Amerika'da Alışveriş Yerleri ve Mağaza Çeşitleri
-
Size başımdan geçen bir olayı anlatayım;
(Konu müşteri memnuniyeti ve hakları ile ilgilidir)Geçenlerde Best Buy’dan bir GoPro Hero 6 aksiyon kamerası almaya karar verdim.
Cihaz fiyatı $400 + vergi. İş çıkışı aldım ve evime gittim. Evde incelerken kameranın birleşim noktalarında çok ince bir açıklık gördüm. Belki normaldi ama sonucunda o kadar ödeme yapıyorsam mükemmel olmasını isterim veyahut normal ise bile gidip bunu doğrulamak istedim.
Bir gün sonra yine iş çıkışı mağazaya uğradım ve müşteri hizmetlerine bu konuyu danıştım. Anlatma zamanım dahil toplam 2 veya 3 dakika içinde yeni bir cihaz elime tutuşturulmuştu 😄.
Herneyse, işimi garantiye almak için mağazadan çıkıp arabama girdiğimde açıp baktım ve o hata yoktu. Yani iyikide götürmüşüm.
Ardından eve vardığımda internette başka mağaza fiyatlarına bakayım dedim. Başka bir online mağazada aynı ürünü $50 daha ucuza buldum. Fakat indirim sadece o gündü ve saat 21-22:00 civarlarıydı. Best Buy mağazasının bir iddiası vardır, bilenler bilir. Eğer aldığınız ürünü başka bir mağazada daha ucuza bulursanız farkını size ödüyor.
Aradım müşteri hizmetlerini ve bulduğum mağazayı belirttim. $50 iade 10dk’lık telefon görüşmesi ile tarafıma yapıldı.İşte bu yüzden seviyorum bu ülkeyi. Adalet derken aslında herşeyi kapsıyoruz, bu ve bunun gibi küçük konular dahil....
(Türkiye’de en son iade deneyimimiz bir çocuk için su matarasi idi okulda kullanmak için. 7 liraydı sanırım. Eve geldiğimizde altı çatlak olanı aldığımızı farketmiştik. Geri gittiğimizde tartışma çıkmıştı dükkan sahibi ile. Detaya gerek yok)
-
@freeworld cok haklisiniz sayin @FreeWoRLD ben de zamaninda Turkiye'de hepsiburada ve gittigidiyor gibi e-ticaret sitelerinde muhattap bulamiyordum, amazon'a sikayetiniz ise 30 sn icinde sonuc veriyor. Yaptiginiz is ile yukseldiginiz bir ortam serbest ekonomi. Musteri memnuniyetine onem veren markalar surekli kullanildigi ve tercih edildikleri icin zirveye cikabiliyorlar.
-
Market Baskettan oglum icin aldigim 12li kutu icecek paketini otoparkta shopping cart'in alt kisminda unuttum. Geri dondugumde biri alip goturmustu. Magazaya girip durumu anlattim. Cumlem daha bitmemisti. Yenisini verdiler.
Staples'dan bir webcam aldim. Bir kac gun icinde indirime girdi. Kural olarak satin aldiginiz bir urun 15 gun icerisinde indirime girerse aradaki tutari talep edebiliyorsunuz. Direkt odediler. -
Costco'nun iki üyelik çeşidi var normal ve exclusive 60 ve 120 dolar aralarındaki fark nedir ve hangisini almayı önerirsiniz.
-
@gkhanfeez Şu sayfada bilgiler var: https://www.costco.com/executive-rewards.html
En temel farkı, puan kazandırması. Ayda 500 dolar üstü harcama yapıyorsanız kart bedavaya geliyor. Yapacağınız harcama tahminine göre karar vermek lazım.
-
Biz ucuz olanı aldik. 2 kişiyiz ve en büyük alışverişimiz 370$ tuttu. Daha da fazla harcamayız diye düşündük.
-
@damladav Amerika'da Alisveris Yerleri ve Magaza Cesitleri içinde söyledi:
Biz ucuz olanı aldik. 2 kişiyiz ve en büyük alışverişimiz 370$ tuttu. Daha da fazla harcamayız diye düşündük.
Kenan bey 500 doları örnek vermiş ayda 250 ortalama yaparsanız d 60 dolar kazanıyorsunuz ve yine aynı parayı ödemiş oluyorsunuz diyor gönderdiği linkte :) 2 kişi 370 varsa biz 4 kişi kesin 500u buluruz. Bol çeşitli uygun fiyatlı sebze ve meyve için önerilen yer var mıdır acaba biz şuanda sadece wallmarta gidebiliyoruz :) gerçi ben baya sevdim wallmart'ı
-
@gkhanfeez
Kagit havlu, tuvalet kagidi, cocuk bezi, islak mendil, siviyag ozellikle zeytinyag, herturlu deterjan, sut yumurta tereyag , dondurulmus gidalar ucuz. Taze yiyecek konusunda, toptan sattiklari icin, 2 cocuk 2 yetiskin size uyabilir de uymayabilir de. Biz evimize 5 dakika oldugu icin ekmek de dahil butun market alisverisini costcodan yapiyorduk, ayda $1500 civari harciyorduk. Her gittigimizde benzin de aliyorduk arabaya. 2 yetiskin, 2 teenager, 1 cocuk. Etrafinizdaki diger marketlerin varligina ve yakinligina da bagli harcamalariniz tabii. -
@gkhanfeez Toptan alınacak şeyler için çok güzel. Ayrıca pek çok organik ürün çok ucuza geliyor. Et-kıyma ve yumurta gibi şeyleri de oradan alıyoruz. Ekmekleri güzel. Sebze-meyve konusunda bazı şeyleri oradan alsak da genelde HEB ve Kroger tercih ediyoruz. Üç kişilik aile için taze ürünleri büyük kasalar ile almak bize uymadı. En önemli avantajı benzin, üyelik gerektirmeyen yerlere göre daha ucuz. Denk gelirse giysiler ve ev eşyaları da uygun olabiliyor.
