevum için 8.30 civari çok sevdiğim bir dostumla konsolosluk önündeydim, konsolosluğun karşısındaki kaktüs kafeye oturduk, tanıdığı veya eşyalarını bırakacak arkadaşlarınız yoksa belirli bir ücret karşılığı kaktüs kafeye eşyalarınızı bırakabiliyorsunuz.
Güvenlik aramasindan sonra içeri girip pasaportu verdikten sonra bir numara veriliyor size ve gişelerden numaranızı takip ediyorsunuz. İlk numara yandığında ödeme yapılıyor kişi başı 330 dolar , (numaranızı unutmamaniz gerekiyor ben unutur gibi oldum sürekli numaraların yandığı yere bakmaktan karıştırabiliyorsunuz numaranızı 😂, Kaktüs cafe de tanıştığım ve keyifli sohbetlerine ortak olduğum Didim'li hanımefendi ve beyefendi numaramı hatırlattılar sagolsunlar, onlara da buradan teşekkür etmiş olayım 👍 ) sonrasında ayni numara yandığında bir daha gidip evraklar isteniyor. Burasi önemli mail de ve forumda yazan belgeler isteniyor ve üniversite öğrencisi olduğum için lise diplomamı verdim üniversite ile alakalı transkript yanimdaydi fakat istemediler ( bazı arkadaslardan transkript istediklerini de duydum her ihtimale karşı götürün derim eğer üniversite okuyorsaniz ) sonrasında evraklarınızı verirken yani 2. Adimda sizden mülakatı hangi dilde yapacağınızı soruyorlar ( ben ingilizce yaptım dilerseniz Türkçe de yapabiliyormussunuz ) sonra son asamaya geçip ayni numaranızin yanmasini bekliyorsunuz, ve mülakatıniz başlıyor. Burada sırayla;
Adımı soyadımi
Ne is yaptığımı
Hangi üniversite de okuduğum, hangi bölüm de okuduğum ve ne zaman mezun olacağımı
Evli olup olmadığımi
Neden Amerika'ya gitmek istediğinizi
Nereye gitmek istediginiz
Daha önce Amerika'da bulunup bulunmadığınız
Amerika da ne iş yapmak istediğiniz
Gibi şeyler sorulduktan sonra oldukça güler yüzlü konsolosluk çalışanlarıyla güzel bir mülakat geçiriyorsunuz. Eğer stresli veya heyecanliysaniz Stresli olduğunuzu anlayıp gayet güler yüzlü ve anlayışlı bir şekilde yardımcı oluyorlar.
Ek olarak 22 yaşındayım ve askerlik durum belgem yanimdaydi, ayrıca istediler de, ASKERLİK DURUM BELGENİZİ GÖTÜRMENİZ iyi olacaktir her ihtimale karşı. 18 - 25 yaş aralığındaki kişilerden istenen selective service system kağıdıyla alakali herhangi bir sey doldurmadim, bir şey söylemedilerde. Adminlerimize sordum, sanıyorum Amerika'ya girdikten sonra 30 gün içinde doldurmamiz gerekiyormuş.
Son olarak başta Uğur Bey ve Noyan Bey olmak üzere greencard forum ailesine , adminlerimize sonsuz teşekkürler, bu süreçte herkesin vize alması için ellerinden geleni yaptılar. Umarim herkes vizesini alır ve dilediği gibi Amerika macerası güzel bir şekilde başlar.
Şansınız bol, bahtınız açık olsun ! -
@K-Erim, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
02.03.2022 mülakat deneyimim;
10.15 randevum için 8.30 civari çok sevdiğim bir dostumla konsolosluk önündeydim, konsolosluğun karşısındaki kaktüs kafeye oturduk, tanıdığı veya eşyalarını bırakacak arkadaşlarınız yoksa belirli bir ücret karşılığı kaktüs kafeye eşyalarınızı bırakabiliyorsunuz.
Güvenlik aramasindan sonra içeri girip pasaportu verdikten sonra bir numara veriliyor size ve gişelerden numaranızı takip ediyorsunuz. İlk numara yandığında ödeme yapılıyor kişi başı 330 dolar , (numaranızı unutmamaniz gerekiyor ben unutur gibi oldum sürekli numaraların yandığı yere bakmaktan karıştırabiliyorsunuz numaranızı 😂, Kaktüs cafe de tanıştığım ve keyifli sohbetlerine ortak olduğum Didim'li hanımefendi ve beyefendi numaramı hatırlattılar sagolsunlar, onlara da buradan teşekkür etmiş olayım 👍 ) sonrasında ayni numara yandığında bir daha gidip evraklar isteniyor. Burasi önemli mail de ve forumda yazan belgeler isteniyor ve üniversite öğrencisi olduğum için lise diplomamı verdim üniversite ile alakalı transkript yanimdaydi fakat istemediler ( bazı arkadaslardan transkript istediklerini de duydum her ihtimale karşı götürün derim eğer üniversite okuyorsaniz ) sonrasında evraklarınızı verirken yani 2. Adimda sizden mülakatı hangi dilde yapacağınızı soruyorlar ( ben ingilizce yaptım dilerseniz Türkçe de yapabiliyormussunuz ) sonra son asamaya geçip ayni numaranızin yanmasini bekliyorsunuz, ve mülakatıniz başlıyor. Burada sırayla;
Adımı soyadımi
Ne is yaptığımı
Hangi üniversite de okuduğum, hangi bölüm de okuduğum ve ne zaman mezun olacağımı
Evli olup olmadığımi
Neden Amerika'ya gitmek istediğinizi
Nereye gitmek istediginiz
Daha önce Amerika'da bulunup bulunmadığınız
Amerika da ne iş yapmak istediğiniz
Gibi şeyler sorulduktan sonra oldukça güler yüzlü konsolosluk çalışanlarıyla güzel bir mülakat geçiriyorsunuz. Eğer stresli veya heyecanliysaniz Stresli olduğunuzu anlayıp gayet güler yüzlü ve anlayışlı bir şekilde yardımcı oluyorlar.
Ek olarak 22 yaşındayım ve askerlik durum belgem yanimdaydi, ayrıca istediler de, ASKERLİK DURUM BELGENİZİ GÖTÜRMENİZ iyi olacaktir her ihtimale karşı. 18 - 25 yaş aralığındaki kişilerden istenen selective service system kağıdıyla alakali herhangi bir sey doldurmadim, bir şey söylemedilerde. Adminlerimize sordum, sanıyorum Amerika'ya girdikten sonra 30 gün içinde doldurmamiz gerekiyormuş.
Son olarak başta Uğur Bey ve Noyan Bey olmak üzere greencard forum ailesine , adminlerimize sonsuz teşekkürler, bu süreçte herkesin vize alması için ellerinden geleni yaptılar. Umarim herkes vizesini alır ve dilediği gibi Amerika macerası güzel bir şekilde başlar.
Şansınız bol, bahtınız açık olsun ! -
@K-Erim oncelikle tebrik ediyor ve yeni yasantinizda sansiniz ve bahtiniz acik olsun diliyorum.🎉
-
@K-Erim, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
02.03.2022 mülakat deneyimim;Son olarak başta Uğur Bey ve Noyan Bey olmak üzere greencard forum ailesine , adminlerimize sonsuz teşekkürler, bu süreçte herkesin vize alması için ellerinden geleni yaptılar. Umarim herkes vizesini alır ve dilediği gibi Amerika macerası güzel bir şekilde başlar.
Şansınız bol, bahtınız açık olsun !Gözünüz aydın. Yolunuz açık olsun.
-
Mülakatı atlatmış bütün arkadaşlara geçmiş olsun
Amerika'da hepinize bol şans ve mutluluk dilerim. -
@Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@gucarslan selamlar, bu konuda çok baş ağrıttım sanırım ama, bende bu noktayı anlayamıyorum. Madem dosyalarımız onaylı kcc’nin beyanına göre, neden durum hala en azından in transit değil hala nvc. Yani bizim her an mailimize mülakat için dönüş yapabilirler diye düşünüyoruz. O halde durumumuz neden nvc den ilerisine gitmiyor. Acaba durum kontrolü yapmak çok da sağlıklı bilgi almak için doğru değil mi? Sadece mail mi beklemeli?
Başınızı ağrıttım ise tekrar kusura bakmayın.Dosyalarımız onaylı yani konsolosluk mülakat vereceğim derse bunun için bizim dosyalar hazır demek.
Şu an daha Ankara yeni mülakat vereceğim bana dosya gönderin demediği için At NVC görünüyor. Eğer Ankara dosya talep ederse o zaman bizim dosyalar oraya transfer edilecek ve in Transit olacak, sonra da ready olacak. -
Unganlar ve mülakat deneyimi:
3.3.2022 Unganlar deneyimi:BERBAT bir deneyimdi. 11:40taki randevumuza sabahın 5inde İzmit'ten yola çıkıp karda kışta 2 çocukla beraber 4 kişi 11:00de gittik belki erken alırlar diye. Saat 15:00 de çıktık o odadan. 4 saat bekledik çocuklar perişan oldu tam bir rezalet.Yapılan muamele ve ortam karşısında göçmenliği hissettik, biz napıyoruz ya bu insanlarla bu ortamda diye Amerika düşüncemizi sorguladık yani o derece.
Aşırı kalabalık, %70 İranlılar. 2 personel var hiçbir şeye yetişemiyolar, milleti fırçalıyolar, daracık alanda doğru dürüst bilgi vermeden bekletiyolar, bir suratsızlık vs vs .Ben ve eşim randevumuzdan 1,5 saat kadar sonra nihayet girdik Mehmet ungan muayene etti, çıktık, çocukları alıcak diye bekliyoruz yok. 45 dk geçti sorduk ,belli sıraya göre alıyolar beyfendi dedi görevli. Bi 15-20 dk sonra artık bizden sonraki herkes girip çıkınca kızıp tekrar sordum çocukları unuttunuz heralde diye, bu sefer size Mehmet bey başladı o devam edicek çocuklara ama toplantıya girdi dediler. Sonra kızdığımızı görünce heralde bayan doktora soktular çocukları nihayet.Madem oluyo öyle niye beklettiniz ekstra 1 saat?? Sonra para ödedik tamam gidin dediler. Ee film tahlil noldu dedik. Aa sizi göndermedikmi filme dediler. Hatırlatmasak bizi röntgen ve tahlil yaptırmadan göndericeklerdi.
Ben ve eşime 2şer aşı yaptı 250şer dolar, çocukların aşıları tam olmasına rağmen 1er tanede onlara yaptı , sordum suçiçeğiymiş, çocuklara herşeyi fazla fazla yaptırdık dedim siz türkiyeye göre olmuşsunuz gibi saçma bir cevap verdi 170şer dolarda onlara verdik toplam 840 dolara unganlardan çıktık. Düzen laboratuvarına da eşimle beraber toplam 95 dolar verdik etti 935 dolar + 4 saatlik sinir bozukluğu
Velhasıl tavsiyem mutlaka en erken saatlere randevu alın.Bizim gibi uzaktan gelicekseniz 1 gece öncesinden gelin Ankara'ya. Ve tam randevu saatinde gidin erken gitmeyin
7 3.2022 mülakat deneyimi:
Unganların aksine gayet rahat ve sıkıntısız geçti. 8:15teki randevuya 7:45te kapıdaydık. 10 kişilik bir sıra vardı tamamı İranlı. 15 dk kadar bekledik sıra yavaş ilerledi.Randevu saatini geçicez diye hafif panikledim. Görevliye çocukları gösterince bizi direk içeri aldı.8:15 gibi numaramız yandı. Parayı ödedik evrakları teslim ettik sonra mülakat için numara yandı. Türkçe istemiştik, Türkçesi zayıf bir bayan geldi. İyi de oldu. O bizi doğru düzgün anlamadı, ben ingilizce konuşayım derken tutukluk yaptım.Baktı tam anlaşamıyoruz, klasik soruları sorduktan sonra direk tebrikler vizeniz onaylandı dedi.
İnşallah herkesin böyle sıkıntısız geçer herkes vizesini alır. Forumdaki yetkililere ve bilgi paylaşan herkese teşekkürler.
-
@Mandrake Zor bir muayene deneyimi olmuş, geçmiş olsun. Umarım sürecin devamı yüzünüzü güldürür. Tebrikler.
P.S.: Sürecinizi imzanızda güncellerseniz diğer arkadaşlar için faydalı olur.
-
Konsoloslukta ödenecek 330$ ücreti cash TL olarak ödeyebilir muyuz?
-
@nonda, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Konsoloslukta ödenecek 330$ ücreti cash TL olarak ödeyebilir muyuz?
O andaki kurdan ödenebiliyor sanırım.
-
Mülakata girmiş arkadaşlara geçmiş olsun. Artık yeni hayatınızda bol şans, bereket ve mutluluklar diliyorum.
-
Yağıyo maşallah yağıyoo 🧿
Yazan, yazmayan, yazacak olan arkadaşlara şimdiden yeni hayatlarında başarılar. 🥰
-
Kap kara bir dönemde ufacık bir ışık ile yolunu bulup umutlanan herkese tebrikler, yeni hayatlarınızda mutluluk dilerim.
-
Mülakata girenlere benim bir sorum olacak: 330 USD'yi kredi kartı ile ödeyen oldu mu? Kur çevrimi yüksek mi normal mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum