Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 Kaybedenler Kulubu (Dedikodu Grubu)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
992 103 271.4k 10

Benzer Başlıklar

• Gitmek istiyoruz ama nasıl?

Göçmenlik Sohbetleri
    5
    2 Oy
    5 İleti
    476 Bakış
    E
    Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
  • Kaybedenler Kulübü (Geleneksel isyan konusu açmasam olmazdı)

Göçmenlik Sohbetleri
    32
    14 Oy
    32 İleti
    887 Bakış
    E
    Arkadaşlar bana da çıkmadı ancak şunu anladım ki çekilişe katılırken çok hayal kurmasam da Türkiye' deki bazı şartlar bilinç altımda bu çekilişi kazanmamı istemiş , çıkmadığı için benim de canım sıkkın . 1-2 gündür benim de moralim bozuk ancak hayat devam ediyor - ne yapalım , mücadeleye - çalışmaya devam etmeliyiz *** 50 yaşında green card çıkan gördüm *** 19 senedir katılıp da çıkmayan gördüm *** ilk başvurusunda çıkan gördüm *** turist vizesiyle Amerika'ya gidip orada green card kazanan gördüm *** Green card kazanıp da yanlış bilgiden dolayı evrak aşamasında elenen de gördüm . Green Card bekleyip de ömrümüzden zaman harcamamalıyız , bunun yerine bir çok yasal olarak vizeden nasıl faydalanırız onu kollamalıyız . Ben bu sene ilk defa başvurdum ancak keşke daha önceki yıllar başvursaydım belki çıkardı ama geçmiş senelerde de Türkiye bu kadar Liyakata dikkat etmeyen bir ülke değildi böylece hiç gitmeyi düşünmemiştim . Hakkımızda hayırlısı olan olsun artık ne diyelim Bize düşen çalışmaya ve mücadele etmeye devam etmek inşallah bir gün bize de çıkar .
  • 27 Oy
    153 İleti
    14k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    37
    6 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    S
    ....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur. ..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir. ..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k