-
@gkhanfeez Amerika'da Alisveris Yerleri ve Magaza Cesitleri içinde söyledi:
@damladav Amerika'da Alisveris Yerleri ve Magaza Cesitleri içinde söyledi:
Kenan bey 500 doları örnek vermiş ayda 250 ortalama yaparsanız d 60 dolar kazanıyorsunuz ve yine aynı parayı ödemiş oluyorsunuz diyor gönderdiği linkte :) 2 kişi 370 varsa biz 4 kişi kesin 500u buluruz. Bol çeşitli uygun fiyatlı sebze ve meyve için önerilen yer var mıdır acaba biz şuanda sadece wallmarta gidebiliyoruz :) gerçi ben baya sevdim wallmart'ı
yalnız bunların birçoğu ev için ilk kez aldığımız ürünler. misal zeytinyagı, un, şeker, domates sosları. yani bunlara büyük ihtimal uzun bir süre daha ihtiyacımız olmayacak. öyle düşünün. mesela konserve taze fasulye aldım. 12kutu geliyor içinde. 2 kişi için 3kutu pişirsem, 4 yemekten sonra tekrar ihtiyacımız olur. ama siz 4 kişi oldugunuz için cabuk tüketebilirsiniz. diğer düşünmeniz gereken de aldıklarınızı saklayabilecek bir alanınızın olması. kutu kutu aldıgınız için kiler ya da bol dolaplı bir eviniz yoksa saklamak sıkıntı olabilir.
-
@sedef $60 telafi etmek icin yilda en az 3000$ alisveris yapmaniz gerekir
-
Geçen hafta üyeliğin yenileme zamanı gelmişti. Otomatik yenilenmesi için önceden kredi kartı bilgilerimi girmiştim zaten. Her neyse, otomatik yenileme yaptığım için 20 dolarlık alışveriş kartı yollamışlar. Geçen yıl boyunca yaptığımız alışverişler için de 91 (yapılan alışverişin %2'si) dolarlık çek yollamışlar. Yani toplamda 110 dolar oldu. Üyelik ücreti olan 120 dolar neredeyse kendini amorti etmiş oldu.
Hesaplarsak, bir yılda 4500 dolar civarında harcamamız olmuş, aylık 370 dolar ediyor. Ayda ortalama 100 dolarlık benzin alıyoruz, kalanı da market harcaması olmuş demek ki. -
@knnrn Amerika'da Alisveris Yerleri ve Magaza Cesitleri içinde söyledi:
Geçen hafta üyeliğin yenileme zamanı gelmişti. Otomatik yenilenmesi için önceden kredi kartı bilgilerimi girmiştim zaten. Her neyse, otomatik yenileme yaptığım için 20 dolarlık alışveriş kartı yollamışlar. Geçen yıl boyunca yaptığımız alışverişler için de 91 (yapılan alışverişin %2'si) dolarlık çek yollamışlar. Yani toplamda 110 dolar oldu. Üyelik ücreti olan 120 dolar neredeyse kendini amorti etmiş oldu.
Hesaplarsak, bir yılda 4500 dolar civarında harcamamız olmuş, aylık 370 dolar ediyor. Ayda ortalama 100 dolarlık benzin alıyoruz, kalanı da market harcaması olmuş demek ki.uyelik ucreti cogunlukla, alinan urunlerdeki indirimlerden bile kendini amorti ediyor. Bu da ekstrasi :)
-
Merhabalar arkadaşlar.. newyork yada nj de elektronik ürünleri toptan temin edebilceğimiz ,piyasanın altında fiyatlarla temin edebileceğimiz yerlwr mevcut mudur ? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler
-
@maranty Amerika'da Alisveris Yerleri ve Magaza Cesitleri içinde söyledi:
Merhabalar arkadaşlar.. newyork yada nj de elektronik ürünleri toptan temin edebilceğimiz ,piyasanın altında fiyatlarla temin edebileceğimiz yerlwr mevcut mudur ? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler
2 hafta sonra Black Friday var, o aralar ozellikle elektronik aletlerde cokca indirim bulmak mumkun.
Gunumuzde artik insanlar bir urun begenip, sonra online satin aliyorlar :) ama yine de bir markete gitmek isterseniz, New York, Manhattan'da bu tur aletleri bulabileceginiz Best Buy subeleri ve B&H Store var.
-
Merhaba
ABD de market sektörünün bilenen firmalarından olan Walmart a ait bir reklam izledim. Sizlerle paylaşmak istiyorum. -
@wedofun Yok artık ilk :)))) Gerçekten emek verilmiş güzel bir reklam olmuş..
-
Bizim corum leblebisi gibi tuzlu leblebi bulacagimiz bir market zinciri var midir acaba? Buldugum cogu leblebi tatli, tuzlusuna bir turlu rastlayamadim. Marka olarak da bildiginiz bir marka varsa online'da alabilirim. Simiden Tesekkurler.
-
@freeworld
The Home Depot, motorlu bir vidalayıcı aldım, geldim eve gücü yetmedi. Geri gittim mağaza, "iade etmek istiyorum", "karta mı nakit mi istersiniz?", "Karta lütfen", "İade sebebinizi yazabilir miyim?", "Gücü yetmedi". İşlem tamam. Toplamda 1 dk bile sürmedi. -
benim videolardan izlediğim kadarı ile favorim ; Dollar Tree , Aldi ve Fİwe Below mağazaları :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum