Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı (Şubat 2022)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    eski başkan trump, 5 haziran 2019'da, green card başvurusu'nun ilk şartı olarak bilinen geçerli bir pasapor'a sahip olma şartını getirdi.

    georgtown üniversitesi, hukuk merkezi'ne bağlı "The mission of the Institute for Constitutional Advocacy and Protection" (Anayasa Savunuculuğu ve Koruma Enstitüsü) 24 eylül 2019'da colombia bölge mahkemesi'nde E.B. v. Pompeo adında bir dava açtı. dava, anayasa kuralları gereği yapılması istenen uygulamanın (pasaport şartı getirmek) administrative procedure act yani idari usul yasası'nın (“APA”), 5 U.S.C. § 553(a)(1) nolu maddesine göre standart bildirim ve yorum prosedürlerinden vazgeçilmesine binaen dosyalandı.

    ilgili dava, 4 şubat 2022 tarihinde yargıç TIMOTHY J. KELLY tarafından karara bağlandı ve verilen hükümle pasaport şartı yürütmeyi durdurma kararı aldı.

    👉🏻 ilgili davanın karar metni.


    davayı açan ICAP'ın konuyla ilgili tweeti;


    sonraki adımda bizleri nelerin beklediğine gelirsek;

    ilgili karar, pasaport şartını hukuka aykırı olarak getirildiğini açıkça ortaya koyuyor. mahkeme bu uygulama için yürütmeyi durdurma kararı verdi ve aksi yapılmadıkça önümüzdeki çekiliş, pasaport şartı olmadan gerçekleşecek ve başvuru sahipleri bu uygulamadan muaf tutulacak.

    bunu engelleyecek tek şey, hükümetin ilgili uygulama için gerekli kuralları yerine getirerek bunu tekrardan yürürlüğe sokması. bunun dışında hükümet her davada olduğu gibi yine itiraz edebilir ve davayı bir üst mahkemeye götürebilir.

    peki bizler için ne ifade ediyor?

    pasaport şartı, çekilişe başvurma kriterlerinden en doğru ve olması gereken en mantıklı kuraldı. çünkü bu şart çekilişe net şekilde göçmenlik niyeti olan kişilerin başvurmasını sağlıyordu ve sahte, gereksiz başvuruların yapılmasını engelliyordu. bu da, daha az ve nitelikli başvuru yapılmasını sağlıyordu.

    şuan ki gelinen durumda, bütün başvuru acenteleri insanlardan bir sürü para toplayıp yine gereksiz ve saçma başvurular yapacaklar. bu da gerçekten göçmenlik niyeti olan kişilerin şansını daha da azalmasına sebep olacak.

    kısaca durum şuan için bundan ibaret.
    gelişmeler oldukça bu başlık altında aktarmaya devam edeceğim.

    GÜNCELLEME

    • Mart 2022

    ilgili kural, FAM klasöründe de güncellenerek artık bir kural olmaktan resmi olarak çıkartıldı.
    artık konsolosluk görevlilileri, mülakatlarda pasaport şartı aramayacaklar..
    önemli nokta ise bu uygulama DV2021, DV2022, DV2023 yıllarını ve sonrasını da kapsamış bulunmakta.

    • Eylul 2022

    Haziran 2022'de Disisleri Bakanligi'nin "Federal Register"da yayimlamis oldugu son talimat:

    Talimatta artik cekilis basvurularinda pasaport bilgisi istenmeyecegi belirtilmis: https://www.federalregister.gov/documents/2022/06/10/2022-12514/visas-diversity-immigrants

    Ayrica cekilis vizesi sartlarinin guncel haline suradan ulasabilirsiniz: https://www.ecfr.gov/current/title-22/chapter-I/subchapter-E/part-42/subpart-D/section-42.33#p-42.33(b)(1)


  • @gucarslan biz DV-2023 başvurusunda pasaport bilgilerimizi girdik, bu karar son başvurular için herhangi bir sorun teşkil ediyor mu peki?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Bence de pasaport kuralı önemliydi. Başvuru sayısı önceki yıla göre yarı yarıya düşmüş, bu da kazanma ihtimalimizi arttırmıştı.
    Dv2021de biz çok görememiş olsak da, tek dezavantajının, sürece devam oranını yükseltip, kazanan büyük numaraların mülakat alamayacağını hatta current olamayacağını düşündürüyordu bana. Dv2022de de bu durumu gözlemleyemeyeceğiz gibi duruyor zaten.


  • Pasaport kuralinin kaldirilmasi ozellikle gelismis ülkeler haricindeki (geri kalmış, gelismekte olan) ulkelerde talep patlamasına sebep olacak. Bu anlamda "cografya kaderdir" kistasinin ağırlığının cidden artacağı bir donem geliyor demektir. Hic gocmen niyeti olmayanlar bile basvuru yapip sirf sans deneyeceklerdir.

    Bir de isin bu sene uygulanan KCC nin talep ve onay gorevlerinin kaldirilmasi boyutu var. Aslinda gocmenlige hic uygun olmayan ama bir sekilde ds260 doldurmus bir kisi bile dogrudan bir cok adimi atlayip konsolosluk safhasina gelmis olacak ki bu da konsolosluklarda slotlarin bosuna kullanilmasi ve asil amaci gocmenlik olup, gocmenlige uygun kisiler icin ise slotlarin azalmasi sorununa sebep olacaktir.


  • Pasaport kurula gerekliydi, mevcut hükümet aksi yönde girişimde bulunur umarım. Yoksa gerçekten piyango ya dönecek iş 😕

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   U uzaysan 

  • Zaten nerde güzel ve doğru şey var onu kaldırır yapmazlar.

    İnsanlar gidemesin diye uğraşıp duruyorlar.

    Bütün dünya böyle.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ping PONG Ping PONG 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   U uzaysan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ping PONG Ping PONG 

  • Kaldırılması kötü oldu.


  • Ciddi anlamda saçma bir karar olmuş. ''Dur bu Green Card neymiş bi başvurayım'' diyenlerin kurası olacak demek ki. Seçilip kullanılmayan haklar, zaten gitmeyeceğim öylesine başvuruyorum diyenlere çıkan piyangolar... Son düzgün senesinde yakaladım, 7 Mayıs güldür yüzümüzü.


  • Yine bir çok insan ya çıkarsa diye başvurup vize masrafları ve birikim tutarı ile yüzleşince vazgeçecek ve bize greencard çıktı ama gitmedik kesimi çoğalacak. Bu hayat pahalılığında insanlar İçin kaçış fikri oldu ama bir çok kişi sonraki masrafları araştırmadan başvuruyordu umarım bir çözüm bulunur


  • Tecrübe sahibi Kişiler daha iyi bilir
    Sizce pasaport zorunluluğu kaldırılması başka bir ön koşulu tetikleyebilir mi ?
    Örneğin lise mezunu değil de üniversite mezunu olma koşulu vb gibi ?


  • iste bu hic iyi olmadi. Oylesine basvurup kazananlar ortaya cikacak ve gercekten gitmek isteyenlerin hakki yenecek. Aslinda o olay suanda oluyor ama tabi daha az

    Mesela bir aile taniyorum. Greencardi almaya gir-cik yaptilar. O sure zarfinda etrafta gezme sanslari olmus. O ovup bitiremedigin amerika bumuymus diye ariza cikartiyormus kadin. Buyuk bir ihtimal yakacaklar haklarini

    Yeri gelmisken bir mesaj vereyim. Ailesine, cevresine cok bagli olan eslerinizi ikna etmeden basvuru yapmayin. Gercekten ihtiyaci olani engelliyorsunuz. Kardesim bu sene 4.cuye girdiler ve hala olmadi. Onlarin hakkini yiyorsunuz

  • ⭐⭐⭐

    Bu karar şimdililk dava açanları bağlıyor. DoS buna uygun düzenlemeyi yaparak gerekli önlemi alacak ve pasaport şartına devam edecektir diye düşünüyorum.
    .
    SN. @Muhtaradana nın konuyla ilgili iletisi:
    .
    @muhtaradana, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @muhtaradana Bu davayı davacılar kazandı. Mahkeme pasaport kuralını getirirken usullere uygun hareket etmediği için pasaport kuralını iptal etti. Dos buna itiraz eder mi, karar uygulanır mı? Bunu zaman gösterecek. Karar metnini okumak isteyenler için aşağıdaki tweetdeki bağlantıya gidebiliriz.

  • ⭐⭐

    Geçmiş olsun arkadaşlar pasaportu olup şansını denemek için başvuranlar vardı şimdi daha fazla olacak. Yanlış bir karar..

  • ⭐⭐

    @smartcells, içinde söyledi: Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı (Şubat 2022)

    Bu karar şimdililk dava açanları bağlıyor. DoS buna uygun düzenlemeyi yaparak gerekli önlemi alacak ve pasaport şartına devam edecektir diye düşünüyorum.
    .
    SN. @Muhtaradana nın konuyla ilgili iletisi:
    .
    @muhtaradana, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @muhtaradana Bu davayı davacılar kazandı. Mahkeme pasaport kuralını getirirken usullere uygun hareket etmediği için pasaport kuralını iptal etti. Dos buna itiraz eder mi, karar uygulanır mı? Bunu zaman gösterecek. Karar metnini okumak isteyenler için aşağıdaki tweetdeki bağlantıya gidebiliriz.

    Umarım dediginiz gibi olur 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smartcells açılan dava "civil action" davası olduğu için genel bir karar bu, sadece davacıları ilgilendirmiyor.

    sn. @Muhtaradana'nın ifadesi " davayı açanlar kazandı " şeklinde olması gerek 🙂 çünkü karar kuralın iptali için verilmiş.


  • Benim pasaportum 1 ay gec geldigi icin basvuru yapamamistim keske eski pasaport nosu ile yapaydim 1 yil bosuna kacti

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ateş-buz, içinde söyledi: Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı (Şubat 2022)

    @gucarslan biz DV-2023 başvurusunda pasaport bilgilerimizi girdik, bu karar son başvurular için herhangi bir sorun teşkil ediyor mu peki?

    hayır etmiyor.
    işleme girmiş çekilişleri değil, yapılacak ilk çekiliş için geçerli olacak bu kural.
    yani DV2024 için..


  • Bu yıl kazanmamız lazım. Şansımız %0,002'den %0,0000002'lere gerileyebilir :d yani korkutuyor. bu pasaport filtresi çok iyiydi. Umarım itiraz gelir, bir şey olur 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    zaten yukarida da birkac kez yazilmis ama tekrardan vurgulamayi uygun goruyorum. Pasaport sartinin kaldirilmasinin nedeni yasal usullere uygunsuz bir sekilde getirilmis olmasi. Yani DOS en az 30 gun oncesinden boyle bir degisiklik yapacagini federal bultende duyurup halktan yorum ve soru almadi. Bunun yerine DOS bu durumu "foreign affairs function" geregi istisnai bir durum olarak gorup degisikligi hemen yapti. Fakat mahkeme bunun uygun yol olmadigini dusundugunden yurutmeyi durduruyor.

    Yani DOS, uygun adimlari takip edip pasaport sartini yeniden getirebilir.


Benzer Başlıklar

  • 235
  • 9
  • 8
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum